Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kory.famoso

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sebestyén Csilla és Csaba által irányított szekszárdi pince viszonylag ritkán szerepel bloghasábjainkon. Nincsen szó semmiféle elkerülési koncepcióról, a dolgok csupán az érdeklődésünk szétszórtsága miatt alakultak így. Bár a pince kínálatának felső szegmenséhez ritkábban van szerencsém, azt azért…..
Ahogy azt sejteni lehetett, a szólásszabadság melletti tüntetés kapcsán elkezdődött a számháború a médiában, sőt, a szervezők és a rendőrök is mást mondanak. Lássuk a tippeket: A szervezők becslése szerint legkevesebb ötvenezren voltak. Az MTI tudósítóinak…..
kory.famoso 2011.03.16 15:55:32
@pokesz70: Sokan elmondták már, csak abból a sokból nagyon kevés olyan hozzászólást hallottam, ami túlment volna a szokásos közhelyek ismételgetésén.
Pont ez a problémám, azonnal fideszes, jobboldali, orbánista seggnyaló, ha valaki rákérdez, hogy haver kérlek, meséld el, hogy hol, mi az amivel nem értesz egyet?
Nincs válasz, csak olyan szintű, amit te is produkálsz.

Nekem sok fenntartásom van ezzel a törvénnyel kapcsolatban, mint általában a hazai jogszabályalkotás minőségével is.
Sok a kételyem, pl. 14§. 20-22.§ kapcsolatban.
Értelmezési problémákat okoz, illetve ilyen szinten ostobaság kvótákat előírni. A pályáztatással, eljárási bírsággal stb. is több hiba van a törvényben, de ez ettől még nem a sajtószabadság felszámolása, max. egy sok hibát tartalmazó törvény, amiről lehetne értelmes vitát is folytatni, de te is bizonyítod, hogy nem lehet és én vagyok a jobboldali csökött agyú... jó legyek.

Nem azzal van a bajom, hogy akiknek nem tetszik, az kinyilvánítja az utcán, vagy akárhol, hanem hogy azt csámcsogják, amit a szájukba raknak. Az, hogy az emberek többsége, csak addig háborodik fel, amíg kényelmes, olvasni, elemezni, önálló véleményt formálni pont erre nem képesek és pont ők siratják a sajtószabadságot, ebben van némi ellentét nem?
kory.famoso 2011.03.16 16:23:54
@Takony_fősámán: Nem nem tudom, hogy ki az, ne is olvasgasd, te okos ember vagy, erre nincs szükséged.
kory.famoso 2011.03.16 16:53:31
@pokesz70: Egyszerűen nem érted, hogy mit akarok mondani, vagy nem akarod. Az értelmes vitát hiányolom, a demagóg szólamok helyett.
Mindegy.
No komment.Tisztelt MÁV Illetékesek!Ma telefonáltam az ügyfélszolgálatnak is. Ez a levél csak az események leírását szolgálja.http://videa.hu/videok/hirek-politika/reszeg-mav-alkalmazott-dohanyzok-eroszakos-alkalmazottak-kisajatitjak-EZqbNkSax81t8JDd 2011. 03. 08.17:40Ferencváros…..
kory.famoso 2011.03.16 16:21:21
Idáig nem nagyon foglalkoztunk az új alkotmány előkészítésével mert bőven vannak ennél fontosabb problémák is szerintünk ... sztálini alkotmány vagy orbáni alkotmány, nem mindegy? Szoptunk, szopunk és szopni fogunk, tökmindegy az alkotmány. De most elkészült az új alkotmány…..
A Szeged-Pest IC járattal általában meg vagyok elégedve. Elfogadtam és megszoktam már, hogy az Inter City-t "kiherélték", épp csak a lényeget vették el azzal, hogy összevonták a gyorsvonattal. Több helyen is megáll, a pótjegy így olcsóbb és a régebben dohányzó,…..
kory.famoso 2011.03.08 19:28:45
hogyvolt VV4 - 4X58 2011.02.11 11:00:00
A VV4 kezdete óta először érzek hálát, ha jövő szombaton lett volna a párbaj és addig a tribunusok kampányát kellett volna néznem, kiakadok. Most meg nézhetem Olivér hisztijét, csöbörből vödörbe, Andrisnak legalább jól áll a szemüveg és mostanában nem is tudálékoskodik.…..
Kedves Praxis!   Nemrég kisebbik kislányom (3és fél éves) kórházba került, mert egy apróbb műtétet kellett rajta végrehajtani. Nagyon meg voltunk ijedve, de szerencsére hamar meggyógyult, azóta itthon van velünk és minden a legnagyobb rendben van vele. Az orvosokkal tényleg…..
Ez az anyag nagyobb pusztításra képes, mint az összes többi „drog” együttvéve, melyeket az emberiség valaha használt. Mégis ez az egyik legnépszerűbb tudatmódosító. A legkülönösebb, hogy csak közösen tudjuk visszaszorítani. Külön-külön nem lehet lejönni róla.…..
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Sokaknak mindez evidens, másoknak meg nem. 1.) Délvidék egyenlő Újvidék. Nem. Újvidék a legnagyobb délvidéki város, egyben Vajdaság tartományi székhelye, de a két szó nem helyettesíti egymást. Nem olyan, mint mondjuk New York, ami jelentheti New York Cityt és New York szövetségi…..
kory.famoso 2010.12.15 23:27:06
Jugoszlávia egy érthető próbálkozás a délszláv népek részéről egy egységes állam létrehozására, abból kiindulva, hogy a közös nyelv, amin persze lehet vitatkozni, hogy hol, milyen különbségek vannak és a rokonság tudata elég lesz hozzá. Nem lett. A különbségek végül többet számítottak. Több probléma volt, ami miatt már a két világháború között sem működött minden az elképzelések szerint, amit hosszú lenne kifejteni, de a lényeg, hogy nem sikerült létrehozni egy közös jugoszláv identitást és az érzékeny stabilitást Tito személye jelentette csupán.
Lehet azon filózni, hogy a nyitottabb gazdaság, meg a jugoszláv vendégmunkások az NSZK-ban mennyire nagyon jó volt, meg a rizses csoki is stb. De a gazdaság a nyolcvanas években stagnált, az adósság nőtt és Tito 1980-as halálával a bomlás elkerülhetetlen volt. Nincsenek véletlenek, mindennek oka van, Magyarország sem maradhatott fenn a régi formájában, túl sok nép, túl sok érdek, amit nem lehetett összeegyeztetni, Jugoszlávia esetében sem.
A történelemben nincsenek véletlenek mégis sok a mi lett volna HA. Nem lett, okkal nem.
A megugró infláció és államadósság itt is fájdalmas beavatkozásokat igényelt volna a gazdaságba és a gazdagabb résznek már korábban is sérelme volt (pl: Szlovénia) hogy túl sokat kell adni a fejletlenebb területek finanszírozására.
Az írásod kicsit hasonlít a magyarok kesergésére Trianonnal kapcsolatban. Közhelyes, nyilván nem minden szerb soviniszta, nyilván a Vajdaság jelenlegi állapotában nem óhajtana Mo-hoz tartozni stb.
kory.famoso 2010.12.15 23:57:25
@Styxx:
szerintem az, hogy ebből konföderáció alakulhatott volna esélytelen, nem csak gazdasági okokból, de a nacionalizmus sem volt lehanyagolható szerb-horvát viszonylatban volt a gyökere a problémáknak

Véletlenekben továbbra sem hiszek, nem sok birodalomról tudok, ami véletlen miatt omlott volna össze.
Jó hosszú levélváltás a MÁV-Starttal. Kedves Megintállunkvazze Blog és olvasók!Még május 18-án történt velem egy elég érdekes vonatkimaradásos eset, amelyről azóta, vagyis 4, azaz négy hónapja sem sikerült zöld ágra vergődnünk a MÁV-START-tal.Gondoltam, hogy a…..
kory.famoso 2010.09.21 19:36:52
@Thrasher: ez tetszett :)
  A fészbukolikában az a jó, hogy a trollokat és a funkcionális analfabétákat ki tudja szűrni az ember, tehát – amint ezt az első rész végén jeleztem – miután néhány hétig rágódtam magamban, kilőttem a Facebookra a kérdést: mit tett hozzá Erdélyhez az,…..
„Budapest, Budapest, szeretlek téged!”  (Kisangyal: Túrista; 1987) Utálom Budapestet – halljuk nap mint nap nem csak vidéki, de budapesti ismerősöktől. Mostanában mind a Mandineren, mind a Komment.hu-n jelentek meg Budapestről szóló cikkek. Beállunk a sorba mi…..
kory.famoso 2010.09.17 20:20:09
@gatyamadzag: igazad van, ma beleléptem egy méretes EMBERSZARBA, hogy rohadna meg ez a balkáni szartelep a csodás kilátásával együtt
László külső wichestert vett az Auchanban és nem kapott hozzá magyar nyelvű használati utasítást. Be tudta üzemelni, de azért visszament és rákérdezett. Némi kutakodás után a válasz annyi volt: nincsen. Szabad-e ilyet, kérdezi. Tudtommal nem. Hétköznapi bosszúság alant:Lehet…..
Hát mit képzel a T. állampolgár, hogy csak úgy tápanyaghoz juttatja az amúgy rendszeresen gondozott köztéri fákat? Főleg, amikor már a kutyák is felszedik maguk után a pisát. A rend őrei nagy erőkkel csaptak le rá és társára, az eljárás során pedig lekésték az utolsó…..
Kellene valami olyan szabály, hogy közszolgálati és szolgáltató weblapokat kötelezően használhatóra kell megcsinálni. És kellene egy olyan megoldás, amivel ez ellenőrizhető is. Sokat segítene ez abban, hogy olyan használhatatlan förmedvények, mint a Szegedi Közlekedési…..
Nem akarnak lemaradni a volánosok az ügyfélterrorizálásban a BKV-s és MÁV-os kollégáktól a jelek szerint. Miklósnak az volt a bűne, hogy szóvá tette, egy közlekedési alkalmazott dohányzott az Árpád hídi buszpályaudvar utasvárójában, ahol ez természetesen tilos. Tegezéssel…..
kory.famoso 2010.07.27 09:53:33
@kovi1970: Te a művelt ember te!
kory.famoso 2010.07.27 10:00:14
kory.famoso 2010.07.27 13:17:08
@BKV reszelő: Azért, hogy röhögjek az olyan marhákon, akik órákig verik a faszukat egy semmitmondó hétköznapi bunkó dohányos, bunkó buszsofőrös közhelyömlenyen és az olyan panaszkodó seggfejen, aki elengedhetetlennek tartja megjegyezni, hogy Ő okleveles mérnök, mert ettől kevésbé szánalmas az élete és népnevelő ténykedése.
Neked van értelme, hogy a világon legyél, hiszen sikerült kiszarni magadból ezt a kemény beszólást!