Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisamotors

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Szegényház 2021.10.21 20:23:57
Néhány hete családostul hazautaztunk hogy megnézzük a Vadászati Világkiállítást. Mindenképpen látni akartam mert én hét évesen ott voltam az 1971- ben rendezett kiállításon is. Összességében nem bántuk meg hogy hazautaztunk, hogy megnéztük bár jót szinte semmit nem tudok mondani. Kezdjük az…..
Kisamotors 2021.10.24 01:16:53
@horrorpornó bábszínház:
Óh, jajj! Szoktál te írásokat, kommenteket olvasni a neten?
Nincsennek ebben az írásban olyan durva helyesírási hibák, amitől a Dunába kellene vetned magad. Tartalmi kifogást nem találtál rajta?
Tipikus nyelvtannáci vagy, amivel nem is átestél a ló túloldalára, hanem egyből hosszában átugrottad.
Fontos a jó helyesírás, sok minden kiderül belőle, de ez az írás nyelvhelyességi szempontból egyáltalán nem kirívóan rossz, sőt!
Egyszóval, nem tudom mit rugózol itt ezen.
35 évvel ezelőtt, április 26-án következett be az emberiség által okozott egyik legnagyobb műszaki katasztrófa. A csernobili atomerőmű-balesetet számos könyv, regény, dokumentumfilm és fikciós alkotás dolgozta fel, mégis az amerikai – brit koprodukcióban készült, Johan Renck által rendezett…..
Kisamotors 2021.04.25 00:57:17
@Sir Gombóc: Simán! Néz meg egy akkori Ablak c. műsort, vagy egy politikai vitaműsort. Azzak kezdődik, hogy körbekínálják egymást cigivel és végigpöfékelik a 10-20 percet a csikkel púposra tömött hamutál mellett. teljesen hétköznapi dolog volt. Az akkori körzeti orvosunk, gyerekkoromban úgy dolgozott a vizsgálóban is, hogy állandóan ott lógott a cigi a szájában. Mikor már vágni lehetett a füstöt nyitottak ablakot.
Különösen a hideg hónapokban jelentenek problémát a társasházak lépcsőházába behúzódó hajléktalanok. De mit lehet ilyenkor tenni? Egyáltalán miért baj ez?..
Kisamotors 2019.01.30 00:05:11
@Nancsibacsi: Ingyen élni nem menő? Ennél több ingyenélő seggnyaló fideszes, magas fizetéssel még soha nem volt az országban.
Amit ezek (is) csinálnak csak a problémák szőnyeg alá sörprése.
Ass blaster A mi kis Mozink. 2019.01.14 22:54:57
Mikor néhány hete otthon jártam fatornyos kisfalumban Bicskén, volt szerencsém egyik barátom jóvoltából megnézni a Fiatalok Házát. Bizony, ilyen is van a faluban és büszkék lehetünk rá. A Fiatalok Háza nem egyéb mint egy bálterem, klubhelység, előadói színpad nézőtérrel és kiszolgáló helységekkel.…..
 Don MacIntyre , a verseny rendezője mindenre gondol. A versenyzők megkapták a kikötőhelyük térképét Les Sables d'Olonneban, ahol május végétől a rajtig elhelyezve lesznek. Nem tudom mennyi éppen a folyamatosan csökkenő induló létszám, mindenesetre itt már csak 19 helyet látok a számukra. Viszont…..
Amikor elkezdődött a nagyon régóta várt harmadik évada Mark Frost és David Lynch kultsorozatának, akkor azt is írtuk, hogy ez már nem az a Twin Peaks, amire emlékezhetünk a kilencvenes évekből. Ez hét részen keresztül igaz is volt, de az amerikai idő szerint vasárnap leadott nyolcadik semmihez sem…..
Korai egyelőre festékforradalomról beszélni, ám az biztos, hogy az amúgy is hibát hibára halmozó hatalom ezúttal jobban járt volna, ha nem izmozik a Gulyás Mártont és Varga Gergelyt támogató tömeggel, és nem hergeli azzal a tárgyalásukra érkezett szimpatizánsokat, hogy bilincsbe verve, vezetőszáron…..
Mielőtt Jurij Gagarin elsőként átlépte az atmoszféra határát, kutyák repültek a csillagokig. Ötvenet küldött fel a Szovjetunió az űrbe az 50-es évektől, és ebből 20 belepusztult. Történetük csak most vált ismertté Oleg Gazenko naplójából. Gazenko volt a felelőse az űrállatok programjának és a…..
Kisamotors 2017.03.22 18:06:04
A
Budapest megoldja, hogy legyenek aláírók az olimpia-rendezés elleni standoknál. Kigyulladt a metró a Corvinnál, leszállították az utasokat, akik berágtak. Aztán jól aláírtak az LMP standjánál "Most már elég!" felkiáltással. Egy normális hétköznapot már léci!       Te követed már a Reflektort…..
Kisamotors 2017.02.04 04:09:20
@csentecsa: Aztén ennek a 7 éve regnáló fidesznek ezt hogy nem sikerült kinyomoznia, a nagyszerű polt péter főügyésszel?
Hol van a híres elszámoltatás?
Birka!
Jelentősen lelassult az aláírásgyűjtés, emiatt kétségessé vált az akció sikere...
Kisamotors 2017.02.03 17:27:06
@ulpius66: Karád!
Ilyen sem nagyon volt még, legalábbis nem erről szóltak a hírek és nem ezzel volt tele a sajtó: Bochkor Gábor, miután tegnap a rádióban elég durván alázta a kolléganőjét, ma reggel, élő adásban kért bocsánatot tőle. Igaz, nem simán, kellett hozzá Friderikusz Sándor, aki nem a mikrofon mögé beülő,…..
Kisamotors 2016.12.02 23:30:27
@Yoss: Pfúú de okos vagy Te megmondóember :D
Profi? Hát ez nem rádiózás, ez egy nagy szar.
Milyen szerep? Vajon kurvának állt, hogy majd havi fixért szopatunk? Na és, ha szerep, akkor Bocskor kérte fel arra, hogy gyere már, kellene valaki akit napi szinten szopathatunk. Szerinted így volt a szereposztás?

Anno a slágeren hallgattam még a Bumenrángot, de ott ezt az idiótát legalább csillapította Boros és Voga.

Azóta jelentősen elkurvult ez a műfaj, bár addig sem volt a kúltúra fellegvára.
Nem is kellett annak lennie, de talán szórakoztatóbb volt.
Ez a semmirekellő szemét műsor, heherészéssel, meg a műmájerséggel nagyon az alja.
Nem a legalja, de bárcsak az lenne. Még ennél is van rosszabb...

Én maradok Papónál és a Tilosnál.
Az biztos, hogy a hardcore X-akták-rajongók nagyon jól fognak szórakozni az elkövetkezendő hetekben: David Duchovny, Gillian Anderson és Chris Carter ugyanis pont ugyanabban az izgalmas stílusban készítették el az új évad pilotját is, mint ami az 1993 és 2002 közti epizódokat jellemezte. Már az…..
Kisamotors 2016.01.26 00:13:22
@Brandon Frazer:
Háá, ez az!
House az ilyen misztikus dolgokat másfél lábbal elgáncsolta a kórházi folyosón :) Ezért bírtam azt jobban.
Bezzeg a németek, a franciák, a nyugatiak, a felvilágosultak. Bezzegék bezzegországból bezzegik, hogy nekünk, magyaroknak mi lenne helyes. Aztán ott vannak ezek az atomliberális, alibi vallásos, migráns buci simogató, közben önsanyargató életet élő emberek, akik minden…..
Kisamotors 2015.09.07 19:47:21
@The Real Batman 07:
Jó írás!

Az a baj, hogy azok sem itt akarnak dolgozni, hanem a németeknél, vagy tőlünk nyugatabbra, ami érthető, főleg míg ilyen nagy szeretettel és megbecsüléssel várják őket.

Soha nem hittem volna, hogy egyetértek bármiben is még Orbánnal, de most nagyon jól látja a helyzetet, gyorsan és határozottan kell egy szigorú határzár, határellenőrzés.
A befogadó EU-s országok is 10-20 ezer befogadásáról beszélnek, egyszerűen nem értik, vagy nem akarják, hogy százezrek, akár milliók indulhatnak el 1-2 éven belül.
Már az is támadás, ha védekezünk? Hülyék ezek!
Quentin Tarantino filmjeihez nagyon szorosan kapcsolódnak a háttérnek kiválasztott zenék, sőt. Ritkán fordul elő az, hogy a filmes dalok ennyire együtt éljenek a sztorikkal és olyan nagyon összekössük őket az egyes filmekkel vagy csak jelenetekkel, hogy amint meghalljuk őket, már el…..
A közelgő vasárnapi zárva tartás adta az ötletet, hogy megszavaztassuk és rangsoroljuk a Magyarországon működő szuper/hipermarketeket. Eszünkben sincs politikával foglalkozni, arra akadnak nálunk rátermettebb és alkalmasabb személyek is, mi csupán szeretnénk kideríteni, melyik…..
A bevezető és elkerülő szakaszok fizetőssé tétele, illetve a változtatás körül kialakult szerencsétlenkedés pontosan olyan, mint maga a Fidesz-kormányzás: pénzsóvár, kapkodó, dilettáns, agresszív, észérveket semmibe vevő, velejéig hazug. Dokumentáltuk már két posztban,…..
Pedig ugye.  A teljes igazsághoz azért hozzátartozik, hogy mára 19%-osra szelidült az ajánlat, a levél vasárnap délben jött. (Esküszöm nem szálltunk rá a Mallhura, csak értékeljük a teljesítményt. Heti 2 ügyet általában csak a nagy…..
Kisamotors 2015.01.10 22:08:39
@Már meging egy nick: a 91%-ot is elírták :)
Vitézy Dávid menesztése nagy port vert fel. Hirtelen rengeteg szimpatizánsa lett, de vajon érdemei szerint vagy sem? Szakértőt hívtunk! Valamint elmentünk megvenni egy rommá tört de sérülésmentesnek hirdetett Volkswagent. Mi lett a vége? Az Égéstér 149. adásának…..
Kisamotors 2014.12.20 01:01:42
@ne most (CX):
CX-el teljesen egyet tudok érteni.
Gondolkodjuk már józanul, legtöbb kommentelő azt sem tudja hogy működik az autóipar,a javító szakma, csak ilyen mindenhol hallott dolgokat puffogtatnak.
Elég gázos az egész cikk, a nagy leleplezés, amiben végül is mindenki hazudik...

Nem védem egyik oldalt sem, de ez így működik.
A törött, és helyreállított autók értékesítése legalábbis így , a tényfeltáró újságíráshoz nem értek, de ha ez ilyen akkor ugyan olyan okádék, mint a leleplezett javító iparág.

Bocsássa meg mindenki, de hadd védjem mégis kicsit jobban most a másik oldalt,aki nincs itt jelen, a "tömegek" fújjolása ellenére.

A vevő, az az álveves újságíró (nevezzük Daninak) eleve úgy ment oda, hogy falhoz lesz állítva az ember, tele volt a tár, csak lőni kellett.
Találtak is jó sok hibát, mondjuk az ajtókéder gyűrődését, nagyon gyanús pont :)
Hibatároló.Nem derül ki, hogy élő hiba, vagy tárolt hiba. Gondolom az utóbbi.Persze gyanús lehet, de aki kiolvassa nem ezekkel a hibákkal szokott szembesülni.
Így utólag könnyű okosnak lenni, valószínű neki is leesett, hogy szét volt bontva az eleje. Legtöbb szerelőnek egy ilyen rutin kiolvasásnál tényleg az jut az eszébe, hogy ezek valami hülyeségből erednek, pl. akku lemerülés.

Egy ilyen súlyosan sérüült autó helyreállítása nem úgy megy ,hogy huzatópad aztán adjad neki, a lappá gyűrődött ütközési zónákat visszahúzzuk.
Nem, azt kicserélik!
Nem bontottra (vagy ha arra az is vállalható), hanem újra.
Szerintetek lehet egy ilyen 2 éves Jettát találni bontóban ?
(Törötthöz lopatni azt lehet, hallottunk már ilyet,de remélem erről itt nincs szó...)

Valaki feltételezte, hogy kicseréli az elemet egy ugyan olyan színű bontottra :D Na persze, ez nem egy 10 éves fehér, Astra :)

Gyári technológiai helyreállítás...
Az itthon, (mert máshol nem állítanak helyre gyári technológiával semmit,mert 2x az autó ára, ilyen sérülésnél) annyit jelent ,hogy a márkaszerviz lakatosa "kalapálja össze" a kocsit, és nem valami "hitvány" 30 éve dolgozó komcsi lakatos.

Minden ami gyári alkatrész és technológia annyira túlárazott, túlszámlázott, hogy hajmeresztő.
Ettől nem az autó lesz jobban javítva, csak megél belőle a márkát javító, ellátó hálózata.

Nem kell márkaszerviz egy törött, majd javított autó leleplezéséhez, elég egy tapasztalt szakember.
Azt, hogy feltárja a lehetséges sérüléseket, azt is ítélje már meg, hogy mennyire szakszerűen van javítva!
Az ilyen "Ebbe nem ültetném be e gyerekem" hozzászólásokat hagyjuk is...

Ez nem egy roncs, hanem egy bal elején, komolyan sérült autó, ami a fotók szerint szépen helyre lett állítva.
Szinte nulla az esélye, hogy az előző sérülésből adódó hiányosságok miatt sérül valaki komolyabban egy újabb, ugyan ilyen balesetben.
Futómű, eszi a gumit, na persze.
Addig rejtett hiba, míg el nem viszed egy rendes futóműveshez, az méréssel és szakvéleménnyel megmondja neked, hogy jó-e vagy nem. Minden paramétert tud mérni.
Nem kell misztifikálni.

Nem az a felni és gumi. Ezzel hírdette, nem volt megtévesztő.

Az eladó hazudott. Vett egy törött autót, amit a saját költségén helyreállított, próbált rajta keresni a rohadék...
A piaci ár alatt kínálta, és most ekézed, hogy nem azzal kezdte, hogy a bal eleje szarrá volt törve, de ő a kis műhelyében frankón összerakta...
A tényfeltárás és leleplezés az lett volna, ha odamegy a Dani, a szakértővel a Totalcartól és megkérdezi, hogy hogyan is van ez?
Nem fedősztorit kitalálva.
Persze az eladó nem árulja el a nagyobb sérüléseket, de kérdés, hogy letagadta?
Hajlanó volt elvinni és átvizsgáltatni egy márkaszervizzel az autót.

Ők sem találtak komolyabb dolgot.
Ezen lehet rágódni.
Miért nem úgy nemtetek oda, hogy mondjátok a munkafelvételen, hogy gyanús az autó, biztosan törött volt, mert gyanús, hogy át akarnak verni?

Gondolom első, és második ránézésre is rendben volt a gép, de persze, aki tudja mit keres, és hol az hamar megtalálja.
Ez nem volt fair a szervizzel szemben sem.
Ők sem arra készülnek hogy egy normális két éves autó láttán, hogy most megszivatják őket, találjátok meg a rejtett hibát.
Ráadásul tényleg csak egy általános átvizsgálást végeztek a 6000 Ft körüli összeg ezt mutatja.
Egy alapos, megbontással járó átvizsgálás ennek többszöröse, különösen márkaszervizes óradíjakkal.
Teljesen jóhiszeműnek vélem a hozzáállásukat.

Mindenki sáros ebben a sztoriban.
Aki el akar adni ma használt autót az kénytelen elhalgatni sok mindent. (Nézzen utána a vevő, hozzon magával szakembert.)
Aki a piaci ár alatt jóval akar valami tutit venni, az gyanakodjon, és ne írja le, hogy mennyire át akarták verni a "jóhiszeműt".

Hallgatom a Totalcar-t, és a néha olvasom is, de Zách Dani, ez most nem volt jó.

Kiss Attila
Zöld, világít és előtted gyalogol, mi az? Valeós hosztesz. Aztán amikor a hosztesz megfordul, és erőnek erejével a standra invitál, nem teheted meg, hogy lelépsz, kézbe veszel egy kitett tárgyat és profizmust imitálsz. Hopp, de mi is ez a tárgy? Turbó? Dehogyis. Az a…..
Kisamotors 2014.10.05 22:45:58
@Photopolymer:
Ebben viszont teljesen egyetértünk, a kereskedelmi célú nagy repülőgépek gyártása és minőségellenőrzése, sőt tematikája is sokkal szigorúbban ellenőrzött, mint egy autógyártó. Össze sem mérhető.
Egy csavar, de szó szerint értve , vagy akár egy alátét sem lehet akármilyen, csak az adott típusnak megfelelő, a gyártó által ellenörzött, vagy gyártott alkatrész.
Volt is balhé, mikor nem volt ez ilyen ellenőrzött és sok alkatrészkereskedő innen-onnan vásárolt dolgokat adott el a légitársaságoknak.
Nagy üzlet volt a feketén kereskedőknak, míg le nem zuhant miatta 1-2 utasszállító.
Felgöngyölítették az ügyet, és felszámolták a hálózatot sok év munkájával.
Csak meg kell nézni egy modernebb kisrepülőt, hol találni abban ilyen kínai gyerekjátékokhoz kisértetiesen hasonlító elektromechanikus dolgokat ?
Kisamotors 2014.10.06 00:38:37
@sandrew:
Kösz a megjegyzésed, már rég elkalandoztunk a fórum témájától egy másik irányba, amihez persze nem nagyon értek, csak érdekel :)

Tudom egy szakmabelinek legrosszabb, ha egy dilettáns osztja az észt, remélem én nem ezt tettem, bár repülök is, és autót is javítok jó sok éve :)
Talán nem tényeket súlykolunk, csak állítunk valamit amit ész érvekkel lehet cáfolni. Attól, hogy állítok valamit, nem gondolom, hogy így is van, ahhoz másnak meg kell cáfolnia, nekem ,meg kell védenem...stb, aztán kialakul valami.
Nem csinálsz magadból hülyét , ha belefolysz egy témába amihez szivsen hozzászólnál, kérdéseid vannak, mert érdekel a dolog, de igazából nem értesz hozzá.
Brazíliát csak nehezen érte utol a világméretű biciklis forradalom. A városokban sok az autó, a sofőrök miatt sokáig minden bringaút veszélyes kaland volt. A kerékpárosoknak azonban nemcsak az autósokkal kell megküzdeni. A közbiztonság sincs a topon még Rióban sem, ahol rövid…..
A paksi bővítéssel és az ügyben tapasztalható kormányzati pálfordulással a napokban temérdek médium foglalkozott. Ha nem csupán személyek, de ügyek is kaphatnának Pinokkió-díjat, a paksi atomügy nálunk biztosan megkapná az elismerő címet. Mivel azonban ilyet nem tehetünk,…..
Javasolnék egy kollektív újévi fogadalmat: 2014 szilveszteréig, vagyis mostantól számítva háromszázhatvanegynéhány nap alatt érjük el, hogy tiltsák be a szilveszteri petárdázást Magyarországon. Betiltás alatt azt értem, hogy végre valóban és határozottan kriminalizálják…..
Kisamotors 2014.01.01 17:06:17
@kisQtya:

Vedd már egy kalap alá a narkót, a piát, a petárdát,a hegymászást, meg a paplanernyőzést (ilyen sportág amúgy sincs!).
Ennyire értesz hozzá, gratulálok!
A hétvége fő eseménye, Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvője bővelkedett említésre méltó eseményekben, összeállítottunk egy képgalériát. "útfelújításokat és kátyúzásokat végeztek el a lakodalom helyszínére vezető utakon Csabdiban, illetve a területileg…..
Mindenki Ferije lerántja a leplet: a volt miniszterelnök egy pár perces kisfilm keretein belül elkalauzol minket a mutyi őshazájába, Felcsútra: egészen hihetetlen, hogy az adó milliárdokból épített csatornák, a semmiből épülő stadionok és a 800 milliós osztalékot felvevő…..
Kisamotors 2013.09.08 00:27:21
@Jhonnyq:
most mi a baj ? :)
Éjjel már nem izgat nagyon a helyesírás :)
Egyébként ebben az egyetlen mondatodban is volt kettő...

Tényleg, mi a bajod? Szarok a gyurcsány és az orbán kormányra is, szeretem ezt az országot, a barátaim ,az ismerőseim, de már nagyon nehéz itt élni, már mindenhol szembe jön a hivatal. Nem érdekel a politika, de nem tudom megkerülni, azért posztolok itt.
Kisamotors 2013.09.08 01:10:57
@Jhonnyq:
Ne nyomd már itt a propaganda szöveget...
Én is bajnait tartanám a leghitelesebb embernek, de nagyon el kéne szakadnia a gyurcsány és mesterházi vonaltól, azaz az egész mai baloldaltól.
Mielőtt hibát találnál, politikus tulajdonneve kis betű, a mai állapotok szerint. Így megy ez a Grundon...
Lássuk be, ezt a lepra szart, mint a fidesz és ovi nem lesz könnyű elzavarni.
Megteszem, amit lehet, de félek nem elég.
Deutsch Tamás felfortyant azon, hogy a „magukat demokratának és/vagy liberálisnak gondoló sajtómunkások" kiszimatolták, hogy az állam megcsináltatta az Orbán Ráhel esküvője helyszínére vezető kátyús földutat. "El a gusztustalan kezeket Orbán Ráhel esküvőjéről!" dr.…..
Kisamotors 2013.09.06 00:13:07
@Jhonnyq:

Hát épp ez az, még az sem érdekli ezeket, hogy ne legyen ennyire átlátszó. Mondhatnánk, hogy tényleg porszem ez az 1-2 M, de másik oldalról lássuk már azt is, hogy "én fizessem" ? Hiszen itt van erre állami apparátus, hiszen ezért tartjuk őket... Csettintek és jönnek a fiúk, mintha az egész ország az orbán cége lenne, az itt élők meg az alkalmazottai, akik fizetnek azért, hogy itt élhetnek...ööö, dolgozhatnak.
Épp az a vérlázító ebben, hogy ennyire pitiáner ez az egész...
Kisamotors 2013.09.06 00:20:52
@megint:
Nézd meg a baloldalt a "szocikat".. az igazi szoci a fidesz.
Szóval a bal oldal, a mai ellenzék is egy hülyék gyülekezete, azok így remegve, körbenézve sunnyogva loptak és osztogattak.Elég bátortalanul.
Most meg gyurcsány is itt vinnyog,meg hisztizik, mint egy óvodás durcás kölyök, akinek elvették a csokiját. mesterházi csak egy kirakatember, a lakásom takarítását sem bíznám rá egy saját gondolata nincs, bajnainak meg nem való a politika, főleg nem ez a sógór-komaság, nem tud ezzel mit kezdeni.