Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borzzz

0 bejegyzést írt és 693 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Bencsik Gábor hivatásos pöllencs magyarázta el, hogy tulajdonképpen teljesen megérdemelten nyugdíjazták 2011-ben TGM-et, hiszen még doktorija sincs.  Korábban Megadja Gábor, még Nemdoktor Megadja Gábor formában tette meg ugyanezt. (TGM-et büdösrománozzák Bencsik facebook oldalán a rezsim…..
borzzz 2019.12.29 02:03:49
@Pelso..: A megdobáson már túl vagyunk. Ez most ungabunga, pereputtytól lefelé.
borzzz 2019.12.29 02:07:53
@oskor.i: Ah, ezt OV egyik beszédírója is forgathatja, mert visszaköszön néhány kifejezés a legújabb, keresztény szabadságos, műájtatatos szövegeiben.
       Kedves János,        Tudom, hogy elég szomorú dolog ülni a egy vidéki kúriában a Nemzeti Rágógumi Program első alelnökeként, amikor az emberedet Márki-Zay szecskává verte Beaverfieldmarketplace-en. Nézed a szarvasaidat, gnúidat, azt a pár orrszarvút, ami megmaradt, és arra gondolsz, hogy…..
borzzz 2019.11.19 03:39:30
@szazharminchet: Megnyugodhatsz, nem az. Örmény felmenői voltak az egyik ágon.

Amúgy nagyon irritáló az a primitív zsidósítási furor a jobbszélen, amikor fizimiska meg bibliai névadás (szegény protestánsok, különös tekintettel az erdélyiekre) alapján listáznak.
Pangea Kurdok etnikai térképeken 2019.11.09 04:01:49
Jelen bejegyzés apropóját a néhány hete indított, a Szíria észak-keleti részén található kurd ellenőrzés alatt lévő területeket (Rojava) célzó katonai offenzíva kapcsán igyekszik körbejárni a kurd kérdés hátterét, különös tekintettel az etnikai viszonyokra. A bejegyzésben egyrészt összegyűjtöttünk…..
borzzz 2019.11.10 10:51:25
       1956. november másodikán két cikke is megjelent Németh Lászlónak.      Az Irodalmi Újságban ezt írta (ez a híres Emelkedő nemzet cikk)     "Az igaz, hogy a Tanácsköztársaság bukását követő ellenforradalom elsikkasztotta a magyar forradalmat, s Habsburg-császár nélkül, de súlyosabb…..
borzzz 2019.11.05 04:08:20
@iovialis: Illés Endre, valóban.
        „a kormányt folyamatosan kritizáló, gyengén teljesítő társadalomtudományi kutatócsoportok, intézetek munkatársai – akiktől szerettünk volna megszabadulni – itt fognak maradni a nyakunkon, külföldön a kutyának sem kellenek, ha intézetük megszűnik, egyetemi állásaikon akkor is túl fognak…..
borzzz 2019.10.28 22:55:46
@Flageolet: Kérdés, hogyan került Palkovics kezébe az a levél, amelyet Freund személyesen Orbánnak címzett.
      Oroján Sándor a FIDESZ egri szervezetének ügyvezető alelnöke elmagyarázta, hogy aki támadja a kormánypártot az a NER ellensége és úgy is fognak vele bánni.    A Vincenten több mint hét éve, 2012 januárjában  jelent meg az első poszt Orojánról.  Kettes írta, a poszt címe, nem hiszik el: …..
borzzz 2019.10.04 03:21:02
 Az orbánizmus nyilaskeresztes vonulatához tartozó Demokrata nekiszaladt az ELTE egyik doktoranduszának, aki éppen most védte meg a doktori disszertációját. Az Akadémiai Dolgozók Foruma tiltakozó nyilatkozatot adott ki.  A rezsimlap szerint a disszertáció silány. OK, ez az ő véleményük, azt…..
          Ha valaki azt hiszi, hogy most majd jól nekimegyek Tamás Gáspár Miklósnak, akkor téved. TGM az egyik legbecsületesebb magyar publicista, olyan műveltséggel, amit én már túlzásnak tartok. Igen, ő erősen baloldali, én meg  nem, mondjuk más sem vagyok, de ez teljesen érdektelen. Eszembe…..
borzzz 2019.09.21 22:10:37
@Mickey Pearce: Nem éltem, még csak nem is jártam a román Romániában, de kiváló íróik és rendezőik elég jó képet tudnak adni az országukról régen és most (Pintilie filmjei részben alátámasztják a véleményed - de csak részben). Amit teljesen figyelmen kívül hagysz, az a jelentős számú nyugatos értelmiség és polgárság, aligha hihető, hogy ott élve nem találkoztál a képviselőivel.

Talán meglep, de "a török, görög, libanoni és iráni cégek" nem 90-től voltak jelen, hanem már Ceaescu alatt, így nem egészen áll az új munkakultúra elméleted sem.

Amit egy előző kommentben a mit sem sejtő EU-ról írtál, azt is erősen vitatom: komolyan gondolod h a vezetők bárgyú, nyálfolyós bürokraták, akik nem kapnak politikai és titkosszolgálati jelentéseket, a sajtófigyelést hírből sem ismerik, és majd csak akkor ébrednek, ha már a bilibe lóg a kezük?
borzzz 2019.09.22 01:49:27
@rikitikitevi: Nem sok az a 400 ezer?
Amúgy emlékeim szerint Orbán és az osztrákok is átverték a németeket. Orbán jóval kisebb számot mondott be a telefonban Merkelnek, az osztrákok meg hozzácsaptak ehhez a kontingenshez már régebb óta náluk lévő menedékkérőket.

Kérd meg JT-t h törölje egy fentebbi kommentedet. Nem lett volna szabad bemenned az ő utcájába.
borzzz 2019.09.24 03:30:07
@labrys: Jó tipp!
         " Hiszen a keresztény szabadság egész története a rabsággal való szembefordulásból táplálkozik a „bűntől való szabadságtól” kezdve a reveláció végső kiteljesedéséig. Történetünk ma ugyanez, amikor jogért, jussért, igazságért azokkal szemben kell kiállni, „akik a szabadságot a gonoszság…..
borzzz 2019.09.21 23:27:50
@cruickshank: Ó, az "angyali szempont" -amit mások talán vezéri écának neveznének - itt eleve adott volt.
borzzz 2019.09.21 23:52:31
@Kettes: Ne hagyd, hogy elragadjon az indulat. Ez nagyon is várható fejlemény volt, és nem hiszem, hogy ezzel vége. Először TGM ullesztette be a protestáns hagyományba a keresztény (nála keresztyén) szabadságot, aki se nem korrupt, se nem szarházi. A professzor ezt nyilván nem találta elég egyetemesnek, egyszersmind aktuálisnak, meg ugye a szerző személye is problematikus.
Némi tanácstalan fejvakarás után előjönnek még más igemagyarázók is, akik eszkatológiai, magyarságlélektani és egyéb kontextusba ágyazzák a legújabb tusványosi gondolatot.
borzzz 2019.09.22 22:01:39
@Kettes: Nem találtam motivációt, igaz, nem is kerestem.
Mindössze azt a gyanút próbáltam megosztani, hogy ez csak a kezdet, a k. szabadság nagyívű (és zavarosságával az értelmezéseknek tág teret adó) vezéri gondolata nem maradhat további homíliák nélkül.
       Aránylag ritkán írnak matematikáról az index.hu-n. Ma ez történt. Egy aránylag hosszú cikkben NEM ismertette a szerző, hogy mi is történt valójában a Collatz-sejtéssel Terence Tao cikkében.    " Tao mások eredményeiből indult ki, akik bizonyították, hogy szinte minden Collatzhoz hasonló…..
        " Mikoron a  Kék Banán egyesül a Lila Mangóval, hétszer harminc évig emelkedik fel Turulbankeresztelt Attila Királyunk nemzete a Világot tartó Teknős és a Teknőst tartó Kőszáli Kecske és a Kőszáli Kecskét tartó Varánuszra boruló aranykehelyben" . (John Maynard Keynes, azaz Kényes-Májas…..
borzzz 2019.09.09 22:47:37
@Grrr: Jó tipp a Talmud/Biblia/Ószövetség is, de az idézet ősforrása a legnagyobb valószínűséggel Matolcsyné Zita, ő bukkanhatott rá a Kedvencek között elmentett oldalakon keresgélve.
   A szegedi egyetem évnyitóján Palkovics mészárlásügyi miniszter bábozta el, hogy miért lesz sokkal jobb az MTA intézetek beszántásával a tudománynak, majd az Állam és az Egyház szétválasztása című operából énekelte el Kiss-Rigó püspök a "Nem voltam én ügynök, édes Sárikám" című áriát. Jó, nem…..
borzzz 2019.09.08 22:31:00
@Podvinecz Marsall: Nem ügy. Akkor mit szóljak én, aki az Alapjogokért Központot nem tudom megkülönböztetni a Migrációkutató Intézettől?
         Yossi Amrani, Izrael Állam távozó nagykövete interjút adott a legjobb ellenzéki lapként működő Válasz Online-nak (leánykori neve Heti Válasz, igen az,  I don't fucking believe this shit) és beszélt az arab gyökereiről. Az Amrani egy marokkói-arab név, de valószínű, hogy Amrani nagyszülei…..
borzzz 2019.09.05 23:37:41
@dr Brcskzf Gröőő: LOL

Ami Olaszországot illeti, egész jól elvannak az évi 1-2 kormányválsággal. Ott történelmi okokból nagyon erős az önkörmányzatiság, a központi kormányzat időnként (némi túlzással) csak a cirkuszszolgáltatás szerepét tölti be. A többiben osztom a véleményed.
borzzz 2019.09.05 23:49:58
@Dárnok: Dehogy tudta. Csak vészjóslónak találtam és megjegyeztem.
Szvsz a legrutinosabb "bérrettegők" sem mertek volna álmodni arról, ami megvalósult.
borzzz 2019.09.05 23:50:35
@borzzz:
Helyesb. tudtam.
         Bizonyosemberlegó elmagyarázta, hogy az a baj, hogy Magyarországon csak 250000 cikket termelnek évente, miközben Csehországban 360000-t.        Nem tudom, hogy mikor osztott utoljára Bizonyosemberlegó... Tegyük fel, hogy egy kutató évente két cikket ír. Akkor ahhoz a 250000-hez 125000…..
       A nemsokára a rezsim nyomtatott ideológiai folyóiratává való Mandiner vezércikkben támadt meg valakiket, valamiért. A szerző Orbán egyik önjelölt ökle és fogalmam sincs, hogy miről beszél. Azzal vádol meg bizonyos jobboldaliakat, hogy tudományos intézetekben engednek dolgozni, illetve…..
borzzz 2019.08.23 23:46:06
@mafi mushkila: Kétfrontos harcot hirdet. Egyrészt az acsarkodó libsik és posztkomcsik ellen, akik hálacsók helyett beleharapnak a kenyeret adó kézbe, másrészt a belső elhajló jobbosok ellen, akik teret adnak nekik.

Ha nem teljesen önjáró a kis tálib, nagy csisztka készül.
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
borzzz 2019.08.07 23:43:17
@komment1: Komolyan úgy gondolod, hogy "imádja"?
borzzz 2019.08.08 00:05:07
@Tucanus Maximus: Úgy gondolom, egyszerű a válasz: JT sohasem írna rosszat Lovász Lászlóról.
borzzz 2019.08.09 18:08:50
@Mickey Pearce: Itt valami félreértés van. Nem tartozom az intranzigens táborba és kb. ugyanz gondolom erről, mint te.
         Bevezetés. Tárgyalás. Befejezés.        Az Orbán-mentes rész. A csoport fogalmát nem tudom elmagyarázni egy Vincent-posztban.  Van azonban egy csoport, amelyet mindenki ismer és ez az egész számok csoportja. Az egész számokra gondolhatunk úgy, mint egy gráfra. A három a kettővel és a…..
borzzz 2019.07.14 03:03:45
@Miki Telepi: Name and cliché dropping.

De a kedvencem a magyar South Park. Mennyire kell kényszervaknak, öncsalónak lenni ahhoz, hogy itt és most, akár csak vágyálomként erről fantáziáljon? Nyilván az M1 gyártaná, a Kásler-Fekete Péter kulturális rezsim égisze alatt, Szakács Árpád értő irányítása mellett.
       G.Fodor Gábor perrel fenyegeti Peer Krisztiánt mert az kontúrtetováltszájúnak nevezte a feleségét Fodor-Horváth Zsófiát. Valószínűleg ez lesz az első per a kontúrtetoválásról. A jobboldali bérgyilkosok egyik legundorítóbb tulajdonsága, hogy miután végigzsidóznak, végigmuszlimoznak,…..
borzzz 2019.06.28 23:40:56
@jotunder: Én azt vélelmeztem háttértörténetnek, hogy GFG sajtótermékében nem oly rég maszturbációs segédeszköznek nevezték az maszp-s Tóbiás József feleségét.
Elég nagy felzúdulás volt, de hősünk meg sem rezzent, hanem beleállt:
"G. Fodor Gábor vasárnap este röviden reagált a cikkük miatti felháborodásra. Az oldalukon azt írta: „Mindenkinek megadja, ami neki jár. A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami. A tehetséget biztatja. Az államférfit tiszteli. A közösséghez pedig mindig úgy beszél, hogy "hajrá, magyarok!".”
Most már hivatalos: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének öt legkártékonyabb figurája: 1. Orbán 2. Simicska 3. Sólyom 4. Tölgyessy 5. Schiffer Miután véget ért a küldetése az ellenzéki egység szabotálására, amire ráment az LMP, Schiffer még mindig nem vonulhat vissza. Most épp a…..
     Ma este a pár napja fiatalon elhunyt Térey János Asztalizene című drámáját fogom megnézni a Youtube-on.     Nem fogok "politizálni" Téreyvel kapcsolatban, Térey nem volt "oldali" ember, Térey tehetséges ember volt, aki a tehetségéből, és csakis a tehetségéből akart megélni. Az pedig rohadtul…..
borzzz 2019.06.07 01:12:42
        Június hetedikén a Frankfurter Allgemeine Zeitung publikált egy videót, amelyen Orbán Viktor felajánlotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a teljes magyar vízkészletet Marija Sesztakovának, Grigorij Sesztakov orosz milliárdos lányának, ha az megvásárolja neki az index.hu-t. A mintegy hat órás…..
borzzz 2019.05.19 22:01:50
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?: Ara-Kovács konteója a német titkosszolgálatról egyrészt alábecsüli a német alkotmányosságot, másrészt túlbecsüli ezt a szofisztikáltnak távolról sem nevezhető akciót. Sem különösebben sok pénz, sem komoly szervezés nem kellett ahhoz, hogy az eleve az oroszok és az FPÖ közötti közvetítésre használt Gudenust megkörnyékezze a művésznő, és onnan már csak egy rövid lépés volt eljutni Strachéig.
        Ebben a logikában a törésvonal másik oldalára azok a pártok kerülnek – egyelőre még a néppártot belülről is megosztva –, amelyek a nemzeti identitást és függetlenséget védik, nem a brüsszeli és a globális elit, hanem a választópolgárok oldalán állnak, nem akarnak birodalmi, csúcsföderális…..
borzzz 2019.04.29 03:47:55
@kalamar: Vagy "szellemi" törvényelőkészítést végez, mert még ebben a ciklusban úgy módosítják a családtámogatásokat, hogy - eurokomform módon - pozitív diszkriminációban részesüljön a keresztény fehérek fajtiszta szaporulata. Egy következő lépés lehet az un. fajgyalázás betiltása, a kevert fajúak elkülönítéséről később intézkednek.
Vagy csak egy sárbuta rezsimlakáj delirál következmények nélkül az ő következmények nélküli országában.
        . „Ha angolul elérhető lesz az interneten, akkor semmi nem állítja meg azt, hogy minden a magyar szellemi életről szóljon” – jelentette ki Békés Márton (mandiner.gov)        Ezt a meglehetősen, khmmm, bátor mondat  a Magyar Politikai Enciklopédia megjelenése alkalmából hangzott el a…..
borzzz 2019.03.19 20:07:38
@jotunder: Várhatunk posztot az Abel-díjról?
     Persze nem tudom, hogy fog-e Orbán a kedvenc ideológusának Széchenyi-díjat adni, de tehetségtelen rezsimszolgák egész sorának kitüntetése után olyan nagyon nem lepne meg. Még pár órát kell csak aludni a fotelben, és kiderül. ..
borzzz 2019.03.16 00:50:25
@Mister Gumpy: Azért lehetne a MAzsihiszben egy kicsit több megértés. Olyan nehéz belátni, hogy eredtileg csak egy fajvédőt akartak kitüntetni, de vis maior helyzet állt elő, és Nyilas Misit kárpótolni kellett valamivel, miután más irányú aktivitása miatt nem kaphatta meg a Petőfi Irodalmi Múzeumot?