Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gazdag.balazs

24 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiutazásom és blogom indulása óta sokszor kapom meg a címben olvasható kérdést ismerősöktől, és egyre több esetben ismeretlenektől is, ezért úgy gondoltam tiszta vizet öntök a…..
Lassacskán két hónap telt el azóta, hogy megérkeztem Ausztráliába. Nekem is furcsa ezt kimondanom, vagy ebbe belegondolnom, hiszen olykor sokkal többnek, olykor pedig sokkal kevesebbnek tűnt, tűnik az eltelt idő. Annyi új benyomás ért, annyi új dolgot tapasztaltam, hogy se szeri se…..
Határátkelőként az ember egyszerre ki- és bevándorló (ez ugye csak nézőpont kérdése), így aztán előfordul, hogy mindkét oldalról megkapja a magáét. Mint az egyik mai ajánlóban is olvasható, kicsit mintha késne a vágyott XXI. század (vagy talán ez maga lenne az? – de ezt…..
gazdag.balazs 2015.07.19 15:28:35
@Giddy Lamb: nem beszéltünk össze, de egy következő post-om témái közül szemezgettél a saját sörrel, saját déligyümölcsökkel, a BBQ-val, és mindennel ami az ínyencséghez tartozik itt Down Under! :)
A címben megfogalmazott kérdéssel bizonyára mindenki találkozott már (szülők, rokonok, nagyszülők részéről) aki utazásra, világjárásra adta a fejét. Innen szeretnék megnyugtatni mindenkit (főként nagymamámat): van mit ennem, bőséggel. :) Ausztrália egy magamfajta ínyenc…..
gazdag.balazs 2015.07.16 12:13:38
Namármost, a tél közepe van itt a világ másik oldalán, addig oké. De akkor sem gondoltam volna, hogy ez a nap is eljön, és abban a különleges szerencsében (??) van részem, hogy az elmúlt 60 év leghidegebb napjait, illetve legnagyobb havazását (!!) élhetem át. Tegnap reggel már…..
Elég sok idő eltelt utolsó jelentkezésem óta, ennek több oka is van: az elmúlt három hét nagyon mozgalmas volt, igyekeztem minden szabadidőmet a természetben tölteni, átvészeltem egy enyhébb tüdőgyulladást, valamint az elmúlt hétvégéket sátorozással töltöttem, vidéken,…..
Magyarországot vízi nagyhatalomként szokták emlegetni, azonban a hazai aquaparkok nem tartoznak a világ legjobbjai közé. Persze nálunk is lehet jókat csúszni, de most összegyűjtöttük azt a 31-et, amelytől leesett az állunk. Csúszásra fel! 1. Happy Magic Water Cube,…..
Elöljáróban szögezzünk le annyit: Sydney csodálatos és megunhatatlan. Összetett, lélegzetelállító kavalkád, ami minden nap másik arcát mutatja meg: modern nagyváros, törtnelmi hely (már amennyire azt a bő kétszáz évet komoly történelemnek lehet tekinteni), egy európai ember…..
Egyelőre ennyi, hamarosan újabb szöveges élménybeszámolóval is jelentkezem, addig gyönyörködjetek Sydney ezerarcúságában. (És igen, képek is jönnek még bőséggel, ez csak egy kis ízelítő, de most csak ez fért bele az időbe, és az elmúlt 2 hétben már majdnem 400 képnél…..
Ugyan lassan mar 10 napja Sydneyben vagyok, rengeteg kulso tenyezo miatt csak mostanra jutottam el odaig, hogy leirjam eddigi elmenyeimet. Kezdjuk is az elejen: Budapestrol Sydneybe repulni nagyon nagyon hosszu utazas, meg akkor is, ha a leheto legjobb opciot valasztod, es a dubai legitarsasaggal…..
Hamarosan a távoli Ausztráliába, azon belül is Sydneybe utazom, ahol az ott élő magyar közösséggel fogom élni mindennapjaimat, megtapasztalni, hogy milyen is ez a pezsgő nagyváros egy magyar szemével, valamint segíteni őket abban, hogy hagyományainkat, kultúránkat a leginkább…..
A most következő recept egy balatoni nyaraláshoz kapcsolódik. Néhány évvel ezelőtt egy 10-12 fős baráti társasággal a Balatonon voltunk nyaralni. Egyik este elkapott bennünket a vihar strandról hazafelé menet, így némiképp később értünk haza mint terveztük, ráadásul az esti…..
Konyha-Show Garnéla-vacsora 2013.04.06 11:20:32
Nemrégiben Franciaországban, azon belül is a déli tengerparton töltöttem néhány napot, amely valóban a tengeri herkentyűk hazája. Alapvetően én szeretek mindent, ami él és mozog, de a halak, rákok egy külön kis csücsköt foglalnak el a szívemben, így ha ott jártam nem…..
gazdag.balazs 2013.04.07 11:56:28
@Attilajukkaja: Igen, ezt a receptet majdnem minden tengerparti nép szereti. A pácolás pedig abszolút ízlés dolga! :) Én szeretem, ha az ízek intenzíven összeérnek!
A pupusas El Salvador nemzeti eledele, de meglepő módon nagyon közel áll a magyaros, vidéki ízvilághoz. Eredetileg "masa harinából" (ami egy speciális kukoricaliszt) készül, de nálunk sajnos ez nem, vagy csak nagyon körülményesen szerezhető be, így a sima liszt is tökéletesen…..
gazdag.balazs 2013.04.07 11:31:56
@bioLarzen: Szia! Én teljesen hagyományos búzalisztet használtam, azzal is tökéletes lesz, habár az autentikus recept kukoricalisztet ír elő.
A tészta állagát tekintve leginkább a fánk/kenyér tésztához hasonlítanám, ha annál egy kicsit "keményebb", az sem baj, hiszen maga a töltelék is elég nedves, és úgy is remekül meg tud sülni.
Az elkészült pupusas-ok mérete leginkább egy császárzsömléhez hasonlítható, egy adagból 6 db ilyen zsömlécske készíthető el. :)
Az összehajtás technikája pedig szinte teljesen mindegy, a lényeg az, hogy a tölteléket teljes egészében bent tartsa! :)
Az alább következő recept nem saját, egyenesen Rákóczi Feri, ismert médiaszemélyiség kedvencei közül származik, azonban olyan különleges, több konyha ízeit egyesítő fogásról van szó, amelyet úgy gondoltam, hogy nem szabad kihagynom! Íme: Mint az tudvalévő: a karaj király.…..
Talán az egyik legkedveltebb bélszínből készült előétel. Magyarországon nagyon sok étteremben megtalálható és a magyar emberek szeretik is. Lássuk, hogy én hogyan csinálom. Fontos, hogy a húst jó előre bepácoljuk. A pácolás menete rém egyszerű, a megtisztított bélszínt…..
Kedves olvasó!   Blogomon csakis és kizárólag a gasztronómiával kívánok foglalkozni, ám azt, annak minden szintjén. Régóta ínyencnek számítok, főként a házias, hagyományőrző konyha híveként. Kedvenc alapanyagaim a házi készítésű, családi gazdaságokból származó…..
Konyha-Show Az első... 2013.01.18 00:44:00
Kedves olvasó! Imádok finomakat enni, imádok finomakat inni. És ami a legjobb, hogy főzni is imádok. Az én kis gasztrobirodalmamba szeretnélek elkalauzolni a kulináris élvezetek hajóján! Remélem élvezetes utazásunk lesz!  ..
Subba Boldog szülinapot! 2011.02.07 11:35:00
Axl Rose (48)Zsazsa Gábor (93)Bob Marley (65) ..
gazdag.balazs 2011.02.07 15:33:23
DzsemBlog Záróceremónia 2007.08.07 21:20:00
A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb slágerei szólnak a hangszórókból, raji csatakiáltások és énekszó hangjai járják be a Hylands Parkot. A szakadó esőben elindult a tömeg az Arena-ba, ahol a zároceremónia helyi idő szerint kilenc órakor megkezdődik. Az…..
DzsemBlog Valami véget ér 2007.08.07 16:24:00
Nos Kedves Olvasó! A dzsem végéhez közeledünk, nagy a sürgés-forgás, a sátrak helyét már csak megsárgult fűfoltok jelzik. A dzsembolt is kiürült, már mindenki más egyenruháit hordja a cseréknek köszönhetően. Két Ákos szám is kavarodik a fejemben: "Valami véget…..
Száz éves a mozgalom. Pár dolgot kiemelnénk az alább következő hírből: - 560 magyar fiatal multikulturális hangulatban - ügyességi és hagyománytisztelő feladatokkal, de szórakozva emlékezni - egyszerre ennyi magyar fiatal a rendszerváltás óta még nem volt külföldön - Makaó,…..
DzsemBlog Az elmúlt két nap 2007.08.03 20:24:00
Nos, Kedves Naplóm, igen régen jelentkeztem utoljára. Ez elsősorban a rengeteg program miatt van. A Scouting's Sunrise-on találkoztam Bi-Pi unokájával, sőt, még a díszfogadásra is "bepofátlankodtam". (Képek a dzsemboricsapat.hu -n) Hihetetlen hangulat vesz körül, napról…..