Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jolanbela

102 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kedves Vezető kommunikációs gyára új termékekkel állt elő: konszolidáció meg középosztály. Ja, meg önkritika, hogy mostmár kijavítjuk a hibákat. Lézer Spekuláns János aszongya Berlinben, hogy: „Kérdésre válaszolva elmondta. az "offenzíva" azért csak…..
...avagy a magyarországi bukottak krónikájaKorábban azt gondoltam, hogy az abszurd, mint fogalom, abszolút fogalom, azaz nyelvtanilag ugyan lehet fokozni, mert helyes az abszurd-abszurdabb-legabszurdabb, de valójában értelmetlen, mert ami abszolút az abszolút, ami abszurd az abszurd.…..
A Kedves Vezető által annyira szeretett illuzionista szimbólumpolitizálás két újabb gyöngyszemmel gazdagodott az előző napokban. A legutóbbi törvénytervezet szerint a kormány megvizslatja, hogy kik váltak érdemtelenné az állami kitüntetésekre. Akik érdemtelenné lettek, azoktól…..
A Kedves Vezető szerint tavaly összefogtunk, idén megújultunk, de jövőre egyenesen elrugaszkodunk az Európa válságától, mert úgy hajt bennünket a keleti szél, hogy jövőre akár még +0 is lesz a gazdasági növekedés. Azonban egy dologban időarányosan bizonyosan piszok jól…..
Subnormalia, azaz Doktorland OMG 2011.09.13 03:21:07
Megkaptuk. A Kedves Vezető a Parlamentben Országvédelmi Tervet jelentett be, amely 6 pontból áll. Parádésabbnál parádésabb pontok, de különösen a 4. pont tetszik: Otthonvédelmi Akcióterv. A lényege, hogy aki végtörleszti deviza alapú hitelét az rögzített árfolyamon teheti ezt…..
jolanbela 2011.09.14 11:58:19
@intruderjani: Az alap kérdés, hogy ki fizesse a veszteséget, ami a 180 és 230-250 Ft között van. Meggyőződésem, hogy egyetlen esetben lehet ezt úgy elviselni, hogy a veszteség ne terüljön szét az egész lakosságra, ha lesz gazdasági növekedés és erősödik a forint. Gazdasági növekedés hiányában mindenki viselni fogja a veszteséget, függetlenül attól, hogy jelen pillanatban nyereségnek tűnik a végtörlesztése valakinek. Azaz a gazdasági növekedés elősegítése az egyedüli jó megoldás, az összes többi csak rossz vagy még rosszabb megoldás lehet. Nyilván a jó megoldást a legnehezebb kivitelezni, láthatólag nem is sikerül a kormányzatnak. Úgyhogy maradnak a rossz megoldások. Tekintettel arra, hogy egyetlen hatástanulmány nem ismert a kormányzat oldaláról (kommunikáció az van), hogy milyen következményei lesznek ennek a megoldásnak, marad a saját elképzelés a kimenetekről. Én a kormányzat helyében elgondolkodnék a választott eszköz használhatóságán akkor, ha szinte minden gazdasági szereplő, közgazdász (pártállástól, piaci pozíciótól függetlenül) azt mondja, hogy ez nagyon veszélyes. Kb. a helyzet olyan, mint a kormányzat indulásakor, amikor minden oldalról érkeztek a jelzések, hogy az elképzelt gazdaságpolitika működésképtelen, ennek ellenére nekifogtak. Ma már látjuk a számokat. Tényleg működésképtelen.
jolanbela 2011.09.14 13:46:06
@intruderjani: Legyen neked igazad! Készséggel megkövetlek majd, de egy sokszereplős játszmában nehéz minden szereplő mozgását pontosan előre jósolni. Mindketten azt mondjuk, hogy ez egy gazdasági spirál folyamatot hoz majd létre, amelyben felerősödik a mostani döntésnek a hatása. Annyi a különbség közöttünk, hogy én azt mondom, hogy a spirál egy lefelé tartó, recessziót előidéző folyamatot fog erősíteni, míg Te azt mondod, hogy ez fogja a gazdasági növekedést beindítani és ezzel a spirálon felfelé mozdulunk el. Hamarosan kiderül.
A minap nyilvánossá lett, immár a jövő januártól hatályos új alkotmányhoz igazított Alkotmánybíróságról (Ab) szóló törvény, ami szerint: „Mivel az új alkotmány szerint a törvénytervezetek elfogadása után már csak a kormány, az országgyűlési képviselők negyede…..
A tusványosi nyári meleg úgy érzem nem csak a Kedves Vezetőt ütötte ki, hanem Szószátyár Petikét is: "Akkor felelünk meg a társadalom várakozásának, ha meg tudjuk mondani, milyen jogkövetkezményekkel jár az, hogy a szocialista kormányok a kiszolgáltatottságig…..
Néhány információ kiszivárgott a készülő nyelvstratégiáról:„A nyolcosztályos gimnáziumokban legalább három idegen nyelvet kellene tanítani, és az angol egyeduralmát megtörheti a francia és a spanyol - az [origo] információja szerint többek között ez áll az oktatási…..
Volt rá példa, hogy a harmadik országból Magyarországra behozott kukoricát átcsomagolták, és magyar vetőmagként adták el, ráadásul GMO-szennyezett volt. [...] A tárca kész arra, hogy sóval hintse be minden olyan cég helyét, amely hamisításra vetemedik – fogalmazott a…..
jolanbela 2011.07.26 00:06:25
Azért a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy nem volt teljes egyetértés a minisztériumban sem erről az ügyről, de akik a fentebb leírt véleményed osztották, azokat izibe kirúgták:
hvg.hu/itthon/20110721_foosztalyvezeto_vm
Mondjuk nem példa nélküli ez az fvm gyakorlatában:
index.hu/belfold/2011/04/18/elismert_szakembert_rugnanak_ki_semjen-level_ugyeben/?rnd=847
Azóta már minden új főosztályvezető gondolom rendelkezik párttagkönyvvel a politikai korrektség kedvéért.
Mer'ugye ahogy Illés Ranger Zoltán a mintát megmutatta:
"- És mi van, ha a környezetvédelem érdekei mást diktálnának, mint Orbán Viktor? Akkor melyiket választja?
- Akkor a miniszterelnök úrnak akarok megfelelni...."
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101028-interju-illes-zoltan-kornyezetvedelmi-allamtitkarral.html
jolanbela 2011.07.26 15:46:01
@Adamfark: A GMO növények egy része nem fertilis, terminátor technológiának hívják a megoldást, de ez nem minden GMO növény esetében igaz.

A poszt, ahogy én olvasom nem a GMO mellett szól, kifejezetten egyetért a GMO tilalommal/mentességgel (Idézet: Adott egy helyes elképzelés arról, hogy Magyarországot meg kell őriznünk GMO-mentesnek.). A poszt az eljárás helyességét/szakszerűségét kérdőjelezi.
A minap a Kedves Vezető ismét megvillantotta orákulumi képességét és kinyilatkoztatott:"A korszakváltás a miniszterelnök szerint az előző korszak összeomlásával fog megtörténni, a nyugati világban ugyanis az államadósság olyan mértékűvé válik, hogy a tartozásokat…..
jolanbela 2011.07.26 00:54:21
@micimate: Szerintem nincs közöttünk vita. A GDP szerintem sem alkalmas egy ország teljesítményének mérésére. (Annyiban egy lépéssel korábbról indítanék, hogy miért is kell egy országnak a teljesítményét mérni, kell-e egyáltalán?)
Az elsődleges jövedelemtermelő munkahelyek létesítésével egyet értek, de sajnos a kormány egyenlőre csak munkanélkülieket teremt, ráadásul a Kedves Vezető azt mondja, hogy majd egy későbbi időpontban, amikor már több lépése ismert lesz a kormánynak, akkor összeáll a kirakó, vagy hogy itten valami über titkos, de piszok jól kidolgozott stratégia mentén halad a kormány és csuda jó lesz itt mindenkinek hamarosan. De az a baj, hogy amit eddig látok, abból nem lehet kirakni semmit. Nincs semmilyen összefüggés/koherencia az egyes lépések között. Sőt!
A posztban ennek csak egy kicsiny részletét próbáltam meg kinagyítani, különös tekintettel az aránytévesztésre. Az USA naponta 4 Mrd USD-vel növeli a költségvetési hiányát, azaz kb. 1 hónap alatt annyi hiányt állítanak elő, mint ami a mi 1 éves GDP-nk (most tekintsünk el a módszertani részletektől, az arányokat nézzük). Ráadásul az USA-ból indult a másodlagos jelzálogpiac összeomlásával a világméretű válság, ami hozzánk is begyűrűzött pár hónappal később. Szóval ilyen körülmények között a legeufémistább megfogalmazás az aránytévesztés. De inkább itt komoly realitásérzék csalódásról kell már beszélni. A gazdasági világ eseményeitől Mo. nem tudja függetleníteni magát akármit is beszél a Kedves Vezető, ez illúzió. És méretünknél fogva mi jó esetben követő magatartással reagálni tudunk ezekre a változásokra, rosszabb esetben ostoba népnemzeti lózungokkal handabandázva egy szegénységi csapdába motorozzuk magunkat. Nemzeti büszkeségből.
A mai napon a manyup pénzek államosításával kapcsolatban kijelölt Szíjjártó Petike női alteregója a következőkkel nyugtatta az egyébként is birka-nyugalmú népet:„A nyugdíjügyi megbízott közölte, hogy - az állami nyugdíjrendszerbe - visszalépő tagok átlagosan 76 030…..
Voltaképp miért is kell a jog, mi indokolja létezését? Felfogásom szerint azért kell, hogy megmenekítsen bennünket ember mivoltunk gyarlóságaitól. Mert az igazság nem az erőben és a hatalomban gyökerezik, hanem azok felett áll.Természetesen a világ sokszínű és örök…..
Végre! Egy olyan írás jelent ma meg az Indexen Demény Pál Györgytől, amely hiteles, racionális módon mutatja be a világ, és benne leginkább Magyarország demográfiai jövőképét. Az elemzés viszonylag sötét képet fest arról, hogy mi lesz itt 50 vagy 100 év múlva, ha nem…..
Nemrégiben hazánkba látogatott Kína miniszterelnöke, akit 60 évnyi csodálatos közös múlttal a Kedves Vezető szövetségesünké emelt. A fogadtatás baráti, sőt azt mondanám meleg volt. Csak a brezsnyevi csók hiányzott. A vadromantikus nosztalgia hullámai bizsergették meg minden…..
A rendszerváltást követő zavaros, tébolyult bolyongás 20 éve után végre visszatalált a Kedves Vezető az igazi és egyetlen magyar útra: "... A Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már…..
Jaksity György elemzését olvasva felmerült bennem egy klasszikus nagy igazság, miszerint is: Az élet olyan, mint egy motor. Ha nem megy, be kell rugni. Ha összegezni akarnám, akkor a régmúlt idők alkímiája modern korunkban gazdaságpolitika néven éledt újjá. Egészen elmebeteg…..
A tegnapi nap híre: Magyarország megveszi a MOL eltékozolt 21,2 %-os részesedését az orosz Szurgutnyeftyegaztól. Mindezt potom 1,88 Mrd euroért (kb. 508 Mrd Ft). És akkor most mindenki boruljon le a Kedves Vezető előtt, mert ez bomba üzlet volt. Bomba. Tényleg. Azért eszembe jutott…..
A minap megjelent közvélemény kutatás szerint a Kedves Vezetőtől és rohamosztagosaitól néhány százezren elfordultak. Megnyugtató. Sőt, óriási számban vannak olyanok, akik nem választanak pártot. Kiábrándultak. Az összesből. A politikából.Most akkor mi lesz?Lehetőségeimhez…..
Az eheti betevő kormányzati botrány is megvót. Hoffman tanítónéni Rózsika a felsőoktatással kapcsolatban a Kedves Vezető elvárásait teljesíti a régmúlt értékrendjének megfelelően: az asszony teljesíti ura parancsát. Mert az Úr megmutatta hol a helye. A szimbolikus és…..
A Kedves Vezető nem tétlenkedik a munka ünnepén sem, újabb postai küldeménnyel örvendezteti meg a választópolgárokat.Ha már kérdőívezés akkor egy-két kérdést még igazán felvehetne az ívre:Milyen programjuk volt választás előtt, ha ezt gyakorlatilag most szeretnék…..
A minap megjelent egy interjú Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárral. A műveit nem ismerem, de hogy félreérti az állam és ezen belül saját szerepét az elég valószínű. „– Ön válogatott? – Igen. És felkészültem rá, hogy ismét támadásnak leszek…..
Idestova lassan egy éve választotta meg magának az ország a Kedves Vezetőt és lekötelezettjeit. Az elmúlt időszakról sok mindent lehet mondani, de az biztos, hogy nem volt eseménytelen. Az is biztos, hogy a demagógia és populizmus korbácsával hihetetlen méretűvé szította fel a…..
Dühöng a vérpopulizmus. Lúdas Mátyás a bankból hazafelé előbb Lázárhoz (Fidesz), majd Áderhez (Fidesz) ugrott be, mindkettőnek barackot nyomott a fejére, s intelemmel látta el őket: "ne legyetek már lükék! a jogállamiság nem jelent igazságosságot,…..
jolanbela 2011.04.15 06:43:13
@ColT: Szerintem az elrettentés eszköze csak korlátozottan, bizonyos határig működőképes. Ez különösen az életellenes bűncselekményekre igaz. Inkább a felderítést kell javítani, hisz ha szinte biztos, hogy elkapnak (nincs esélyed, hogy megúszd) és gyorsan az inkább megfontolásra késztet. Habár az életösztön sokkal nagyobb úr, mint a jogkövetés és a jelenlegi szociális politika mellett igencsak hamar oda jutunk, hogy az életösztön felülírja a jogszabályokat.
A tákolmányteremtő Kedves Vezető harcostársa, Lézer Alkotmányozó Jani a napokban leült egy kismálna mellé, hogy végiggondolja a nagy művet. És megszállta. Mi más, mint az ihlet. Úgy jöttek a jobbiknál-jobbik ötletek, hogy meg se bírt állni vagy 150-ig. Oszt nevéhez hűen…..