Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yard

0 bejegyzést írt és 402 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétféle ember van, az egyik, akinek a vakondról a kertésznadrágos cuki mesefigura ugrik be, a másik, akinek a randa földhalmok a kertjében. Tulajdonképpen úgy is fogalmazhatunk, hogy a kert nélkülieknek a vakond egy aranyos kisállat, a kerttulajdonosoknak meg ádáz ellenség, a két csoport között…..
Dinamó Műhely Ha itt hibázol… 2013.12.19 15:04:27
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy nagyon szegény leány. Nehéz élete volt, nem tudott jobbat, elment egy időre pornózni. Később egy tehetségkutató versenyen kiderült tehetsége, és láss csodát: az X-faktor dobogóján végzett. Ez még nem egy igazi tündérmese, de a magyar…..
Az ilyen címben már nyilván ott a válasz: nem egészen. Dél-Afrika ugyanis manapság nem éppen a nemrég elhunyt Nelson Mandela álmáról, feketék és fehérek közös, békés együttéléséről szól. Óriási a korrupció, a híradások a közbiztonság hiányáról szólnak: a mintegy…..
hacsaknem Le a gravitációval! 2013.12.03 21:20:50
Ha valamilyen úton-módon annyit is tudnék vagy akarnék szívni, mint Jamaica egy egész éves fűtermése, akkor sem biztos, hogy megérteném azt a "a világmindenséget mozgató hihetetlen logikát", amely szerint Széles Gábor feltaláló-kutató, médiamágnás, gyáriparos-üzletember,…..
Nagy port vert fel az annak idején már itt is említett Rezesová-ügy elsőfokú ítélete, köszönhetően elsősorban annak, hogy a vádlottat kiengedték az előzetes letartóztatásból és így ha nem is teljesen szabadon, de mindenképpen bilincs nélkül távozhatott a fegyintézet helyett…..
Az elmúlt években nem volt szobor, amely nagyobb vihart váltott volna ki a magyar közéletben, mint József Attiláé - pedig szegény nem volt politikus, és csak tíz méterrel tervezték odébb rakni Marton László alkotását a Vadász György tervezte alapzattal együtt. Most végre…..
NOIJ – összefoglaló jelentés, 1988.10.13. (202) 3. Fodor Gábor interjút adott a Közgazdász című lapnak, s ennek során – többek között – elmondta, hogy a FIDESZ, az MDF, az SZKH és a TDDSZ között több a hasonlóság, mint a különbözőség, mivel mindegyik számára a demokratikus Magyarország megteremtése…..
yard 2013.11.08 09:40:00
Megfigyelési dokumentáció (szigorúan titkos)

1974. II. 27

Füles ügynök jelentem, hogy a célszemély éjjel feltehetőleg aludt, ugyanis többnyire horkolt. Pontosan fél kettő után 5 perccel álmában beszélt keveset, amit ki tudtam venni belőle az feltehetőleg a „festett betű” volt, de semmiképpen sem zárható ki a „Brezsnyev tetű” sem. Ezek után hiába hallgatóztam, reggelig említésre méltó esemény nem történt. Illetve 6 óra 37 perckor elment mellettem a II. emelet 7-ben lakó Kovács Lajosné /természetesen úgy tettem, mint aki a villanyórát ellenőrzi/ és kiabálni kezdett, hogy én a combját tapizom, de én nem tapiztam, csak személyi motozással ellenőriztem, nincs-e fegyver nála. Nem volt. Jelentem még, hogy a lépcsőházban nagyon hideg volt, ezért a szolgálat átadása után a Tavaszmező utcai Italboltban elfogyasztottam hat fél kevertet két sörrel, és 30 deka főtt kolbászt mustárral, meg két kenyérrel. Vettem még két csomag Fecskét és egy gyufát is, számlát csatoltam.

Tartótiszt: sokkal figyelmesebben, tartsa szem előtt, hogy az 1-es fizetési osztályba tartozik! Legfőképpen a várható március 15-i eseményekre koncentráljon! Pontos részleteket kérünk róla! Kovácsnét nem szükséges ellenőrizni, őt a Bakfitty ügynök figyeli személyi motozással együtt. Számla kifizethető (375.50 Ft).

1974. II. 28

Jóbarát ügynök jelentem, hogy a célszeméllyel együtt vettem részt a villamosságtan előadáson, bár nem tudtam közvetlen mellé ülni, mert az Annus Olga mellé ült szorosan. Eközben semmi a szocialista rendszerre vonatkozó megdöntési szándékot illetve ellenséges érzületet nem tapasztaltam, bár megjegyezném, hogy nem jegyzetelt rendesen, hanem sutyorogtak.
Kiemelt fontossággal jegyezném meg, hogy egy cédulán is leveleztek kooperatív szándékkal. Szünetben aztán felszaladtak a másodikra, és a hátsó lépcsőn le az alagsorba, onnét ki a tornaterembe, át a laborokhoz, vissza a harmadikra, keresztül a csapóajtón a kiselőadóhoz, ott elvesztettem a nyomukat. Viszont sikerült megtalálni a cédulát, amire irkáltak, két mondat volt rajta.
- Faterék nincsenek otthon. Jössz?
- Jövök, csak ezt a marhát le kell rázni.
A cédulát mellékeltem, kérem a szöveget megküldeni a kódfejtőknek.
Mivel már tudtam, hogy hová mennek, taxival kihajtattam a célszemély lakásához, de nem voltak ott, és akkor rájöttem, hogy az első mondatot az Olga írta, és kimentem Dunakeszire az Olgáék lakásához, de mire kiértem ők már kifelé jöttek és röhögcséltek. Én úgy tettem, mint aki egészen véletlenül van ott, és akkor odajöttek, és azt mondták, hogy ha már így egészen véletlenül találkoztunk, bevihetném őket a taxival a Közgázra, bulira. A Közgázra 18.30-kor érkeztünk, és akkor azt mondták, hogy igazán befizethetném őket, mert fontos dolgokat akarnak mondani Kádár elvtársról, ezért vettem három jegyet. Később még vettem tizenhét üveg sört, hogy megoldjam a nyelvüket, ami sikerült is. Amikor már jó hangulatban voltak megkérdeztem, hogy szeretik-e a Kádár elvtársat. És azt mondták, hogy legalább annyira, mint a Brezsnyevet. És akkor azt is megkérdeztem, hogy Biszku elvtársról mi a véleményük, és kifejtették, hogy csakis a legjobb, semmiképp sem mernék azt mondani róla, hogy egy pampuskafejű balfék. Aztán a buli végén beszóltak az asztal alá, hogy ők már mennek, és akkor felkeltem és kikísértem őket, de akkor már ott volt a Szavaló ügynök, aki átvette az akciót.
A taxiszámlákat, a sörök és a fél liter rum blokkját /azt később vettem, hogy még jobban megoldjam a nyelvüket/ csatoltam.

Tartótiszt: sokkal figyelmesebben, soha sem vesztheti szem elől a célszemélyt, ha így folytatja nem fogunk segíteni a villamosságtan szigorlaton! Számla fizethető (1321 Ft).

1974. II. 28

Szavaló ügynök jelentem, hogy a célszemély 22.57 perckor ért haza, ahogy az ajtón keresztül meg tudtam állapítani, lecsós virslit evett nokedlival, közben nem tett megjegyzést szocialista rendünkre, vagy a Szovjetunióra. Anyja kérdésére, hogy mi volt az iskolában azt válaszolta, hogy nagyon élvezte. Ezután lefeküdtek és kiszóltak, hogy jóéjszakát.
Bemutatták a budapesti bérbringarendszer kerékpárjait. A bicikliket többek között a rendszer költségeit támogató Mol vezérigazgatója, Hernádi Zsolt is kipróbálta az ünnepélyes bemutatón. A Mol többszöri licit után lett az évek óta csúszó projekt névadó…..
Az, hogy Horthy Miklósnak szobra lehet Budapest belvárosában, engem már meg sem lepett. Van elég az országban, talán azt gondolják, majd így hozzászokunk. Az sem nagyon, hogy a Fidesz egyáltalán nem a zsidózástól vagy a szobor gondolatától határolódott el - sőt, el sem…..
yard 2013.11.03 20:05:52
@kvadrillio: Angyal Istvánnak?
yard 2013.11.03 21:01:14
@deneskata: K. Ferenc (Napló) - Szörnyű, üldöztetés, pogromok, és ha lélegzethez jut villámgyorsan megtollasodik, megutáltatja magát, és kezdődik minden elölről.
Magyarellenes provokációra készül a Jobbik, november 6-án Komárnoba vonul be Vona bohóc legújabb jelmezében. Kapkodjuk a fejünket, a Jobbik kampánya repülőstartot vett, nemrég bemutatták új választási kampányfilmüket, amelyben rózsaszín pulóveres fiatalok karolgatják…..
Keresetlen hangú emailben szólította meg Lovas István, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója a Magyarországon akkreditált külföldi tudósítókat október 21-én, amiért szerinte elmulasztottak tudósítani a szocialisták újabb gigantikus botrányairól. Furcsa levelet kapott a…..
A devizahitelesek megmentésének következő nagy problémája, hogy nincs olyan, hogy devizahiteles. Jobb híján szokás ezt a meghatározást alkalmazni a köznyelvben, mert ez a közös nagy kalap, mely alá befér mindenki, de valójában ahány devizahitel-adós, annyi élethelyzet,…..
yard 2013.10.28 10:55:56
@Zka: van aki meg úgy él itten, hogy nem képes csak a saját életét látni, az minek él?
yard 2013.10.28 11:04:12
@Mrs.Columbo: ha netán valami gyógyíthatatlannal kórházba kerülnél pár évre, tudnod kéne, hogy mindenki, a hitelesek is állják a költséget. Élősködhetnél röhögve.
Kétféle kertészkedő van: aki komposztál, és aki szemétnek nézi az aranyat érő kerti (és konyhai) hulladékot. A komposztálás a szelektív hulladékgyűjtés tökéletes kiegészítője, ugyanis, ami nem mehet a különböző színű utcai tartályokba, abból növényeleség lehet. A…..
Miért szólítanak valakit Józsinak, ha G. R.-nek hívják? Nem zavaró, ha kamerázzák az embert, miközben éppen szavazatokat vásárol? Miért veszi fel valaki a telefonját, ha az meg sem szólal? Újra és újra megnéztem a hvg.hu tegnap publikált bajai videóját, és…..
Pert indítottunk, hogy megtudhassuk, ki veszítette el a nyugdíjpótlékát amiatt, mert a miniszter úgy látta, hogy múltbeli tevékenysége vállalhatatlan a jogállami Magyarország számára. Azt gondoltuk, hogy a kormányzat legalább a perindítást látva tartani fogja magát a…..
yard 2013.10.19 15:34:36
@tujapecér: Ezek inkább megélhetési komcsik voltak, most megélhetésileg leprázzák a komcsikat máshol. Az igazi komcsik ügynökök is voltak, jó lenne tudni ezek közül, a családjukból, haveri körükből ki volt az.
Nem lehetne megkérni a kedves vezetőt, hogy utolsónak a volt szoc. államok közül, itt is nyilvános legyen? Mert így automatikusan úgy gondolom, ők voltak azok, és ezért félnek a nyilvánosságtól.
A lehető legegyszerűbb módja a békéscsabai győzelemnek: már azelőtt elgáncsolni az ellenfelet, mielőtt az belépne a ringbe.  Kérdés, hogy ez így mennyire „sportszerű” választás. Minden esetre így legalább a választás napján már nem kell csalni. Szinte meg sem…..
yard 2013.10.17 21:00:40
@Zakk: ti ezért tartotok kutyát?
yard 2013.10.17 21:06:53
@Konzervatív0: (direkt rosszul írtam, semmi jelentősége sem lett volna)
Az a baj, hogy ilyenkor nem lehet kijelenteni: 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nincs a kezük az elutasításban. És így van, szinte mindennel.
yard 2013.10.17 21:18:55
@Konzervatív0: azt nem tudni, a lakosság viszont tudja, ők állják az áldomást, rájuk kell bízni. Az előbb olvastam: szánalmas az ellenzék. Ja. És pont azért lehetnének úriemberek (valamennyire), hiszen ha előkerül majd egy nem szánalmas, az ország leveri rajtuk a felesleges simlit, volt már olyan.
Ha valaki meghallja a Sagrada Família nevét, tudja, hogy ez egy gyönyörű templom Barcelonában, amivel még mindig nem készültek el. A hírek szerint 2026-ra kész lesz. Azonban az ember fejében elkerülhetetlenül kérdések fogalmazódnak meg. Vajon hogyan kezdődött az építkezés és…..
yard 2013.10.10 14:02:57
@Kivancsi: Miért építették a Halászbástyát, miért szerezte Schubert a "Serenade"-t, miért kellett Lilienthalnak repüléssel foglalkozni mikor helyette nézhettek volna maguk elé? Az ember nem azért született, hogy nézzen maga elé, alkotni akar. Nagyot, szépet.
Ősszel a kertek többsége nyugalomba vonul, felkészül a téli álomra, jobban mondva gazdáik felkészítik azokat a hideg évszakok tétlen várakozására. Ilyenkor október tájékán még akad tennivaló, lehet cserjét, sövényt, fát ültetni, a meglévőket metszeni, az utolsó…..
yard 2013.10.10 09:48:47
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Az, szeretik a korhadó anyagot. Régebben telepítettünk epret, nem szitáltuk meg, szinte az egészet kipusztították. Nem nehéz azonosítani. Ha valakinek problémát okoz, a google képeinél megnézheti.
yard 2013.10.10 12:58:19
@Rive: részemről. Én kirostálom, mióta óvatlanul rostálás nélkül szórtam ki a komposztot és az eperültetvényt a cserebogárpajorok kizabálták. Ha virágcserépbe kerül ott is vége a virágnak. Mióta szitáljuk, nincs gond.
A miniszterelnök kedden "hivatalos közösségi oldalán" posztolta a "dohányipar taktikái" ellen folytatott harcának elismeréseként kapott WHO-elismerés fotóját. Így írtok ti.A képhez írt szöveg korrekt, tükrözi miniszterelnök urunk ilyen esetekben tanúsított szerénységét (nem…..
Az átnevezés csak nevetségessé teszi a romákat. • Átnevezik a város által működtetett étkezdékben a cigánypecsenyét Hannoverben • A német élelmiszergyártók tiltakoznak • Cseh roma szervezetek abszurdnak tartják az átnevezéseket • A német roma…..