Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jessybátsi

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szolgáltató lehet bizalmatlan, kérhet előleget az új ügyféltől, de mi van az ügyfél bizalmával? Olvasónknál a Vodafon épp eljátszotta azt. Tőlük még várjuk a választ, hogy mi ilyenkor a helyzet és hol van a 60 000 Ft. Május elején szerettem volna egy telefont és egy 2 éves előfizetést vásárolni…..
Jessybátsi 2019.08.01 14:29:57
@KaTe: Nem hiszed el, hogy mondták? Én simán kinézem belőlük.
Ádám nem járult hozzá ahhoz, hogy az E.ON reklám céljából is megkeresse őt, ezért a cég most más irányból támad. Az adatkezelési tájékoztatás hasznos információ, tehát nem reklám, de gyakori elküldésével hátha egyszer eljön az a pillanat, amikor megadja az adatait és beleegyezik a reklámokba? Az…..
Olvasónk szerződésmódosítása nem sikerült valami jól, pedig úgy érzi, mindent időben megtett annak érdekében, hogy végül ne kelljen olyan szolgáltatásért fizetnie, amit nem is használt. De hiába a személyes befáradás egy nappal a szerződés lejárata előtt, ez édeskevés volt ehhez.  Kétéves…..
Jessybátsi 2019.07.19 14:30:42
Az alábbi történetben olvasónk is elismeri, hogy fia hibázott: nem ellenőrizte a benzinkúton váltott megyematricáit, és az is értjük, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a mi érdekünkből és azért van, hogy behajtsa mindenkin az autópálya használati díjat, mégis nehéz nem úgy értelmezni a…..
Jessybátsi 2019.01.28 13:52:24
@Quuuziii: De, a núsz végletekben gondolkodott. Merthogy hiába tízszer járt a szakaszon a poszter, de a hatályos törvények szerint ezért csak kétszeres büntetést szabhat ki. ( nemzetiutdij.hu/articles/article/dijrendelet-valtozas-2018 ) Úgyhogy a 10 esetből nem lett 8 elengedve, hanem eleve csak két bírság szabható ki. A méltányosság az lett volna, ha azt a jogszerűen kiszabott 2 bírságot elengedik, mivel a posztoló nem nyert azzal, hogy 1 megyére 2 matricát vett, így hihető, hogy nem a rossz szándék vezérelte, hanem szimplán csak hibázott az eladó, meg ő, amikor nem ellenőrizte.
Egy jó parfüm állati nagy vonzerővel bír. Hát ki ne akarna úgy illatozni, mint a sztárok vagy a luxusfeleségek? Ráadásul azok a csudaszép üvegek! Ha ölni nem is akar mindenki értük, azért egy Paco Rabanne-t, Bulgarit, Hermest sokan szeretnének a polcra. Sokkal többen, mint ahányan megengedhetik…..
Bár a magyaros vendégszeretet legendás, azért a Kis Valentino, Zimmer Feri és az Üvegtigris országában generációk szoktak hozzá, hogy megalázkodva kell a pulthoz járulni az ott dolgozók jóindulatában bízva. A lemosott virsliknek és a hozzájuk tartozó vendéglátós morálnak az elmúlt évtizedekben…..
Jessybátsi 2018.08.10 14:37:02
@Macropus Rufus: Ez igaz. Viszont így nagyobb az esély, hogy érdemben reagálnak. Másfelől a tulaj pedig akár kiakad, akár nem, nem dobhatja/dobathatja ki ilyen stílusban a vendéget.
Az alábbi levél írójával hosszan leveleztem, mert a sztori annyi extrém elemet tartalmazott. Eleve mi az, hogy egy 2 nappal korábbi vásárlás miatt csapnak le valakire? Nem beszélve arról, hogy rekonstruálják a vásárlását, egrecíroztatják az irodában, majd zárésnak aláíratnak vele egy…..
Hogy mik vannak! A Media Markt gyakorlatilag zsarolja szegény Tamást a csomagjával! Csak akkor akarják neki kiszállítani, ha visszajuttat nekik egy laptopot. Ami nincs nála. Nem is volt. Csak ezt nem tudja bizonyítani. Mondjuk a Media Markt se az ellenkezőjét. Sziasztok! Legújabb ügyem a Media…..
Jessybátsi 2018.01.09 14:15:04
@KaTe: A MediaMarkt jogi személy, ezért ilyen módon nem büntethető értelemszerűen. Ezért kérdeztem, hogy vannak-e jogászok? :D Viszont a zsarolás szvsz. megtörtént. @▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "A sima közlés, hogy nem küldjük, nem fenyegető." - de, az!
Ami vacak egyből szemét is? És ha igen, azt hol kell kidobni? A menthetetlennek ítélt darabot a bolt nyilvanos kukájába hajítani például ér? Kedves Homár! Szeretném megosztani veletek a MarketWorldnél történt kalandomat és kikérni a véleményeteket. Előre szeretném leszögezni, hogy egy alig több…..
Jessybátsi 2017.12.22 12:56:06
Magyarország az okosba dolgozó szakik Mekkája. Legyen szó gázosról, villanyosról, légkondisról, festőről, burkolóról, nagygépszerelőről, a négy fal közt munkálkodás sokukból egyszerűen azonnal kiöli a számlaadási kötelezettség tudását, mindezt persze a megrendelők…..
Nikoletta problémafelvetése elég jogosnak tűnik. Laikusként nehezen képzelhető el, hogy hogy a lepergő festék kapcsolatban van a nem-szakszervizes bekötő ember ténykedésével, hacsak nem sózott rá egy oltárit az egyik csőfogójával ugye. De a kérdés, hogy a jogszabályok mit mondanak. Sziasztok.…..
Jessybátsi 2017.11.13 12:33:24
@PITTA: Főzőlappal én is főztem. A villanyszámlám 7 ezerrel kevesebb, mióta nem úgy teszek. Van helyette 1500-as gázszámla. Annyira azért nem éri meg a főzőlap.
Jessybátsi 2017.11.13 14:11:49
@PITTA: Ez így más :)
Zoltánéknál legalább is tuti, aki hetek óta próbálja bejuttatni az áramot némi bővítéssel együtt a vadiúj házukba. A maga részét bele is tette már a projektbe, a vezetékek, a földelés minden várja, hogy rákössék végre a hálózatra, csak épp az elektromos szolgáltató…..
Árpi valószínűleg valami forgalmas helyen lakik a belvárosban, és nem a főzőcskézés a hobbija, valamint pizzafüggő, vagy legalább is hetente többször muszáj hozzájutnia. Akárhogy is: házhoz rendelt, a futár jött, a pizza viszont csak nem akart az ajtó előtt landolni. Ráadásul 2x is, mint egy rossz…..
Jessybátsi 2017.10.26 11:52:33
@onlajnok: "csak ki kell rakni az elakadásjelzőt" - Ez az! Neveljél jó sok tahót. Amúgy láttam már olyat, hogy az elakadásjelzője mellett a kékek várták, mire visszaért. Pedig kevesebb, mint 5 percre állt meg. Na ott szép lehetsz, de okos nem. 3 választásod van ilyenkor:
1. szerelőt hívsz
2. trélert hívsz
3. kifizeted a sokkal kevesebb büntit a kékeknek, mint amibe az előző kettő bármelyike kerülne.
Jessybátsi 2017.10.26 11:53:51
@Jessybátsi: +1 opció: megpróbálod meggyőzni a rendőrbácsikat, hogy ugyan már, ne büntessenek meg.
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
Azt már egyszer kiderítettük, hogy sajnos, ha vagyunk annyira pechesek, és az ATM rosszul adja ki a pénzünket, akkor kénytelenek vagyunk amiatt is szívni (a fogunkat), hogy a bankoknak ilyenkor 30 nap ügyintézési idő jár. De ez még mind semmi, ahhoz az igazi, brutális, szívet tépő,…..
Jessybátsi 2017.10.13 12:04:03
@Terézágyú: 30 napon belül??? Azonnal. Ha tudja, mikor történt, akkor a logokból azonnal ki kellene derüljön a dolog és már lehet is számlára az összeget elhelyezni. A unicredit meg leboxolja a zótépéval, amikor akarja. Akár 600 nap alatt, ha úgy tartja úri kedvük. Vagy nem logolnak??? PSZÁF? A farkát veri ilyenkor??? Másik kérdés, hogy a 30 napos faszkolódós levelükért adnak-e kaját, lehet-e csekket befizetni, stb.
"Az állampolgároknak az államról alkotott képét, véleményét alapvetően meghatározza az, amikor ügyeik intézése során kapcsolatba kerülnek az állammal, és ezáltal képet alkotnak annak működéséről, társadalmi kapcsolatairól." - így kezdődik a kormányablak credoja, amire egy örömteli Minden szavaddal,…..
Szegény Zsolt 4 hónapig hajtotta a beteg tabletjének az ügyét, azért, hogy aztán a Média Marktot, 2 szervizt és a Békéltetőt is megjárva ott álljon a startmezőn megint. Kedves HomárBlog! Próbálok objektív maradni és időrend szerint haladni. 2016. 12.17. A Media Marktban vásárolok egy ACER…..
A kakas csípje meg! Hát már az egyházi szakemberekben sem lehet megbízni? Vagy a levélírónk ítélőképességében, mert a sztori összes elemét tekintve, azért nagyon naivan kell  a világ dolgaihoz állni ahhoz, hogy ezt így összehozza valaki. De tekintve, hogy a hozzánk érkező levelek alapján az ország…..
Jessybátsi 2017.09.20 12:45:26
@Kotit: Másik kérdés, hogy tudott-e egyáltalán róla? Bár valószínűleg tudta, hogy eszi az olajat.
Az alábbi sztori alapján nehéz másra gondolni, mint, amit olvasónk ír: "Öltönyös, határozott megjelenésű, reptéri alkalmazottnak tűnő ember, /.../ komolynak tűnő adminisztratív bullshittel próbálja beparáztatni a kevésbé tapasztalt utazókat." Vajon mennyire van ez rendjén? Kedves Homár, A munkám…..
Tékozló Homár Micsoda Posta! 2017.09.11 10:43:03
Szegény Magyar Postát elég sokat osztjuk, pedig tudjuk, hogy az elmúlt 15 évben az emailezés, az online bankolás, a webshopok és a nagy csomagküldő szolgálatok megjelenésével - hogy csak a legmarkánsabb változásokat vegyük - alapvetően kellett új alapokra helyeznie a szolgáltatásait, miközben…..
Egy haláleset rengeteg gyakorlatias elintéznivalóval jár, ami komoly terher ró az érzelmileg amúgy is megviselt családra. Ha ilyenkor nem jön össze vaami, az különösen fájdalmas. Telekom - kell az ügyfél ha halott is Kedves Hilda! Nem az összeg nagysága, hanem a hozzáállás…..
Jessybátsi 2017.08.14 10:40:24
@ROTFL Manó: @FDToth: Ha eredetit kér, vagy hiteles másolatot, csak rajta múlik, hogy a sima, nem hitelesített másolatot elfogadja-e. Sajnos ez így van. Ha esetleg meg per lesz belőle, mert nem voltál hajlandó a kért iratot bemutatni (ezért említettem a bíróságot), akkor kb. cseszheted az egészet és még a perköltséget is fizetheted. Az, hogy az "unott képű" ügyintéző lemásolja, az már más történet. Hivatalokban is lehet így. Ilyenkor az aláírásával és céges/hivatali pecséttel igazolja, hogy az eredetiről készült a másolat.
Jessybátsi 2017.08.14 12:08:46
@FDToth: Nézd, én sem bírom a trékomot, sőt! De ennek ellenére most azt mondom, igazuk van. Miért? Mert ha esetleg hamisan bejelentem, hogy az ügyfelük meghalt, ami hiteles másolat nélkül könnyű, akkor ők ütik meg a bokájukat, ha az ügyfél odamegy verni a tam-tamot, hogy "ezmegmiez"? Tudom, nem életszerű, hogy valaki ilyet tegyen, de sajnos megtörténhet. Ezért nem vállalja be minden ügyintéző azt, hogy elfogad egy scan-t, vagy sima fénymásolatot.
Jessybátsi 2017.08.14 12:12:35
@KaTe: Nem gondoltam normálisnak. És igen, válaszolhatott volna. De ott nem erről írtam, hanem a jogról. Az erkölcsöt/ésszerűséget meg ne keverd össze a törvényekkel, sem pedig a jogokkal, mert akkor nagyon nagy meglepetések érhetnek. Eléggé baj, hogy ez jelenleg így működik, de sajnos így van. Akkor is, ha nem értünk egyet vele.
Szegény Márti azt hitte, új lakást vesz, amit egy jó kis Digi előfizetéssel koronáz meg. Ehelyett egy időzített bombára kötözte magát. Az évek teltek, a bomba pedig csak ketyegett, és több, mint 6 évvel a beállítás után, robbant. Ijesztő sztori tanáccsal és tanulságokkal. Szerencsére többek közt…..
Jessybátsi 2017.08.09 14:08:20
@Márti vagyok: Az világos, hogy jogilag minden rendben volt. Viszont nem az a lényege a széljegynek, hogy amíg az ott szerepel, addig mindenki másnak kuss van a lakás tekintetében? Aztán ha az rendeződik, akkor lehet jönni a további igényekkel. Mert ha nem így működik, akkor a te példád alapján szinte semmi nem biztosítja azt, hogy egy megvásárolt ingatlant tehermentesen vehess meg. Másfelől, pedig a jelzálog (a digis) rajta volt már akkor, amikor az ügyvéd benyújtotta a szerződést, akkor q.. nagy hibát követett el, ha benne volt a szerződésben, hogy tehermentes a lakás. Akkor szólnia kellett volna neked. A helyedben kifizettetném vele az egész tartozást, perköltségeket, ha kell, meg minden egyebet, ami ezzel kapcsolatban felmerül, feltéve persze, hogy te voltál a megbízója.
Az Ancsa által választott szervizben dolgozóknak 2 problémája is van: egyrészt sokadik körben nem tudják megjavítani a hozzájuk beadott tabletet, másrészt képtelenek megérteni, hogy Ancsa már nem akar javítást. Amitől persze Ancsának egyből 3 problémája is lesz: nem tudja használni a táblagépét, sem…..
Jessybátsi 2017.08.09 12:50:06
Ma már a netre úgy tekintünk, mint a csapvízre, és ha néha nem jön rendesen a bit a falból, az ember hajlamos úgy érezni, hogy többről van itt szó, mint egy kis technikai zűr, vagy hogy a nála járt szerelő sosem lesz a szakma aranykoszorús mestere. Ebben a netnélküli megváltozott tudatállapotban az…..
Remek feladvány élettapasztalat teszteléséhez: ha egy szolgáltatónál szerződéskötéskor megadhatunk - egy létesítési helyet- egy számlázási és- egy értesítési címetaz hányféle módon okozhat problámát nekünk a későbbiekben? Bónuszkédés: tippelje meg, mennyi idő alatt jut el fizetési meghagyásos…..