Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manianyu

71 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban írtam a babahordozásom sikertelenségéről, és arról, hogy éppen egy nagy babának való hordozó eszközt keresek. Jelentem, megtaláltam egy Nandu karikás kendő személyében. Nem volt egyszerű választás, de végül sikerrel jártam. Kezdem ott, hogy miután eldöntöttem…..
2009-ben első lányom születésekor - mint minden más első babás-, elveszve toporogtam az információk között, hogy mit is vegyek, mire lesz szükségünk a kicsi ellátásához, a szállításához, stb.... Babakocsi kontra babahordozás? Esetleg mindkettő? Utóbbi mellett döntöttünk,…..
Tegnap volt 2,5 éve, amikor elindítottam a blogot. Hatalmas lelkesedéssel vetettem magam a munkába, sorra születtek a bejegyzések... Aztán, mint minden más az életemben, ez is változáson ment keresztül, egyre kevesebbet írtam, egyre kevesebbszer jutottam a gép közelébe. Változás…..
Hogy mitől bababarát? Mert nem rémisztőek, így a kicsi nem sírja el magát a látványuktól, és nem mellékesen gyönyörű darabok. Elkészítésük persze ugyanúgy odafigyelést és ügyességet kíván, de szerintem a kész lámpásokért begyűjtött gratuláció kárpótol a…..
 Évekkel ezelőtt kaptam e-mailben ezt az írást, amelynek a szerzője nem kis öniróniával és rendkívül humorosan tárja elénk a gyermeknevelés hétköznapjait. Gyermektelenként olvasva csak egy jópofa irománynak tűnt, de így a második baba megszületése után rájöttem,…..
Gyermekeink száma miként változtatja meg hozzáállásunkat?     Az anyuka ruhái Első gyermek esetén (1. ): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet. Második gyermek esetén (2. ): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod. Harmadik gyermek…..
manianyu 2012.04.23 07:12:18
@pelorata: Igen, én is... Nekem főleg a felkészülés a szülésre tetszett, valószínű, hogy a harmadiknál én is ezt tenném... :-)
Szebbnél szebb fali dekorációkat lehet kapni az üzletekben, de aki érez egy kis vállalkozó kedvet, az saját maga is festhet, rajzolhat a falra. Sokan félnek attól, hogy mi történik, ha nem úgy sikerül, ahogy elképzeltük? Ha nem passzolnak a vonalak, nem sikerül az elképzelt…..
 Teljesen hétköznapi dolog. Fogjuk az ollót, vagy a csipeszt, és levágjuk a túlméretezett körmöket. Na igen, ez így egyszerűnek tűnik, de tegyük mindezt egy újszülöttnél…   A babakelengye vásárlásakor hiper-szuper baba körömvágó készlettel is…..
manianyu 2011.04.15 11:13:17
@Oreg: ez igen... sajnálom, hogy ilyent nem találtunk.
Hasonlót viszont sikerült beszerezni, amit a mai napig használunk.
Kár, hogy a bababoltokban csak a tompa végű életlen, bumfordi vastagságúakat lehet látni...
Családi fészek Húsvéti versek 2011.04.15 08:27:00
Az alábbiakban saját gyűjtésű locsoló verseket és húsvéti SMS-eket olvashattok, remélem a locsolkodni és köszönteni vágyók megtalálják köztük a kedvükre valót...Locsoló versek Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam,Tündérország kiskertjéből rózsavizet…..
Nem kis feladat az újszülött első fürdetése, főleg a gyakorlatlan szülők számára. Elméletben olyan könnyen hangzik, aztán amikor megpróbálod egy kezeden tartani a nyiklő-nyakló kis testét ügyelve a fejére is, és a másikkal próbálod fürdetni, akkor bizony rájössz, hogy ez…..
manianyu 2011.04.04 20:05:24
@ebihall: igen a kádbetétet sokan dicsérik, nem is igazán tudnám megmondani, hogy mi miért nem vettünk...
Eredetileg én is egészségügyit végeztem és a kórházi gyakorlaton én is fürdettem így a babákat (ha belegondolok, hogy 16-17 éves korban odaadták nekünk..., lehet, ha azt látom, hogy egy ilyen korú lány fürdeti a lányom, megállt volna a szívem...:-))
Valóban bírják a babák így a fürdetést, de otthon azért elég nehéz a kivitelezése, és -mint írtad is- egy nagyobb babát elég nehéz megtartani... :-)
Családi fészek Babával moziba? 2010.11.02 14:48:00
Nemrég láttam a TV-ben egy ausztrál babás ismeretterjesztő sorozatot.Nagyon jó dolgokról esett szó benne, csak sajnos némelyik szinte fényévnyi távolságra van tőlünk (nem csak a kilométerekre gondolok…).Az egyik részben arról beszélgettek, hogy milyen filmet fognak…..
manianyu 2011.03.28 08:10:16
@bdj: csak azt sajnálom, hogy itthon még nem fedezték fel, pedig biztosan lenne érdeklődő...
Kisgyermekesek figyelmébe! Ősszel és tavasszal van a fák és bokrok telepítésének időszaka, nem árt egy kisgyermekes családnak tisztában lennie azzal, hogy mely növény mérgező. Elég, ha egy pillanatra nem figyelünk oda, máris a kicsik szájába vándorolhat 1-1…..
manianyu 2011.02.28 19:57:32
@Viva La Onda: könnyen lehet, hogy más is kimaradt... :-)
Nemrég bemutattam néhány fiús ébresztőórát, de, hogy a lányok se maradjanak ki, most következzen néhány csajos is.Gyerekkoromban nagyon örültem volna, ha egy ilyen van a szobámba, de akkor még csak vekker volt...Sebaj, majd a lányomnak beszerzek egyet! :-)(képek:…..
Babamóka Ringató 2010.06.04 00:12:00
A babajóga és az babaúszás után, a Ringató volt a következő programpontja Zoénak. A jóga és az úszás sokkal közelebb áll hozzám, mint az éneklés, tehát a Ringató nem volt olyan szív ügyem, mint az előző két program, de annyira trendi és annyira ajánlják minden felé, hogy…..
manianyu 2011.02.19 11:08:18
@Molnár Diána: köszi, már annyira javult a helyzet, hogy a "lóg a lába lóga"-t meghallgatja. Nem is igazán az érdekel, hogy a dalolást nem szeretni, hanem, hogy a ritmusos verselést sem, ami elősegíthetné a beszédfejlődését, amiben egy kicsit le van maradva...
Ha álmos, vagy bújós kedvében van, kipróbáltam a régi énekeket és néha belehallgat, de egy idő után rám szól. Azért ez is haladás...
Néha próbálkozom, de nem "nyüstölöm"...
Köszi :-)
manianyu 2011.02.17 06:03:43
Nagyon jónak találom ezeket a típusú foglalkozásokat, de meg kell nézni, melyikre mész: 19 hónapos volt a lányom, amikor a bölcsődei játszóházba érkezve pont egy énekes foglalkozás kezdődött, amelyet szerettem volna kipróbálni. Egy másik terembe mentünk, ahova nem lehetett játékot vinni, mondván, hogy most énekelni megyünk, arra kell “koncentrálni”. Persze lehetett közben szaladgálni, nem volt kötelező aktívan közreműködni a programban.
A szoba, ahol a foglalkozást tartották nem volt üres, a falak mentén labdák és hullahopp karikák sorakoztak. Úgy tűnt, hogy a többi gyerek ügyet sem vet rá, nem úgy az én lányom, aki egyből szeretett volna játszani velük, de rászóltak, hogy nem lehet. Én is próbáltam hatni rá, és bevonni az éneklésbe, de nem ment, ott is kellett hagyni a foglalkozást.
Már aznap este az altatós éneknél rátette a számra a kezét, nem akarta, hogy énekeljek, gondoltam biztos nincs most kedve hozzá.
Azóta romlott a helyzet (most 24 hónapos) bárki, bármikor énekel, rászól, hogy hagyja abba, nem tűri, ha fütyülünk, dúdolunk, sőt, ha verset mondunk, azt sem. Ami dallamos, szóba sem jöhet. A zenei kísérettel szóló dalt meghallgatja, de ha valaki anélkül énekel, azt nem.
Gondolom, akkora frusztrációt okozott benne, hogy nem engedtem játszani, hogy így reagál az éneklésre.
Már sok mindent kipróbáltam, de nem sikerült eddig visszaszoktatnom rá...
Babamóka Mivel rajzoljon a baba? 2011.01.26 11:08:00
Ki előbb, ki utóbb, de egyszer csak minden picúr kedvet kap, hogy kirántsa bevásárló listát író édesanyja kezéből a tollat, hogy papírra vésse élete első vonalait és a legtöbb baba onnantól kezdve buzgó rajzművésszé válik. Ekkor a lelkes anyuka  azonnal számba veszi…..
 Jóval a Gyed lejárta előtt érdemes elgondolkozni azon, hogy visszamenjünk dolgozni, vagy maradjunk otthon a gyermek 3 éves koráig. (Persze ehhez egy munkahely is kell, ahova visszavárnak.)   Azért is kell még a Gyed ideje alatt számba venni a lehetőségeket, mert a…..
manianyu 2011.02.14 20:31:38
@Figyel Castro: Sajnálom...
viszont, ha köztisztviselő lennél, azonnal kirúghattak volna, indoklás nélkül...
manianyu 2011.02.14 20:39:18
@Figyel Castro: szerintem terhesen védve vagy, de teljesen nem vagyok biztos benne
manianyu 2011.02.14 20:51:26
@Figyel Castro: szerintem nézz utána az interneten, biztos találsz valamit...
Sok boldogságot a babához! :-)
2 éves a lánykám, és már most lenyűgözve figyeli az "óri" mutatójának járását, igaz még a csörgésétől megijed.Óvodás korban már kezdenek ismerkedni a számlappal, ekkor már időszerűvé válik egy saját óra beszerzése.Mint annyi minden másban, ebben is hatalmasat…..
Családi fészek Altatók 2011.01.24 07:38:00
Saját gyűjtésű „altatóim”:Pákozdi Gabriella: Esti mondókaEgy - hold az égre megyKettő - csillagmintás kendőHárom - szemed csípi álomNégy - fürdővízben légyÖt - sikáld üstöködHat - mancsod még ragad!Hét -mosd füled tövétNyolc - tiszta minden porcKilenc - kis…..
A kislányom az udvaron történő játszás közben, ha elfáradt, szívesen üldögélt a kis sámliján vagy a műanyag székén, igaz arra még csak fél fenékkel tud ráülni. Sajnos nemsokára itt az esős idő, és be kell költöznünk a lakásba. A műanyag bútorokat nem szívesen…..
manianyu 2010.12.09 16:03:32
@bejoca: A bútorokat egy angol lapon a look4design.co.uk-n találtam, de már láttam itthon is állatos széket, pld. a kolyokvar.hu-n.
Örülök, hogy tetszik az oldal :-)
manianyu 2010.12.09 16:50:37
@bejoca: találtam még itt is: www.zoobutor.hu
Családi fészek Babaváró party 2011.01.12 10:27:00
Az interneten böngészve, egyre több helyen botlok bele a babaváró party (babaváró buli, babyshower) kifejezésbe, amely szerintem egy igencsak hasznos kezdeményezés, és mint oly sok minden, ez is Amerikából származik. A kismama hozzátartozói/ barátnői szerveznek a terhesség…..
Babamóka Csiga-biga móka 2010.08.05 23:19:00
Dúl nálunk a csiga láz! Akarom mondani, Ityi láz, így hívja Zoé a csigákat. Eddig észre sem vettem, hogy mennyi csiga-biga vesz körül bennünket nap, mint nap. Mióta azonban Zoé felhívja a figyelmemet valamennyi ityire, hát ledöbbentem, hogy mennyi csiga van körülöttünk. A…..
Csodálatosan csillogó, tágra nyílt szemek, visszatartott lélegzet, hatalmas sóhaj, szívet melengető érzések…  Már nem számít, hogy odaégett a süti, hogy állni nincs erőd, mert egész nap csak ugráltál.  Ahogy a kicsi megpillantja a karácsonyfát, az mindenért…..
Sziasztok Bloggerek! Idén is elindítottuk karácsonyi gyűjtőblogunkat, a Helló Karácsony!-t, ahol az ajándék ötletektől az ünnepi fogásokon át a vásári forgatagban készült izgalmas fotókig mindent, ami az ünneppel kapcsolatos egy helyen mutatunk meg olvasóitoknak. Nincs más…..
Családi fészek Egy kis verselés 2010.12.11 07:53:00
Gyermekkorom óta nagyon szeretem a verseket, de sajnos az utóbbi időben nem igazán volt lehetőségem olvasni.  Egy 22 hónapos nagyon eleven kislány anyukájaként még a hirdetési újságokhoz is nehezen jutok hozzá, hiszen ami engem érdekel, az Őt is, de sajnos még nem vigyáz…..
 Korábban már volt szó az első és második trimeszterről, most essen néhány szó -talán a legnehezebb-, harmadikról is. Ekkor már joggal hívjuk a várandósokat terhesnek, hiszen fizikailag ez az időszak viseli meg legjobban a szervezetüket. Szerencsés az a kismama, akinek…..