Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Migmir

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a Magyar Mágia című - a hazai bűvészet történetét feldolgozó - könyvemen dolgoztam, akkor nagyon fontos forrásaim voltak a Magyarországon megjelent bűvészkönyvek. Akkor a legrégebbi itthon megjelent bűvészkönyv amit találtam, a Johann Michael Wagner: Neustes Zauberkabinet (Új varázsszínház)…..
Annak idején, amikor öt évvel ezelőtt felvettek az ELTE-re, nagyon büszke voltam magamra, hogy felvettek az ország ún. legjobb egyetemére. Mára, így öt év után arra jutottam, hogy akit csak tehetek, lebeszélem róla. Mert ami itt folyik, az már egy zs kategóriás horrorparódiának is…..
  Ha lombos fák alatt, virágillatban szeretnék üldögélni, gyönyörködni akarok a víz játékában, vagy szívesen olvasgatnék kint, a szabad ég alatt, akkor válogathatok a jobbnál jobb helyek közül. A utóbbi időben a következő a parkok, kertek, közterek váltak a kedvenceimmé. Budáról Pest felé haladok…..
„Tudnál 100 napig folyamatosan boldog lenni?” – ezzel a kérdéssel találja magát szemben az ember, ha 100happydays oldalra téved. Ráadásul magyarul is akár, merthogy létezik a honlapnak magyar verziója is. Kicsit lentebb az is kiderül, hogy az emberek 71%-a elvérzik ebben a…..
  Egyre gyorsabban, egyre olcsóbban, egyre kevesebb törődéssel akarunk ruhákhoz jutni. Ezért csak kevesen készítettnek öltönyt Magyarországon.   A legtöbb ember arra panaszkodik, hogy a csináltatott ruha drága, sokkal drágább, mint a készen kapott konfekció ruha. Az…..
A bűvészet több puszta hobbynál. A bűvészet életforma, stílus és szubkultúra. És mint minden magára valamit is adó szubkultúrában, itt is megvannak az öltözködési szabályok. Ha bűvész vagy, akkor ezt meg kell mutatnod, úgy kell öltöznöd és úgy kell viselkedned, mint egy…..
Dan Sperry az antimágus, Philip Escoffey a mentalista és Kevin James a feltaláló mutatkoztak be a tegnapi budapesti sajtótájékoztatón az Illusionists szereplői közül a hazai közönségnek. Novemberben érkezik Budapestre a The Illusionists elnevezésű világhírű produkció, amelyet…..
Végre felkerült a netre a teljes FISM 3. helyezett műsor. Íme: ..
Migmir 2013.08.17 18:13:40
FIGYELEM!  Az alábbi írás Wayne Kawamoto cikkének fordítása. Ennek megfelelően nem egyezik 100%-ban az én véleményemmel, bár nyilván nem osztanám meg, ha nem értenék vele egyet. Ebből fakad az is, hogy egy egész pont (az ötös) szól egy olyan témáról (jelmezek), aminek…..
Dynamo, az angol sztár bűvész híresen eredeti, nem csoda tehát, hogy sokan koppintják. Legutóbb az egyik lebegése járt így. Az alábbi link bizonyítja, hogy a néhány napja bemutatott stuntot egy német bűvész aljas módon már 2009 februárjában, azaz több, mint 4 évvel ezelőtt…..
Laikus, kívülről jött ember, aki épphogy csak belecsöppen egy beszélgetésbe, vagy vitába pl. egy internetes fórumon, könnyen úgy érezheti: a bűvészeknek nincs vitakultúrája. Aki ellátogat egy-egy klubnapra, akár azt is érezheti, hogy a bűvészeknek egyáltalán nincs semmilyen…..
Ma este 8-tól kerül adásba a negyedik Tudatfeletti rész a Story4-en. És ahogy a rész promójából is kiderül, a mai adás fő mutatványa egy kockázatos mutatvány lesz, amit talán pont Wayne Houchin balesete inspirált. Tessék mindenképp nézni. Ismétlés vasárnap…..
Egy ideig az ember bűvészkellékei elférnek egy dobozban vagy egy bőröndben. Majd idővel a dobozok száma egyre nő és már akár egy komplett szekrényt foglalnak el a kellékek. Extrém esetekben pedig akár komplett bűvész szoba kialakulásáról beszélhetünk. Nyilván, hogy a…..
Aki szeretne becsajozni idén nyáron mondom a tuti receptet. Június 13-án mutatják be a hazai mozik a Szemfényvesztők című filmet, amiben olyan coolnak mutatják be a bűvészeket, mint talán még soha. Ugye te is ismered azt az érzést, amikor a moziból kilépve még néhány percig…..
See Through Blindfold és How to Win at FISM DVD by SOMA. Szeretnéd te megnyerni őket? Ha még nem tetted volna meg, iratkozz fel hírlevelünkre! Ebben a hónapban ezeket a kellékeket fogjuk kisorsolni. Szeretnéd te megnyerni őket? Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni a…..
Mindenki gyűjt valamit: bélyegeket, régi fényképeket, szalvétákat, bögréket, órákat, könyveket. A bűvész is ilyen - kellékei, esetleg kártyái vannak. Sok. A következő videóban olyan kollégát láthatunk, akinek bűvésztrükkökkel tömött szobája tényleg egy varázslatos…..
Jelenleg az üzletben 18, 20 és 22 mm-es PK ringeket árulunk. Hogy ez milyen méret és hogyan nézheted meg, hogy neked mekkora kellene? Ez a gyűrű belső átmérője milliméterben. És hogy hogyan mérheted le, hogy neked mekkora kellene? Vágj le egy kis papírcsíkot és tekerd sz ujjad…..
Migmir 2013.05.11 22:53:47
@Kelle Botond: Akkor akár nap közben is hordhatom a gyűrűt ha mondjuk a másik kezemben használom a telefonom???
csak mert az erősen illúzió romboló ha egy mutatvány előtt felveszem a gyűrűt.
"I call is mancing, because it's a combination of magic and dancing." Volt már itt példa arra, mi történik, ha a táncot vegyítjük a bűvészettel. Most itt egy újabb. ..
Migmir 2013.05.04 23:45:06
Amikor bűvészkedünk, gyakran teljesen más reakciókat kapunk az egyes trükkökre. Megeshet, hogy sikítva ordítja a néző, hogy "Nem hiszem el", de az sem kizárt, hogy még az általunk nagy finálénak tartott befejezés előtt az egész kártyacsomagot kikapja a kezünkből, miközben azt…..
A blog facebook csoportjában bontakozott ki nemrég parázs vita, amit az indított el, hogy egy kérdésre válaszolva Gyertyán Balázs az alábbi kijelentést tette: "[Ha nem értesz angolul] akkor belőled nem lesz mentalista, de még talán bűvész sem, sajnálom." Régóta terveztem már…..
Köszöntünk!A Figaro Bűvészbolt kollégái mostantól billentyűzetet ragadnak és leírnak mindent a bűvészetről, tanácsokat adnak, érdekességeket osztanak meg. Megtudhatod, éppen milyen bűvészvideót nézünk, merre lépünk fel, mitől válhatsz jó mágussá és melyik a kedvenc…..
Minden bűvész életében eljön az idő, mikor felnőtt mágussá avanzsál. Sok mérföldkő volt bűvész karrieremben. Valahogy így néznek ezek ki: 1, Első bemutatott trükk – 6 évesen. A szülők tapsolnak, no matter what. Teljesen mindegy, hogy a csalafintaság kilátszik, a lényeg,…..