Regisztráció Blogot indítok
Adatok
numasi

7 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ha minden igaz, és a Fidesz nem veri szét a jelenlegi fővárosi választási rendszert, akkor 2019-ben Budapest lakossága újra közvetlenül választ főpolgármestert.   Emlékezetes volt az 5 évvel ezelőtti főpolgármester-választás, hiszen Tarlós Istvánnal szemben az MSZP-P-DK összefogósdi fétisben…..
numasi 2018.08.07 12:09:38
@FMR: Az ígéret Tarlósnál is megvan, ahogy az autoriter személyiség is. Tűzzel tüzet? Inkább demokratizálni kéne, hálózatot építeni és azokat az embereket pozícióba emelni (ha egyáltalán kellenek ezek a pozíciók) akik alázatosak, akik szolgálni akarnak és tenni, nem megmonani a tutit a saját és a híveik örömére. Szerintem nem érdemes erős személyiségektől várni a csodát, az erős, rámenős, erőszakos személyiségeket kitermelő és igénylő rendszer maga a probléma és ezek a projektek szükségszerűen bukásra vannak ítélve már ami az átlagember életének a jobbítását illeti. Hálózatok kellenek és valóban új gondolatok, nem a lózungok és a puszta düh.
A Mediánnak ugyanabban a kutatásában, ami szerint Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus (hol is láttunk már hasonlót?), található egy kevésbé ismert, de sokkal érdekesebb eredmény is (lásd fent). Ami arról szól, mi történne, ha a régi politikai elittel…..
"Az, hogy egy cég / Ön NEM képes IDŐBEN kifizetni nyomorult 3 000 Ft-ot, ne haragudjon, de ez ÖNT MINŐSÍTI, NEM MINKET!" - ahogy ez az egész levelezés meg a 3 in 1 Hosting Bt. képviselőjét és a céget, méghozzá még a Homáron is rég látott markáns módon. Hello, Bemásolom a mai levelezésemet a 3 in…..
Szeretnénk bemutatni egy koránt sem új, de mégis keveset hangoztatott módszert, amivel könnyebben fogadhatunk el olyan dolgokat az életünkben, amelyekre nincsen hatásunk, amik nem tőlünk függenek. Mi most ezt egy igazán aktuális témával, a melegséggel szeretnénk bemutatni. Úgy…..
numasi 2013.06.18 14:42:45
@Igényes: Te valamit félreértesz. Nem azt kérik az emancipáció pártiak, hogy tiszteld, vagy jobban tiszteld a két nő vagy két férfi közti kapcsolatot. Azt kérik, (kérjük) hogy, ugyanannyira tiszteld, vagy ne tiszteld, de legalábbis ugyanannyi joga legyen a létezésre mint az ellenkező neműek közötti kapcsolat. Azt kérjük ne legyen ez téma. Ameddig téma, ameddig törvényileg kevesebb jogot élveznek, a közbeszédben - itt is - pedig minősíthetetlen szavakkal vannak illetve, addig sajnos ez a melegek körében is téma kell, hogy legyen, addig a felvonulás teszem azt nem csak egy közösségi buli, hanem politikai küzdelem az társadalmi elfogadottságért és a jogegyenlőségért. Nem azt kérjük, hogy támogasd, azt kérjük, hogy ne szólj bele addig amíg nem sérti a te szabadságod körét, hiszen mi sem szólunk bele mit csinálsz egészen addig, míg nem mások jogait és szabadságát kezded kétségbe vonni.
Nincs rosszabb annál, mint amikor az ember hazaér az önkéntesként végzett munkájából, bekapcsolja a tévét, belép az internetre, és azt tapasztalja önön maga nem létezik. Azt látja, baloldaliként Orbán ellenes szavazóként, hogy ő nem is lehetett a gáton, mert a baloldaliak ezt…..
Tengelytörés blog CBA bojkottom 2012.07.02 20:34:00
Nem valami nagyszabású akció ez, egyszemélyes bojkott. Körülbelül két hete tart, és bármilyen megrázó, a CBA még működik.  Némi gondolkodás után mégis arra jutottam, érdemes leírnom, miért nem vásárolok többet CBA-ban. Kíváncsi vagyok a reakciókra. A „bojkott” oka…..
numasi 2012.07.04 16:52:25
@gregfulop: A legtöbb liberális akit ismerek, kb így gondolja, mint én, nem tudom, te kikre gondolsz és azokkal mi a probléma, és azok liberálisok-e egyáltalán.. Szélsőséges jobboldal minusz nacionalizmus, kirekesztés az már nem is szélsőséges jobboldal.. Valódi konzervativok, szocdemek, progesszivok, liberálisok abban mind egyetértenek, hogy a kirekesztés és a félreértett nacionalizmus rossz dolog, ahogy a Horthy kultusz is az. Mindenesetre attól függetlenül, hogy hogyan definiálja magát az ember, akkor sikerült meggyőzzem a konzervatív lelkedet arról, hogy a bojkott nem 'faszság'? :)
,,Fortélyos félelem igazgat'' (József Attila) Félünk. Félünk egymástól, félünk a mástól. Félünk magunkért, féltjük magunkat, a családunkat, féltjük a barátainkat, ismerőseinket. És közben félünk tőlük is. Féltjük szülőföldünket, a lakónegyedünket, a városainkat.…..
  Megfontolandó, hogy a költségvetési takarékosság jegyében ne kapjanak állami támogatást a pártok 2013-ban és 2014-ben – vetette fel Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülésén. Az álszent intézkedés – mint a politikaellenes…..
numasi 2012.05.18 17:45:58
@J.László: én zsidó származású vagyok és tényleg élet-halál harcot vív önmagával a hazám, ezért is tartom fontosnak a párbeszédet. Amire viszont csak akkor van mód, ha nem az alapján tekintesz egyenrangú állampolgárnak, hogy kik voltak az őseim..
numasi 2012.05.18 18:05:18
@J.László: Szerintem aki egy magyar/magyarországi kisebbségért harcol, az egyben az országért is harcol. Zsidó magyar, cigány magyar, meleg magyar végső soron mind magyar, legvégsőbb sorban, pedig ember mind. Aki veszi a fáradtságot, hogy legalább egy neki fontos kis szeletéért kiálljon (értük, nem pedig mások ellen), az nem lehazaárulózást érdemel. Párhuzamos harcok ezek, nem ellentétesek azt értsük már meg. | Aki romániában a magyar kisebbségekért harcol az közvetve a románokért is harcol, mert egy élhetőbb, konstruktívabb együttélésért száll síkra az etnikai árokásás ellenében, és ez a román állampolgárnak is jó.
numasi 2012.05.18 18:44:56
@Counter: Ne féltsen engem, fél évente-negyed évente ide tévedek, ugatok egy kicsit, megnézem hagyják-e, van-e változás a reakciókban, gyakran diszkréten undorkodok csak és ennyi. Azt viszont szerencsére tapasztalatból tudom, hogy nem ilyen a polgári underground, ellenkezőleg ez maga a kispolgári mainstream a komment vonalat illetően, és persze az állampárti agit-prop a kommer vonalon ahaha.. Viszont természetesen látok változást a pofák méretét illetően mióta kormányon van a blog-gazda. :)
Az új és a felélénkülő társadalmi mozgalmak elsősorban a tüntetés, különböző demonstrációk, petíciók és performanszok eszközeihez nyúlnak a kritika vagy elégedetlenség kifejezésére. Ezek a politikai véleménynyilvánítás bevett eszközei, ugyanakkor feltételezik, hogy a…..
numasi 2012.02.09 15:51:34
zupasta a dolog egyszerű, az mszp hiteltelenné vált, hogy ez mennyire a saját, és mennyire a bődületes fidesz kommunikáció hibája, lényegében mindegy is, a mai helyzet az, hogy aki új pártként az mszp-vel összefog, az elveszti az anti-estabilishmentből, a frissességből, a rendszert váltani akarásból származó vonzerejét, ez elvi szinten tökéletesen érthető is, mindenféle belpolitikai vonatkozás nélkül is. így az lmp megerősödéséhez, új szavazók bevonásához, a kiábrándultak megszerzéséhez az egyetlen út, a politikai kényszereken (választási törvény) belül a lehető legnagyobb távolságtartás. ez segítheti elő a legjobban a mérsékelt és demokrata oldal megerősödését, új gondolatok és új arcok felszínre kerülését, ebben az mszp amúgy sem volt jó, ráadásul magyarországon komoly rendszer ellenes indulatok munkálnak, ezek az indulatok szerintem jogosak is, egyelőre a jobbikban csapódnak le a leglátványosabban, de ez a helyzet szerintem változni fog. főleg ha van politikai erő aki hiteles és rendszerújító tud maradni.. szerintem már rövid távon is többet használ a 'baloldali' tábornak egy önállóbb lmp, hosszú távon pedig szinte biztosan. első sorban pedig hosszú távban kell gondolkodni, akár hogy is, pont ettől lehet új és hiteles a politika. az mszp egyetlen esélye egyébként szerintem ha bajnaistúl, gyurcsányostúl neokonzervatív párttá válnak, kérdéses viszont, hogy mennyire van erre igény választói részről, és mennyire van ehhez hitelesség és szakértelem mszp részről. hogy lehet a csapnivaló tagságot megnyerni a szakértők mögé.. de a politikai nyomás, az, hogy az új erők nem hajlandóak úgy táncolni ahogy az mszp fütyül, nem hajlandóak saját hitelességük árán növelni az mszp-ét, ez egész jó kis nyomás lehet az mszp-n, ami megújulásra kényszeríti őket.. (és ismétlen, ez a fajta összeborulás, csak az mszp-nek lenne jó, a politikai elit megújításában, így az ország megújításában, felemelésében inkább visszahúzó erő lenne. helyzet fölül a pártérdeket, az össztársadalmi érdeken, mert különben pont te leszel a második fidesz..)
Sama Új blogom 2011.09.15 15:56:00
http://interpretalin.blog.hu/ Egyelőre csak egy bejegyzés, próbálok humoros és közéleti lenni, meglátjuk mennyire fog sikerülni. Csekkoljátok. ..
Ma rágyújtottam buszra várvaVáróterem közelén,Az épületnek ablakábanMegláttam, hol állok én.De nem csak magam kémleltem ott,A nagy orrot és kobakot...Hanem egy lábat keresztbe rakva,S a szoknyát, amely rajta volt!Ült a szoknya, ült a gazda,Ült a láb kereztberakva,Ült a rés a…..
A szennyezett ivóvíz és a schengeni fülek Nem mindennapos esemény, ha az ukrán elnök Ungvárra látogat. Volt is előtte nagy sürgés-forgás, készülődés. Gyorsmunkában csinosítgatták a várost, felmosták a sugárutat, még a kátyúkat is betömdösték, igaz, leginkább csak a várható elnöki nyomvonal mentén.…..
numasi 2011.08.16 16:45:47
népeslap kívánj tulipánt! 2010.10.26 21:55:00
kedves látogatók! ti melyik közmondást szeretnétek viszontlátni a blogon? akiét képes vagyok megalkotni, az kap egy tulipánt - valamilyen formában (: (már csak 7 van a tarsolyomban.)..
numasi 2011.01.29 03:11:47
Sama Önreklám 2010.09.12 15:07:00
Na! Kommenteljetek már az új blogomba nyápicok mert megesz a fene.http://lirabence.blog.hu ..
"Ez az ország rohadtul meg fogja szívni, amikor a lángoló vérű kádárista szatyrok kerülnek szembe, a hungarista, nemzeti erőt képviselő nyugodt, álarcos, vélemény nyilvánítókkal, akiket a házuk bejárata előtt kínzott félholtra a rendőrterror, miközben békésen…..
Évek óta egyik kereskedelmi csatornának sem sikerült olyan műsort csinálnia, amiről nem csak a Barátok közt-függő zöldséges beszél, hanem az egész ország. Ami nem csak a Story Magazinban téma, de a kocsmákban is felhangosítják a tévét az adás alatt. A Megasztár és az…..
numasi 2010.12.20 04:58:44
@numapuma: Requiem for a Dream c. film zenéje. Keress rá így.
napikomment nem lehet igaz 2010.12.18 03:46:00
@törökgábor: "Az elkötelezett liberálisnak indult politikus...megértette...A politika is egy sajátos piac, ahol nincs helye gyengeségnek, önmérsékletnek és altruizmusnak. (...)Meggyőződésem, hogy a kormányfő (...) ismeri és vallja is a demokratikus rendszerek…..
napikomment rasztaszív 2010.12.18 03:02:00
"ha legenda akar lenni, akkor legalizáljon (rasztaszív)"  ..
napikomment Angol humor 2010.12.10 07:34:00
I’m not your buddy, friend. --- I’m not your friend, Guy --- I’m not your guy, buddy. --- He’s not your buddy, friend...
"számomra az nem művészet, ha valaki nem tudja kifejezni magát obszcén szavak nélkül... de emberként sem tartom sokra azokat, akik káromkodnak..." ..
Eldőlt: a 2012-es játékokon ott lesz a Póker. Londonban szoríthatunk a mieinkért, ha nem is közvetlenül a fizikai sportolók mellett, de az úgynevezett szellemi játékok olimpiáján ott lesz kedvenc kártyajátékunk, és vele vélhetően kedvenc magyarjaink is Tóth Ricsi, Gelencsér…..
Elég régóta nem végzek szerkesztői munkát és még több ideje annak, hogy semmilyen lapot nem adok ki, időnként mégis megkeresnek ismeretlen szerzők ezügyben.  A szerényebbek jó esetben csak írásaik véleményezését kérik, a merészebbek köntörfalazás nélkül…..
Vastagbőr 09/11 2010.09.11 16:16:00
Tisztán emlékszem, hogy mit csináltam 9 évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én, new yorki idő szerint 09:03-kor. Magyar idő szerint 15:03 volt. Előtte pár nappal kezdődött az egyetem, rohangáltunk tanárok után, hogy bekerüljünk a szemináriumokra, és az esti sörözésen járt az…..