Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abdani

26 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Papucsokkal csapkodja a csöveket a csávó, de elektronikus zenei hangzást a hatás  ..
Abdani 2014.11.21 23:44:11
Óriás hír hozta lázba a Lost-rajongókat a széria indulásának 10. évfordulóján: Carlton Cuse showrunner szerint a folytatás (vagy legalábbis valami Lost-közeli tévésorozat) elkészítése elkerülhetetlen, mivel a jelenlegi jogtulajdonos, a Disney nagyon szereti a pénzt, amit…..
Kirobbanthatatlan szereplője lett az RTL Klub-os estéknek az Éjjel-Nappal Budapest. A stabil nézőközönséget meghódító, Németországból importált, kipróbált sorozat sikerének több összetevője is van. Itt az én ötszereplős modellem. 1. Pozitív Budapest-kép A kutyaszaros,…..
Kifejezetten előnyös helyzetből indulva gyakorlatilag csatát sem nyerve bukott el A Gyűrűk ura címszereplője, Szauron. Hogy tudott ilyen könnyen veszteni a fantasy-regények főgonoszának nagy hatalmú archeotípusa? Itt az én ötszereplős modellem. A hatalmának…..
Abdani 2014.07.09 12:13:08
@Locassen: Ezzel én sem tudok vitatkozni, ott a pont. :D
A magát egy interjúban "társadalmi célú esztrádzenekarként" meghatározó Bëlga számainak mindig is saját magukon túlmutató mondanivalója volt. Eddig azonban még sem találtam a weben olyan szerzőt, aki megpróbálta volna megkeresni a számok mögött lévő mondanivalót. Itt az én…..
Hazánkban igazi kultikus státuszba emelkedtek a Bud Spencer-Terence Hill filmek, melyre egykori nagy sikerük ellenére sem tettek szert a tengerentúlon. Sokan próbálták már megfejteni, hogy miért vált kultikikussá a színészpáros által készített tizenvalahány film itthon. Itt az én…..
Az egyik legzseniálisabb tengerentúli animációs sorozat a South Park bőven rejt az epizódjaiban mögöttes mondanivalót. A South Park-részek elemzése így számos izgalmat dolgot rejt. Itt az egyik kedvenc epizódom, melyben Russel Crowe elgyepálja a fél világot: Az új Terrance és…..
A rendszerváltáskor kicsit megbicsaklott a magyar humor, a humoristák csak álltak ott zavartan a a színpadon, hogy az még rendben, hogy ezentúl nem kell Cenznének és urának hívni a cenzúrát, de azzal mégis mit lehet kezdeni, hogy már nincs is cenzúra és bárki bármit kimondhat. És…..
  Sziasztok!Abdani vagyok, rendszeres olvasója az Urbanista blognak. Volt corvinusos hallgatóként nyomon követem a volt egyetemem életét. Például, hogy mikor kezdődik a már régóta beharangozott Csarnok tér felújítása. Úgy tűnik most elkezdődött valami, ugyanis a Sóház…..
Abdani 2012.03.11 15:36:53
@the return of faszharcos: Ja, hogy az önkormányzat úgy döntött, hogy beindítja a szellemi evolúciót nálunk is, és kitesz egy nagy monolitot. Hehe. :) Bennünk legalább látnak fantáziát. ;) :P
Amikor a kissé megilletődött bácsi elkezdte kipakolni a porcelánkutyákat az asztalra, majd az élőképet gondosan elrendezte és a kommondor mellé felállított egy gitáros menyecskét ábrázoló, meglehetősen giccses nippet, tudtuk, hogy ebből a műsorötletből nem biztos, hogy pilotot…..
Abdani 2012.02.01 23:49:46
@Trigon_: Nem felvágásból, de mint egykori indexes mondom: nem mindig ugyanaz az ember írja a címlapra a címlapleadet, mint a cikket. Amúgy mivel nem közszolgálati, hanem kereskedelmi médium az Index nyilván olyan leadeket írunk (mégha sokszor becsapós is), hogy kattints, ehhez nem kell sok ész rájönni. :P
Abdani 2012.02.02 11:27:47
@kiwirágós kivirradtig: A médium az egy darab újság/tévécsatorna/... A "média" szó önmagában többesszám.
Na, de a többiek már helyretették a dolgokat.
comment:com A nap képe 2012.01.16 15:00:00
A Trónok harca-regénysorozat (tudjuk, tudjuk, Tűz és jég dala-ciklus, de így egyszerűbb) atyját, George R.R. Martint is lefotózták az Aranyglóbusz-díjátadó vörös szőnyegén a sok járkáló szmoking és kipakolt dekoltázs között, szegény öregúr kb. "Mi a fenét vigyorgok…..
  Bár idén sem áll szándékomban katasztrófaturizmus-bloggá alakítani az Urbanistát, ez egy ilyen hét. A Horváth-kert után most a Szabó Ervin könyvtár környéke van terítéken Kazi posztjának és mókás képeinek köszönhetően.   Aki gyakran jár a Fővárosi…..
Subba Tánci tánci! 2012.01.06 20:31:00
Abdani 2012.01.06 23:17:46
Tegye a szívére a kezét mindenki, és vallja csak szépen be, hogy egy-egy rosszabbul sikerült film vagy sorozatepizód láttán ő is felkiáltott magában, ilyet én is tudok, sőt, még ilyenebbet. A forgatókönyvírás annyira azért nem egyszerű, ezt tapasztalatból mondom, két oldalt…..
A time lapse videót olyan jó lenne időlapos videónak fordítani, de valójában nem nagyon van rá magyar kifejezés. Mindenesetre most itt egy újabb mozgó képeslap a fővárosról az Astoria egy napját, meg az Árpád híd környékét bemutató klipecskék után. (Tipp: Hundertbasser,…..
 Bár mentegetőzéssel kezdődik, remek posztot rakott össze a Dunai Szigetek bloggere. Összeszedi valamennyi megmaradt és elpusztult szintjelző emléket, sőt le is méricskélte őket vajon meddig ért a víz (illetve mennyit töltöttek fel azóta az utcaszintekre). Számomra a…..
 A nap idézete: "Olyan szakok válthatnak fizetőssé, amelyekre a magyar társadalom és annak képviseletében eljáró kormány a köz érdekére való tekintettel nem tart igényt. Például ilyen a balneológia. A riporter visszakérdez 'Balneológia?'. A balneológia nem ugyanaz. A…..
A Comment:com szerkesztősége ezúton szeretné köszönteni a baráti megyei hírlapok főszerkesztőit, újságíróit és minden munkatársát, annak alkalmából, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök úrral találkoztak a “köztársaság első számú közjogi méltósága”…..