Regisztráció Blogot indítok
Adatok
migren

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Senki sem tudta, hol a beteg 2012.02.28 10:57:00
Tisztelt Praxis!   Egy viszonylag jól végződő történetről szeretnék beszámolni, bár a köztes állapotok azért okoztak némi kellemetlenséget nekem és családomnak. Édesanyám, aki nemrég múlt 62 éves és eddig nagyon jó egészségi állapotnak örvendett, hirtelen rosszul…..
„Aztán anyum palija bekavart. Hajtott rám, de mivel nekem ott volt Alex, így nem érdekelt... Egyszer megpróbált megerőszakolni is” – az anya nem bírja tovább tolerálni lánya pasiját, így választás elé állítja: vagy kidobja őt, vagy elhúz a családi fészekből.…..
Nővér vagyok... Szegény ápoló 2012.02.10 20:19:00
Az ápolás egyidős az emberiséggel. Ezt bátran kijelenthetjük. El tudom képzelni azt a helyzetet, amikor a kardfogú megsebesítette a neandervölgyi embert, a társa betekerte a vérző sebet a lenyúzott állatbőrrel, hogy elállítsa a vérzést. Az időszámítás előtt az ápolás és…..
A Nagymamám, aki 73 éves, már egy ideje, egyre súlyosbodó karfájással küzd. De mint minden idős, Ő is úgy van vele, hogy nem megy orvoshoz, csak ha nagyon muszáj. Most már muszáj volt. Fel és le rohangált a fájdalomtól a lakásban, és a karját nem hogy használni, de nagyon…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
migren 2011.07.18 16:16:22
@prolee: rtg??
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog és…..
----------Eredeti üzenet---------- Dátum: 2011. május 5., csütörtök, 12:34:53 Feladó: Tárgy: érdeklődés vizsgálat elvégzéséről Címzett: gazdig.titkarsag@peterfykh.hu Tisztelt Pétery Sándor Utcai Kórház Gazdasági Vezetőség!     Tisztelt Gazdasági…..
Praxis Csupa szőr lett a nő arca 2011.06.11 13:05:00
Tisztelt Praxis blog! Szeretnék önöknek elmesélni egy történetet és erről a véleményüket kikérni. A feleségem a közelmúltban részt vett egy lézeres bőrgyógyászati beavatkozáson, amelynek a célja az lett volna, hogy a feleségem arcáról a nem kívánatos szőrt eltüntesse. A…..
migren 2011.06.14 16:31:42
@oncogito: Egyetértek!!!
A TASZ jelenti Az abortusz rossz? 2011.06.08 23:43:00
A terhesség művi megszakításának jelenlegi szabályozásáról a magyar állampolgárok ritkán látott arányban gondolják, hogy jó úgy ahogy van (60 %-uk szerint megfelelő, további 5 % szerint még túl szigorú is). Egyébként a válaszadóknak ugyancsak több mint fele (60 %) válaszolt úgy, hogy az abortusz…..
migren 2011.06.09 17:37:51
@Marilyn: Egyetértek veled!Nekem már van 2 nagykorú,de ha most teherbe esnék(jelzáloh hitel,én eü.dolgozó felsöfokú szakvizsgával,férjem munkanélküli)akkor már el is árvereznék a házunkat,mert nem tudnék törleszteni!Ha nem 90ezer ft.ot keresnék 24 évi munkaviszony után szivesen szülnék!Söt sokszor álmomban meg is jelent hogy van 1 picim...de ez felelötlenség lenne!!!!!!
migren 2011.06.09 18:02:11
@"the dragon": Megleplek de jobboldali vagyok!
DE én már felneveltem 2 gyermeket!
Tudod ez olyan döntés amit bizonyos emberek soha sem fognak megérteni.NEM azért vetetném el mert gond van vele,vagy elkötelezettség STB:::hanem már hónap végére így sem marad pénzünk még élelemre sem sokszor,a gáz viz ááramellátást nagy nehezen tudjuk fizetni!
OK én nem eszem rendben,de hogy a gyereknek a gyógyszert,pelust és a többit(ha már szültél tudod miket)nem tudom megvenni akkor nem adok életet egy nekem kiszolgáltatott kisembernek!
Ez nagyon önzö gondolkodás volna:Ottthon lehetnék 3 évig,plussz sorba állhatnék segélyér,szabad volna a napom nagyrészee..és a többi..ja igen vannak ilyenek,nézd meg kik:Beemey 1 nö anögy.hoz:4.gyerekét várja
erre az orvos a növérhez:CIGÁNY vagy VALLÁSOS?
Igen régen még nevettem ezen a viccen ma már nem!Mert ismétlem magam szeretnék egy picit,deakkor lennék őnző,gonosz ha bevállalnám.
Ha véletlen volna a fogantatása,akkor is elvetetném.
BOCSI..
Az orvosok és egészségügyi dolgozók külföldre vándorlása miatt a gyógyulni vágyók külföldre utazhatnának. A minisztérium ingyenes ellátást ígér. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának legújabb koncepciója szerint az ország egészségügyi ellátását régiókra osztják,…..
migren 2011.06.04 22:05:16
@ahhaosd2: sz....rá
Kedves Praxis blog! Szülésem rövid történetét szeretném elmesélni önöknek. 2009 március 23-án elfolyt a magzatvizem, így kerültem be a kórházba. Ez volt az első szülésem. Az orvosom, aki nem választott orvos volt megvizsgált, majd haza akart küldeni, mondván, nem a magzatvíz…..
Sziasztok!  Sokszor van szó a hálapénzről itt a blogon is. Én a magam részéről nem igazán érzem kötelességemnek, hogy minden egyes orvoslátogatás alkalmával adjak. Igazából akkor szoktam, ha tényleg meg vagyok elégedve az orvossal, azaz a hálámat szeretném…..
migren 2011.05.12 16:01:37
@bubo cupropenis:1 nem "kis tanfolyamot" végeznek a nővérek.Ma már a felsőfokú szakápolói képesités legtöbb helyen alapvető!
2.Aki ad az ad,aki nem attól én a 24 éves szakmai múltamban soha nem kértem!
Élj meg te 93000Ft-ból.
Tiszteletem!   Pár hete egyik délelőtt becsípődött a hátam munka közben. Az egyik kollégám kocsival elvitt a háziorvosomhoz, aki sürgősségi beutalót adott a Péterfy kórházba. Kb. úgy vonszoltam magamat oda, mint Quasimodo, közben iszonyú fájdalmaim voltak, ömlött a…..
Apukám évek óta Parkinson kórban szenved, az állapota hol jobb, hol rosszabb, nagyon függ a gyógyszerek beállításától.   Egy baleset folytán megcsúszott, elesett és betört a feje, emiatt előbb a sürgősségire került, majd hogy beállítsák a gyógyszerét, a MARGIT KÓRHÁZ…..
migren 2010.12.18 07:25:41
@fehérzaj: Essenciális tremor és Parkinson kór létezhet együtt is,habár 2 különböző betegség.
Praxis Dohányoznak a rendelőben 2010.10.23 06:00:00
Kedves Praxis! Közelebb vagyok már a negyvenhez, mint a harminchoz, de nagyon ritkán volt dolgom háziorvossal. Ha nagyon kellett, elmentem magánrendelőbe, vagy orvos ismerősöm által ajánlott szakrendelésre, stb. Betegállományban még életemben nem voltam - olyan munkahelyem van, ahol…..
Praxis Anarchia a balesetin 2010.08.19 06:00:00
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket az alábbi történetre.   Akárhányszor belépek egy egészségügyi intézménybe, mindig történik valami. Most egy balesetis "élményre" sikerült szert tennünk a győri kórházban. Az első, ami feltűnt, hogy a balesetei…..
Tisztelt Praxis blog!   Előző háziorvosom nemrég nyugdíjba ment, amit én például borzasztóan sajnálok, mert kiváló orvos, mindamellett nagyon kedves és empatikus ember volt, minden betege nagyon szerette. A helyére egy 20-as évei végén járó fiatal doktor érkezett, sokan azt…..
migren 2010.08.02 13:33:13
@sunwind: Az emberek nagy részének van porckorongsérve,és ha nem neurológushóz hanem idegsebészhez kerül,tisztelet a kivételnek de megoperálja.Vannak feltételei a mütétnek a neurológusok szabályai szerint:szubjektív(elviselhetetlen,gyógyszeres egyébb kezelésre nem muló fájdalom.pl:fizokoth.,gerinctorna).
Objektiv:valamelyik végtag elgyengülése,vizelet,széklettartási zavar.
tehát az hogy megoperálnak v.kit lehet még rosszabb,csökken a gerinc stabilitása,ujabb sérv kialakulása valószinübb.
egyébként az objektív tünetek számitanak abszolut mütéti indikációnak.