Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Nyuszi

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai bejegyzésben egy 1941-es vasúti balesetet ismertetek, amely Rábamolnári és Dömötöri állomások között történt. Röviden összefoglalva erről van szó: Az említett helyszínrajz így néz ki:..
Dinamó Műhely 33 perc 2015.01.02 11:18:15
A férfi pár perccel azelőtt eshetett el, hogy odaértem. Arccal előre bukva, mankója mellette. Hívom a 112-t. Gyorsan kapcsolják a mentőket. Elmondom, mit láttam, és hogy hol történt. Első kérdés: hogyan van felöltözve. Számítottam erre, azt hazudom, jól öltözött, középkorú…..
_Nyuszi 2015.01.02 20:17:23
@mj03lnir: nekem is ez jutott eszembe.. Egy járókelőnek sem volt meg a tudása?! :(
_Nyuszi 2015.01.03 11:16:52
@Pizsi16: Nálam van itthon egy doboz gumikesztyű, meg a táskámban 6-8 mindig. Nem a mentőről, hanem a boltból. Nálad miért nincs? :)
Sokszor látjuk a kereskedelmi TV-híradókban a szenzációhajhász hírt, miszerint „Úristen, nyitva volt a sorompó, és jött a vonat!” Nyilvánvalóan nem szerencsés, ha egy fény- és félsorompó valamilyen üzemzavar miatt nem működik, és az is nyilvánvaló, hogy ez a helyzet…..
_Nyuszi 2014.09.24 20:33:08
@Adani: Persze, de a gödöllőin marad is (ha lesz új biztber.) a legutóbbi, általam ismert koncepció szerint.
_Nyuszi 2014.09.24 20:41:26
@Adani: Valszeg te egy újabb tanulmányt olvashattál (vagy régebbit, vagy csak másikat). (Az, hogy mi lesz a vonallal, miért befolyásolja, hogy kell-e a biztert cserélni? :o )
És nem integrálódik be, legalábbis egy biztber. cikluson belül nem valószínű. Ez meg már vastagon OFF. A lényeg meg már elhangzott.
_Nyuszi 2014.09.24 20:42:54
@VT22: Akkor nem balra hajts, hanem baljáratú. Tudjuk, hogy Dani mennyire csak kb. fogalmaz (mint mindig), értsd jól. :)
(Sose dolgozott a vasútnál, csak ugatja azt.)
Hozzászokhattunk már, hogy a volt Szovjetunióban nem verték nagy dobra, ha valami nem sikerült. Balesetek az űrkutatásban, nukleáris, vagy természeti katasztrófák..., amíg mások nem bizonyították hogy megtörténtek, a szovjet hatóságok és a totálisan cenzúrázott sajtó próbálták agyonhallgatni az…..
_Nyuszi 2014.04.10 09:47:41
@Leslee: És egy ipari ret-fékjével lehet megállásig fékezni? Mondjuk 40-ről? (Mondjuk még nem gurult le a hídról (1986 előtt vagyunk), még nincs rögzítőfék-erősítés kiépítve.)
Ugyanez kettes Tátrával (T5C5)?
Amikor úgy bánnak az egyszem vásárlóval, mint a kutyával. Helyszín: Westend Tisza Cipő® üzlet 2013.03.21.-én vásároltam a Westend Tisza cipőboltjában egy fűzős-belebújós lábbelit. Nem véletlen volt, hogy a márkánál szerettem volna maradni, hiszen a két éveket eddig…..
Egy ismerősöm kérdezte, hogy mit szólok „a debreceniek legújabb alkotásához?” Mivel nem értettem, hogy milyen „alkotásra” gondol, megmutatta nekem Gruska Imre írását, amely a vagy.hu-n jelent meg. Az írást jegyző Gruska azon akadt fenn, hogy a DKV új…..
Ezen posztomban alapvetően a katasztrófavédelmi és a rendőrségi rádióforgalmazás különbségeit szeretném bemutatni, de nyugodtan fogalmazhatnék úgy is, hogy a katasztrófavédelmi és bármely egyéb rendvédelmi szerv rádióforgalmazásának különbségeit. Bár nem rendvédelmi…..
Kedves barátaim, kollégák, bajtársak! Tisztelt szerzők és olvasók, jelenlegi és exkatonák, rendőrök, határőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, bévések, titkosszolgák és szimpatizánsaink! Hajdani és jövendőbeli fegyveresek!Mindenféle általános fennforgások és…..
_Nyuszi 2011.12.20 23:34:49
@Bigjoe(HUN): Engedd meg, hogy ismeretlenül is, de ezúton gratuláljak! :)
_Nyuszi 2011.12.28 11:55:13
@Szkv: Szintén vasutas? :)
Szögyi barátunk emlékezetes két hétről számol be a mai posztjában, ami a honvédek visszatérő, az őszi betakarítási munkálatokban vállalt szerepét helyezi új megvilágításba. Mielőtt átadom neki a szót, azért gyorsan (és irigykedve) elmondom, hogy annó én kukoricatörésen…..
_Nyuszi 2011.04.13 08:41:24
Nem kell ahhoz katonának lenni, hogy az élet egyik alaptörvényének igazságtartalmával tisztában legyünk: ha menni kell, hát menni kell. És most nem az elmúlásra gondolok. Jani2 is átélte, milyen az, ha az ember emésztőrendszere kérlelhetetlenül követeli a magáét. És persze…..
_Nyuszi 2011.04.11 13:34:11
@Adani: "Biztos nem lehetett felemelő érzés csalán által szarrácsípkedett seggel folytatni a túrát."
Te sem pisiltél még guggolva, látszik. :-)
_Nyuszi 2011.04.13 07:48:54
@kacsa.: Ilyen csoportos bozótkeresésben mérsékelt élményeim szoktak lenni, inkább magányos _nyuszi vagyok. :)
_Nyuszi 2011.04.13 07:49:27
@Optika: Azért te is írj, jó téged olvasni. :)
A Milstoryblog szexuálpedagógiai küldetésének újabb állomásához érkezett, ugyanis a következőkben Kelempájsz barátunk egy, a katonákat közvetlenül érintő, mondhatni közérdekű kérdésről szól hozzánk. Ámbár más blogokban már feldolgozták a szex témáját, most egy…..
_Nyuszi 2011.04.11 12:29:05
A mentők keveset keresnek, veszélyes munkát végeznek, néha megverik, néha pedig kirabolják őket. Ennek ellenére csupa nagyszerű embert ismerek közöttük, így muszáj volt megtudnom, hogy lesz valakiből mentődolgozó. Hogy a közlekedéshez köze legyen, mentősofőrnek jelentkeztem.…..
_Nyuszi 2011.04.01 18:35:59
Szögyitől eddig jobbára szolnoki és pécsi történeteket olvashattunk. Mai posztja a lángoktól ölelt egy újabb szegletébe, Nyíregyházára kalauzolja el azokat, akik arra kíváncsiak, hogy hogy lett egy szépreményű repülős hallgatóból hazai pályán játszó mezei nyúl –…..
Hiripiri kolléga belépőjét olvashatjátok, amely pont 23 évvel ezelőtt, egy „baráti” ország hadseregében történt apró kis momentumot elevenít fel. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ugye katonaként mindannyian álmodtunk arról, hogy valamelyik vadbarom akkor kezd el…..
Kőszegtől mintegy 3 km-re Horvátzsidány felé, az országút bal oldalán áll egy viharvert kőkereszt, talapzatán az A. M. D. G. betűkkel. Ez nem az AMD Géppisztolyt jelenti, hanem az Ad Maiorem Dei Gloriam – Istennek nagyobb dicsőségére – mondat rövidítése. Kelempájsz…..
Mindannyian tudjuk, hogy milyen furcsa érzés találkozni a saját múltunkkal: szerelmekkel, régi grundokkal, kocsmákkal, iskolákkal, egykori tanárokkal, katonatársakkal. És laktanyákkal is persze…Optika barátunkat a sors (pontosabban saját elhatározása) 23 év után ismét…..
Azt már tudjuk Szögyi eddigi posztjaiból, hogy a szolnoki Kiliánon az élet tényleg zajlott, mint a Tisza márciusban (nem tudom, figyelitek-e a teljesen ontopik hasonlatot?!), de arról most értesülünk először, hogy a kolléga a néptánc mellett vízimentősködött is. További pikáns…..
Katonatörténetek 215. - Egy hét 2010.11.19 08:00:00
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem a 48 órát meghaladó otthontartózkodás (legyen ez hosszú eltáv vagy szabadság) nem feltétlenül fenékig tejfel. Ilyenkor minden családtag, civil haver és többé-kevésbé állandó hölgyismerős is igényt tart ránk, s bizony nagyon nehéz…..
_Nyuszi 2010.11.24 10:03:30
@Adani: "esetleg reszelőzsírért"
A reszelőzsír megvolt. A mester adott is a hülyének, hogy "nesze fiam, ez az!".. Valami gépzsírszerű lehetett.
A gyerek jó vastagon bekente a reszelőt, és .... majdnem átrepült a satupadon.
Én nagyon sajnáltam, és azóta rühellem ezeket a szívatásokat.
_Nyuszi 2010.11.24 10:37:36
@Adani: A fázisszöget csak ebben a posztban, csak tőled másodszorra olvasom. :)
Az, hogy a fasz melyik oldalán vagyok... Általában magától adódik, érthető okokból...... :PP

Érdekes, engem valahogy ezek a "poénos" dolgok mindig elkerültek. A legdurvább az volt, hogy az előző napi csapat eltekerte az oszcilloszkópot és kisebb fejvakarás után, kb. 5 percen belül sikerült csak rá vízszintes, állandó vonalat varázsolni.

Ja, és mással csinálták. Mégsem röhögtem...
Nyugdíj előtt mindenkin úrrá lesz egy kicsit a „nagy ívben belesz*rok”-érzés. Az ember valahogy szabadabbnak, lezserebbnek és könnyedebbnek érzi magát, s talán olyasmire is hajlamosabb lesz, amire azelőtt nem igazán. Wendiii kolléga mai posztjában két …..
_Nyuszi 2010.11.24 10:05:46
@szögyi: repülés: ne is emlegesd....
:(((((((
Brüsszel: Brüsszel újabb opciót hívott le az eredetileg a Bombardierrel 2003-ban kötött szerződésből, így immár 220-ra nőtt a belga főváros által a kanadai cégtől rendelt villamosok száma. A mostani 65 darabos rendelés keretében két típus fog érkezni, 46 darab az…..
A Szögyi-féle hadtápkalandos történet második részével folytatjuk, amely (én garantálom!) legalább olyan, khm, cselekményes lesz, mint az első rész: alkohol ebben is van, az idiotizmus különböző lépcsőfokain található tisztek is akadnak, na és a jó öreg konyhaszolgálat is…..
Vannak szerzők, akik egy-egy történetet jó hosszan, minden ízét kiélvezve osztanak meg velünk. A rejtélyes nickkel rendelkező T5H kolléga nem tartozik közéjük: rövid, alig ezer leütést számláló sztorija ennek ellenére igazi életkép; élénk vizuális fantáziával rendelkező…..
Szögyi katonai karrierje szépen indult, de – amint azt látni fogjuk – sajnálatos módon egy kisebbfajta döccenőt szenvedett. A friss sorállományú katona első hadtápbevetése emlékezetes fizikai munkával, továbbá egy még emlékezetesebb autózással és ivászattal írta…..
Proletairről már tudjuk, hogy nála élesebb szemű állatmegfigyelő katonát a NATO-ban keresve sem lehet találni (azon kívül is csak protekcióval). Mai szösszenete a laktanyán belüli állatvilág keresztmetszetét kínálja, ebbe beleértve egy András nevű, macskabarát őrmestert…..
_Nyuszi 2010.10.03 09:30:18
@Krux: Aranyos kutty lehet ez a Dorka. :)
A vizslák különösen közel állnak a szívemhez, mint általában a nagytestű kutyusok és a pulik. :)