Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annazsofi

1 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balatonboglár Budapesttől 144 km -re fekszik. IC-vel (vagyis a ma lehető leggyorsabb vonatos megoldást választva) 1 óra 53 perc alatt lehet leérni, ennek az útnak az ára a pót- és helyjeggyel együtt 3365 ft. Kocsival mindezt letudhatjuk másfél óra alatt, 8 literes fogyasztással számolva 4608…..
         ( Ennek a posztnak volt egy kissé kevésbe visszafogottabb verziója, amit végül nem élesítettem.)         Tőkéczki Széchenyi-díjas történész volt - írják a nekrológok. Mindenki tudta, hogy alig volt történész, antiliberális ideológus volt,  marxistaként és  antimarxistaként egyaránt.…..
Egy haláleset sok szomorú kötelességet ró a valószínűleg amúgy is rossz állapotban lévő családtagokra, így különösen szerencsétlen ügy, ha ilyenkor bénázik valamelyik hivatal. Ez történt szegény Ádám a "néhai" Vénszivar.(míg te azzal ki nem tiltottál! esetében, aki hiába tett eleget bejelentési…..
annazsofi Szabad szombat 2015.05.30 13:28:27
Jó napom van! Ma szőlőlevélbe töltött húsgombócot( töltikét) főztem.Túrós szeletet sütöttem családom örömére. A kutyánknak (Carli,a boxer) fekvőpárnát készítettem.Örömmel fogadta. Még nincs vége a napnak!..
Beindult az elvándorlás a Hír Tv-től, mondja a pestisrácok, mert a jómunkásembereket és jómunkásasszonyokat ez a gonosz Simicska a szakmai múltjuk feladására akarta kényszeríteni. Ezzel pedig elérkeztünk egy fontos pillanathoz: innentől Magyarországon Orbán seggének kinyalását…..
Na mégis ki volt Schmitt Pál kisdoktori-ügyének legnagyobb vesztese? Nem, nem Schmitt Pál, aki három nap alatt három különböző álláspontot védett elszántan, aztán végül vett egy nagy levegőt, és lemondott. Nem is Orbán Viktor, aki kiállt Schmitt mellett, sőt sérthetetlennek…..
annazsofi 2012.04.03 18:15:46
@Megdobbent: @Gogolák etnő:
Egyetértek!Én is Obersovszky mellett szólok.
Hogy 20 évig senki észre nem vett semmit,(nem olyan nagy baj!) Obersovszky miért váltotta volna meg a világot, "kitanultságával"?Tényleg rajta múlott az ügy kimenetele?Kik hiszik ezt?A hihetetlen kárt országunkra az elmúlt 40 év hozta, nem pedig Schmitt plágiumügye, s főként nem Obersovszky. Bárcsak ők lennének a legnagyobb "bűnösök" kis hazánkban!Ebben az országban mindenki azt csinál, amit akar bűntetlenül. Ey igazi "hazafi", olimpikon, s esetleg egy korrekt újságíró bűnhődhet...Szégyen, arcpirító!
A hoffmanni alaptanterv alapvetően tér el az irányadó nemzetközi példáktól. Külföldön a lényeg az, hogy bár ami benne szerepel, az kötelező, de a kialakított keretek között az iskolák döntik el, mit és hogyan tanítanak. A hoffmanni koncepció ezzel szemben bevallottan egy, az…..
annazsofi 2012.03.23 17:58:21
@VT Man: Érdekes, az élet minden területén elvárható a sokoldalúság, az alternatív megoldások, kooperatív gondolkodás, stb.Az új NAT szűkíti a lehetőségeket, korlátozza a tankönyvek alternatíváját.Pedig az logikus:"NEM TANKÖNYVET TANÍTUNK, HANEM TANTERVI KÖVETELMÉNYEKET!"A tankönyv, csak eszköz!A jó pedagógus akár tankönyv nélkül is elsajáttítttatja a tantervi követelményeket. A bizonytalan pedagógus, aki nincs tisztában az életkori sajátosságok, korosztályok tanervi követelményeivel, bármilyen "béna" tankönyv, munkafüzet biflázásához ragaszkodik. Nem innovatív pedagógus, s számára a könyvek, munkafüzetek, feladatlapok a "mankók".Még mindig sok, értelmetlen feladatokkal találkoznak a gyerekek, amiket unnak, vagy nem életszerűek, érdektelenek.De csak írnak, írnak, stb, stb...
Jó lenne, ha a pedagógusképzés oda fejlődne, hogy a hallgató tanítók, tanárok képesek lennének projekt okatási programban gondolkodni, a gyerekkel a "felfedező tanulást" ismertetnék meg már első osztálytól kezdődően.A gyerekek által választott témán(Pl."Alma") belül minden tantervi követelmény elsajátítására mód és lehetőség adódik.Ez így nagyon izgalmas, érdekes , élményszerű és maradandó tanulási mód!
Tapasztaltam az amerikai "Lépésről lépésre" programmal, amit Soros György szponzorált anno' Magyarországon!
annazsofi 2012.03.23 22:37:25
@Mitzimackó: A diplomások jönnek-mennek egyik országból a másikba. Magyarországon is élnek, dolgoznak külföldiek, akik diplomások.És hány embernek nincs diplomája, szakmája, még 8 általánosa sem Magyarországon!Valahogy, valamilyen minimumszintre csak meg kellene tanítani a "lemaradókat" is.Erre kellenének az alternatívák.Az "ostorcsapás", "bifláztatás"nem szigor,hanem kényszer, sehova nem vezet.Csakis "iskolakerülésre".Hát ezt eredményezi majd a "radikális" NAT.
Anyaghányad: 1 kg liszt 2 dkg só 1 cent ecet 1 kg zsiradék 4-5 dl víz     Gyártás menete: Előkészítés:  A vajat kevés liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúra formázzuk. A széleiből levágunk kisebb csíkokat, és…..
  Mohácsi Viktória elhagyta az országot és politikai menedékjogot kér Kanadában, olvastam 3 napja. Egyből az Ilyen ország pedig nincs sorozatunk következő része jutott eszembe, de kiment a fejemből, nem lett belőle poszt. Aztán a hétvégi Népszabadságban találkoztam Tóth…..
annazsofi 2012.02.05 15:19:03
@Viktus: @bIQa:
Csak annak örülök, hogy egy bizonyos "integrációs program" részeseként szembe mertem vele menni én, kis vidéki tanító. Igaz, több évtizedes gyakorlat , cigánygyerekek tanításásnak szívügye állt már mögöttem.Ha nem álltam volna ki az igazamért, most nagyon szégyellném magam.Szegény igazgatóm, reszketett, mint a nyárfalevél Mohácsi dühkitörése miatt.Én nyugtatgattam, s bizonygattam, nem jó úton jár Mohácsi Viktória.Merthogy abban a kislátszámú osztályban (véletlenül mind cigánytanuló volt)akiket nekem derogált szívvel-lélekkel tanítani- az ő elbírálása szerint "szegregáció" volt.Ezt nem fogadtam el!Az én hatékony szakmai elképzelésem alapján egy kicsiny, hangulatos teremben tanultunk, (fejlesztettem matamatika, anyanyelv, természetismeret, stb)a nagy iskolaépületben. Szünetben integráltan az iskola tanulóival, délután a napköziben integráltan a párhuzamos évfolyammal.Testnevelés órán minden alkalommal a párhuzamos osztállyal.
Szülők egyetértésével, kitűnő közérzettel jártak rendszeresen iskolába ezek az általam is féltett aprócska nebulók. Mohácsi Viktóriának ez "csípte" a szemét.Utána még sokáig megbízott "felügyelőt" küldött a nyakamra (tanulatlan cigány fiatalt, a sok-sok pályázati pénzből élőt) ellenőrízze, hogyan bánok a gyerekekkel, s hogyan fejlesztem őket.Szegény kislány annyira röstellte magát , ő semmiről nem tehetett, én szívesen fogadtam őt, s a feljegyzések írásában segítettem.Be kellett számolnia, nélkülem nem tudott volna. Ő is "félt"(még sokan mások is) Viktóriától!Ejnye Viktória!!!!
Itt az ideje, hogy megint írjunk az új funkciókról. A szemfülesebbek már észrevették, hiszen jó néhány hete megjelentek. Sikerült kisebb hibákat is javítani bennük.Az új funkciókVásárlási/eladási összesítő. Ez egy teljesen új funkció. Ha egy eladó több terméket is…..