Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kipper

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor először elolvastam István levelét, az volt az első kérdésem: de akkor miért van még ott? A kérdés szerintem sokakban felmerül majd, azzal együtt is, hogy persze az idősgondozás sehol sem tartozik a legkönnyebb munkák közé – így az Egyesült Királyságban sem. Érdekes…..
Kipper 2019.06.05 18:20:51
@Shanarey: Pont autoszerelo temaban nekem csak pozitiv tapasztalatom van. Evek ota Halfords-hoz hordom az osszes autonkat es soha nem probaltak lehuzni. Egyik evben jeleztek, hogy a fekbeteteket ki kellene csereltetni. Nem surgos, ha nem hasznalom tul sokat az autot... A kovetkezo evben megint szoltak, de hozzatettek, hogy ha csak ennyit megyek vele, akkor egy meg evet siman kibir. Nem is probaltak rabeszelni, hogy biztonsag meg hasonlok; tenyletg csak azt cserelik, amit muszaj.
Korabban Citroen markakereskedest is latogattam, ott is teljesen korrektek voltak.
Evans Halshaw-t viszont nem javasolnam.
Kipper 2019.06.05 18:56:33
@Shanarey: Ezt barmikor alairom. :)
Kipper 2019.06.05 18:56:40
@nyuszigonosz: Jogos, az altalam irtak inkabb cegek kozotti szolgaltatasra vonatkoznak, no meg ingatlan berlesre.

Munkaugyben hatarozatlan ideju szerzodesnel ott a rendes felmondasi ido, hatarozottnal (emberunk valoszinuleg ilyent irt ala) meg alig 1-2 het hataridovel felmondhat a munkavallalo, 1 honappal a munkaado, legalabbis nalunk (tavkozles).
Meglehetősen szokatlan utat járt be Alíz, aki Ausztráliában kezdte meg határátkelő életét, ahol olyannyira sikerült beilleszkednie, hogy végül az állampolgárságot is sikerült megszereznie. A szíve azonban visszahúzta Európába, ahol Angliát választotta. Utólag úgy tűnik, rosszul tette…..
Kipper 2019.05.08 16:39:15
@Alíz Bartha: "érzésem szerint a legtöbbje nagyon nem kultiválta a magyarságomat"

Hogyan merul fel a magyarsagod egy allasinterjun? Eleg sok interjun vettem reszt Londonban es egyedul a tapasztalat erdekelte az osszes munkaadot, abbol is csak az utolso 5 ev, ami a te esetedben Ausztralia.

Hol keresel munkat? Glassdoor, Monster, Jobinfo, LinkedIn, Indeed?

Miutan mindket oldalt lattam, Angliaban teljesen maskepp zajlik a munkaero kereses es kivalasztas mint a kontinensen, az oneletrajz is mast kell, hogy tartalmazzon. Kivancsi lennek, milyen formatumot alkalmazol, es hogy kitol kaptal ehhez segitseget.

Btw: loser, nem looser ;-)
  Használt autót venni nem nehéz. Jó autót venni viszont már nem sétagalopp: függetlenül attól, hogy mit szeretnénk és mennyit szánunk rá, lehetnek buktatók a vásárlás során. Ebben az írásban most a nézelődés első szakaszára, az internetes böngészésre fókuszálunk és megpróbálunk hasznos tanácsokat…..
Kipper 2019.01.21 10:22:38
@geegee: Szerintem a rendszám kitakarásnak biztonsági oka van. Egy jól felkészült potenciális tolvaj a rendszám alapján ki tudja deríteni, ki a tulaj és hol lakik, aztán viszi a verdát. Utoljára 2010-ben adtam el privátban autót, akkor én is kifestettem a rendszám jobb oldalát. Azóta csak kereskedés játszik.
Kipper 2019.01.23 09:52:28
@geegee: Jogosak az érveid; valószínűleg a rendszám kitakarás az anonomitás illúzióját nyújtja...
Mindannyiunknak megvannak a magunk kis szokásai, ezek nagy részét gyermekkorunkból hozzuk magunkkal. A szűkebb (család) és a tágabb (ország) környezet is sokban hozzájárul ahhoz, miként viselkedünk a mindennapokban. Aztán amikor külföldre költözve új környezetbe kerülünk, akkor bizonyos szokásokat…..
Kipper 2018.11.07 10:37:10
@adg: Angliában csak I'm good; I'm fine, I'm alright, de tegnap egy amerikai (Dallas) kollega I'm well, thanks-szel válaszolt. Szóval létezik. :)
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
Kipper 2018.11.03 13:59:07
@Antal Jozsa: A Siebenschläfer egy cuki rágcsáló (dormouse, a magyar nevét nem találtam)); még soha nem hallottam a magyar hétalvó-ként alkalmazni. :)
Hét hosszú évnyi szünet után indult újra közvetlen repülőjárat Budapest és New York között a "lengyel Malévnak", a LOT-nak köszönhetően. Az Egekura blog ritka lelkesen számolt be az akkori pogácsatúráján tapasztaltakról. Sajnos júniusban Sanyi már nem volt ilyen elégedett, mert bár az emberekbe…..
Kipper 2018.08.22 09:17:19
@azbest: "Kártérítésileg gondolom a munkaadóm tudna magának kérni, mert ők rendelték a jegyeket is. "

A munkaadód azért fizetett, hogy a Eurowings elvigyen A-ból B-be, ami meg is történt. Ők nem fognak kártérítést kérni; itt te szívtál, ezért neked jár a pénz.
Mielőtt félreértés lenne, a mai posztban nem arról lesz szó, hogy mi mennyibe kerül külföldön, hanem egy szerintem nagyon fontos, ám talán ritkábban tárgyalt kérdésről, ami ugyanakkor komoly hatással lehet a mindennapjainkra: hol hogyan viszonyulnak a pénzhez, a „piszkos…..
Kipper 2018.06.27 11:49:15
@Olliék: Nemetorszagban sok helyen csak az EC kartyat fogadjak el, akar szupermarketek is.
Kipper 2018.06.27 17:25:32
@Herr Géza: Nem olyan regi, aprilisi es nem is egy pici falu, hanem Hamburg. Valszeg belefutottam egy ritka kivetelbe.
Nyilván a témából könyvet lehetne írni, tehát nem állítom, hogy Péter posztjában minden a lehető legnagyobb részletességgel benne lesz. (Korábban arról írt, milyen az élet egy angliai buszgarázsban.) Viszont arra tökéletes, hogy felvillantson egy pár témakört, kérdést, méghozzá olyasvalakitől, aki…..
Kipper 2018.04.25 17:23:54
@Irodalmi Lépegető: En nem alkudozni szoktam, hanem megfuttatom a comparethemarket / confused / gocompare oldalakon es mindig talaltam jobbat.
Dezső eddig két, meglehetős vihart kiváltott írásban számolt be arról, miért és hogyan vágtak neki feleségével Angliának közel a 60-hoz. Ami poszt inkább egy-egy pillanatkép különböző témákban, és persze személyes tapasztalat alapján. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert mást él meg az, aki egy kis…..
Kipper 2018.04.20 14:03:54
@Nyers Fa: Pontosabban akkor city, ha van katedrálisa, mérettől függetlenül.
Kipper 2018.04.23 10:27:05
@M. Péter: @Nyers Fa: @nyuszigonosz:

Utananeztem es ma is tanultam valamit...

Ahogy Nyers Fa eloszor irta, ez a kiralyno kegyetol fugg, ugyhogy meg a Cambridge Dictionary is rosszul tudja.

www.ukcities.co.uk/definitions/

dictionary.cambridge.org/dictionary/english/city
Kezdjünk egy felütéssel: senki, tényleg, egyikünk sem volt olyan talpraesett, elbűvölő faszagyerek 20 éves korában, mint amilyennek egy-két évtizeddel később arra emlékszünk. Nem-a! Nyeglébbek voltunk, tapasztalatlanabbak és igen, talán arrogánsabbak is, mint ami a megengedett határérték. Ilyen az…..
Kipper 2018.04.19 09:20:09
@ArriMedes: Az Egyesült Királyság azért tart előrébb, mert viszi a több évszázados lendület, míg Mo-on évtizedekkel korábban behúzták a féket.

Mo-on sokkal életképesebb kollégáim voltak, mint itt Angliában; ezzel a hozzáállással és munkamorállal bárhol Kelet-Európában simán éhen halnának.
Kipper 2018.04.20 09:51:37
@SimonTemp: @kiskolompár: Annyit hadd mondjak a védelmében, hogy angol billentyűzetre magyar kiosztást elvileg könnyű ráhúzni, de azért elég fájdalmas használni. Nálunk a cégnél ez a funckió alapból le is van tiltva, marad az Alt+3 számjegyű kombináció.

Szóval nem feltétlenül lustaság, bár ha sietek, inkább én is lehagyom az ékezeteket.
Minitrilógiává nőtték ki magukat Gábor Németországról szóló, a Tíz dolog-sorozatba írt posztjai. Miután elolvashattátok, mi az, ami tetszik és mi az, ami nem, most következzen mindaz, ami hiányzik neki Magyarországról. Te miért szeretsz (vagy nem szeretsz) abban az országban /…..
Kipper 2018.04.17 10:41:41
@_z_: "gondtalan gyerekkor" - szerintem ez a kulcs; akkoriban nem kellett annyit agyalnunk azon, hogy mit hoz a jövő. Egész nyáron úgy Úgy érezhettük magunkat, mint egy Csukás István könyv hősei. (Nem, nem a Süsüre gondolok.)
Valahogy lassabb volt a ritmus.
Kipper 2018.04.18 10:58:52
@Dikusz: Mert onnan többet vontak el. A keleti országrészből származott az ipari termelés zöme, de a fejlesztésre alig áldoztak. A nyugati rész egyfajta kirakat volt az oda látogató turistáknak, ezért tolták bele a pénzt. Anno győri gyerekként nem éreztem magam kevesebbnek a pestieknél és eszembe sem jutott utálni őket.
A hirdetéseknek alapvetően két típusát különítjük el. Az egyik a fizikai munkáról szólók, a másik pedig a szellemi foglalkoztatásról. Most az utóbbiról szeretnék pár szót szólni. Sokan folyamatosan elkülditek nekem a hirdetéseket, amelyeket kiszemeltetek magatoknak, hogy…..
Az nem újdonság, ha valakit a szíve nyugatra visz, ám ha az a nyugat nem egészen az a nyugat, amit megszoktunk, akkor már rögtön érdekesebb lesz a történet. Különösen, ha elárulom, hogy ma egy rendszeres szerző tér vissza TeePolgar személyében, márpedig azt már megszokhattuk…..
Valószínűleg, aki a nosztalgikus emlékeket idéző VHS-korszakban töltötte gyerekkorát, még mindig rajong a 80-as évek mozifilmjeiért. Kétségtelen, hogy legendás korszak volt ez a filmek terén, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számos – mai napig is készülő – folytatás. A most következő listánkban…..
Szabolcs története sok érdekes fordulatot tartogat, ám számomra mégis az volt a legérdekesebb benne, hogy ismét bebizonyosodott, mint oly sok minden az életben, a határátkelés sem fekete-fehér történet, és messze nem olyan egyszerű, mint ahogyan sokan gondolják. „Tíz ok, amiért szeretek itt élni” –…..
Kipper 2018.01.16 10:09:38
@Golf2: Szerintem azt akarta mondani, hogy a gondolkodásával és értékrendjével jobban be tudott illeszkedni a francia társadalomba, mint a magyarba, ezért ott inkább érezte otthon magát.
"Sajnos átmeneti készlethiány előfordulhat a termékekből, de folyamatosan érkeznek az új termékek áruházainkba." - írta a Tesco ügyfélszolgálatosa a cég facebookján többször is az augusztus 31-én kezdődött Tefal akció kapcsán érdeklődőknek. Ez ráerősíti az ügyben hozzánk szokatlanul nagy…..
Mint két Olsen-lány, úgy hasonlít egymásra a fenti két kenyyérpirító. Leszámítva a kezelőfelület felett virító márkajelzést. No meg az árukat. Mayáéknak teljesen véletlenül családilag sikerükt a családegyesítést megoldani az ikreknél, és az árukról szóló diskurzus csapta ki a biztosítékot, tekintve,…..
Kipper 2018.01.11 15:17:06
@Crazy 1zenkáttű: Nekem is nagyon bejöttek a termékeik.

Igazából jobban megbíznék a Medion márkanévben, mint a Daewoo-ban. Meg aztán a termék dobozán jobbára ott díszeleg, hogy 3 év gari. Szóval a család másik fele többszörösen jól járt.
Krisztián rendelt egy Gillette pengecsomagot, és levele szerint kapott egy wannabe Gillette-et.  Nem örült. Nem győzzük elégszer mondani, hogy a neten mindenfélét árulnak mindenféle helyeken. Ami a webshopok szerencséje, az a mienk is: könnyedén szerezhetünk információkat boltokról, termékekről,…..
Akár klasszikus határátkelős történetnek is nevezhető Olli és családja sztorija, hiszen sokan jártak az ő cipőjükben: devizahitel, egyre több és kétségbeesett munka a fennmaradásért, majd a reménytelenségben a döntés: megpróbálni külföldön boldogulni. Aztán a többéves szétszakítottság… (A képeket…..
Futárszolgálat témakörben a legáltalánosabb panasz az, hogy a futár ígéri, hogy jön, de soha nem érkezik meg. Ennek komplementeresete, amikor jön a futár, csak épp nem szól róla, így a végeredmény pont ugyanaz: csomag és gazdája nem találkozik. Attila esete meglepő módon egy harmadik verzió a…..
Kipper 2017.12.01 17:56:11
@borso: ha meg nem, marad az okirat-hamisítás kategória
A magyar (leendő és gyakorló) határátkelőknek hagyományosan megvannak a kedvenc célországai, Ausztria, Németország, az Egyesült Királyság (bár a szigetország érthető okokból az utóbbi időszakban kissé veszített vonzerejéből), Hollandia… Ezzel együtt sem minden tanulság nélkül való az az immár…..
Kipper 2017.11.29 13:34:11
@olvaso.nl: Tegyuk fel, hogy keresel 100,000 EUR-t. Ha Svajcba mesz, akkor fizeted az ottani szolgaltatas arakat, adokat, stb. Rosszabb esetben az alberletet is, elvegre oda nem olyan nehez embert talalni a munkaadoknak, igy nincsenek raszorulva, hogy mindent ok alljanak. A vegen nalad marad mondjuk 20,000 EUR.

Ha Indiaba mesz, a fenekeded it kinyaljak, kapsz hazat, autot soforrel meg teljes ellatast. A 100,000 EUR a szamladon landol, te meg elkoltesz mondjuk 10 EUR-t naponta.

Hozzateszem az indiai, pakisztani expat poziciok ettol nem lesznek nepszeruek a multis fonokok szemeben, de neha el kell vallalni ilyent is, ha CXO allasban szeretnel maradni. Lehuzol par evet, aztan mehetsz vissza a nyugati civilizacioba.
Londonban sok dolog van, ami klassz, és persze egy csomó, ami nem klassz, ám mivel a legújabb sorozatunk arról szól, hogy mi az, amiért jó abban a városban, országban élni, ahol élsz, most az előbbiekre koncentrálunk. A London Budapest Metró blog szerzői írták meg, mit szeretnek a városban – jöjjön…..
Kipper 2017.11.28 12:56:38
@swing gitan: Pedig nem kérik. A név, születési dátum és lakcím azért elég jól be tud azonosítani bárkit.