Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chili Pepper

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Agyműtét helyett EEG 2011.11.11 10:29:44
A modern autós réme - ismerik, ugye? Az a pici piktogram, kicsit régebbi kocsikban a Check Engine felirat. Bár az információ csak egybitnyi, iszonyú sok minden lehet mögötte, amint ez a hengergyenge Bora példájából is kiderül.A cikk további része megtalálható a Totalcar oldalán…..
Subba Jabba 2011.09.24 12:10:00
Bring me Solo and the Wookiee!..
Úgy tűnik, ma már csak akkor lehet egy autó bemutatása körül elég nagy zajt kelteni, ha elnevezik ökoautónak, vagy megmutatják, milyen lesz - majd egyszer - az alapjaira épülő villanyverzió. Elég nagy baj ez, mert újabb tág teret enged a manipulációnak, vagy mondjuk úgy: a…..
Chili Pepper 2011.09.21 17:45:44
@the cat:
Ezek szerint a Toyota - a méretből és az országból levont következtetés alapán - az ipar yakuzája. :-)
Még több fotó a galériában, katt a képre! A Techartnál már akkor nem volt sajtóanyag, amikor először álltam meg a matt-babakék GT Street RS mellett. Hogy mégis legyenek képeink, elkértük a csúcsmodell slusszkulcsát, melyet a cég visszafogott képviselője kicsit vonakodva…..
Egy tajvani lap a Foxconnra hivatkozva azt jelentette, hogy az iPad 2-re a kereslet jóval nagyobb a vártnál, így a korábban jósolt 14 milliós harmadik negyedévi darabszámot 20 milliósra növelték. Az újság is megemlíti, hogy ez 43 százalékos növekedést jelent az eredeti…..
Chili Pepper 2011.09.11 00:11:17
@Zwi Weiss:
A 2-es célnak drága, a 3-asnak alkalmatlan. egy raktárba por- és ütés- és raktárostűrő eszköz kell. A többi elképzelhető. És pl. irodában virtuóz prezentációk tartására is el tudnám képzelni egy projektorral összekötve.
Ha minden jól megy - bár sajnos nálunk általában soha, semmi nem megy jól - jövőre, vagyis 2012-től bevezetik végre a magyar utakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautókra az elektronikus útdíjat. Ennek lényege, hogy a teherautóba szerelt vevőegység pontosan ellenőrizni tudja,…..
Chili Pepper 2011.05.09 10:30:18
@Viktus: "útkímélő tengely" LOL - hiszel a kamionforgalmazók marketingszövegének? Vagy sosem autóztál szép nyomvályús főúton esőben?
Rövid távon persze igazuk van a szállítámányozási munkahelyeket védő posztolóknak, de gondoljátok végig. Ha a termékek nagyobb részét állítanánk elő idehaza, akkor a szállítmányozásból élők élhetnének különböző termékek gyártásából. Az átmenetet nehéz kitalálni és lemenedzselni, sőt lehet, hogy nem is lehetséges, de ideálisabb állapotot szülne. Szerintem.
De sajnos jelenleg abban nem vagyunk versenyképesek olyan országokkal, ahol a rabszolga (pardon munkaerő) költség jóval kisebb, mint idehaza.
Nevezhettek demagógnak, de inkább érveket, ellenérveket írjatok.
w A tűz csiholója 2011.04.12 06:57:00
Az elmúlt ötven év apróbb megtorpanásoktól és helyi anomáliáktól eltekintve egy sikertörténet volt az emberiség életében. Atom-világháborút megúsztuk, és nőttön növekedett minden, a világgazdaság legalább három százalékkal évente, a bolygó lakossága kétszeresére,…..
Chili Pepper 2011.04.12 15:45:03
@lyesmith:
Igen, vannak az "elvileg működők", és a "ha ezt vagy azt a problémát kiküszöböljük, akkor..." típusúak. Nem azt mondtam, hogy semmi fejlődés, csak nagyságrendi ugrás nem volt a ténylegesen használható technikában. (Mindkét jelző fontos.)
Az elvi modellje a fúziós reaktornak is létezik 50-60 éve, mégsem építettek egyet sem pl. atom vagy hőerőmű helyett. Csak hogy példát is mondjak arra, amire gondolok.
Gagarin után a holdutazás, űrrepülő, és sok más újítás szintén előrelépések, de ugyanarra a modellre építve történtek mind.
Subba Kínzó kérdés: Rejtek 2010.12.09 19:26:00
Ki az a nagyon sportos, de erősen középkorú színész/celeb, akinek legutóbbi rendőrségi ügye során lefoglalták az egyik kocsiját, amiben el volt rejtve pár milla, amit most nem tudnak kiokoskodni a rendőrségi telepről?..
Láthatjuk, hogy a Smart tarifával nagyjából ugyanazok az árak és a csomagok, szinte csak százasokkal tudott játszani a Vodafone. A Smart csomagok több választási lehetőséget engednek, de a 200, a 400 és a 600 (Vodánál 500 és 700) lebeszélhető percet tartalmazó díjakat…..
Ma délelőtt jelenti be a Vodafone hivatalosan, hogy forgalmazni fogja az Apple telefonját. Ők lesznek a második magyar mobilszolgáltató, akik árulhatnak iPhone 4-et, és a történelemben először lesz magyar verseny az almalogós mobil terjesztésében.Nem tudni, hogy egyéb részletet is…..
Legalábbis a világ szerencsésebb felén. A közelmúltig ugyanis háromhetes várakozási idővel kellett számolni, tehát arra alig volt esély, hogy valaki csak úgy beugorjon egy boltba és vegyen magának egyet.Ez a helyzet kihatott Magyarországra is, hiszen a start igencsak elhúzódott…..
Chili Pepper 2010.10.06 14:20:53
@akira2:
Hmm, hmm, ebből az jön ki, hogy a 3GS nem közepes, hanem egyenesen vacak. :-)
@BushDoctor:
www.saturn.at/?flyerid=44680&page_id=57
499EUR-tól 799-ig a Saturnban.
Chili Pepper 2010.10.06 17:44:37
@Enrico Palazzo:
Azért nem mindegy, hogy analóg modem tempóról 1-2 Mbit-re nő a sebesség, vagy 1-2Mbit-ről 4-5-re. Az első lépés esetén 1-2 perc helyett 1-5 sec alatt jön be egy átlagos weboldal, a második lépésnél 1-5 sec-ről gyorsul kicsit 1 sec alá. Én úgy gondolom, hogy ez esetben az első az értelmes használatot teszi lehetővé, a második pedig tényleg csak egy kisebb kényelmi lépés.
Ugyanez igaz a kijelzőre is. Hogy ha egy weboldal, vagy bármi más dokumentum olvasható, vagy nem olvasható, az lényeges különbség. Ha kicsit jobban olvasható az eddiginél, akkor az csak némi finomítás.

A fő gondom egyébként az, hogy ha egyszer gyártásban van egy termék, és a világ boldogabbik felén elérhető, akkor nálunk miért nem? Hadd döntse el a felhasználó Magyarországon is, hogy melyiket szeretné (esetleg kevesebbért egy kevésbé csiszolt, de azért elég jó verziót) és ne a TréMobil Apple tandem.
A másik gondom az árakhoz kötődik. Miért van az, hogy Ausztriában felébe-kétharmadába kerül, mint nálunk (konkrétan az IPad, az IPhone-t nem néztem), és az USÁ-ban megnézve további csökkenés látható? (1:1 EUR-USD árfolyamon tipikusan) Ott fogyasztási cikk az átlagembernek, itt luxuscikk? De ez nem csak az IPhone-ra igaz, hanem más műszaki cikkekre is sajnos...
Chili Pepper 2010.10.06 21:09:47
@norbi2k:
Pl. az IPad a Saturnban. :-)
Bizonyára a válság miatt becsődölt eredeti építtető emberei spóroltak ki néhány elemet a luxusárban szórt Duna Terasz épületeiből. Így történhet, hogy időről-időre beázik és olyankor lepihen a lift. Ez főleg pénteken vicces, amikor egész hétvégén nincs szupport. Máshol…..
Chili Pepper 2010.10.01 17:10:12
@Silent Bob:
Azért értelmesebben is el lehet költeni lakásra 50-70 millát, mint hogy vesz az ember egy harmadik emeleti, szomszédra néző, betonnal körbevett, beázó, műszakilag sz@r 70-80 nm-t egy ilyen telepen. Ez nem irigység, hanem racionális gondolkodás. :-)
Szerintem.
Chili Pepper 2010.10.01 17:36:52
@dirige:
Azért a magyar vállalkozó is tud szépeket csinálni. De az csak olyan magyarosan. Minden OK, de azért 30-as falak plusz szigetelés nélkül, 2,8-as ablakok, a fehér ragya kiveri a falakat.
Egy ismerősöm egy ilyen új kis-társasházba költözött pár éve, és ilyesmikkel szembesül. Alapvetően meg van építve a ház, de ott spóroltak benne, ahol érték. Nem ázik be, és egyenes a fal, csak kétszer akkora a gászámla, mint kellene.
Vagy tekintsük a belvárosi spanyol beruházókat. A Király utcából nyiló passzázs fantázianevű csoda az ő művük. Néhányszor már cikkeztek róla, hogy mit sikerült.
Szóval disznó építési vállalkozó mindenhol van, és az utóbbi években Magyarországon jó talajra találtak, úgyhogy el is szemtelenedtek.
Tudjuk, hogy mindig sokkal édesebb, ami nem lehet a miénk, és tudja ezt az Apple, meg a T-Mobile is. Sorbaállunk érte, ha úgy gondoljuk, hogy nem jut biztosan, beszélünk róla, várunk rá, mint a Mikulásra. Vagy mint az iPhone-ra. A 3GS modell például hat hónapon keresztül hiánycikk…..
Budapest Városképvédelmi Bizottsága, 2010 augusztus 25. 40 nappal az önkormányzati választások előtt. Égető problémák, komoly döntések. Kemény videó, döbbenet, hogy így működik, működtetnek egy 2 milliós "világvárost", ki tudja már hány éve?   Nem…..
Chili Pepper 2010.08.26 11:46:28