Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cérnamama

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszterlánc főz Bonbon házilag 2013.01.19 11:43:31
Ez persze még karácsony előtti történet... No de előttünk a Valentin nap, mindig vannak születés és névnapok, évfordulók, különleges alkalmak! Évek óta elegem van már a karácsonyi ajándékvásárlásból. Nem erről kéne szólnia ennek az egésznek. Teljesen függetleníteni…..
Jó néhány éve már annak, hogy Stahl Judit Enni jó könyve valahogyan a tulajdonunkban került. És attól a pillanattól kezdve vágyom erre a malacsültre. Egyszer már majdnem... Az előkészítés rendben volt, aztán vittem magammal egy szilveszteri házibuliba, hogy ott majd szép lassan…..
Néhány hete már a férjem is megsütötte, de persze ő nem jegyezte meg a receptet. Nem is baj, mert az enyém jobb lett :) Ideális ropogtatni való, például borpalackozáshoz. Természetesen más alkalom is megteszi. A lényeg, hogy ropogjon! 50 dkg lisztet a késes aprítóm…..
cérnamama 2012.10.29 11:06:34
Újra rizottó, ezúttal sütőtökkel, mert ennek van szezonja. No meg azért is, mert kb. 1 évvel ezelőtt sütőtökös volt életem első éttermi rizottója is. Igazából nem emlékszem már annak az ízére, csak arra, hogy jó volt. És ez is igen jó lett, amit most én főztem. Szabadon…..
cérnamama 2012.10.18 10:09:03
Sose hittem volna, hogy a füvet túl lehet locsolni. De nálunk ez most megtörtént. Nagy baj azért nincs, 30 fokban hamar utoléri majd magát a talaj nedvességtartalma... A cukkinit azonban nem lehet túlöntözni. Ontja a virágokat, így most először annyi van egyszerre, hogy lehetőségem…..
Megunhatatlan kedvenc eperszezonban. Ezúttal kicsit másképp. Részben kényszerből, részben csak úgy, mert miért ne... A kényszert a tejszín hiánya jelentette, ami így felerészben mascarponéval lett kiváltva, a miért ne pedig az áztatáshoz használt bodzaszörp volt.…..
cérnamama 2012.06.15 09:22:57
Eszterlánc főz Bodzaszörp 2013.05.15 09:30:00
Megint valami, amit "szégyen", hogy eddig nem csináltam. Mentségemre szóljon, hogy anyukám sem készített soha, csak máshol ittam bodzaszörpöt gyerekként is. Később pedig a munkám miatt ütközött nehézségekbe ez a május végi program. Konkrétan ilyenkor bodzaszörpöt inni…..
Sajnos lemaradtunk az idei első két szép hétvégéről, de most már nem bírták tovább a fiúk. Egy kis szél, felhő, hűvös idő nem számít, itt pedig bográcsozás, grillezés lesz, akárki meglássa... Az apropót a sógorom születésnapja szolgáltatta. Íme a…..
A férjem véletlenül bontotta ki ezt az ajváros üveget, de ha már így történt, akkor nincs mese, használni kell. Akár sült csirkéhez is, miért ne? Ezúttal mártásosra készítettem, finom lett. Tulajdonképpen a paprikás csirkére emlékeztetett, de mégsem. Az egyik kedvencem volt…..
cérnamama 2012.03.26 09:35:48
Eszterlánc főz Vajteszt 2012.03.19 08:30:00
Pár hete olvastam egy vajtesztet a Díványon, de be sem linkelem, olyan vacak volt. Almát körtével összehasonlítani, miközben ugyanannyi pontot számít a csomagolás, mint az íz... Nagyon tudományos én sem leszek, ellenben teljesen szubjekltív :) De néhány dologra azért…..
cérnamama 2012.03.21 10:04:26
Csak, hogy túlzásokba essek... Így aztán a normál salátakeveréket szivecskés kiszúróval formázott cékla és vajretek darabokkal ízesítettem, díszítettem. A vinegret mártás viszont nem túlzás, hanem jó. A klasszikus változat 1 rész ecetből és 3 rész olajból áll,…..
cérnamama 2012.02.22 10:00:39
Rendszeres olvasóim már bizonyára megállapították, hogy nagyon szeretem almával és hagymával együtt sütni a húsokat. Fokhagymával és majorannával kiegészítve szerintem egy nagyon kellemes ízvilágot képviselnek, ami elsősorban szárnyasokhoz passzol kitűnően. Ezúttal kacsa…..
Eszterlánc főz Vargabéles 2012.01.22 08:30:00
Néha igazán vicces, így utólag, végig gondolni, hogy hogyan is alakul ki a napi menü... A pénteki speciel még előző vasárnap kezdődött, amikor is kissé elméreteztem a húsleveshez való tészta mennyiségét. Jó sok maradt, gondoltam, ebből vargabéles lesz, akárki meglássa.…..
cérnamama 2012.01.23 09:30:10
Eszterlánc főz Sacher torta 2012.01.18 08:30:00
Mint tudjuk, igazi Sacher tortát persze csakis Bécsben a Sacherben... És mint minden titkos recept esetében, így ebben az esetben is a legkülönfélébb változatok keringenek a neten, szakácskönyvekben, családi kockásfüzetekben. Mi kb. 25 évvel ezelőtt találkoztunk az első recepttel…..
cérnamama 2012.01.18 14:32:16
Eszterlánc főz Sült oldalas 2012.01.02 08:40:00
Eredetileg úgy volt, hogy a férjem fogja elkészíteni, de aztán addig sündörögtem a konyhában, hogy végül magamnak kértem a lehetőséget. Eredetileg anyukám oldalasa járt az eszemben, aki mustárral és pirospaprikával szokta fűszerezni, de aztán kicsit átalakult közben. Került…..
Eszterlánc főz Advent Bécsben 2011.12.13 08:30:00
Még az őszi kirándulás során elhatároztuk, hogy ha kijön a lépés, akkor lesz még egy hétvégi kiruccanásunk (naná, hogy maradék ÜCS miatt) karácsony előtt. Innen pedig már nem sokat kellett gondolkodni, hogy hová és mikor... Szállás Sopronban, onnan kirándulás Bécsbe, az…..
cérnamama 2011.12.14 14:43:27
Én bizony csak a bolognai spagetti maradék szószából szoktam lasagnét készíteni, de a fiúk most nekiálltak kifejezetten ennek. És nem is a mártás volt a lényeg, hanem az, hogy a tésztát is maguk gyúrták hozzá, azon frissiben. Tény, hogy ez így eltartott mintegy 3 óra hosszat,…..
A szállás tehát rendben, lássuk, mit csináltunk az elmúlt napokban. Ha nem akarom túlbonyolítani, akkor ennyit: reggeli, kirándulás, fürdőzés, vacsora, alvás.Kicsit részletesebben: nagyon sok alvás után kényelmes reggeli, aztán pár óra jólesően megerőltető túrázás, majd…..
A gyerek rámutatott a boltban: ezt kérem. Egy közel két kilós, bőrős, csontos sertéskarajra. Ám legyen. Azért ez kihívás ám, lássuk be. De az utóbbi időben annyi mindent összeolvastam már az ilyen jellegű húsok készítéséről, hogy úgy gondoltam, fog ez menni. Alapul végül…..
Nincs mit tenni, a kölkök húst akarnak. Hússal, ha lehet... És előszeretettel csirkét. Én meg már unom. Úgyhogy már korábban elkezdtem a tematikus csirkesütést, nem mindig mindenfélévél fűszerezve, hanem mikor mivel. Ezúttal paprikával. Fűszerpaprikával és kétféle frissel.…..
Alig vártam már, hogy megérkezzen a szokásos őszi almaszállítmányom, hogy újra nekiláthassak almát almával főzni. Ezúttal levessel kezdtem. Pár hete valahol olvastam, hogy az almalevest karamellizált almából, vagy almával készítette valaki. Nem néztem utána pontosan, csak…..
cérnamama 2011.11.02 11:38:36
Eszterlánc főz Mézes zserbó 2011.10.26 08:30:00
A fiam kedvenc süteménye ez. Így aztán nem először jutott eszembe, hogy ebből készüljön a születésnapi tortája. Eddigi próbálkozásaim azonban csak fél sikernek bizonyultak. Bár a vendégseregnek mindig ízlett, a fiam csak annyit mondott, hogy a cukrászdai jobb... Hogy hogyan…..
Főzzünk abból, ami van itthon! És mi volt itthon? Elsózott sült kolbász az x. szomszédból és mángold egy kedves ismerőstől. A kolbász önmagában sajnos szinte ehetetlenül sós volt, ha nem akartam kidobni, akkor ki kellett találnom valamit. Arra gondoltam, ha összerakom még…..
Eszterlánc főz Tormakrémleves 2011.10.11 08:30:00
Nekem a torma valamiért tavaszi étel. Valószínűleg a húsvéti főtt sonka miatt. Valójában persze inkább ősszel "érik" ez a gyökérféle, most lehet nagyobb tételben kapni a piacon. Vettem hát én is, már eleve levesnek szánva a dolgot, mert eszembe jutott, hogy ott van…..
Ha én egyszer beszabadulok a piacra... Akkor önveszélyes leszek. Mert először is alig bírom hazacipelni a sok nem tervezett, de meglátott és megszeretett zöldséget, gyümölcsöt, másodszor mindezeket fel is kell dolgozni, megfőzni, megsütni. És olykor nem rendelkezem annyi idővel,…..