Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kipper

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyi, de annyi jó dolog van az életben, ami csak úgy jön, aztán - még ha meg is kedveljük - hamar el is tűnik. Ezt sok mindenre vonatkoztathatjuk, még az édességekre is. Gombóc Artúr legnagyobb örömére fókuszáljunk egy pillanatra a csokoládékra.  Hiába volt sokak kedvence a Chokito, amelyet…..
JobAngel Jobangel máshol... 2020.07.27 12:56:47
Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben itt találhatók:https://www.hrportal.hu/hrblog/jobangel/ és itt: https://jobangel.hu/blog/   Ugyanitt elérhetők az ingyenes önéletrajzmintáim is, és persze kommentelni, vitatkozni is…..
Kipper 2020.07.28 19:14:59
@jobangel: Facebook-on adatvedelmi okokbol soha nem kommentelnek.

"ezek után... :(" - marmint mi utan? lemaradtam valamirol, vagy az Index-es balhe miatt?
Tegyük fel, hogy sikeres volt a CV-írás, megbeszéltük az állásinterjúra híváskor, hogy milyen céghez megyünk, milyen munkabér-nagyságrendben gondolkodunk, és egyezik minden. De mégsem tudunk eleget a cégről... és meg is történhet, hogy jól melléválasztunk, mert minden szépnek, jónak tűnik, de pár…..
Régóta tart már egy vitasorozat itt, a blogon arról, ki miért (vagy miért nem) költözne vissza Magyarországra. Sokféle vélemény megjelent már itt, most következzen egy őskommentelőé, Pink Petsché. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod fogni,…..
Kipper 2020.06.16 10:12:18
@Hari Seldon 2: Ha 3 cigány kirabol, nem írhatsz cigánybűnözésről, mert nekik JOGAIK VANNAK. Ha egyszerűen nem szimpatizálsz az LGBT mozgalommal, annak nem tanácsos hangot adni, mert hamar rádsütnek valamilyen bélyeget.

Manapság nemcsak az ír rossz véleményt a rendőri erőszakról, aki valaha is átélte, hanem bárki, akinek véleménye van. A tüntetők java jó eséllyel még soha nem találkozott rendőrrel 1:1. Az egyik oldalnak joga van véleményt alkotni, a másiknak nincs.

Szerintem erre gondolt.
Kipper 2020.06.16 15:45:17
@SzZoole: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender
Elég komoly felzúdulást keltett múltkoriban Világpolgár angliai posztja, finoman szólva is kapott hideget-meleget, de legalábbis alaposan megosztotta az olvasókat és a kommentelőket. Összeszedte az akkor és azóta felgyülemlett válaszait és posztban reagált a véleményekre...
Amikor először elolvastam István levelét, az volt az első kérdésem: de akkor miért van még ott? A kérdés szerintem sokakban felmerül majd, azzal együtt is, hogy persze az idősgondozás sehol sem tartozik a legkönnyebb munkák közé – így az Egyesült Királyságban sem. Érdekes…..
Kipper 2019.06.05 18:20:51
@Shanarey: Pont autoszerelo temaban nekem csak pozitiv tapasztalatom van. Evek ota Halfords-hoz hordom az osszes autonkat es soha nem probaltak lehuzni. Egyik evben jeleztek, hogy a fekbeteteket ki kellene csereltetni. Nem surgos, ha nem hasznalom tul sokat az autot... A kovetkezo evben megint szoltak, de hozzatettek, hogy ha csak ennyit megyek vele, akkor egy meg evet siman kibir. Nem is probaltak rabeszelni, hogy biztonsag meg hasonlok; tenyletg csak azt cserelik, amit muszaj.
Korabban Citroen markakereskedest is latogattam, ott is teljesen korrektek voltak.
Evans Halshaw-t viszont nem javasolnam.
Kipper 2019.06.05 18:56:33
@Shanarey: Ezt barmikor alairom. :)
Kipper 2019.06.05 18:56:40
@nyuszigonosz: Jogos, az altalam irtak inkabb cegek kozotti szolgaltatasra vonatkoznak, no meg ingatlan berlesre.

Munkaugyben hatarozatlan ideju szerzodesnel ott a rendes felmondasi ido, hatarozottnal (emberunk valoszinuleg ilyent irt ala) meg alig 1-2 het hataridovel felmondhat a munkavallalo, 1 honappal a munkaado, legalabbis nalunk (tavkozles).
Meglehetősen szokatlan utat járt be Alíz, aki Ausztráliában kezdte meg határátkelő életét, ahol olyannyira sikerült beilleszkednie, hogy végül az állampolgárságot is sikerült megszereznie. A szíve azonban visszahúzta Európába, ahol Angliát választotta. Utólag úgy tűnik, rosszul tette…..
Kipper 2019.05.08 16:39:15
@Alíz Bartha: "érzésem szerint a legtöbbje nagyon nem kultiválta a magyarságomat"

Hogyan merul fel a magyarsagod egy allasinterjun? Eleg sok interjun vettem reszt Londonban es egyedul a tapasztalat erdekelte az osszes munkaadot, abbol is csak az utolso 5 ev, ami a te esetedben Ausztralia.

Hol keresel munkat? Glassdoor, Monster, Jobinfo, LinkedIn, Indeed?

Miutan mindket oldalt lattam, Angliaban teljesen maskepp zajlik a munkaero kereses es kivalasztas mint a kontinensen, az oneletrajz is mast kell, hogy tartalmazzon. Kivancsi lennek, milyen formatumot alkalmazol, es hogy kitol kaptal ehhez segitseget.

Btw: loser, nem looser ;-)
Mindannyiunknak megvannak a magunk kis szokásai, ezek nagy részét gyermekkorunkból hozzuk magunkkal. A szűkebb (család) és a tágabb (ország) környezet is sokban hozzájárul ahhoz, miként viselkedünk a mindennapokban. Aztán amikor külföldre költözve új környezetbe kerülünk, akkor bizonyos szokásokat…..
Kipper 2018.11.07 10:37:10
@adg: Angliában csak I'm good; I'm fine, I'm alright, de tegnap egy amerikai (Dallas) kollega I'm well, thanks-szel válaszolt. Szóval létezik. :)
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
Kipper 2018.11.03 13:59:07
@Antal Jozsa: A Siebenschläfer egy cuki rágcsáló (dormouse, a magyar nevét nem találtam)); még soha nem hallottam a magyar hétalvó-ként alkalmazni. :)
Hét hosszú évnyi szünet után indult újra közvetlen repülőjárat Budapest és New York között a "lengyel Malévnak", a LOT-nak köszönhetően. Az Egekura blog ritka lelkesen számolt be az akkori pogácsatúráján tapasztaltakról. Sajnos júniusban Sanyi már nem volt ilyen elégedett, mert bár az emberekbe…..
Kipper 2018.08.22 09:17:19
@azbest: "Kártérítésileg gondolom a munkaadóm tudna magának kérni, mert ők rendelték a jegyeket is. "

A munkaadód azért fizetett, hogy a Eurowings elvigyen A-ból B-be, ami meg is történt. Ők nem fognak kártérítést kérni; itt te szívtál, ezért neked jár a pénz.
Mielőtt félreértés lenne, a mai posztban nem arról lesz szó, hogy mi mennyibe kerül külföldön, hanem egy szerintem nagyon fontos, ám talán ritkábban tárgyalt kérdésről, ami ugyanakkor komoly hatással lehet a mindennapjainkra: hol hogyan viszonyulnak a pénzhez, a „piszkos…..
Kipper 2018.06.27 11:49:15
@Olliék: Nemetorszagban sok helyen csak az EC kartyat fogadjak el, akar szupermarketek is.
Kipper 2018.06.27 17:25:32
@Herr Géza: Nem olyan regi, aprilisi es nem is egy pici falu, hanem Hamburg. Valszeg belefutottam egy ritka kivetelbe.
Nyilván a témából könyvet lehetne írni, tehát nem állítom, hogy Péter posztjában minden a lehető legnagyobb részletességgel benne lesz. (Korábban arról írt, milyen az élet egy angliai buszgarázsban.) Viszont arra tökéletes, hogy felvillantson egy pár témakört, kérdést, méghozzá olyasvalakitől, aki…..
Kipper 2018.04.25 17:23:54
@Irodalmi Lépegető: En nem alkudozni szoktam, hanem megfuttatom a comparethemarket / confused / gocompare oldalakon es mindig talaltam jobbat.
Dezső eddig két, meglehetős vihart kiváltott írásban számolt be arról, miért és hogyan vágtak neki feleségével Angliának közel a 60-hoz. Ami poszt inkább egy-egy pillanatkép különböző témákban, és persze személyes tapasztalat alapján. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert mást él meg az, aki egy kis…..
Kipper 2018.04.20 14:03:54
@Nyers Fa: Pontosabban akkor city, ha van katedrálisa, mérettől függetlenül.
Kipper 2018.04.23 10:27:05
@M. Péter: @Nyers Fa: @nyuszigonosz:

Utananeztem es ma is tanultam valamit...

Ahogy Nyers Fa eloszor irta, ez a kiralyno kegyetol fugg, ugyhogy meg a Cambridge Dictionary is rosszul tudja.

www.ukcities.co.uk/definitions/

dictionary.cambridge.org/dictionary/english/city
Minitrilógiává nőtték ki magukat Gábor Németországról szóló, a Tíz dolog-sorozatba írt posztjai. Miután elolvashattátok, mi az, ami tetszik és mi az, ami nem, most következzen mindaz, ami hiányzik neki Magyarországról. Te miért szeretsz (vagy nem szeretsz) abban az országban /…..
Kipper 2018.04.17 10:41:41
@_z_: "gondtalan gyerekkor" - szerintem ez a kulcs; akkoriban nem kellett annyit agyalnunk azon, hogy mit hoz a jövő. Egész nyáron úgy Úgy érezhettük magunkat, mint egy Csukás István könyv hősei. (Nem, nem a Süsüre gondolok.)
Valahogy lassabb volt a ritmus.
Kipper 2018.04.18 10:58:52
@Dikusz: Mert onnan többet vontak el. A keleti országrészből származott az ipari termelés zöme, de a fejlesztésre alig áldoztak. A nyugati rész egyfajta kirakat volt az oda látogató turistáknak, ezért tolták bele a pénzt. Anno győri gyerekként nem éreztem magam kevesebbnek a pestieknél és eszembe sem jutott utálni őket.
A hirdetéseknek alapvetően két típusát különítjük el. Az egyik a fizikai munkáról szólók, a másik pedig a szellemi foglalkoztatásról. Most az utóbbiról szeretnék pár szót szólni. Sokan folyamatosan elkülditek nekem a hirdetéseket, amelyeket kiszemeltetek magatoknak, hogy…..
Az nem újdonság, ha valakit a szíve nyugatra visz, ám ha az a nyugat nem egészen az a nyugat, amit megszoktunk, akkor már rögtön érdekesebb lesz a történet. Különösen, ha elárulom, hogy ma egy rendszeres szerző tér vissza TeePolgar személyében, márpedig azt már megszokhattuk…..
Valószínűleg, aki a nosztalgikus emlékeket idéző VHS-korszakban töltötte gyerekkorát, még mindig rajong a 80-as évek mozifilmjeiért. Kétségtelen, hogy legendás korszak volt ez a filmek terén, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számos – mai napig is készülő – folytatás. A most következő listánkban…..
Szabolcs története sok érdekes fordulatot tartogat, ám számomra mégis az volt a legérdekesebb benne, hogy ismét bebizonyosodott, mint oly sok minden az életben, a határátkelés sem fekete-fehér történet, és messze nem olyan egyszerű, mint ahogyan sokan gondolják. „Tíz ok, amiért szeretek itt élni” –…..
Kipper 2018.01.16 10:09:38
@Golf2: Szerintem azt akarta mondani, hogy a gondolkodásával és értékrendjével jobban be tudott illeszkedni a francia társadalomba, mint a magyarba, ezért ott inkább érezte otthon magát.
"Sajnos átmeneti készlethiány előfordulhat a termékekből, de folyamatosan érkeznek az új termékek áruházainkba." - írta a Tesco ügyfélszolgálatosa a cég facebookján többször is az augusztus 31-én kezdődött Tefal akció kapcsán érdeklődőknek. Ez ráerősíti az ügyben hozzánk szokatlanul nagy…..
Mint két Olsen-lány, úgy hasonlít egymásra a fenti két kenyyérpirító. Leszámítva a kezelőfelület felett virító márkajelzést. No meg az árukat. Mayáéknak teljesen véletlenül családilag sikerükt a családegyesítést megoldani az ikreknél, és az árukról szóló diskurzus csapta ki a biztosítékot, tekintve,…..
Kipper 2018.01.11 15:17:06
@Crazy 1zenkáttű: Nekem is nagyon bejöttek a termékeik.

Igazából jobban megbíznék a Medion márkanévben, mint a Daewoo-ban. Meg aztán a termék dobozán jobbára ott díszeleg, hogy 3 év gari. Szóval a család másik fele többszörösen jól járt.
Krisztián rendelt egy Gillette pengecsomagot, és levele szerint kapott egy wannabe Gillette-et.  Nem örült. Nem győzzük elégszer mondani, hogy a neten mindenfélét árulnak mindenféle helyeken. Ami a webshopok szerencséje, az a mienk is: könnyedén szerezhetünk információkat boltokról, termékekről,…..