Regisztráció Blogot indítok
Adatok
face007

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap az  1955 méter magas Chabenecen jártunk a Ďurková ház útba ejtésével, számunkra eddig ismeretlen útvonalon: Bauková-tól mentünk föl a kék jelzésen. Nagy élmény volt, a természet sokkal vadabb, eredetibb formájában mutatta meg önmagát, mint pár kilométerrel…..
 Persze, tudom hogy hagyomány, meg minden de.. http://honvedelem.hu/film/Egy_eves_a_Honved_Palotaorseg Ünnepelünk hurrá.... Nem tudom, hányan idéztétek fel haderőreformunk legújabb dicső fejezeteinek egyikét? Az alábbi videót végignézve is kiderül hogy eme bátor fiaink keményebb kiképzést kapnak…..
TComment Feljelentettük a neppert 2012.12.13 15:28:20
Az Égéstér 46. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Valahová a végtelen múltba kéne visszanyúlni, ha arról lenne szó, hogy mióta tervezzük már Szabó Gyuri barátunk csodálatos Volvójának leforgatását. György, aki lényegében egy két lábon járó stílustanulmány is lehetne (bár ez ellen kétségkívül tiltakozni fog itt alant,…..
A Nobel-bizottság úgy döntött, hogy 2012-ben az Európai Unió kapja a Nobel-békedíjat. Bár egyesek szerint ez inkább tréfás, valójában komoly, indokolt és jól időzített döntésről van szó, amire ráadásul mi, magyarok is büszkék lehetünk. A történelmi látásmód totális…..
Figyelem, kedves olvasók! Két szerkesztőnk, Rammjaeger83 és SchA ezen a héten ismét a Szent Korona Rádió Hadak útján c. hadtörténeti műsorának vendégei lesznek. A beszélgetés témája a libanoni polgárháború, mely kapcsán nemrég két cikkünk (Libanon 1982. - I. rész, II.…..
Az ismeretlen messzi tájakon zajló helyi konfliktusok a fejlett világban legjobb eséllyel a velük kapcsolatos belpolitikai botrányok következtében tehetnek szert médiaérdeklődésre. Valószínűleg pl. a nicaraguai háború sem került volna az amerikai lapok címoldalára, ha nincs az…..
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja. Innen akár le is töltheti...
Rammjaeger83 & SchA Úgy véltük, ezen a borongós őszön, mindenszentek után pár nappal indokolt lenne valami könnyed, humoros poszttal feldobni az olvasóközönség hangulatát. Jó témát szolgáltatnak ehhez a mulatságos módon elkeresztelt harceszközök. 1. SS-18 Satan A…..
Megtárgyaltuk mit tudunk Konyról, más hadurakról és a környező országokról. Beszélgetőpartnerek: Ablaka Gergely, CN, Rammjaeger83, 5.g, SchA, Benicsák Péter Az adásban elhangzott témákhoz kapcsolódó cikkek:Az eredeti Kony film 2007-ből.Kongó végtelen története, Jean-Pierre…..
Irán évtizedek óta egy nagy kérdőjel a nemzetközi politikában. Megpróbáljuk megfejteni. :) Beszélgetőpartnerek: Ablaka Gergely, Rammjaeger83, 5.g, Marton Péter, Wagner Péter, Benicsák Péter Több jó cikk is megjelent magyarul ebben a témában: Külpraktika,HTKA, DiploMaci…..
Ez alkalommal sörök nélkül beszélgettünk Szíriáról és az ott kialakult helyzetről. Beszélgetőpartnerek: Rammjaeger83, SchA, Marton Péter, Wagner Péter, Benicsák Péter   A lezáró zenét Omar Souleyman szolgáltatja. Ezzel tesszük föl a hangminőség okozta sokkra a…..
Helyszín: 1139. Budapest, Teve utca 4-6. Magasság: 91 méter + 60 méter Nagyobb térképre váltás Hát, ez az objektum szerintem nem sokaknak "volt meg":) Nekem sem lett volna, ha nincs M., aki ott dolgozott, és egy péntek délutánon (munkaidőn kívül, a dátumot most mellőzöm)…..
Folyékony Kenyér A lengyel sör 2011.04.26 08:54:13
A lengyel sörhelyzet sok tekintetben hasonló a magyarhoz, de mégis van egy óriási különbség. A különbséget úgy hívják: Baltic Porter. Lengyelország valódi sörnagyhatalom. A németek és az angolok után ők főzik a legtöbb sört Európában. A lengyel sörpiac is erősen…..
face007 2011.05.23 11:37:20
face007 2011.05.23 13:27:50
@szanisz: köszi, engem legibkább az Okocim érdekelne
Belsőség A Mladoniczky 2011.05.22 09:26:10
Ez a sztori mindenkinek kötelező. Akinek volt autója a rendszerváltás előtt, annak emlékezni, akinek nem volt autója, vagy talán nem is élt, annak tudni. Mai cikkünk blogposztja...
face007 2011.05.22 15:30:00
Tudod, mi kell ahhoz, hogy Ferrarid legyen? Hetvenezer forint, néhány tábla lemez, némi narancssárga festék meg két rugó a kukából. És a rendőr sem büntet meg, ha elkened a száját. Vélemények az azonos című írásunkról...
face007 2011.05.05 11:17:42
Az LA Times néhány hete azt írta, hogy az Universal szerezte meg a Troll Hunter remake jogait, azonban a norvég mockumentary rendezője, Andre Ovredal ezt megcáfolta. A Bloody Disgusting oldalnak elárulta, hogy máshol fog elkészülni a remake, de azt nem tette közzé, hogy hol, csak azt…..
Belsőség Ilyen idehaza nincs! 2011.04.14 20:44:12
Pedig de. Valami elkezdődött. Valami jó. És mi ott voltunk. ..
Belsőség Buktuk a B125-kampányt 2011.03.04 15:44:22
A lényeg, hogy egy kevés embert érintő, keveset érdeklő részletkérdés ügyében mozdult meg az ország, gyűjtött a kürtőskalácssütő, a fogászat és a horgászbolt, az olvasók meg a parlamenti képviselőiket szpemmelték - őrületes buli volt. Nekünk nagyon jól esett…..
Aki az Iparművészeti Múzeum felé tekerne, az kukkantson be, mert a MOME ösztöndíjasok kiállításán megtekintheti Kápolnás Gergely rekumbens koncepcióit. (rekumbens, avagy fekvőbringa, lásd wiki) Az – egyébként építészmérnök – tervező munkásságában…..
Nem teljesen amatőr próbálkozást látnak – ezek az Armstead Snow Motors vállalat hómobil-prototípusai. Először egy Fordson traktorra szerelve (ami, ugye, T-Ford alkatrészekből készült), aztán egy nagyobb, Chevrolet személyautóra építve láthatjuk a működését. …..
Sonko kolléga mai ajánlója egy ingyenes, online élvezhető játék, Guderian mester késői rajongói számára minimum a kipróbálása kötelező. És mielőtt megkapnánk a kritikát: igen, tudjuk, hogy csak a pancserek, a nők, valamint az ötvenen túli bölcsészek és OKJ-s lemezlovasok…..
Alighogy átmenetileg felemelkedett a vezetői székből Steve Jobs, Hugh Hefner máris nagy bejelentést tett Twitteren. Azt állította, hogy a Playboy korábbi és új számai is megjelennek iPadre, cenzúrázás nélkül. Lássuk egy tavaly augusztusi twittjét, és egyet a mostaniak közül:…..