Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bentellat

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Márciusban futott egy kört a Homáron Ferenc, aki hitelátvállalósan vásárolt autója integrált cascojáért küzd a Lombarddal. Azóta a PSZÁF félmillió forintra büntette a pénzintézetet, amiért tévedésből 37 ezer forintos törlesztőt kalkulált, bár igazából 52 ezret kellett…..
Bentellat 2010.07.22 21:37:59
@Sics68: és mi van akkor, ha ügyfél nem akar más pénzintézettel szerződést kötni, pl mert azért írt alá 37e-t, mert nem tud kifizetni 52e-t?
kötelezi a bíróság h márpedig valamelyik hitelintézettel kössön havi 52e-ért, csak mert a lombard meggondolta magát?
visszatérve a házas példára, ha eladnak neked egy házat 20millióért és később 30at követelnek, mert meggondolták magukat (pl mert megér annyit, csak meg voltak szorulva és azonnal kellett a 20millió), akkor köteles vagy visszaadni nekik (az azóta már belakott) házat, csak mert tévedtek? ez nyilvánvalóan képtelenség. egyértelmű, hogy nem vagy köteles visszaadni nekik semmit, hiszen aláírták a szerződést.
szerintem a lombardnak nincs egyoldalú kilépési lehetősége a szerződésből, ugyanúgy ahogy pl az eladósodott, tönkrement emberek sem tudnak kiugrani a meggondolatlanul megkötött hitelszerződéseikből (ők sem mondhatják fel azon a jogcímen, mert tévedtek, nem voltak előrelátóak).