Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hesber

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amerikát állandóan fenyegeti valami: atom , anthrax vagy egy Kozsó turné. A vezérkar azonban ott áll az elnök mögött és teszi a dolgát. Bármikor történik a baj, éjjel háromkor vagy délután kettőkor ők mindig ott ülnek a nagy asztal körül. Azonban felvetődik a kérdés mit…..
Az ügyeletes nindzsa Amerikából. Pedig egy japán halász fia, és tényleg Japánban született. Kiskorától kezdve karatéjozott és a legrangosabb karateversenyt is megnyerte. De ő színész akart lenni. Nagy bemutatkozása az Enter the ninja - e blogban már méltó módon kitárgyalt -…..
Elérkeztünk egyik kedvenc karakterünkhöz a kiégett zsaru főhősig. Ő a főszereplő, a numero uno. Vizsgájuk meg közelebbről.A kiégett zsaru egy senki, egy lúzer, mindenki utálja, de a végén mindig ő győz. Leszar mindenkit és mindent, de ha egy cica veszélybe kerül a fán akkor…..
hesber 2012.06.29 23:32:22
@Inspector Javert: Igeeeeeeeeeeeeeeen, pisztoly és jelvény nélkül...a megoldásra pedig 48 órája van ennyit ad neki a néger főnöke
Mai ZSsztárunk egy univerzális személyiség: egyszerre illegális bevándorló, sztár és jogvédő. Mexikó fővárosában született, de legálisan jutott át a határon szülei lévén, igaz megér néhány szót a származása. Mexikói apuka és német anyuka, azért az kemény, biztos nem…..
hesber 2012.06.29 23:27:51
Sokan érzik úgy, hogy azok, akik a nyugdíjuk mellett dolgoznak elveszik a fiatalabbak elől a munkalehetőségeket.  A nyugdíjasok viszont úgy érvelnek, hogy nem örömükben, hanem kényszerűségből dolgoznak. E témával kapcsolatos levelek  - pro és kontra - : Levél-1:…..
Sherlock Holmes, Hercule Poirot, Philip Marlowe, Thomas Magnum vagy épp a szabad szájú Ford Fairlane – előbbiek vaslogikájukról, valamint kitűnő megfigyelő- és következtetőképességükről híresek, utóbbiak pedig a megoldott ügyek mellett arról, hogy általában nők veszik…..
hesber 2010.07.22 12:50:17
Sziasztok!

Nos , szeretnék néhány dolgot megosztani veletek.Anno mikor nyomozó szerettem volna lenni akkor azt gondoltam, hogy ehhez nekem el kell végezni a rendőr-szakközepet és a rendőrtiszti főiskolát ami meg is történt.Ezek elég nehéz iskolák voltak.Tehát azt gondoltam ez az egy útja van annak,hogy nyomozó lehessek....pedig dehogy.Tapasztaltam,hogy rendkívül sok szakképzetlen kolléga van a hivatalos szervnél akik nem ezt az utat járták be ahhoz,hogy nyomozók vagy tisztek legyenek.Ugyanis van egy "átképzőként" elhíresült "szakember generáló" a hivatalos szervnél.A magyar r.tisztek 90%a ilyen.Csak , hogy lássátok:pl:van egy bármilyen diplomája egtöbb esetben hrmanager,könytáros,művelődésszervező,tanító stb. szóval elég nehezen jutottak hozzá:)elmegy hétfőn lenyom 30 fekvőt meg csinál 30 felülést,ír egy tesztet , látja egy doki majd leellenőrzik és ha ok átmegy ezen a "rostán" szemben a rtf-es k.rva nehéz felvételivel orvosok hadának vizsgálata,kemény tesztek stb.Ha átment akkor felveszik őrmesterként.Nos ezért én 2 darab évet tanultam egy k.rva nehéz iskolában.Majd 8 hónapig kap teszteket és jár egy képzésre az ördög tudja hova, de nem a rendőrtisztire.Ezután pedig tiszt lesz.8 hónap alatt ezért én 4 évet tanultam.Ezek az átképzősök.Szóval hatalmas szaktudásuk van, legtöbbjüket fel sem vették volna az rtf-re.Példa:2010 ben 80 rendőr szakos hallgató végzett az rtf-en és a belügyminiszter úr emelett 3200 átképzőst kíván felvenni.Na ezek az arányok jól mutatják a szakképzettség megoszlását a rségen belül.Szóval reendőr "akárki " lehet.Ez pedig tisztességtelen azokkal szemben akik meg az rtf-re járnak/tak.Én pl lehetnék rtf-es diplomával könyvtáros vagy bármi egyéb?Dehogyis.Akkor meg nem értem mi értelme az rtf-nek miért nem zárják be, mert ez egy átverés és az iskola megcsúfolása így az átképzéssel.Szóval nyomozó is lehet bárki és ezek alapján magánnyomozó is lehet bárki aki elvégzi a tanfolyamot.

Van még egy kategória akik a rgi rendszerben továbbszolgáló katonaként vagy tsz elnökként(utóbbi orfk-t is irányította már) dolgoztak.Nos ők a másik véglet a régi rendszer átképzés nélküli átképzősei:)"Ezek" kampányolnak a több évtizedes szakmai múlttal pedig ebbe már benne van a pékinai szakmunásképző is meg a végig piált 10 év is amikor semmit nem csináéltak csak bejártak.Mármint bele van számolva ugyanis legtöbbnek hasonló van.
Ők is egy kaptafára vannak ő nem a szakmai megítélésen túl az áraknak b.sznak oda, meg az igényességnek mivel buták ehhez a szakmához mert anno valamiért csak szakmunkásnak mentek.
(nem a szakmunkásokat nézem le hanem jelzem, hogy az a kaliber megjelenésben , igényességben stb)

Nos akik ma magyarországon az "elit" magánnyomozók körébe tartoznak azok nem átképzősök hanem komoly szaktudású a fenti riportban is említett neves intézmények volt hallgatói közül kerülnek ki és nem a közgázról.

Így rögtön válaszolnék is crokett nevű felhasználónak nem számítassz túlképzettnek a magánnyomozás terén sőt alulképzettnek számítassz te a közgazdász területen számítassz szakembernek.
Te olyannak fogsz számítani köztünk (nem a tescos detektívek meg az autóstáskás 42354354354 év tapasztalattal rendelkező kóklerek körére gondolok)mint amielyennek én számítanék egy közgazdász területen képzett közgazdászok között az rtf es diplomámmal és egy könyvelői tanfolyammal.Magyarul én megvallom, nem sok mindent tudnék érdemben hozzátenni a közgazdász szakmához.

Nyílván ebben a szakmában is sokan jönnek-mennek és kevesen maradnak meg huzamosabb ideig a piacon.Addig meg adnak a szakmai megítélésnek keményen:)

De ezt nem is értem szóval pl én sem szeretnék tanító lenni mert nem értek hozzá sz-rt se és ez elég kellemetlen lenne nekem.Ezek az emberek nem gondolkodnak el ezen?Persze nem vagyok irígy hiszen ezt a szakmát bárki űzheti és űzi is.Ismerek azért olyan kollégát is akinek nem ez a szakmája nem volt előtte hivatalos szakmai múltja és évek óta szereplője a hazai piacnak.Egy dolgot jól tud ez a követés.Azt tényleg f.szán nyomja .Azonban egy komolyabb ügyet nem lenne képes megoldani hiszen nincsen meg a mélységi tudása.

Utsó kategória ami meg mindentől rosszabb a kóklerek.Tapasztaltam már kollégáknál együttműködés során, hogy nem mondanak igazat áááááááááááááááááááááááááááááá nem folytatom.Ők a legrosszabbak mert becsapják az embereket.

Egyszóval a lényeg , hogy a tanfolyamosok is érhetnek el eredményeket a próba úgyis a munka lesz és ezáltal derül ki mennyire lesz sikeres vagy mennyire nem és akkor meglátja érdemes e ezzel foglalkoznia.