Regisztráció Blogot indítok
Adatok
COLT

0 bejegyzést írt és 1196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csapdák és aknák A vietnami háború harcászati megoldásai között mindenképp be kell mutatnunk a Vietkong által használt csapdákat is, melyek alkalmazása szerves részét képezte a helyi gerilla-hadviselésnek. A partizánok komoly tapasztalatokkal bírtak ezek felállításában (őseik a korábbi konfliktusok…..
COLT 2017.05.03 12:52:23
@William Kidd: És a szovjet "tanácsadók" mit is kerestek ott, Észak-Vietnámban?
Fel lehet tenni ilyen idióta kérdéseket csak teljesen felesleges.
Egyébként meg a szövetséges Dél-Vietnámi (báb) kormány hívta be őket
COLT 2017.05.03 12:54:15
@MaxVal BircaMan HJCD:

"Az oroszok 1 azaz egy esetben próbáltak kommunizmust exportálni, ez Afganisztán."

úúú, ez fájt

ezt a hazugságot még ugye te magad sem hiszed el?

:D
Interjú Kondor László fotográfussal 1998-ban hallottam először Kondor László nevét, amikor a Hadtörténeti Múzeumban, később pedig a Centrális Galériában kiállították Vietnamban készült képeit. Évekkel később aztán megpróbáltam vele kapcsolatba lépni, érdeklődtem mindenfelé, de eredmény nélkül.…..
Egy tengerészgyalogos veterán visszaemlékezése Öt évvel ezelőtt egy barátom elújságolta, hogy munkahelyén találkozott egy amerikai vendéggel, bizonyos Dean Smith-szel akiről kiderült, hogy a vietnami háború idején tengerészgyalogosként szolgált, és nagyon kellemesen…..
COLT 2017.03.26 20:45:38
@Monty H.: Üdv!

Nem, nem a filmre, Boll mester filmjeit kerülöm. Leginkább maga a speciális hadviselés, amit ezek az emberek folytattak. Azért elég tökös fickónak kellett lenni hogy bemásszon az ember azokba az alagút hálózatokba.

Csak így tovább, kiváló a blogod!

:)
Dzsungelháború Dau TiengnélMiközben az amerikai erők egyre nagyobb számban indítottak hadműveleteket Dél-Vietnamban, Hanoiban folyt a megfelelő stratégia és taktika kidolgozása. Az előző esztendő számos tanulságot hordozott és a csapatnövelések folytán fokozódó amerikai jelenlétre és…..
Összehasonlító jelleggel érdemes megvizsgálni a vietnami konfliktus harceszközeit is. Lássuk tehát a háborúban használt legjellemzőbb hadipuskákat és gépkarabélyokat, melyek között megtaláljuk a huszadik század legmeghatározóbb kézifegyvereit is, amint az hamarosan kiderül...
COLT 2016.11.28 23:37:50
@vizsla_barat: AMD-65-ösöket a PMC-k anno még használtak is irakban, csak persze megturbózva, meg átalakítva 5.56x45-ös standard NATO lövedékre. Egyébként így nehéz megmondani hogy melyik volt a háború legjobban használható fegyvere, mert mondjuk egy 4 fős mélységi felderítő csoport (LRRP) azért le van korlátozva hogy miből mennyit tud magával vinni, így mondjuk nagy plusz lehet ha egy 40mm-es M203-ast rálehet aggatni az M16-os aljára, de megbízhatóságban akkor sem fogja utólérni az AK-kat. Mondjuk szerintem a kínai AK-k sem tartoztak az életbiztosítás kategóriába, a kínaiak sose gyártottak túl jó csövet. Az XM177-el kár hogy sokat szarakodtak az elején, mert egyébként különleges műveletekre szerintem az egyik legalkalmasabb lehetett volna a vietnámi hadszíntéren.
COLT 2016.11.28 23:53:50
@Orszag: Van, igaz csak nagyvonalakban, mert licenszben gyártott, méghozzá Indiában csinálták.
en.wikipedia.org/wiki/Ishapore_2A1_rifle
COLT 2016.11.28 23:55:39
@dunántúli gyerek: Az oroszoknál meg ha elég lóvés vagy elvisznek SU-25, Su-27, Mig-29 és társaival repkedni, mondjuk elég durván mérik ezt a mókát, de egyszer tuti nagy élmény lehet.
:D
Incidens a 192. dombon A vietnami témájú játékfilmek egy részét nem meglepő módon valós események inspirálták. Brian DePalma 1987-es rendezése az egyszerű katona morális kötelességeit boncolgatja és egy olyan esetet dolgoz fel, mely éppen ötven évvel ezelőtt, 1966 novemberében történt. Eriksson…..
Egy vietnami veterán útja az erőszak őrületéből a békéig Nemrég mutattam be egy modern háborús veterán, Rudy Reyes életrajzi indíttatású életvezetési könyvét, és épp mostanában került megint a kezembe egy némileg hasonló kötet, melyet hat év elteltével most újra is…..
COLT 2016.02.09 17:56:49
@Monty H.: És tényleg, úgy látszik elkerülte a figyelmemet. Kicsit mindig lemondok az ilyen vietnámi témás könyvekről, mert valahogy az igazán egzotikus darabok teljesen elkerülik hazánkat észrevételeim szerint. Karl Marlantes Matterhornja is igazi meglepetés volt a számomra.
Megint kinéztünk lőni egy kicsit, most már sokkal jobban feküdt a GSG-5-os Mp5 "kispuskalőszert tüzelő, géppisztolyra hasonlító .22-es GSG". A hátsó diopteres irányzékot, ami tulajdonképpen egy pici lyuk, semmi más, sikerült beállítani a legszűkebbre, az pont jó volt. Azt…..
Mi közöm a katonasághoz, azon kívül hogy önkéntes tartalékos katona vagyok? Nos, a történet régi, de unalmas ;) Vadászpilóta szerettem volna lenni, de ez jó pár dolog miatt nem jött össze, és ezek közül az egyik legjelentősebb tényező az, hogy rossz időben léptünk ki a…..
Monty blogja FILM: Hamburger Hill 2010.05.10 06:10:00
Vijjogó sasok Vietnamban A Hamburger Hill gúnynevet viselő 937-es dombért vívott küzdelmet a vietnami háború egyik legvéresebb csatájaként tartják számon, bár igazi jelentősége abban rejlik, hogy ez volt az amerikaiak utolsó jelentős támadó hadművelete. 1969 a konfliktus…..
COLT 2015.08.27 01:48:36
@Monty H.: Látom a vietnámi konfliktus téged is érdekel, nem csak engem, ezért segítségedet kérném. A témában ennyi jó könyvet hol találsz? Ed Kugler Dead Center című könyvét esetleg meglehet még szerezni valahogy(Olvastam róla a postodat, kiváló volt!)? Gondolom itthon nem jelent meg.
Ha esetleg erről a konfliktusról tudsz még érdekes olvasmányokat, szívesen várom őket.
DVDNEWS Godzilla - teaser trailer 2013.10.04 18:45:43
Most végre mi is megnézhetjük azt a videót, amit a szerencsés résztvevők láthattak a Comic-Conon.upadate: Állítólag a videó tényleg a Comic-Conon debütált, de a 2012-esen. A film valódi előzetese, ha minden igaz, november 3-tól lesz látható. ..
COLT 2013.10.05 16:32:35
@Vrahno: Nekem ezek a japán, kínai, keleti dolgok mind undorítóak, úgy ahogy vannak. DE akkor szerencsére Amerikaiak készítik, és Amerikában is játszódik hála az égnek. Akkor talán nem lesz fos, hanem lesz olyan jó mint az Emmerich féle Godzilla.
Februártól nyár elejéig nálunk készül a Dracula című vámpíros horrorsorozat, az amerikai NBC egyik új sorozata, amit a hagyományoktól ellentétben először nem pilotra, azaz egy bemutató részre, hanem egyenesen egy egész évadra rendelt be az amerikai televízió. Normális esetben…..
COLT 2013.02.07 21:10:23
@Hiller Józsué: De legalább te is tisztában vagy a dolgokkal....azért mert te még statisztának se voltál alkalmas sehol se....
Bizonyára Brad Pitt százszor is elátkozta azt a napot, amikor úgy döntött, hogy a World War Z-t Marc Forsternek kell ledirigálnia. Mint korábban kiderült a film a rendezőnek lövése sem volt, hogy miképp kell összehozni egy akciójelenetet, de még a munkálatok alatt sem tudta kezében…..
COLT 2012.10.08 16:39:12
@sjbee: De benned is van.
Filmdroid The Show Must Go On... 2012.08.05 13:30:00
Nagyon nehéz szívvel írom ezt a posztot, Koimbra munkája, az ő hozzáállása, egész egyszerűen pótolhatatlan, ő maga a Filmdroid, ez kétségtelen. Viszont a blog nagyon sokaknak rengeteg örömöt okozott és egyszerűen úgy gondoltuk páran, hogy nem szűnhet meg, nem lehet a…..
COLT 2012.08.05 22:31:55
@Sanosuke: Egyszerűen, már max. sorozatokat nézek, ma pl. elkezdtem a kaliforgiát. Max valami nagyon elborult filmet nézek meg, esetleg akciófilm, de már nem nézek mindennap filmet. Jó ha havonta 1-et....Na meg időm sincs, inkább építgetem a jövőmet. De a kérdésre is válaszolva, eléggé egyszerűen. TV-t pl én évek óta nem nézek, max a BK-t, meg a Discovery, National, etc. esetleg lakberendezéses műsorokat, amikből mindig tanulok valamit. Néha még a Paprika TV-t, egyébként meg nem érdekel a dolog.
Úgy döntöttem, megosztom a történetemet, melyben - jelenlegi állás szerint - a rászedett ember viszi el a balhét, a csalók meg csinálják tovább, gondtalanul az üzleteiket. Hány embert szedhettek eddig rá, és hányat fognak még? Az esetem hasonló alapú mint ezek:…..
COLT 2012.07.31 18:15:37
Robert Rodriguez mindenféle felhajtás nélkül felkereste Lady Gagát,  a popdíva a Machete folytatásában sütheti el hangtompítós revolverét. A rendező a twitterén tette közzé, hogy már fel is vették azokat a jeleneteket, amelyekben Gaga is felbukkan és azt ígéri, hogy szét fog…..
COLT 2012.07.27 17:41:38
@doggfather: @LVNE: Én se sírnék ha nem lenne benne. Jessica Alba mindneképpen legyen benne viszont.
Szomorú eset árnyékolja be az új Batman film, A sötét lovag: Felemelkedés bemutatóját. A Denevérember és Bane csatáját telt házzal vetítik szerte Észak-Amerikában, Denver egyik mozijában egy gázálarcos alak lövöldözni kezdett, legalább 14 személyt megölt és úgy 40-50…..
COLT 2012.07.26 10:38:17
www.uzi.com/firearms.html

Ja, és bár nem olvastam végig az UZI oldalát, mert kurvára nincs kedvem vinnyogó 12 éves hülyegyerekekkel vitatkozni, akik "apukáznak" máris, sőt azon túl hogy szakadj már le rólam a gecibe nem is kívánok sok mindent, felőlem ihatsz olcsó borokat, vagy bármi, de: Miután én a '90-es évek Micro UZI-jairól beszéltem, így teljesen helytálló rá a Self Defense Weapon.

MP7:

www.youtube.com/watch?v=u-Vjt96zfNg

Szaklapot most nem fogok linkelni, mert örülök hogy ennyire volt erőm összekeresni.
world.guns.ru/smg/de/hk-mp7-pdw-e.html

És akkor mivan, ha netán én mégis a Self Defense Weaponnek hívom? Összetörik neked a világ? Attól még, hogy a neten nagy a szád, gondolom valójában egy 40 kilós kemény csávó vagy. Itt kettőnk közül maximum Te CoDozol. Most utánajártam, igen, van ahol Personal Defense Weaponnek nevezik, DE több szaklap nevezte Self Defense Weaponnek is. Nem fogom neked bizonygatni. És nem, ez nem hiszti, én teljesen higgadt vagyok, de gyűlölöm szimplán az ilyen embereket, mint Te.
COLT 2012.07.26 17:42:03
@chuck-d: Te komolyan nem tudsz szöveget értelmezni, vagy csak nehéz felfogású retardált faszkalap vagy? Azt írtam az előbb, hogy a Te mondandódban is van igazság, meg az enyémben is. Te buzi vagy, vagy mért tapadtál így rám? Én kisgyerek? Inkább le lottóz öcsém. Igen, nem rúgnám le a fejedet, feltételes módban beszéltem, mert nem bántok 11 éves védtelen kiskölyköket, meg amúgy sem kenyerem az erőszak.

Katona szerettem volna lenni? Nem csak szerettem volna. Alkalmatlan? Maratonokat futok le, 200 fekvő reggelente, valószínűleg alkalmatlan vagyok, felidegesíteni szinte lehetetlen. Szerintem Te vagy az aki alkalmatlan.

Ismerek fegyvereket, de szart sem tudok? A kettő nem zárná ki egymást nagyokos?

Elfogytak az érveim? Akkor vajon miért utaltam rá, hogy mind a kettőnk mondott igazat? Továbbra is tartom magam ahhoz hogy nem mondtam hülyeséget. Felőlem a jóistent is megkérdezheted, nem hat meg.

Üzenetküldés? Neked? Inkább nézem a Győzike Showt, mint hogy veled társalogjak, kis barátom.

Személyeskedés? Nem én kezdtem.

Te impotens vagy, vagy miért ugatsz még mindig, megállás nélkül?

Ui1: Nem tudok olvasni SEM? Akkor mégis hogyan tárgyalunk? Olvasás, szövegértés, alapvető követelménye a társalgásnak, legyen az vita, vagy csak szimpla eszmecsere, bármi más, egyéb, etc, stb.
Nem tehetek róla, hogy Te nem alkalmatlan, hanem korodból adódóan alkalmatlan lennél még katonának.
Mellesleg engem más rendvédelmi szerv vonz, nem a hadsereg.
A pofámat nem kell építenem, de egyre jobbak az oltásaid. Jöttem folyamatosan az ismerősökkel, meg a rokonokkal? te kérdeztél rá, hogy "kik" ezek a nagyokosok. Én tényleg nagyon sajnálom, hogy belepiszkítottam a lekivilágodba, most nyugodj meg, idd meg a kakaód, adj egy puszit a szerető anyukádnak, és higgadj le. Ha elballagtál az Általános iskolából, akkor gyere vissza, és beszélünk.

Ui2: Nagyon kérlek, ne írj, és válaszolj nekem többet.
COLT 2012.07.27 17:40:36
@koimbra: Jó, csak akkor hogy korrektek maradjunk, ne csak az én kommentem töröld ki, ennyi erővel mehetne a levesbe az összes. Tudom hogy gyerekes dolog, de nem akarom hogy az övé legyen az utolsó szó, már csak azért sem....

Amúgy ilyen marhaságok után, hogy amerika fele olyan veszélyes hely nincs, mint Magyarország, persze hogy más hangulattal áll neki az ember a dolgoknak....
Filmdroid A Mad Max 4 járgányai 2012.07.27 14:08:17
Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy tetralógia mind a négy részét saját maguk dirigálták le. George Miller azonban immáron a klasszikussá vált Mad Max negyedik felvonását forgatja, ám ebben már nem Mel Gibson, hanem Tom Hardy játszhatja a főszerepet. Mellette Charlize Theron,…..
A Gyűrűk ura temérdek pénzt termelt, még szép, hogy elővették a Hobbitot is, amelyből Peter Jackson két részre való anyagot forgatott. Felröppentek pletykák, miszerint a rendező nem tud kiszakadni Középföldéről és azt tervezi, hogy összehoz egy harmadik részt is. Jackson erre…..
Filmdroid OFF 2011.01.27 20:15:00
Bármi, amit mondani szeretnél, ami eszedbe jut és esetleg nem találsz hozzá másik posztot. Minden, amit a nyomdafesték elbír...
COLT 2011.08.11 10:48:48
@Armida: Én is szavaztam:D lehet hogy emiatt reggelek mégegyszer a facebookon:D
COLT 2012.07.26 10:43:03
@BeniMan: Na most várjunk, ez önmagában ugye a Batman féle trilógia. És miután kb. a 2004-es megjelenéskor láttam utoljára azt a batmant, amiben Bale úr volt, a Dark Nightot meg még 2009-ben láttam, meg minta "11-ben is belenéztem volna, így én most kavarban vagyok. Tehát ez egy teljesen önálló feldolgozása volt a BatMan-nek, és hiába zárják le ezzel a résszel a Batmant, még ettől jöhetnek filmek?

OFF:

SPOILER:

Ha jól emlékszerm BatMant a sötétlovag végén elkergetik a városból, vagy gyilkossággal gyanúsítják meg, esetleg valami hasonló. Ebben a részben akkor mit keres itt, Gothamban BatMan?

Spoiler 2:

Batman meghal a végén?

Spoler off.
COLT 2012.07.26 17:32:23
@BeniMan: Áh, már az Origo lelőtte a poént:D na mindegy. Gondolkozok rajta, de összvissz 1-szer voltam Imaxban, vagy kétszer, de mind a kétszer jó szar volt. A tron legacyn (magyarországon a TRON:Örökség címen futott, Jeff Bridges, két jó suna, meg valami számomra nagyon irritáló nyikhaj buzi játszott benne) ahol a teremben kb. a 7. sor körzetében ülhettem, kb. nem tudtam hogy megvakuljak-e, vagy inkább csak aldujak, mert elvesztem a nagyvászonban. Gondolom a leghátsó sorból a legjobb. De még egyszer ilyet soha többet. Akiknek van már benne tapasztalatuk, hova a legjobb ülni az Arénás Imaxban?
2010 áprilisában a Deepwater Horizon fúrótoronynál robbanás történet, aminek következtében 11 ember azonnal meghalt és többen megsérültek, több millió gallonnyi olaj ömlött a tengerbe.  A New York Times egy hosszabb cikkben emlékezett meg az esetről, ennek most a Summit…..
COLT 2012.07.26 10:39:08
Joel Schumacher ténykedése nyomán a sötét lovag mélypontra jutott, ebből a gödörből Christopher Nolan rángatta a bőregeret. Tette ezt olyan jól, hogy a Batman iránti érdeklődés és imádat egyre nagyobb méreteket öltött. A második rész ha lehet még magasabbra tette a mércét…..
COLT 2012.07.23 16:11:20
@Canon a Barbár: Azért a második részt nehéz lenne felülmúlni. Nekem a 2004-es annyira nem jött be, a 2008-as egészen tetszett, ahhoz képest hogy nem szeretem a képregényeket, ez meg a bemutatjóa alapján eléggé fasza.
COLT 2012.07.23 16:12:46
@unrealnoise: Eszembe jutott, én a Tron 3D-t láttam Imaxban, mondjuk kb. a terem közepéről, és szoldian szólva is kurva szar volt. Fájt a fejem, meg minden. Önmagában fos volt a film, ki is akartam menni a feléről. Ti szerintetek honnan érdemes nézni az Imax filmet, a terem végéből?
Az alábbi cikkben a filmekben látott fegyverekről ejtünk szót. Egy akciófilmet mi is tenne igazán akció dússá, ha nem a benne látott harcok, amiket rendszerint valamilyen fegyverrel vívnak? Golyózápor, robbanások, kézitusa, fegyverarzenál, vagy ellenkezőleg csupán két egymással…..
COLT 2012.07.22 14:53:08
@Sanosuke: M-14-eseket használnak a klasszikus A-Teamben, bár ezen a képen kívül egy részt nem láttam, csak a mozifilmet. És igen, .50-es Kaliberű Browiing M2. A mesterlövész puska a filmben M82CQ, szintén 50-es kaliber.
"A Warner Bros-t és a filmkészítőket mélységesen lesújtotta ez a szörnyű tragédia. Őszinte részvétünk az áldozatok családjainak és szeretteinek ezekben a nehéz időkben." - ezzel a rövid közleménnyel reagált a stúdió az Aurórában történt lövöldözésre. Ezen felül a…..
COLT 2012.07.22 14:12:39
@Akitlosz: Gratulálok. Ilyen faszságot már legalább két hete nem hallottam. És akkor mivan? A filmek szórakoztató jelleggel készülnek, és nem hinném hogy valaki éppen Batmant akarta megölni a moziba. Gondolom gyesen lévő 35 körüli unatkozó nő vagy, aki megunta a GYIK-on az ezotéria rovatot....