Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nimm

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hello!Akkor most hivatalosan is megnyitnám első blogomat, a címben látható témával. Hamarosan jön az első igazi bejegyzésem. Összeszedem a gondolataim és indulhat az eszmecsere. Mindenkinek kívnáncsi vagyok a véleményére. Akár negatív, akár pozitív. Hamarosan jövök! ..
Vagy azt hiszik azokat az állatokat halálra csiklandozzák, és a nevetésbe halnak bele? Nem látták még a videót, hogy készül a hús?  Vagy azt gondolják, aki nem eszik húst az meghal, mint a kisgyerek, aki azt gondolja, ha nem vágja le egy kutya lábát, akkor ő rosszul lesz?…..
Nimm 2010.07.21 11:03:33
Emberek! Most írnék egy kicsit, hogy én mit gondolok. Igazából én is kételyek között éltem, hogy a hús mennyire rossz, illetve jó. Volt egy időszakom, amíg lemondtam a húsevésről. Először keveset ettem, aztán már átálltam arra, hogy szinte semmit. Mindezt annak hatására, hogy mindenhol azt lehetett ovasni, hogy a hús rákot okoz, a hús szívbetegséget okoz, a hús így, a hús úgy. Aztán jött, hogy a tej rákot okoz...stb...majd a liszt, finomított dolgok, cukor rákot okoznak. Gyerekek, már minden betegséget okoz ezek szerint. Na mindegy, szóval nem ettem húst. Imádom az állatokat, most is görcsberándul a gyomrom, hogy meg kell ölni egy állatot azért, hogy megegyük. De ennek ez a rendje. Jó tudom, ezt sokan nem így gondolják és én sem tartom annyira normális dolognak, de ez van.
Az a dolog, hogy mi növényevők vagyunk, abszolut nem igaz. Az ősember mindent evett, húst is, növényeket, bogyókat. Igaz, húst csak alkalomadtán, mert nem tudtak mindig elejteni egy állatot, de amint sikerült boldogan falták. Aztán halásztak is ugye. Ez így alakult ki. Számos kutatás bizonyítja (ajánlanám Weston A. Price tanulmányait), hogy ma élő legtöbb nép, akik akár 90-100 éves korukig élnek, esznek húst és nem betegek. National Geographicon volt egy dokumentumflm, ahol a hosszú élet titkát keresték és több népcsoporthoz ellátogattak és megkérdezték és megnézték hogyan élnek, mit esznek. És legtöbb helyen ették a húst, sőt VEGÁK KAPASZKODJATOK...volt hogy éppen levágták az állatot. Ez természetes dolog. Az állat aranyos, szeretnivaló, de a legtöbb az az ember élelme, és ez így van rendjén. Meg van a rendszere az egésznek. Állatok is esznek másik állatot. Ragadozók. És annyira szeretjük őket (pl kutya), de ők nem foglalkoznak azzal, hogy jajj szegény állat én nem eszem meg...mert neki kell a hús és megeszi. Tudom most jön az, hogy számos más étel van amit lehet enni. Igen ez így van. De kiegyensúlyozottan kell táplálkozni, mindent kell enni. Tiltott étel szerintem nincs, csak mértékkel kell enni. Minden tápanyagra szükség van. A húsban sok a vitamin és hasznos anyag. Bárki bármit mond.
És most jön az, hogy mitől vagyunk akkor betegek. Sok kutató a húst okolja, mert hogy ahol a legtöbb a húsfogyasztás ott betegek. De ez nem feltétlen függ össze, mert mást nem viszgáltak. Igazából nem a hús és nem bizonyos ételek betegítenek meg, hanem az ahogy már elvannak készítve. Minden tele van adalékanyaggal, ízfokozóval, színezékkel...ezek mérgek! A nyugati civilizáció emberei ezen élnek. Veszik a feldolgozott ételeket, felvégottakat, pudingokat, chipseket...stb. Ezek amik beteggé tesznek!!!!
Arra kellene törekedni, hogy természetes dolgokat együnk. Igen, ebben a hús is benne van, de jobb ha házi húst veszünk. Mert a hús ami a boltban van az elég sok mindent tartalmaz amit nem kéne. Sok helyen hormonokkal, antibiotikumokkal kezelik az állatokat amik mind megmaradnak a húsban...ezek nem jók. De önmagában a hús JÓ! És finom is! Ez itt a lényeg. Miért adnánk fel azt amit szeretünk? Inkább élek úgy, hogy élvezem amit eszek, mintsem vmivel pótoljam ami nem annyira finom...de hát a lényeg h egészséges. :S Ez nem jó. Már a legtöbb embert nem érdekel az étel kulináris élvezete, csakis, hogy egészséges legyen. ez nem helyes. Én is átmentem ezen. Kiiktattam a húst, tejtermékeket stb.....és beteg voltam. Nem éreztem jól magam. Emésztésem felborult, fogytam (ígyis gebe voltam) stb. És vissztértem a "normális" ételekre és jobban érzem magam. Higgyétek el, itt nem bizonyos ételekkel van baj, hanem azzal, ahogy ma már a boltok polcaira kerülnek. A legtöbb, civilizációtól messze élő nép mindent eszik...természetes módon. Húst, növényeket,zöldségeket,gyümölcsöt,gabonaféléket. Mi is esszük ezeket, de sajnos már nem olyan minőségben. Minden finomított, a liszt, a cukor...Ezek az ételek nem ismerősek számukra. Minden úgy esznek ahogy van. beteggé tesznek a finomított ételek (finomított cukor,finomlsizt) és mű kaják és gyorséttermi kaják. Ezek amik természetellenesek!!!! És önmagában a hús nem természetellenes!!!!! Ez tény. Már őskor óta fogyasztjuk.