Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hirvi

34 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az értéktelen egészségügyi tanácsokat osztogató weboldalaknak se szeri, se száma. A stupiditási lista élén nagy a tolongás, de egy viszonylag új versenyző nagy lendülettel tör élre: a ripost.hu Medicina rovatát szerkesztők olyan szintű dilettantizmussal írják a cikkeiket, hogy az már felveti a…..
A hétfői téma rendesen felborzolta a kedélyeket, így következzen Péter vendégposztja:   Szomjazol egy jó fagyira, a szemed meg vásárol - ezt használják ki a legnagyobb csalók. Ne dőlj be, mert nagyon át vagy dobva a palánkon… Jó ha tudod. Nem pénzről szól, hanem rólad. …..
hirvi 2016.08.09 00:55:29
Albán fagyimaffia? Komolyan? Öcsém. Most nekem ne magyarázza senki, hogy a magyar az szent, nem csal, nem babrál az élelmiszerrel sosem. Hogy nincsenek magyar suttyók, akik eladnak neked mindenféle francot, drága pénzen, élelmiszer álnéven. Mert majd, ha a Balatonon 300 forintért árulja a diáklány a hupikék 3 dekáját, akkor majd pont azt fogom hinni, hogy ez tuti tejszínből készül meg áfonyából. Ha már egyszer ilyen drága. Na, persze. Az ár az marhára nem tényező, mert - főleg a magyarok - szeretik okosba megcsinálni a dolgokat. lásd éttermek: ecet és a kirántott hús barátsága... ugye-ugye. Az albán sem szent, meg a magyar se. Hamisítják a fagyit? Mit NEM hamisítanak? Azt mondjuk én is szeretném tudni, hogy ránézésre miből kéne nekem megmondanom, hogy porból és vízből vagy tejszínből csinálják-e a fagylaltot? Hívjam a NéBiH-t a fagyizóba, hogy ugyan ellenőrizzenek már egy kicsit, vagy mi? Nyilván az íze sok mindent elárul: ha műanyag ízű, mintha az 50 forintos 2 literes "gyümölcsízű levet" kortyolgatnád a helyi suttyó boltból, akkor gyanús, hogy nem igazi gyümölcsből készült. Hasonló a helyzet a vaníliával, csokival stb. Azt azért érezni rajta, ha erősen kispórolták az anyagokat és csak cukorral próbálják helyettesíteni. Nálunk van albán fagyis meg magyar fagyis. Az albán fagyis 90 forintért árulja ugyanazt, amit a magyar fagyis 180-ért. Mindkettőnek ugyanolyan műanyag íze van, ha gyümölcsfagyit veszel. mindkettő tart neonkék csodát valami fantázianévvel, stb. Na, itt ki a nagyobb csaló vajon? A magyar, aki már megengedheti magának, hogy drágán adja a silányat, vagy az albán, aki még csak most nyitott? Maffia? Ugyan! Az egész élelmiszerbiznisz egy nagy átverés, mivel ha rendesen csinálod nem lehet meggazdagodni belőle egyik napról a másikra, de a sok vállalkozó egy nyár alatt akarja megkeresni az új házra valót, egyről a háromra akar jutni, hopp. Eszükbe sem jut, hogy egy befektetés kemény munkával, és hosszú idő alatt térül meg, nem két hónap alatt. Persze, etetnie kell a családot, értem én, de ha nincs elég pénze, akkor minek vág bele?
A cikkel kapcsolatban, pedig én is nehezményezem, hogy semmi veleje nincs. Írunk arról, hogy van fagylalthamisítás (ezt eddig is tudtuk, mert ez nagyon régóta virágzik Magyarországon) és semmi alátámasztás: hol tapasztalta a blogger ezt a jelenséget, miből jött rá, hogy silány a fagyi és honnan kellene egyszerű halandónak megtudni, hogy mikor miből van a krémes csoda. Beszéljek a fagyissal? Komolyan? Ez az üdvözítő megoldás? Mert olyat még nem hallott, hogy egy fagyizóban sokszor csak alkalmazottak dolgoznak, aki csak eladja a kész terméket, gőze sincs az eredetéről? Esetleg, hogy valaki kamuzik a fagyit illetően? Én azt mondom: döntő az íz: ha műanyag ízű, vagy egyforma mindegyik íz a csoki ugyanolyan semmilyen, mint a pisztácia, ha nagyon élénk a színe, ha túl édes vagy kellemetlen mellék és utóízt hagy a szádban, akkor az silány fagyi, többet ne vegyél. De ezt nyilván csak akkor tudod kideríteni, ha már megkóstoltad. (A színt leszámítva). Az igazi gyümölcsből készült fagyi színe pasztell, nem világít a sötétben és a holdról sem látszik. Igazi gyümölcsből készült fagyinak nem adnak fantázia nevet, mint epres ez meg az vagy joghurtos bigyó, mert az eper és kész. Ha nem az, rájuk hívhatod a fogyasztóvédelmet, mert megtévesztették a vásárlót. Jó támpont lehet, hogy az igazi gyümölcsfagyiban gyakran vannak apró magok, ha olyan gyümölcsről van szó: pl eper. Illetve az sem egy utolsó, ha a boltban nagybetűkkel ki írják, hogy a termékek tejet és tejszínt tartalmaznak ezért laktózérzékenyeknek nem ajánlják. (Mert ugye ELMÉLETILEG fel kellene tüntetni az allergéneket még egy cukrászda pultja mellett is) Ezek hasznosak lehetnek, de 100 százalékos garancia nincs. Az is lehet, hogy a fagyi finom, még sem minőségi. De ha neked ízlik, akkor miért ne vennéd meg? Alapszabály viszont: csak azért sose vegyél fagyit, mert olcsó. A garasosak mindig ráfizetnek a végén, vagy így, vagy úgy.
Laci Today Űri urak vagyunk! 2014.01.20 21:57:47
Rihaj!Rengetegen foglalkoznak ma már magyarságkutatással. Egyesek szerint kínából származunk, mások szerint magától az Úr Jézus Krisztustól (miközben Istenben nem hisznek), némi feledésbe merült dolgok szerint a finnugorok lennének a rokonaink, egyszóval: UTÁNAJÁRTAM ÉS…..
        Szilvay Gergely a Mandiner szerzője  védelmébe veszi a férfiak és nők intellektuális képességeinek különbségeit tárgyaló tankönyvet.         A cikkben azt állítja, hogy Anne Moir nemzetközi hírű neuropszichológus. Anne Moir egy kiugrott genetikus, aki…..
hirvi 2014.09.24 23:46:39
@Szindbad: Nekem mindenki azt mondta gyerekkoromban, hogy jó vagyok matekból. Versenyekre küldtek, meg extra feladatokat csináltam, meg kutyafüle. Lett is néhány középszerű eredményem. Ennek ellenére NEM vagyok jó matekból és messzire elkerülöm. Pedig ezt senki sem mondta, csak így van. Aztán több bölcsész diploma után kiderült, hogy diszkalkuliám van. Nesze neked... C'est la vie.
Rihaj!Január hat, az vízkereszt, azt tudjuk. Pabbácsi kérdezte is misén a gyerekektől vasárnap (az már nyolcadika, de vízkereszt utáni első vasárnap, tehát vízkereszt és kész), szóval kérdezte a gyerekektől, hogy tudják-e, mit ünneplünk ma?Hát  persze, Eszter…..
hirvi 2012.01.10 11:11:09
@Laci Today Magazin: Úgy gyön, hogy sós vizet inni annyira nem jó, mert a kis sejtecskék, amik fölveszik a vizet összehúzódnak tőle, és kiszáradnak. És az nem egészséges. Fürödni felőlem bárki fürödhet benne, de ha két liter vízben fürdik valaki egy évig.. hát fúj.. pláne, ha mindig ugyanabban a két literben....
Hirvizék Átnyargalunk 2010.09.22 12:36:57
mivel technikai antitálentumnak bizonyultam ehhez a rendszerhez átmenekítem blogomat egy másik tárhelyre. Aki akar kövessen a blogspotra, ott is a hirvizek.blogspot.com oldalon lelhet föl. :)..
Hirvi-világa Takarítunk 2010.09.22 08:00:00
 Hajaj.. bizony, bizony.. takarítunk nagy erőkkel. Először a konyhát, immáron második hete. Olyan lyukakba is benéztünk, amiről azt sem tudták az elődeink, hogy létezik.. és mit találtunk ott? Koszvilágot, csótányhadat, zsírhegyeket. A sütőn már a zsíroldó sem segít,…..
Hirvizék Takarítunk 2010.09.22 08:00:00
 Hajaj.. bizony, bizony.. takarítunk nagy erőkkel. Először a konyhát, immáron második hete. Olyan lyukakba is benéztünk, amiről azt sem tudták az elődeink, hogy létezik.. és mit találtunk ott? Koszvilágot, csótányhadat, zsírhegyeket. A sütőn már a zsíroldó sem segít,…..
Hirvizék Nehézségek 2010.09.15 08:10:00
A cím megtévesztő. A nehézségek miatt érzett hálámról számolok most vagyis, hogy Isten mennyire egyszerűen megoldja a doglokat és ez mekkora nagy kegyelem.MunkahelyMunkám elég fontos mármint, hogy nem én vagyok fontos, hanem a a munka, amit végzek. Ez a fontosság…..
 Nem könnyű az albérlők élete. Különösen akkor nem, ha az albérlők a beköltözés után szintén albérlőket kapnak, illetve találkoznak az önkényes lakás foglalók népes családjával. Hiába mondtuk nekik, hogy sicc, erre a szóra nem hallgattak, talán azért mert németek.…..
Hirvi-világa Politika 2010.09.13 12:39:00
 Nem értek a politikához, sem a gazdasághoz. Mégis sokszor kell állást foglalnom olyan kérdésekben, amit nem szeretnék. Legutóbb a családi adózás és gyermektelenségi adó témája került elő. Személyszerint maximálisan támogatom a családi adózást, mert más országokbnan…..
Személyes tapasztalataim is vannak a kegyelmekkel kapcsolatban s most megosztom őket, hogy lássátok csoda avagy kegyelem, még a nehéz körülmények között is akad, s ez engem nagyon nagy örömmel tölt el.Akik követik a blogot, azok tudják, hogy jelenleg lakás gondjaink vannak, ami így…..
Hirvi-világa Feltámadunk! 2010.09.08 08:30:57
LázárAmint lassan felült, balválla-tájt egy teljes élet minden izma fájt. Halála úgy letépve, mint a géz. Mert feltámadni éppolyan nehéz.Nemes Nagy Ágnes..
Hogy az Istent szeretőknek tényleg miden a javukra válik? Nem tudom, de a Biblia ezt állítja s elhiszem neki. Azért persze nem felejtem a küzdelmet, amit ezekért a javakért vívni kell. Olvasok egy könyvet. A lelki békéről szól. Nem a buddhisták és egyéb keleti népek hideg,…..
Hirvizék Csirip 2010.09.08 08:00:00
Aki szemfüles volt (a statisztikai adatokból itéve nem sokan) láthatta, hogy megszüntünk. De nem! Lázárként támadunk föl rövid halál után. :) ..
Hirvizék Teszt 2010.09.06 14:48:47
Az Úr erősen megpróbál minket. Gondok vannak mindenfelé: munkahelyen, lakással, költözéssel, családdal. Ki kell tartani, bízni abban, hogy az Úr mindenen átsegít minket. Olyan könnyű ezt leírni, és milyen nehéz betartani. Nem igazán tudom mit kellene tennem, mert már mindent,…..
Hirvizék Idő 2010.09.02 08:00:00
Mostanában időproblémával küzdök. Egyszerűen sem energiám, sem időm nem jut arra, amire szeretném. No, de egyszer azt mondta egy atya egy lelkigyakorlaton, hogy akinek van ideje az imádkozzon fél órát naponta. Ha nincs időd napi félóra imádságra, akkor imádkozz napi egy órát.…..
Hirvizék Megint egy igevers 2010.08.31 08:00:00
Mostanában sok szó esik nálunk a pénzről. (Talán nem véletlen az e témában oly hosszú bejegyzésem sem.) Ennek oka kettős: egyrészt jelenlegi életállapotunk (kezdő játékosok vagyunk), másrészt a világ nyomása ellen akarunk tudatosan küzdeni. Ez nagyon nehéz feladat, néha nem…..
Hirvizék A szeretet fárasztó 2010.08.30 19:41:22
A szeretet fárasztó. Sok munkába telik és sok erőt ad, sok időbe telik és sok időt ad, sok pénzbe kerül és sok kincset ad. Jó dolog szeretet adni és kapni. Mindkettő egyformán fontos. :)..
Az eredeti szöveg nem így szól – egyébként ezzel a mondattal gyerekkoromban egy Romhányi-fordította rajzfilmben találkoztam legelőször –, de úgy gondolom ez így igaz. Most biztos sokan bolondnak tartanak: már miért lenne jó az élet pénz nélkül? A sok koldus,…..
Nem magamtól mondok ilyen okosakat. Másoktól hallottam ezt az idézetet és no, lám, a Jóisten gondoskodik arról, hogy biztosan meg is tapasztalhassam ezt a kegyelmet.Életünk, mármint az enyém és a családomé, átlagosnak mondható. Élünk egy albérletben, fizetjük a számlákat,…..
Hirvi-világa Okoskodás 2010.08.24 12:55:00
Okoskodom kicsit, mert muszáj. Tanár vagyok, bennem van a magyarázhatnék, bár anyukám szerint az okosnak nem kell magyarázni, a bolondnak meg fölösleges.Mindegy. Akkor is.Ma is előkerült a hoaxok témája. Rajöttem, hogy marhára utálom a láncleveleket, a fölösleges pánikkeltést…..
Találkoztam nem rég egy számomra ismeretlen oktatási módszerrel a lapbook-kal. Lényegében a lapbook nem más, mint egy célirányos foglalkoztató könyvecske, pontosabban a foglalkoztató mappa, amit otthon mi legyárthatunk és a gyerekünk vagy a szomszéd gyereke kitöltheti, játszhat…..
Hirvi-világa Két ballada 2010.08.18 18:05:00
Máris elkezdtem a verstanulást, és galád módon régi versek felidézésének estem neki, vagyis porondon az Ágnes asszony, ami már végig megy és A walesi bárdok, amiben még vannak kisebb hiányosságok.Jó trükk, ha az ember énekli. A walesi bárdok skót balladaformában íródott…..