Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laszlol

27 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bostoni Önkormányzat olyan androidos appot készített, mellyel a városlakók segíthetnek a hivatlanak a kátyúk azonnali felderítésében. A program a háttérben futtatható a GPS-szel és gyorsulásmérővel rendelkező okostelefonokon. Amikor az autós áthalad egy úthibán, az…..
Ágensblog Android biciklire 2011.01.27 04:05:00
A Pioneer android platformon futó biciklis navigációs rendszert fejleszt. A kerékpár-számítógép a hagyományos sebesség, megtett út, tervezett útvonal adatokon túl azt is méri, hogy milyen egyenletesen terheljük a két lábunkat, annak érdekében, hogy optimálisan tudjunk…..
Ágensblog Robot-táncverseny 2011.01.20 04:00:00
Tokyoban idén is megrendezték a házikészítésű robotok táncversenyét, a RobotJapan-t. Ezek a kreálmányok nem a bennük alkalmazott technológiai újítások miatt érdekesek, inkább kulturális csemegéül szolgálnak a nyugatiak számára. Idén is megrenezték Japánban a Robot…..
Ágensblog Zui a táblán 2011.01.14 04:00:00
A Prezi iPad-os verziója 3 nap alatt a letöltési listák élére tornászta fel magát. Az alkalmazás különlegessége, hogy a tableteken általában alkalmazott zoom-olós és pan-neléses navigáció a Prezinek születésétől alapelemei. A Prezi nem csak abban különbözik a hagyományos…..
Ágensblog Mesterséges nyelv 2011.01.07 04:00:00
Egy japán cég olyan berendezést készített, ami mind az öt alapízt meg tudja különböztetni. A gép mesterséges neuronhálókkal szimulálja az emberi ízlelést. Az emberi érzékelés különböző modalitásai közül talán az ízlelés mesterséges reprodukálása jelenti a legnagyobb…..
Ágensblog Wikileaks Androidon 2010.12.31 04:00:00
Az iPhone felhasználók István jóvoltából nem szórakozhatnak az amerikai külképviseletek szaftos jelentésein, míg az androidos közösség tucatnyi Wikileaks app közül vállogathat. Ezek a programok a nagy testvér hírében álló Google a hivatalos alkalmazás boltjából is…..
Egy svájci kutatóintézetben azzal kísérleteznek, hogy hogyan tudnak kis robot-helikopterekkel precízen, gyorsan navigálni zárt terekben. Legújabb demonstrációjukban egy négy rotoros kvadrokopter karácsonyi dalokat játszik egy zongorán. A svájci ETH Dinamikus Rendszerek és…..
Ágensblog Személyes hangvétel 2010.12.17 04:00:00
Amikor 2 éve a Google elérhetővé tette az androidos készülékeken a hangalapú keresést, még senki sem tudta eldönteni, hogy ez a Mounten View-iak geekeskedésének egy újabb megnyilvánulása csupán, vagy egy valóban hasznos funkció van szó. Jelenleg egyre inkább úgy tűnik, hogy a…..
Ágensblog Hentesrobot 2010.12.10 05:00:00
Olyan élelmiszeripari robotot fejlesztettek ki Japánban, mely precíz mozdulatokkal villámgyorsan kifilézi a húst, felére csökkentve ezáltal a munkafolyamatban a szükséges emberi beavatkozás mennyiségét. Kis képzavarral élve a robotkarok a puha anyagokkal mindig is hadilábon…..
Melis Gábor magyar programozó lett a győztese a Google Mesterséges Intelligencia versenyének. A résztvevőknek által fejlesztett intelligens botok a Planet Wars nevű játékban csaptak össze egymással. Gábor toronymagasan vezette a mezőnyt. 200 ponttal vert rá a 2. helyezettre, míg a…..
A vezetés közbeni telefonálás balesetveszélyes, de igaz-e mindez a hangfelismerést és a beszégszintézist használó telefonokra is. A legújabb Ford modellek tökéletesen együttműködnek az androidos telefonokkal: autózás közben meghallgathatjuk sms-einket vagy felhívhatjuk a…..
Ágensblog 3D-s androidok 2010.11.19 06:00:00
Ugyan el kellett telnie jópár hónapnak, míg a japán mobilpiac ráharapott az androidra, de most már a csúcsmodelleket is ezzel az operációs rendszerrel dobják piacra a nagy szolgáltatók. Karácsonyra a polcokra kerül több 3D-s kijelzővel ellátott készülék is. A japán mobilpiac a…..
Ágensblog Zoomoló keresés 2010.11.12 06:00:00
Az emberek általában jobban szeretnek filmeket nézni, mint olvasni. Ellenben, ha valamit keresni kell, az már mindenki számára fáradságosabb a videóban, mint egy szövegben. A különböző lejátszó- és szerkesztő programok több megoldást dolgoztak ki a képkockák közötti…..
Ágensblog Billentyűzet 8.0 2010.11.05 06:00:00
Milyen lenne a billentyűzet, ha nem egy tízkilós vasszerkezetre fejlesztették volna ki? Közel 140 évvel a QWERTY megalkotása után valószínűleg maga a feltaláló, Christopher Sholes sem szívesen használná ezt a beviteli módot egy pár négyzetcentiméteres kijelzőn. A 8pen nevű…..
Ágensblog Virtuális ízek 2010.10.28 03:32:00
Az elmúlt években a virtuális valóság hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az 3D-s megjelenítés, az erővisszacsatolásos konzolok, a térbeli hanghatások mind hozzájárultak ahhoz, hogy az emberek egyre jobban bevonódjanak a virtuális térbe. Az ízek mesterséges reprodukciója…..
Ágensblog Módosított valóság 2010.10.22 01:07:00
A Bővített Valóság alkalmazások segítségével okostelefonunk kameraképén plusz információkat jeleníthetünk meg a minket körülvevő épületekről, tárgyakról. Egy egyetemi projektben ennek pont az ellenkezőjét próbálják megvalósítani, a kamera valósidejű képéről…..
Az elgépelés örök probléma az érintőképernyős mobiltelefonokon. Mivel nincs taktilis visszacsatolás arról, hogy lenyomtunk egy betűt, sokkal többször tévesztünk, mint a szokásos billentyűzeten. Két görög srác most úgy látszik nagy lépést tett a probléma megoldása…..
Mindannyian emlékszünk arra, ahogy a gonosz Dr. Octavius teleszkópos robotkezeivel probálja megölni a derék, jóravaló, az emberiség örök értékeiért küzdő Pókembert. A világ egyik legnagyobb ipari robotcége most megpróbálja ezt a gonosz-robot toposzt megdönteni egy kívülről…..
Ágensblog Nézed és látják 2010.09.23 01:46:00
Egy amerikai cég olyan fülön hordozható kamerát dobott piacra, ami folyamatosan veszi az életünket. Ha valami érdekes történne velünk az utolsó fél percet azonnal megoszthatjuk androidos telefonunk segítségével a neten. A neten megosztott rövid videó a XXI. század egyik…..
Ágensblog Reszkető hangok 2010.09.16 10:48:00
Egy japán egyetemen azzal kísérletezenek, hogyan tudnák a hanghatásokat még élvezetesebbé tenni. Olyan fülhallgatót szerkesztettek, ami a hangokkal szinkronban rezgeti a fület, és ezáltal sokkal életszerűbb hangélményt tud nyújtani. Az egyre tökéletesebb hangokat reprodukáló…..
A MIT kutatói olyan autonóm robotokat teveztek, amik a Mexikói-öbölből felitatják a tengeren úszó olajfoltokat. Az elképzelések szerint a robot-tutajok egymással kommunikálva derítenék fel és tüntetnék el a szennyeződést. A hagyományos körbekerítésen és szivattyúzáson…..
Az okostelefonokon egyszerre csak 5-6 alkalmazást használnak a tulajdonosaik, amik közül az egyik szinte mindig a Facebook. Nagyon ritkán neteznek bögészőből és a köztes időket töltik ki a telefonon való babrálással, derül ki egy francia kutatásból. Az Android térhódításával…..
Ágensblog Diktálj az Androidnak 2010.08.26 04:00:00
Pár éve még inkább kutatási projektek foglalkoztak hangfelismeréssel, és az ilyen programok csak nagyon korlátozott szókészlettel és szinte kizárólag laboratóriumi körülmények között működtek. A Google most hétköznapokban is elérhetővé tette ezt a technológiát az…..
A cukorbetegek általában naponta többször vért vesznek maguktól, hogy megmérjék a vércukorszintjüket. A jövőben a bőr alá ültetett nanoszenzorok segítségével egy egyszerű fénymérővel megoldaható lesz ez a probléma. A WHO adatai szerint 2010 végére közel 300 millió ember…..