Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Padmé

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A belga nagydíj mindig szolgál néhány érdekességgel, most Webber bátor előzése adott témát az újságíróknak. Mint ismeretes a verseny 9. körében Alonso frissen cserélt kerekekkel jött ki a boxból Webber elé. Webber gumijai melegek voltak, jobban tapadtak, egyértelműen…..
 Pár napos hír, hogy Gáll Ferenc ügyvéd bepereli a bankokat, merthogy szerinte a bankok nem devizahitelt nyújtottak, hanem devizaalapon forinthitelt. Nem ismerem Gáll urat, de ha ügyvéd, gondolom diplomás. Ha egy diplomás ilyet mond, akkor valahol beindul egy piros alarm-alarm…..
Padmé 2011.08.15 23:05:20
@TheElf: Érdemes ezeket végiggondolni, igen, jó összefoglalót adott. Hosszútávon ami még megoldás lehetne, ha pénzügyi ismereteket már általános iskolában tanítanának. Könnyebb akkor sem lesz az élet, de legalább mindenki fel tudná mérni mit vállal be mielőtt 20 évre eladósodik vagy nélkülözhető dolgokra személyi kölcsönt vesz fel. Ha körültekintően tudnák az emberek összehasonlítani az alternatívákat (nem csak a törlesztő részletet szem előtt tartva) és pénzügyi stratégiákban gondolkodnának, picit más lenne a banknak is az alkupozíciója.
Padmé 2011.08.16 12:03:19
@TheElf: Ezek már valóban messzebbre vezető kérdések. A felelősségvállalás saját döntéseinkért valahol a tudatossággal kezdődik. Megdöbbentő, hogy az emberek pénzügyileg mennyire tájékozatlanok, és bevallom, én is csak az egyetemi tanulmányaimnak köszönhetem, hogy jelenértéket vagy reálértéket tudok számolni, hogy egyáltalán eligazodok egy hitelszerződésen, vagy átlátok azon, mit magyaráz egy pénzügyi tanácsadó. De tovább megyek: a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy a cég, ahol dolgozik, mennyi adót fizet utána, hogy a bruttó jövedelem nem a vállalat összköltsége a bérével kapcsolatban (és csalódott, hogy kihasználja a vállalkozó, mert mennyit keres rajta). Pedig ezek hétköznapi dolgok, amik nem csak az egyetemet végzett felsővezetőket érintik. Az, amire Ön utal már egy nagyon komplex kérdéskör. A gondolkodásmód sajnos nagyon lassan változik, hiszen mindannyian szocializáltunk bizonyos normákat. Van min változtatnunk, dehát fiatal demokrácia és piacgazdaság vagyunk, a rendszerváltás utáni első generáció alig múlt 20 éves. Bár gyorsabb lenne ez a folyamat! (Számdékosan igyekeztem én sem belemenni most szociálpolitikai kérdésekbe.)
"Hógolyó, a cég macskája éppen a szokásos pozitúrájában alszik" - írja Dén MátyásEz - azt hiszem - a totális bizalom.Köszönjük!..
Érdekes írásban kapcsolja össze Daniel Nations a blogírást a játékelmélettel. A posztok tele vannak kereszthivatkozásokkal, trackbackekkel, amik mind arra csábítják az olvasót, hogy hagyja ott az oldalt és szörföljön tovább. Látszólag balgaság, mégis sokan csináljuk. Hol itt…..
A kutatáshoz tulajdonképpen nem kell más csak pénz, pénz és pénz. Így teljesen jogos Padmé észrevétele, hogy a konferenciákról szóló posztomban elegánsan átsiklottam e aprócska részlet felett. A kérdés persze sokkal általánosabb: miből finanszírozhatunk elméleti kutatást?…..
Padmé 2010.07.21 11:14:53
Most aztán végérvényesen kitört a nyár és ezzel el is jött a tanároknak (is) a pihenés ideje. Vagy a kutatásé. Ugyanis egyre általánosabban elfogadott, hogy az tanít jól, aki kutat is és kutatni évközben, tanítás mellett rendszerint csak alvás helyett, vagy hétvégéken akad…..