Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MuellR

135 bejegyzést írt és 671 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén is elzarándokoltunk Körmöcbányára, hogy - most már lehet mondani: hagyományos - gyalogtúra keretében felmehessünk a Görgey Alagúthoz. Nagyon rosszul indult a nap, az egyik kocsi és vezetője vis maior miatt kiesett a túrából, ez azt jelentette, hogy 13 fő helyett 10 fő tudott csak indulni…..
MuellR 2017.01.25 12:51:50
@Titus Pullo Urbino: Meg folyékony gyümölcs is volt. Meg 2°C. Meleg volt, piszkosul.
Ahogy az előző bejegyzésben szó volt róla, ezen a hétvégén rendezték meg Európa egyik legnagyobb makettversenyét, a XX. Moson Model Showt, Mosonmagyaróváron...
Találkozzunk, beszélgessünk, bulizzunk! Kinek mikor lenne jó? A tavalyi helyszín (2014. október 11. Katpol-Lemil közös buli, Budapest, Nagykörút) megfelelő-e?  Köszi, hogy szavazol és hogy eljössz...
MuellR 2015.08.13 10:30:22
@Titus Pullo Urbino: "(van bor és tömény is)" amúgy jóban vagyunk a csapos nővel, ha előtte megkérjük, biztos ráerősítenek a készletre.
MuellR 2015.08.19 15:20:22
@NagyTeve: ;) Nyilvánvaló forrásomat nem kívánom megnevezni. A nyilvánvalóságot sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom. Kéremkapcsojjaki.
Mert ahelyett, hogy seggelném mekkora a vetési lúd fészekalja, már megint ilyen fekete mágiára adom a fejem. Legalább engem megnyugtat, mert nézni a kutya se nézi. Minden esetre ezt a tőkés récés gruppent szemtek elé tárva kérnék egy hangos csatakiáltást a lógós…..
„A tehén egy rejtélyes állat, de én megfejtem!” mondja a klasszikus, most pedig eljött az idő, hogy a rejtjelezésnek és a titkosírások feltörésének művészet a Lemil hasábjain is megjelenjen. Már csak azért is, mert a XX. századig a rejtjelezés elsősorban a diplomácia és…..
”Így aztán nem maradt egyéb hátra, mint a Körmöcbánya és Besztercebánya közti hegyháton átvivő igen kétes utat használni, még a poggyász és az ágyúk egy részének kockáztatásával is. Mind Körmöcbányától, mind Besztercebányától meredek erdei utak visznek a hegység…..
MuellR 2014.12.08 08:16:22
MuellR 2014.12.08 08:27:45
@Titus Pullo Urbino: Menjünk!
Harcostársak! Egyik Alapító Atyával úgy beszéltük meg, hogy októberben remek alkalom nyílik a személyes kapcsolatok ápolására, fejlesztésére, vagy tönkretételére. Esetleg, talán 2014. október 11., szombat megfelel az Úri Közönségnek a tartalmas…..
MuellR 2014.09.23 14:19:36
@Rammjaeger83: Zsír! Marha rég nem jártam arra, szóval kérlek egy füst alatt derítsd fel a terepet is. :)
MuellR 2014.09.23 17:54:10
@Rammjaeger83: Kajára személy szerint nem tartok igényt, meg a közelben van kismillió gyorsétterem.

Borból azért a Teleki szintet meg kéne ütni. Még mindig olcsóbb, mint egy fogtömés.
Oszt gyün ami gyün' Suckvizsga 2014.09.30 09:00:00
Ejj. Rég jártam errefelé, kissé megváltoztak a dolgok, de még egy új szerkesztőfelület látványa is felüdülés a Ket. az Áht. és az Alaptv. mocsarából előbukkanva. Bizony, ilyen mindenféléket kellett indokoltan vagy esetleg indokolatlanul az agyamba tömködni, s bár az…..
Újra idegen tollakkal ékeskedik a blogunk, fogadjátok érdeklődéssel törzskommentelőnk, Fredddy kitűnő írását! Át is adom a betűt a szerzőnek: Az elmúlt hónapokban sokat olvastam Caesarról és koráról, ezt a kis ismertetőt a galliai háború legnagyobb csatájáról azért ütöttem össze, hátha más is…..
Harcostársak!  Újabb remek alkalom nyílik a személyes kapcsolatok ápolására, fejlesztésére, vagy tönkretételére. Esetleg, talán 2014. májusban megfelel az Úri Közönségnek valamely nap tartalmas szórakozásra? Helyszín: Budapest (vagy környéke?), konkrét helyszínt…..
Régen volt már egy jó kis csataleírás itt a blogon. A mai dátum ráadásul kifejezetten kedvez egy ilyen csataleírásnak, hiszen a most következő ütközet réges-régen volt, és igazán izgalmas és tanulságos események láncolata vezetett el a megvívásáig. A szemben álló felek…..
Achtung, Achtung! Az ősz közeledtével ismét kötetlen találkozóra invitáljuk a kedves olvasóinkat, a már hagyományossá váló blogbuli keretében. A találkozó időpontja az Úr 2013. esztendejében szeptember havának 21. napja, mely nap szombatra esen. A víg…..
Amint ez élesedik próbálok számot adni a különféle nemzeti, eu, nyeu, nato stb. minősített adatok kezeléséről szerzett ismereteimről. Közben persze lehúzták a wc-t és fröcsög a szar a nyakamba, de reméljük egy jó hangos HAJRÁ LÓGÓS POLITOLÓGUSOK kiáltás visszatereli a…..
Oszt gyün ami gyün' Alappara 2012.10.11 10:00:00
Mikor e poszt élesedik, tetemre hívom a babonaposztok minden segítő szellemét és Morus Tamást, a "politológusok védőszentjét" (by Szabó Máté). Szükség lesz rájuk, mert a tudás gyümölcsének leszüreteléséhez és abból történő minőségi pálinka készítéséhez sosem árt…..
Gyakran Ismételt Kérdések Nincs valakinek egy töltője? Mennyibe kerül egy retúrjegy? Lenyeled? Nem nyeled le? Van egy kis apród? Miért vastagabb az egyik szemöldököm, mint a másik? Miért? Miééért? Hagyma, csípős, minden mehet? Nagyobb krumplival…..
MuellR 2012.09.15 11:41:49
A korábbiakban kitárgyalt 1683-as bécsi ostrom sikertelensége meglepte a császárvárost leigázni kívánó oszmán sereget, a háborúk történetében sokadszor vált a büszke ostromló sereg menekülő vert haddá. A szétszórás és a vereség teljesen váratlanul érte a nagyvezírt, a…..
MuellR 2012.08.16 12:44:03
MuellR 2012.08.16 12:56:59
@Titus Pullo Urbino: Már nyaraltam másfél hetet, meg jövő héten fogok 2 napot. :)
A szerkesztőség a tavalyi és tavaly előtti sikereken felbuzdulva idén is író-olvasó találkozót hirdet, ahol egyben blogunk 5. születésnapját is méltó körülmények között megünnepeljük. Helyszín: Budapest Dátum: 2012. szeptember 1. (szombat) Szokásunkhoz híven első…..
MuellR 2012.08.01 11:36:55
Rammjaeger83 & SchA - Minek nevezed azt a feketét, aki repülőgépet vezet? - Hát pilótának, te rasszista! Ismét jelentkezik a KatPol Filmklub, ezúttal George Lucas az amerikai 332. vadászosztályról forgatott filmje került a terítékre. A szó szerinti fordításban szoftpornósan hangzó "Vörös…..
A Josefov erőd egy hangulatos, bár a régi ragyogását elveszett védelmi létesítmény, mely Jaromer városka szélén terül el Csehországban. Annak idején 1780. és 1787. között II. József osztrák császár építtette Kelet-Morvaország védelmére a poroszok ellen. Köszönhetően…..
Kedveseim, megvolt, jó volt, sajnálhatjátok, hogy nem jöttetek, ha nem jöttetek. Aki jött, az nem sajnálta. A buli hivatalos, kvíz-részéről olvashattok itt hevenyészett beszámolót, a nemhivatalos rész államtitok kategória, nem részletezzük. Nos, a kvíz, amely többek szerint…..
Louie the purple horse Kritika 2011.11.07 20:51:00
Kedves olvasók, én most átmegyek művészettörténészbe. Azt mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy afféle kardigános, könyvespolc előtt interjút adó bácsikának, vagy skinny farmert, puhakalapot és világoskék zsakettet viselő bicajos pesti nyikhajnak képzel el magában, de most…..
MuellR 2011.11.08 00:37:16
MuellR 2011.11.08 19:52:44
@SchA: Hehehe

Az 1. vh-s lovasság szerintem is inkább egy csillagösvényen száguldó Háry János, de @Buzzword-nek is igaza van, a Sárga tengeralattjáró csak azért nem fért oda, mert hát huszárattack. A festő feltehetően egy jó nagy adag LSD után ült le a Discovery valamely témát boncolgató műsora elé.
Kedves Olvasók! Alant olvashattok arról, hogy mi is az a lemilbuli, mire jó és mire nem jó, kinek érdemes jönni és kinek nem, továbbá távgyógyítok és sorselemzek is, de a töredezett hajvégekre is megoldást nyújt ez a poszt. Hajtás után.   A Lemil immár sok éves blog;…..
by CN & Rammjaeger83[Figyelem! Mai témánk a modern kultúrmocsok. Aki a zenehallgatás terén nem adja alább Mozartnál vagy a dzsessznél, annak javasoljuk, hogy ne is olvassa tovább a posztot.]Az USA nem rég emlékezett meg arról, hogy immáron tíz éve folyik a háború…..
MuellR 2011.10.20 20:33:59
MuellR 2011.10.20 22:58:15
@CN: Persze, hogy a röhögéstől. :D
Remek alkalom egy Star Wars játékra, hogy a héten adták ki a filmsorozat Blu-ray változatát. Hallottunk mindenféle rémhírt, hogy új szereplőket hoztak be, Darth Vader kétségbeesetten üvölt és Yoda is megváltozott, de a régi emlékeket semmi nem veheti el. Szóval, a megjelenés…..