Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Election

89 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tétényi Éva Puccskísérletek 2013.04.02 21:44:16
Minap zajlott le másodfokon az a per, melynek tárgyalása során egy kormánytisztviselő nyomatékosan kijelentette, hogy „egyértelmű parancs” az, amit ők gondolnak, és ezt végre kell hajtani mindenkinek. Eddig csak olvastam ilyenről, hogy a központi hatalom a vélt igazát…..
Esztergomban csütörtök délután Tétényi Éva független polgármester, figyelembe véve a Fidesz-frakció és a szocialista képviselő módosító indítványait, egy kompromisszumos költségvetést terjesztett a testület elé. Ebben elfogadta a Meggyes-csoport által javasolt bevételi…..
Tétényi Éva TESZ Esztergom 2013.03.20 18:31:56
..
A tegnap délután 3 órára összehívott Pénzügyi, Ellenőrzési és Tulajdonosi bizottsági ülést maga Meggyes Tamás, a város előző polgármestere vezette le, amelyen a mellékelt videóban megígért megmentő csomagját nem, azonban a megszorító intézkedési javaslatait megosztotta a…..
Esztergomban a ma esti rendkívüli képviselő-testületi ülésen nem született döntés a város idei költségvetéséről. Azt azonban megtudhattuk, hogy a 2010-et megelőző 11 évben Meggyes Tamás vezetésével folytatott önkormányzati gazdálkodás „sikeres” volt. A 24 milliárd…..
Tétényi Éva Esztergomi diéta 2012.12.27 14:35:00
Az ünnepi jókívánságok között kérem, álljanak meg egy szóra, és engedjék meg, hogy Esztergom polgárai, köztisztviselői, közalkalmazottai, idős és fiatal lakói érdekében emeljem fel hangomat. A Város helyzete nem hogy megoldódott volna, hanem egyre katasztrofálisabb lesz. A…..
A város kerékkötőjeként dolgozó Meggyes-csoport hétfőn kiadott közleményét olvasva kérdezem, hogy az esztergomi Fidesz vajon miért nem a lényegről beszél. Immár két éve próbálnak törvényellenes magatartásomra hivatkozva eltávolítani a polgármesteri székből, miközben…..
Bár az esztergomi képviselő-testület még napirendre sem vette azt a sürgősségi előterjesztést, amelyben a kötelezően ellátandó önkormányzati feladatellátás elmaradásának veszélyéről számoltak be a hivatal szakirodái, azonban, mint Esztergom felelős vezetője fontosnak…..
Október 3-a Esztergom életében nem csak a 2 évvel ezelőtti polgármester-választás miatt lesz emlékezetes, hanem azért is, mert az a 400 millió forint, amelyet a Magyar Állam az átvett intézmények miatt ma inkasszált, fizetésképtelenné tette a várost. Mint ahogy arra Tétényi…..
Esztergom város költségvetésének több mint 1 milliárdos hiányáról nem, a város gazdasági társaságainak juttatandó közpénzekről viszont döntött a testület. A július 17-i rendkívüli képviselő- testületi ülésen az mszp-és képviselő kérdésére, miszerint „Hol a…..
Június 26-án a Komárom-Esztergom Megyei Törvényszék jogerős ítéletet hozott az esztergomi alpolgármester-választás kérdésében. A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal korábban keresetet nyújtott be Esztergom Város Önkormányzatának elmarasztalását kérve, mivel a megadott…..
A 2010 októbere óta tartó esztergomi komédia hasonlít ahhoz, ami az országban nagyban lejátszódik. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata nevében hangzatos szólamok hangoznak el a konszenzuskeresésről, a Nemzeti Konzultációról, az együttműködés fontosságáról, azonban ezek…..
A csütörtök délutáni képviselő-testületi ülésen végérvényesen bebizonyosodott, hogy a 2/3-os többséggel rendelkező fideszes testület egy tagja sem ért a gazdasághoz, vagy oly mértékben elkötelezett Meggyes Tamás iránt, hogy akár a saját vagyonát is képes feláldozni…..
Az esztergomi Fidesz-frakció legutóbbi sajtóközleményében kifogásolta, hogy hastáncosnőt és pezsgőt rendelt a polgármester a hivatal dolgozói részére. Az igazság az, hogy a csapatépítő tréning keretében először egy majki kiránduláson vettek részt a köztisztviselők, nem…..
A május 24-i képviselő-testületi ülésen hosszú idő óta először jelent meg Meggyes Tamás országgyűlési képviselő és az esztergomi 8-as önkormányzati választókörzet egyéni képviselője. Személyes megjelenése nem csak azért okozott feltűnést, mert jó ideje csak a…..
Tétényi Éva Ketrecharc 2012.05.23 19:30:00
Esztergomban látszólag minden rendben van, hiszen a sajtóban csak kisebb obstrukciókról, intrikákról szólnak a hírek, sőt a jobboldali média nem is beszél az esztergomi helyzetről. A színfalak mögött valójában ketrecharc folyik. Komárom-Esztergom megye 5. számú…..
2012. május 15-én, 15 órára rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtam össze az esztergomi Fidesz frakció kezdeményezésének is eleget téve, hogy az önkormányzat legfontosabb kérdéseiről döntés születhessen. A május 10-én a Meggyes-csoport által félbeszakított…..
A hiteles tájékoztatásért emelem fel a hangom, és azonnali sajtó helyreigazítást kérek a Magyar Nemzet Online-tól. A mai napon megjelentetett írás alapot adhat a jóhírnév besározására, mivel egyoldalúan, és nem teljes körűen ad tájékoztatást az Archicon stúdió szakértői…..
Igazat adok Orbán Viktornak, hogy Esztergomban a megválasztott képviselők nem hajlandóak együttműködni a polgári kormánnyal. Egy képviseleti demokráciában a városvezetés, és minden döntéshozatal a képviselő-testület kezében van. A fideszes többségű helyi testület az elmúlt…..
A mai sorsdöntő képviselő-testületi ülés sajnos újra a megszokott másfél éves forgatókönyv szerint zajlott. Polgármesterként értetlenül és megdöbbenve állok a Steindl Balázs által vezetett helyi Fidesz-frakció Esztergom polgárait semmibe vevő döntéseivel szemben, mely…..
Tétényi Éva Édes Hazám... 2012.04.09 23:00:00
A Magyar Zarándokút Esztergomból indult március 30-án és több mint 400 kilométer megtétele után április 15-én ér Siklós-Máriagyüdre. Az úton, ahol naponta 30-40 kilométert tesznek meg együtt a zarándokok nem számít, hogy ki milyen oldalon politizál, nem a politika, hanem az…..
Az év vége látszólag csendben telt Esztergomban, azonban a háttérben fontos események történtek. A képviselő testület többségét adó Fidesz frakció szembesült a nép haragjával, akik megelégelték, hogy gyermekeik közétkeztetése is veszélybe került. Később tudtam meg, hogy…..
 ..
Tétényi Éva Itt mindent lehet 2011.12.11 19:00:00
Deutsch Esztergomban nincs vége a fideszes többségű testület jogszabályokat és erkölcsi normákat is figyelmen kívül hagyó pusztításának. Hiába tárgyaltak órákat Esztergomról a Parlamentben, hiába kezdeményezték több ezren a testület feloszlatását már tavasszal, hiába…..