Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DSL

180 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzmények Ha van egy terepfutónak bakancslistás versenye, akkor szerintem az életben egyszer biztosan lecsekkolná az UTMB-t. Annyi világos, hogy óriási hájp van körülötte. De mi van a felszín alatt? Már 2016 körül kinéztem magamnak a versenyt, 2017-ben pedig lefutottam az UTH (akkor) 112…..
KAT Speed Trail, Tirol, Ausztria: 24 km / 1600+ m Mivel nyáron nem jutottam el a szlovéniai versenyre, de mindenképp szerettem volna legalább egyszer magasabb hegyek közt edzeni az OCC előtt, főleg, hogy a botozást élesben gyakoroljam és szokjam a hosszú emelkedőket / lejtőket, így spontán…..
Előzmények 2017-ben indultam először ezen a versenyen ezen a távon és 15:05-ös idővel sikerült teljesítenem, ami akkor egy első helyezést, sőt, pályacsúcsot is jelentett. Azt gondoltam, hogy ezt már nem lehet túlszárnyalni és a csúcson kell abbahagyni. A fejlődésem nem volt lineáris, hisz 2018 és…..
DSL 2023.05.31 09:35:50
@rrroka: a paradicsomot imádom de futás közben sosem mertem vele kísérletezni..na majd kipróbálom
DSL 2023.06.02 08:45:52
@rrroka: Logikus, amit írsz, ugyanakkor egyrészt a paradicsom héja egyeseknek nehezen emészthető, másrészt hisztamin érzékenyeknek könnyen lehetnek tőle kellemetlen tüneteik ( sajnos én ezek közé tartozom )
Az elmúlt napok iszonyatos nagy vívódással teltek számomra és úgy érzem, saját magam miatt ki kell írnom magamból az érzéseimet. Lehetőséget kaptam, hogy kiutazzak a Terepfutó Világbajnokság hosszú ultra távjára, amit idén Ausztriában rendeznek meg, na de hogyan… Bár már tavaly óta gondolkodtam…..
Ez az a verseny (korábban teljesítménytúra), amit mindig az ősz kellős közepén rendeznek meg, amikor már a szezon jelentősebb versenyei véget értek, közel az alapozás időszaka. Hogy ezt miért írom le? Azért, mert hosszú évekkel ezelőtt két egymást követő évben is neveztem a versenyre, de nem…..
(a címet a "Homok titkai" című rendkívül szinvonalas sorozat ihlette, amit én természetesn sosem néztem, csak hallottam róla :P ) Gyors áttekintése az előzményeknek, avagy, ami eddig történt: a nyár első fele mozgalmas volt, az osztrák Mozart by UTMB 80 körüli távján versenyeztem, mint a szezon fő…..
Ez a versenybeszámoló nem a rajttól fog kezdődni. Idén lesz 10 éve, hogy elindítottam a futóblogom és akik nem régóta követnek azoktól nem várhatom el, hogy végig olvassák a történéseket. Túl sok idő telt el, hogy ne meséljek nagy vonalakban az elmúlt 5 évről és az elmúlt pár hónap felkészüléséről…..
DSL 2022.06.22 10:45:34
@rrroka: n is jól szoktam magam érezni az ultrákon, de ha nem érzem jól, akkor attól nem fogom jobban érezni magam, ha végig sétálok, mert ehhez rohadt türelmetlen vagyok és nem szeretek ennyit gyalogolni. :D szerencsére nekem semmit nem muszáj, mivel nem vagyok profi sportoló. Sőt, direkt azért jöttem külföldre versenyezni, hogy megszabaduljak az elvárásoktól :) De ettőlmég a verseny az verseny :)
DSL 2022.06.26 13:42:55
@Rehlaci: Köszönöm szépen! :)
2016-ba futottam utoljára az Ultrabalatonon, ahol végül 26:12-es idővel értem célba. Ekkor még együtt indultak a csapatok az egyéni futókkal és egy idő után kezdtem irigyelni a csapatokat, milyen jó kis bulifutás lehet az övék. Én is szerettem volna részese lenni egy ilyennek. Később, 2020-ban…..
  Az év elején eldöntöttem, hogy picit feljebb lépek az 50 kilométeres távoktól, és beneveztem egy 78 kilométeres terepversenyre, amiben 4000 méter szintemelkedés is vár majd rám. Ehhez a Hello Badacsony trailt a felkészülésem egy nagyon fontos lépcsőfokának tekintettem.  Éppen ezért nagyon…..
DSL 2022.04.11 10:32:37
@rrroka: Köszönöm! Azért a 8 óra iselég jó ennyi szinttel, ebben mindenki egyetért. :)
DSL 2022.04.12 13:02:17
@rrroka: köszi, ezt elolvasom este. Ki vagyok éhezve a versenybeszámolókra! :)
Számomra a 2021-es év már 2020 telén elkezdődött, kb novembertől elkezdtem komolyabban edzeni. Ekkor még talán konkrét cél sem volt, csak azt éreztem, elegem van a várakozásból és annyira ideális helyzet az itthonról való dolgozás, hogy mikor kezdjem el egy picit jobban pusholni magam, ha nem…..
  Egy szuper írás jött szembe velem nemrég, elég hosszú, Wordben 7 oldal, de minden mondata aranyat ér és közérthető nyelven van, úgyhogy le is fordítottam nektek az egészet. Az eredeti cikk angolul a mysportscience.com oldalán jelent meg, ahol rengeteg időt szoktam egyébként is eltölteni, és ez…..
Kezdjük ott, hogy mindig is kíváncsi voltam, milyen ezen a környéken versenyezni, de csak őszi versenyről tudtam, ott meg általában be vagyok táblázva és ezért nem mindig jön össze a leutazás. Aztán megláttam a Hello Badacsony Trail kiírást és mivel egész nyáron itt kolbászolok, úgy voltam vele,…..
Ez a verseny nem a hivatalos Mátrabérc, azt átrakták őszre, sajnos az ITRA pont sem jár érte, amit nagyon sajnálok, de talán egy plusz ok arra, hogy esetleg ősszel is megpróbáljam, ha már nevezve vagyok. Na de kezdjük az elején. Február végén kitaláltam, hogy ha már elkezdtem normálisan edzeni…..
DSL 2021.04.26 16:19:14
@Rehlaci: Köszi szépen! :)
DSL 2021.04.29 16:44:10
@rrroka: köszii :)
A 31-es kilométeres körrel már vagy egy éve szemezek, aztán vagy megfutamodtam, vagy nem éreztem magam elég edzettnek, de volt, hogy közbejött egy verseny. Lényeg, hogy mindig tolódott, és utólag azt tudom mondani, hogy örülök, hogy csak most indultam rajta, mert így tudtam egy olyan időt hozni,…..
Bár – amint már írtam – decembertől elkezdtem picit felhozni az edzésidőmet, még nem volt meg a tavaszi versenycél. Úgy néz ki, addig kerülgettem a forró kását, amíg el nem határoztam magam A tavaszi terepfutó verseny mellett. Na vajon mire gondolok? Természetesen a Mátrabércre, amit biztosan…..
DSL 2021.02.23 12:14:23
@b.fruzsi: Na szuper! :) A szénás nekem hátra van, nem írsz belőle valami beszámolót? Úgy elolvasnám!
DSL 2021.02.28 11:09:14
@rrroka: a bajnokságot elvileg biztos
DSL 2021.03.02 15:41:36
@Rehlaci: Nem gondolom, hogy bárkit zavar, hogy le akarok adni 2 kilót, ha meg igen, akkor azzal neki van problémája. :D
Rajtam 2 kilo fölösleg van, amit cipelek és nincs funkciója.
A 7 órás Mátrabércet nem adják ingyen, plusz még magamnak is jobban fogok tetszeni.
Már minusz 0,7 kilónál tartok és sokkal jobban mennek az edzések :) Csak hát...imádok enni :D
Annyi mindent tanulok és úgy érzem, valamilyen formában, nagy vonalakban le kell írnom és végülis hova, ha nem a saját blogomba? Picit olyan lesz ez, mint a kötelezők röviden, nagyon le van csupaszítva, de a lényeg benne van. ezt a képzést ( is ) a Balance Medical Akadémián végeztem, csak ajánlani…..
Azt hiszem az utolsó ultrám ( meg 25 km feletti futásom) 2017-ben, a Piros 85 volt. Onnan már tudjátok a sztorit. Kímélő életmód, „öröm”futások, még egészségesebb életmód, sok pihenés, kevés stressz, és a nagy büdös semmi. Vagyis nem igaz, volt itt minden: endometriózis műtét, hiszteroszkópia,…..
DSL 2020.10.06 16:47:04
@Rehlaci: Kösz szépen! :)
A beszámolót a Szolgálati Agarak Facebook oldalára írtam eredetileg, de a blogomban is meghagynám az utókornak: A június első hétvégéjén megrendezett Ultra Tisza-tó 126 egy kifejezetten 10-es váltóban semmi, ahhoz képest, hogy milyen egyéniben indulni. Ezt írtam volna a verseny előtt magam is,…..
Nem gondoltam, hogy bekövetkezik az álmom, hogy minden nap otthonról dolgozhatok, de csak eljött és jelenleg kijelenthetem, hogy otthonról sokkal többet dolgozom, mint az irodából. De ennek most örülök. Örülök, hogy sok a munka, mert az azt jelenti, van szükség a csapatunkra. Jelenleg ugyanis…..
Short version: nagy reményekkel indult az év, aztán persze fos lett, de legalább már van benne gyakorlatom, lásd 2018.   Long version: 2 sikertelen inszemináció, 2 sikertelen lombik, számtalan hormon és gyógyszer, többet jártam vérvételre, mint a sarki pékségbe. A testem jelezte, hogy a…..
DSL 2020.01.07 08:56:07
@arrabona97: Köszi :)
Nagyon rég írtam ide, egészen pontosan fél éve, ami azért elég ciki. Ugyanakkor a statisztikából azt látom, hogy a legnépszerűbb bejegyzéseim a futóversenyek voltak, amiken mostanában egyáltalán nem veszek részt. Most nem nyávogni jöttem ide, tényleg kezdek ott tartani, hogy kiröhögöm magamat,…..
DSL 2019.12.06 10:48:40
@arrabona97: köszi :)
DSL 2019.12.06 10:53:40
@rrroka: ez egy nagyon jó kérdés. Egyrészt mindig is voltak olyanok, akik úgy írtak edzéstervet, hogy semmit nem végeztek el, és nem is értettek hozzá. Ehhez képest nagy fejlődés, hogy a futók iskolapadba ülnek. Ugyanakkor az is tény, hogy pusztán ezzel az iskolával nem gondolom, hogy az ember már önnállóan, mindenféle tudásszerzés nélkül nekiállhat edzősködni, de ha mellette keresi a tudást és a fejlődést, akkor viszont igen.
Kell hozzás egyébként csomó olyan tulajdonság is, amit nem tanítanak schoolban.
Egyébként én azt hittem, hogy a piac betelt és hozzán nem fognak jelentkezni, én lepődtem meg a legjobban, milyen igény van rá, jogosan és okosan teszik egyébként. És igény van a nem futószalag szerű, személyreszabott edzéstervezésre.
DSL 2019.12.16 12:42:41
@rrroka: Amúgy ez tök jó. Mármint, hogy mindenkinek más a küldetéstudata. Nekem kevésbé a helyes futás, viszont lehet, hogy ami nekem fontos, másoknak nem annyira fontos.

És a jó az, hogy mindennek van valamekkora piaca. Az a rossz, hogy a hülyeségnek is :S :D
nemmaratonman Májusra várva 2019.12.05 14:20:55
Nem tudok erről - még mindig nem merem leírni, hogy róla - nem férfiként írni. Megítélni sem tudom, hogy mennyi az, amit látok, érzek a küzdelemből, várásból, hány méter az a maratonból, ultrából, amit végigkísérek, végigülök a várótermekben, odabent, a második széken, a hokedlin az ultrahang…..
Tele van a nyár futóversenyekkel, ebből én mindösszesen erre a versenyre éreztem igazi kedvet és vágyat, ahova jó előre beneveztem. De miért pont ezt néztem ki? Úgy képzeltem el, hogy itt a versenyzés és a magas pulzus nem fog gátat szabni az élményeknek és a tapasztalásoknak. Egy jót szerettem…..
nemmaratonman Helyzetjelentés 2019.06.09 22:07:53
A melósok dolgoznak...
DSL 2019.06.11 17:31:56