Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oleszt

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor valahol kisgyerek születik a prioritások hirtelen átrendeződnek, hirtelen kevesebb idő jut elsősorban magunkra, de például a barátokra is. Nem lehet már bármikor egy hirtelen ötlettől vezérelve elmenni moziba vagy vacsorázni, bulizni. Mert akkor meg kell oldani, hogy ki…..
Nekem is van egy lányom, akit imádok. A következő ígéretek közül nem egy olyan van, amit ha nem is mondtam ki, vagy nem is formálódott ki ennyire egyértelműen a gondolat, de hasonlóan szeretnék cselekedni. Aztán az is lehet, hogy van, amivel már „elkéstem". Az én lányom már…..
A gyerekszájak hihetetlen szórakoztató dolgok, ugyanakkor időnként mélységesen el tudják gondolkodtatni az embert, hogy mennyire élesen látnak dolgokat. Rátapintanak a lényegre, amit őszintén ki is mondanak, nem lévén még elég diplomaták. Én attól kezdve, hogy elkezdtek…..
Nem egyszerű. Az óvodai reggelek még hagyján, pláne, hogy nem kellett nyolcra beérni, de a suli már nehezebb menet. Reggelente úgy érzem magam mint egy hajcsár, és nem ritkán kiabálás vagy morcosság a vége, mert juszt is a kitűzött indulási idő előtt öt perccel kell elmenni 10…..
oleszt 2014.01.21 15:52:57
@efi: ha én nem kelek fel 5 mp alatt azonnal a csipogáskor csak 1,5 óra múlva sikerül, mert vissza alszom, és olyan a fejem egész nap, mintha másnapos lennék
Ma este Depeche Mode-koncert lesz Barcelonában. Ezt csak azért mondjuk, hogy összekössük valahogy a fenti videót az angol zenekarral. Az együttes két tagja ugyanis kedden elment a katalán focicsapat edzésére vigyorogni egyet. Martin Gore és Andy Fletcher láthatóan nagyon jól…..
Bár nincs kutyánk, egyre nehezebben tudunk ellenállni itthon a rohamoknak, hogy ugyan legyen már egy, pláne, amikor az ismerősi, rokoni körbe egyre több helyütt jelenik meg egy-egy kedves kis állat. Ha nem kutya, akkor legalább cica, ha nem az, akkor legalább nyúl vagy teknős.…..
oleszt 2013.11.23 12:13:38
@michelle4150: én is gratulálok, a hozzád hasonló felfogásúak miatt kell kutyaszarban iskolába menni, és lehet 10. emeleten dogokat tartani. Magyarországon először a másik ember tiszteletét kellene megtanulni. Te is gyerektelen vagy, mert sajnálod rá az energiát, és a kutyádat csókolgatod a férjed helyett? Egyébként nem fekszem végig a gyerek mellett, hanem míg el nem alszik beszélgetek vele, mesélünk, ilyesmi, utána intézem a dolgaimat. Ezt semmilyen kutya nem pótolhatja. És vannak panellakásba való állataink, mert az a gyereknek jó, és nem zavarják a többi lakót.
Eladó a KÖKI Terminál, de várhatóan nem lesz, aki megvegye. Pedig egy épp ma közzétett felmérés szerint minden adottsága megvolt, ami egy sikeres másodvonalbeli bevásárlóközponthoz kell Európában. Akkor mégis mi volt a kudarc oka? [A teljes cikk az Indexen…..
A képeket látva joggal fog el minket a büszkeség, elfogulatlanul mondom, hogy a legszebb ország Magyarország!   1. A Margit-hídról készült fotó Rherczeg munkája.     2. A Keleti pályaudvar felvételi épülete, Németh Tibor fotója.     3. A budapesti…..
oleszt 2013.11.18 10:10:16
@Hrobert: nem tudom milyen szempontok alapján osztályoztak, de Mo.-t nem ismerik az biztos, sőt Bp.-et sem
oleszt 2013.11.19 08:50:08
@Hrobert: így már érthető, csak a cím félre vezetett mindenkit
Vannak az úgynevezett „rendmániás” személyek, akiknél minden átlátható, mindig minden a helyén van, aki, vélhetőleg tudják azonnal, mit hol kell keresni, már ha keresni kell egyáltalán. Aztán vannak a megszállottak, akik sajátos szabályszerűséghez ragaszkodnak, s ezáltal…..
Egy jópofa listát és összesítést találtam arról, hogy mik a biztos jelei annak, hogy valaki anya. A wemothers közösségnek szerencsére humora is van ehhez a létformához. Megosztom veletek a listát, és örömmel veszem, ha van még ötletetek, hogy néhány pontban mivel…..
Bő két évtizeddel a kommunizmus összeomlását követően az ember néha már hajlamos abba a hitbe ringatni magát, hogy az őrületes vagyonokkal az ízlés is megérkezik a moszkvai elit körébe, aztán jön egy olyan eladó ingatlan, mint a mai poszt főszereplője és újragondolunk…..
Bizonyára mindenki érezte már, hogy legszívesebben a haját tépné, amikor imádott csemetéje éppen a hiszti tetőfokára ér. (Én nem egyszer, bevallom.) Nos, aki átélt már ilyet, az pontosan tudja, mit érez a mai posztban megosztott videón látható apa, aki egyszer csak bekattan,…..
7. Egy űrközpont és egy bástya keresztezése Pécsett (kk) 6. “A környék a remek lehetőségeket rejtő Bosnyák tér karölelésében található” Karölelése?! Remek lehetőségek?! Mi van?!  (kk)   5. Túl sok volt a padlólap… (via:…..
Legalábbis ezt veti fel egy most (egyelőre angolul) megjelenő könyv szerzője, aki szerint ennek a párkapcsolat megőrzése érdekében így kellene lennie. A könyv címe árulkodó, nem hivatalos fordításban: „Szeretlek, de mindig csak az utolsó vagyok – Hogyan tedd gyerekállóvá a…..
oleszt 2013.09.15 19:22:18
@PrettyWitch: Egyszer miután kettesben nagyon kellemesen kikapcsolódtunk egy elérzékenyült pillanatban mondta, hogy én vagyok a legfontosabb a világon, akkor már egy kicsit felszabadultabban tudtunk elmenni otthonról. Az én agyam meg járt egy pár pillanatig, hogy mégis mi lenne erre a helyes válasz, de végül megmondtam neki, hogy csak a gyerekek után következik attól függetlenül, hogy már nem kell minden pillanatban mellettük lennem. De végülis megértette, csak egy kicsit elszomorodott :) nagyon jó apa és nagyon jól bánik a gyerekekkel. Egyszer olvastam vhol, hogy miután gyerekünk lesz már sosem lehetünk a kép, csak a keret. És ezt azért nehéz feldolgozni mindenkinek, a férfiaknak meg főleg
oleszt 2013.10.08 12:15:38
@csakférfi: de normális esetben csak addig élveznek elsőbbséget míg nem önállóak. Persze ezidő alatt sok házasság tönkre megy, pedig bizonyos fokig azért tűrhet az apa is, ez az anyának sem valami szuper időszak. Az, hogy fontosabb nem pontosan ezt takarja.
oleszt 2013.10.17 12:20:23
@Easyke: nem úgy második, hogy szarunk az igényeire, pl neki is megcsinálom minden nap az uzsiját. És az ő lábát is megmasszírozom, és este várom feltámasztott szemhéjakkal, hogy hazaérjen és hozzábújjak. És vannak helyek ahová csak vele akarok menni. De a kisgyerek, aki még egy pohár vizet sem tud egyedül engedni előrébb kerül, később ez elmúlik ideális esetben. Ha nem akkor tényleg csakférfinek van igaza, a nő lesz a hibás, ha elhagyják.
Meglepő levelet kaptam a minap, egy apa írta, akire hirtelen rászakadt két gyerek menedzselésének minden nehézsége és szépsége. Miután érdekesnek találom (és örülök is annak, ha néha a férfiak is megszólalnak, bátorítanám ezt a jövőben is), ezért közreadom a nem minden…..
Hogy mennyi??? Fiatalember! No ne vicceljen! 1200 Forint??? Nézze mink kisnyugdíjasok vagyunk, lehet hogy maguknak ez nem nagy péz, de nekünk kibírhatatlan, mink szegény emberek vagyunk. Nagyonszépen kérem, a maguk cégének biztos sok péze van, majd kigazdálkodják, én aszt nem fizetem…..
oleszt 2013.10.10 13:18:56
@gyárvárosi: nem a hozzád hasonlókról szól ez az írás, hanem az olyanokról, akik nem képesek bejönni az irodába egy iratért az ingyen utazásukkal, mert az ő idejük drága, postázzuk el mi több mint 500 Ft-ért, aminek a díját nem fizeti ki. Igen, egy csomó ilyen van akiről írt sajnos. A kor nem érdem, hanem állapot. És ismerek olyat, aki nyugdíjas, mellette dolgozik, a felesége, fia dolgozik, és sajnálja a pénzt társasház korszerűsítésre, mert ő csóró nyugdíjas. De klíma használatra panellakásban van pénz. Ja, és kb annyi a fizetésem mint egy kisnyugdíjasnak, apám és apósom is több nyugdíjat kap, mint én valaha fizetést. Akkor sírjak én is? A kisnyugdíjas gyomor sem venné be, ha egy kisgyerekes elkezdene sírni
Volt ugye a pompás Lakótelep-bajnokság, amelynek fődíjaként a FŐTÁV félmillió forintot ajánlott fel. Egész pontosan dísznövényeket ilyen értékben, valamint azt, hogy társadalmi munkában segíti azok kitelepítését a nyertes lakótelepen. Nos mint tudjátok, a győztes…..
A „HR-es hülye, az állásinterjú hülyeség, nincs is szükség HR-re” tételek egyik bizonyítása az álláskeresők részéről az szokott lenni, hogy mindig ugyanazt kérdezik tőlük az interjúkon, sablonos kérdéseket kapnak, látszólag értelmetlenül, mert ezekre csak sablonokkal…..
oleszt 2013.10.04 08:55:54
@jobangel: szerintem 200 km távolság elég egyértelmű, egy átlagembernek is, persze aki kulcsszavakra szűr és leszarja az embert az nem gondolkodik ilyeneken. Azt is kérdezhette volna miért költöztem? Ráadásul az illető kinyúlt kék kardigánban zsíros hajjal játszotta az eszét, a jelentkezők meg menjenek kiskosztümben...
oleszt 2013.10.04 12:41:56
@jobangel: akkor kérdezze azt, hogy miért jöttem el, de ne feltételezze, hogy ott kellett hagynom, mert ez így elég negatívan hat. Közös megegyezés is van. A rá nem tartozó magánéleti dolgok közül pedig minden lelkiismeret furdalás nélkül megkérdezte a lepukkant ősanya külsejével, hogy van-e gyerekem, hány éves, ki fogja hazavinni az oviból mikor én dolgozom, és a férjem is megemlítésre került vmilyen formában, hogy kiderüljön elváltam-e? Szóval seggfej volt és pont. Kár szépítgetni tovább.
László egyik előfizetését cégesre próbálta átiratni a Telenornál, de végül kénytelen volt főnökét berángatni aláírni: Azért ragadtam klaviatúrát, mert olvastam a telenoros blog bejegyzést, és hát feltörtek bennem a nem is olyan régi emlékek. A Telenor Velem is…..
oleszt 2013.10.04 11:21:42
@horex: nem addig érvényes, annyi idő alatt kell átíratni, jogszabály szerint.
Azt hiszem a világ egyik legjobb melója lehetett a Budapest Modell elkészítése és karbantartása, amikor volt rá pénz, meg akarat. Ugyanis a hetvenes években - a New York-i vagy épp a drezdai mintájára - fővárosunk modelljét is elkészítették fából, mégpedig 1:500 léptékben. Ez…..
Vajon milyen érzelmi és fizikai hozadéka lehet, ha a köldökzsinór és vele együtt a placenta is a babához kötve marad a megszületés után 3-10 napig? A Daily Mail cikke szerint a szülők egyre növekvő csoportja dönt így, a nőgyógyászok szerint viszont komoly fertőzésveszélyt…..
Aki szereti az olaszos ízeket, az mindenképpen próbálja ki ezt az igazi olasz specialitást. Slow cooker fokozat: High Előkészítési idő: 15 perc Főzési idő: 5 óra 45 perc Hozzávalók 300 g sertés darálthús 300 g marha darálthús 5 dkg reszelt parmezán sajt 3 gerezd…..
Múltkor Budapesten egy diáktól vette el az ellenőr a személyijét, mert a bérletére nem írta rá a hallgatói igazolásának számát, most pedig Mariann tapasztalt hasonlót: Rendszeres bérletvásárló vagyok mégis megbüntettek a buszon. Reggel munkába menet kb. 80-ad magammal…..