Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daddy21

534 bejegyzést írt és 229 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ebben az új-zélandi barlangban: A mennyezeten világító/villogó lárvák ezrei szolgáltatják a díszkivilágítást. A látványnak a barlangba tévedt rovarok sem tudnak ellenállni: velük táplálkoznak ezek a szentjánosbogár-féleségek. (Ragadós selyemszálak lógnak a fényforrás körül, ezzel fogják a…..
Na nem barátságból, csak véletlenül, de azért mégis illik hálával gondolnunk rá, akármilyen nehezünkre esik is: a történelem egyik - ha nem a - legkegyetlenebb hadvezére volt. Azoknak a városoknak a lakosságát, amelyek földühítették túlságosan makacs ellenállásukkal - hosszú ostromra kényszerítették…..
Daddy21 2019.11.03 08:38:58
@Jani22: Lehet, hogy erről a könyvről van szó: www.antikvarium.hu/konyv/harold-lamb-tamerlan-527250?utm_source=moly.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=moly.hu

- most 2660 Ft-ért meg tudod szerezni újra.
Persze inkább fut - ha lelassulna, elsüllyedne. Ami nem okozna neki problémát: kiválóan úszik is, de így gyorsabban jut a túlpartra, akár ellenség elől menekül, akár zsákmány után fut. Egyelőre csak Közép-Amerikában találkozhatunk vele (a természetben), de ha így halad a globális fölmelegedés lehet,…..
Még ilyet! Tűzlétra az égbe 2019.06.03 17:22:51
2015-ös produkció, Kínából, de én csak most találtam rá a YT-on. Egy nagy meteorológiai ballonra függesztett 500 méter hosszú(!) drótlétra az alapja a meghökkentő pirotechnikai mutatványnak...  ..
Jókora képtelenségnek tűnik elsőre: a Szahara terméketlen sivatag, Afrikában, Amazónia meg a világ legbujább növényzetű területe, Dél-Amerikában – négyzetkilométerenként kb. 75000 féle fafajjal és 150000 egyéb növényfélével (!). Az állítás mégis igaz: A szaharai homok legfinomabb, legkönnyebb…..
Most olvastam Beatles - Girl 2018.12.13 15:54:26
A Girl fiatal (középiskolás) korom egyik meghatározó élménye volt, és máig nagy kedvencem. Akkoriban biztos voltam benne (angolul csak pár szót értettem), hogy egy nagyon erős valódi szerelem ihlette, melankolikus szépségéből azért éreztem, hogy nem volt minden rendben körülötte, talán viszonzatlan…..
      A „Gimme Shelter” (Adj menedéket) a Rolling Stones egyik leghíresebb száma. Általában a vietnámi háborúhoz kötik, és az amerikai háborúellenes mozgalmak egyik vezérdalává is lett, bár a szerzők szerint nem kifejezetten (nem csak) a vietnámi háború inspirálta: Richards (a zeneszerző) szerint…..
  A felvételen látható fantasztikus kísérleteket 2000-ben végezték, de a videó csak most került föl a YouTube-ra és sokkal érthetőbbé teszi a „fényűrhajó” elvét, mint a szöveges beszámolók. Azt az elvet, miszerint a (kettős) kúp alakú űrhajó aljára…..
Daddy21 2016.10.26 10:16:03
@Szűcslaci:
A szökési sebesség elérése a Föld légkörében történik.
Bemásolom ide is, mit írtam, hátha itt sikerül elolvasnod: "Nem kell cipelni a szökési sebesség eléréséhez ma még szükséges üzemanyagtonnákat."

Mekkora f...ság úgy hőzöngeni, hogy el sem olvasod a szöveget?
Ha elolvastad, még rosszabb a helyzet...
Körülbelül 5 hónapja bombázza már Oroszország szakadatlanul a szíriai területeket. Mára több várost szinte földig romboltak, például a libanoni határ közelében fekvő Homsban egyetlen épen maradt lakóház sem maradt. Moszkva beavatkozása ugyanakkor jelentősen átrendezte a térségbeli erőviszonyokat is:…..
Daddy21 2016.02.22 15:29:15
@apacsek677:
Erről van szó. Törökország igenis egyedül (értsd: NATO támogatás nélkül) maradhat Oroszországgal szemben (és persze alulmarad), ha nem egyeztet az USA-val.
Az USA-nak pedig nem ér meg egy Oroszországgal való közvetlen konfliktust Szíria.(Még Asszad hatalmon maradását is inkább eltűrnék.)
Daddy21 2016.02.22 17:21:56
@Világpolitika: "ha Törökország komolyabb harcokat kezd Szíriában orosz csapatok ellen, az lépésekre készteti a NATO államokat és az USA -t is."

Persze, önmérsékletre szólítanak föl, közvetítenek, stb.
De Törökország oldalán beavatkozni nem fognak.

Már csak azért sem, mert Törökország partneri megbízhatósága egy ideje föltűnően, meredeken csökken a béka ülepe felé/alá ISIS-támogató és a kurdokat támadó tevékenysége miatt.

A tendencia az, hogy a hagyományos, de hullámzó erősségű orosz-ellenességet elég komolyan tompítja az erősödő iszlám-terrorizmus - ezen a fronton t.i. Moszkva szövetségesnek számít.
Még pár IS robbantás Európában és az USA-ban,
és Oroszország közelebb kerül a nyugathoz, mint az ISIS-szimpatizáns törökök...
Mogyorónyi aggyal(!), mert ez a világbajnok egy apró madár: a mogyorószajkó. Amikor a fehértörzsű fenyő tobozaiban megérnek a magok, a mogyorószajkó hozzálát a betakarításhoz. Szétbontja a tobozokat, a magokat a nyelve alatti kis zsákocskába gyűjti (akár 100-150 darabot is!), aztán…..
Frederick Forsyth 1970-ben megjelent első könyve, „A Sakál napja” óriási siker lett. Világszerte milliós példányszámban fogyott, film is készült belőle, szintén nagy sikerrel. A „Sakál napja” fikciós sztori: az OAS tényleg több sikertelen merényletet hajtott végre de Gaulle francia elnök ellen,…..
Ez a dal, amit észak-francia nyelven ad elő Owain Phyfe eredetileg dél-francia nyelven született a 12. században. A dal szép, de az igazi érdekessége az, hogy a szerző egy híres angol király: Oroszlánszívű Richárd! (A Robin Hood legenda jó királya, aki vitézül harcolt a Szentföldön, de hazatérőben…..
Tervező: D. Young...
Daddy21 2014.12.19 13:34:13
www.etsy.com/shop/obviousfront

Itt tudsz rendelni belőlük.
Még ilyet! Örökmozgó 2014.11.20 12:23:14
Úgy tűnik, megszületett. (Én legalábbis nem látok hibát az elvben.)   (Nézd végig! Amíg nem láttad az egészet, ne trollkodj, mert kitörlöm.)..
A Földön folyamatosan halnak ki fajok, és születnek újak - ez nem újdonság. Azonban néha két kézzel arat a kaszás a bolygón, és teljes fajok százai, ezrei tűnnek el valamilyen furcsa okból. Az egyik legismertebb ilyen a dinoszauruszok kihalása, pedig közelről sem ez volt a…..
Lehetnek százszor okosabb telefonok a barátaidnál, de te leszel a társaság központja, ha ezt előhúzod!..
Még ilyet! Kavitációs kazán 2008.06.13 13:29:00
A kavitáció különös jelenségéről már volt szó korábban itt, de azért röviden: A vízben gyorsan mozgó test által gyors áramlásra késztetett víz belsejében a nyomás helyenként annyira lecsökken, hogy a víz ott elpárolog. Az így keletkezett kavitációs buborékok…..
Daddy21 2009.05.13 10:41:56
@Sesosebors: "A kavitáció jelentős rezgés és zaj forrása lehet, sőt az áramlástechnikai jellemzők is megváltozhatnak, a jelenség fokozódása során a berendezés károsodása sem kerülhető el."

Hát igen, valami ilyesmire gondoltam, amikor az "egyensúly helyrebillenéséről" írtam - ma inkább úgy fogalmaznék, hogy a lelkesedésünk akkor csökkenhet kissé, amikor az elhasználódás ütemét is vizsgálni kezdjük...

Persze - szívós kutatómunkával - talán lehet találni egy olyan összeállítást, ahol ezek a romboló hatások kevésbé érvényesülnek.. (?)

Másfelől viszont (az előző hsz-odra): Ha a termelődött forró vizet közvetlenül fűtésre (stb.) használjuk, az emlegetett hatásfok érvényes marad.

Geotermikus energia: Egyetértek, sőt, geotermikus erőművekből is kellene néhány (atom helyett).
Daddy21 2014.02.06 17:28:48
@Metálvörös: Már magyar fejlesztésű változata is van, a HVG zseniális új magyar találmányként mutatja be:
hvg.hu/ingatlan/20110429_kavitacios_kazan

Persze ettől még lehetnek - talán csak hosszabb távon előkerülő - gondok vele (pl. az elhasználódás gyorsasága, vagy/és a villamos energia magas ára miatti gazdaságtalanság).
Nem deszkás szörfölésről van szó (bár az is mutatvány lenne), internetesről! Az "érintőképernyőt" projektor vetíti a vízre, egy kamera meg azt figyeli, hol nyúlunk bele: így használhatjuk számítógépünket a kádban - például szörfölhetünk a világhálón... ..
A Viasat History-n tegnap bemutatott film egy az indiai-tibeti határon álló kunyhóban látható, a környékbeliek által szentként tisztelt múmia sorsát kutatta. Megállapították, hogy semmilyen tartósító szer nem található rajta, vagy benne, röntgenes átvilágítással azt is, hogy…..
Daddy21 2013.07.01 10:16:55
@sakti: Nem is annak szántam - amint látszik is a korrekt és viszonylag alapos kifejtésből.

Ez nem a bulvárhírek blogja - bár van benne abból is, jópár - :

a különlegességeké.
Végre. Már hetek óta vártunk erre a bejelentésre, de megérte. Végre a kormány tisztára mosta becsületünket, és igazolta a korábban igazolhatatlannak gondolt lépését. A döntés pedig mindannyiunk számára azonnal látható, pozitív hozadékok tömkelegét fogja kínálni.Tegnap…..
Anyjuk sem tudta megkülönböztetni egymástól a négyesikreket, ezért kopaszra nyírt fejükön hagyott hajfolt-számjegyekkel jelölte meg őket. (Kína, Shenzhen)  ..
                          Lehet-e állandó mágnesek segítségével olyan motort szerkeszteni, amely nem igényel sem üzemanyagot, sem áramot? - ha nem is ingyenes, de nagyon olcsó működtetésű (a mágneseket – és…..
Daddy21 2009.03.17 11:28:39
@zeix:
Hát..., ha objektív szakvéleményt akarsz, nem a gyártó a legalkalmasabb...
Független kutatói csoport vizsgálatának eredménye meggyőzőbb lenne. Különösen, ha a motorban ható összes körülményt vizsgálják (pl. a hőhatást, korrodálódást is).

Persze el tudom képzelni, hogy nagyon hosszú ideig kitart ez a szupermágnes, az adott speciális körülmények között is. Ki kell próbálni: Csináld meg otthon, a sufniban!
(A You Tube tele van sufniban maszekolt mágnesmotor-videókkal.)
Daddy21 2012.09.08 12:12:33
@Marcangoló Korelnök:

Ez most melyikre is?

És akármelyikre: Érdekelne egy valamivel bővebb kifejtés.
Még ilyet! Arany a sörben 2012.09.05 13:39:55
Nem csak arany színű, arany tartalmú is az egyiptomi napistenről elnevezett "Re" márkanevű cseh sör: Minden palackba egy kis aranyfólia-darabkát tesznek. Az aranynak íze ugyan nincs, de élettani hatása pozitív (kolloidként persze jobban hatna, csak kevésbé mutatna).Nem kicsit lehet…..