Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hoesett

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú évek agóniája után az Európai Unió lassan tényleg elhalálozik. Jó volt, szép volt, de köszönjük, ennyi bőven elég volt. A brüsszeli eurokraták és a hurráoptimista európai politikusok persze most is pozitívak, és hisznek a túlélésben, mert ugye az Unió mindig mindent…..
hoesett 2015.09.21 17:04:18
Azon gondolkodom, mi lenne a jobb kép a nyugdíjrendszer problematikáját illetően. Hogy próbálod az egereket kívül tudni a házból, de előbb-utóbb úgyis megjelennek, vagy mint a hollandok, küzdesz a tengerrel, de bármit is építs ellene, előbb-utóbb be fog törni a víz. Az első…..
A roma diákok aránya országosan 15 százalék, Nógrádban és Borsodban 33 százalék körül alakul Papp Z. Attila kutatásai szerint. Az MTA TK Kisebbségkutató Intézetének igazgatója úgy látja: a romák arányának növekedésével együtt romlik az iskolák teljesítménye, de…..
Nagyjából ezzel a mondattal jöttek haza a minap kölkeim a suliból. Aztán elkezdődött a nyavalygás, hogy milyen rossz a kaja. Kissé gyanús volt, mert ahányan vannak, annyi iskolába járnak, így kizárt, hogy csak az adott iskola menzájával lenne gond. Persze a szülői gondolkodás…..
hoesett 2015.01.13 07:51:46
Kurva bonyolult gondolatmenet, hogy a századik reform (!) de
mostmár tutihogyaz egészséges kajádat nem eszi meg Pistike és mivel qva éhes
egy cukros szart fog venni még hazafele menet.

A reform-menza eredménye az éhesen maradt KIÉHEZTETETT gyerek, aki
éhségében legcukrosabb kaját veszi meg hazafele menet, mert qva éhes.

B+ a kaja felét kidobják, vagyis a gyerek DE FACTO ÉHES
MARAD.

Mit vesz hazafelé éhségében? Vagy egy Mars csokit vagy egy
minisütödében egy cukros szart.

Ez sokkal rosszabb, mintha választhatott volna olyan kaját,
amit meg is eszik.

De a reformereknek csak addig fontos a dolog, amíg kielégül
a mocskos világjobbító lelkük, a rendszerük teljes hatásmechanizmusát soha nem
látják át.

Általában azért, mert hülyék, te azért, mert akkor látnád,
hogy az a kaja, amit megennének, még mindig jobb annál, amit így vesznek meg
hazafelé menet.

A gyerekétkeztetéssel kapcsolatban az elvárás az, hogy a
gyerekek átlagos, egész napi táplálkozását elősegítse. Qvára nincs értelme egy
olyan menünek, ami nagyon egészséges az ÉTLAPON aztán a 90 százaléka a moslékba
kerül és az éhes gyerekek hazafelé betérnek egy látványpékségbe.

A gyerekétkeztetéssel kapcsolatban a napi teljes monitorozás
eredménye a fontos és nem az, hogy néhányan ráélvezzenek az étlapra, hogy az
milyen gyönyörű számokat tartalmaz.

És még egy. Nem falanszter lakókat nevelünk, nem csirkéket
TAKARMÁNYOZUNK - hanem tiszteletben tartjuk, hogy ők EMBEREK és VÁLASZTHATNAK.

Elhiszem én, hogy kínos az egész napi monitorozás eredménye,
hogy hiába van az étlapon a csodakaja, ha az a szemétbe kerül és a gyerek
hazafelé menet egy Mars csokit nyom be, mert qva éhes.

És ez nem egy gyerek, hanem átlagosan a reform-kaja FELE
megy szemétbe, vagyis ennyi Mars csoki, hambi, chips, lekváros háromszög stb
fogy a célközönség szerint EHETETLEN menzakaja EREDMÉNYEKÉPPEN.

Vegye mindenki tudomásul, hogy nem az étlapnak kell
kielégíteni néhány reformer világmegváltó álmait, hanem olyan VÁLASZTÉKOT kell
adni, ami eredményeképpen kevesebb mars csoki, hambi, chips, lekváros háromszög
stb fogy.

És nem csirkéket etetünk csirketáppal, hanem embereknek kell
választható jó kaját adni.
A köznevelési törvény-módosítás végszavazása előtt levélben fordultam a katolikus, református, evangélikus, zsidó és (a nyíregyházi ügyre tekintettel külön) a görög katolikus egyházi vezetőkhöz, hogy felhívjam figyelmüket a szegregáció törvényesítésének drámai…..
Benderik elmélkedik A fontos ember 2014.12.21 00:30:59
  Tárgyalás, pörgés, Egyeztetés Fontos Partnerekkel, elegancia, fontosság, hatalom, közel a tűzhöz, irányítíani a dolgokat, folyamatos nyerő széria, siker -- részegítő elegy. Láttam ilyet, nem egyet. Ott bukott el mind, hogy nem volt mögötte igazi tartalom, illetve nem annyi,…..
- avagy az ösztönök harca - A tudósok szerint evolúciósan hajlamuk van rá, hogy őket vegyék feleségül. Noha ösztönösen vonzódnak az okosakhoz is. Jó kis ellentmondás, ugye? Kezdjük rögtön az elején. Eddig a nőkről hitték, hogy hajlamosak fogni maguknak egy megbízható társat, aki jó apa, s amikor…..
Időről időre előkerül a közbeszédben a nyugdíjrendszer demográfiai és ebből következőleg gazdasági fenntarthatatlansága. A kedvezőtlen aktivitási ráta és az elöregedő társadalom jelensége miatt a mostani felosztó-kiróvó rendszer egyre inkább alkalmatlanná válik a…..
hoesett 2014.09.09 13:28:41
@István Tamasi: Gondolom Sanghaj kimondottan a talicskás kulik vidéke :)
hoesett 2014.09.10 08:22:14
@titan: tetszőleges két igérvény között a behajtóerő a különbség. Lásd, volt olyan Osztrák-Magyar Monarchiabeli kötvény, amire fizetett pénzt a Rákosi Kormány (!!!!) és volt olyan, amire nem.

Egyébként MINDEN (!!!!) igérvény úgy szól, hogy fizessed most, aztán a következő generáció fizet neked. A japán államkötvények is ilyenek. Mindig a következő generáció fizet - vagy nem fizet...
hoesett 2014.09.10 08:23:21
@MikeBoy: Samuelson nevét már kigugliztad, főszakértő?
:)
Az alábbi poszt előzménye itt olvasható:Húsz éven belül egy gép veszi el a munkádat San Franciscóban minden reggel fehér buszok százai állnak be a megállókba, hogy munkába vigyék az embereket. De nem szállhat fel rájuk bárki. Ezek a buszok csak a Google, Facebook, Apple, és…..
Nem egyedülálló eset, hogy egy növény kilép a politikai színtérre, elég csak a parlagfű körüli vitákra gondolni, most éppen az akác jutott erre a sorsa. Az utóbbi pár hónapban gyakran lehetett olvasni az akácról, mivel az Európai Unió döntéshozói azt tervezik, hogy felveszik…..
hoesett 2014.05.22 11:05:12
@panelburzsuj:
Légyszives szállj le a földre és helyrajzi számokban gondolkodj. Nyilván a kukorica nem nő meg 25 méter magasra, dehát ha a területet évente levágnák, a földet felszántanák, vegyszereznék - akkor az akác se nőne az égig :)
Most az a bajod, hogy a 025c akácosokát évente nem dózerolják a nyers talajfelszínig vissza, mint a 025b-t?

Ahol ugye nem él meg (a gazdálkodó szándéka szerint) a kukoricán kívül SEMMI. És ez így megy már 100 éve és a tervek szerint így is megy a következő évszázadban is. Ennél nagyobb természet pusztítás nem sok van.
Hirtelen a neutronbomba jut eszembe... de talán az sem ilyen tartós hatású...

A 025b HRSZ lezúzása mégsem gond. Ennek nem racionális, hanem érzelmi oka van. Az akác ellenesek nem racionális emberek, hanem csupán van egy vesszőparipájuk és élveznek rajta száguldani.

Ha érdekelné őket a "TERMÉSZET" akkor az lenne a céljuk, hogy minél több helyrajzi számon történjen legalább olyan szintű természetközeli gazdálkodás, mint egy átlag akácosban :)
Vagyis háborút kellene indítani minden olyan helyrajzi szám gazdálkodása ellen, ahol kiirtják az őshonos növény és állatfajokat...
hoesett 2014.05.22 11:06:39
@csepke:
Komolyan úgy gondolod, hogy a 025c akácosa megszállja a szomszédos 025b kukoricását?
LOL :)
hoesett 2014.05.22 11:11:38
@besztercei:
Engem a szeder szivat. Most akkor tiltassam be?

És: attól, hogy betiltják, tőlem még nem fog eltűnni a szeder. Vagy te komolyan azt hiszed, ha EU-s szinten kikényszerítik, hogy a 025c-n az akác helyett szürkenyárat ültessen a gazdálkodó, akkor neked jobb lesz?
Közgazdászok szerint ha kevesebb embernek lenne saját lakása, akkor jobban élnénk. Hogyan lehet ezt elérni? A németek megmutatják.Korábbi posztjainkban - elérhető itt és itt - bemutattunk olyan kutatási eredményeket, melyek arra a következtetésre jutottak, hogy a magas…..
A jelenlegi állami nyugdíjrendszer világ-, de legalábbis Európa-szerte fenntarthatatlan. Egy dolog ezt beismerni, és egy másik dolog meghozni a szükséges, ámde esetenként népszerűtlen intézkedéseket.Az állami nyugdíj, és annak hosszú távú fenntarthatósága nem több, mint…..
hoesett 2013.12.19 08:03:14
@Mária: Hogy egy klasszikust idézzek, nem nyilvánvaló, de igazolható, hogy semmiféle erőforrás-felhalmozás nem történik össztársadalmi szinten évtizedes távlatban.
A nyugdíjrendszer, a megtakarított pénzzel egy átverés, a jövő cseles kannibalizálása, hisz nem pénzt eszünk.
Puzsér Róbert posztja Válasz Farkas Attila Mártonnak Nos, kedves FAM! Mindenképpen reagálnom kell a nyuggerkérdéssel kapcsolatos írásodra, mielőtt még gyanútlan és jóhiszemű tömegeket dezinformálnál vele. Bár személy szerint nem lettem megszólítva, mind a ketten tudjuk,…..
„Bármelyik nő, aki megérti egy háztartás vezetésének a problémáit, közel jár ahhoz, hogy megértse egy ország vezetésének a problémáit.”„Nagyon veszélyes az út közepén állni; mindkét oldalról elüthet a forgalom.”„A kommunista rezsimek nem valamiféle szerencsétlen…..
hoesett 2013.04.08 16:25:44
Tecsör asszony (Lady Margaret Thatcher, aki a német újraegyesítéstől és az Európában vezető szerepre predesztinált egyesült Németországtól való félelmében, az angoloknak konkurenciát jelentő németek háttérben tartásáért a hasonlóképpen németellenes François Mitterrand francia miniszterelnökkel együtt arra próbálta rávenni Mihail Gorbacsovot, hogy avatkozzon be és fegyverrel tartsa rabságban Közép-Európa népeit. Gondoljunk azért bele, a Nagy Nyugati Demokráciák (!) üzenetkékkel bombázták az oroszokat, hogy ugyan már, tankok lánctalpaival tiporják el fél Európát, gyilkoljanak meg ezreket, és ezzel a beavatkozással kapcsolatban a NATO a nyilvánosságnak szánt kardcsörtetés ellenében nagyon is megértést fog tanúsítani.

www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article6829735.ece

”Even 20 years later, her remarks are likely to cause uproar. They are all the more explosive as she admitted that what she said was quite different from the West’s public pronouncements and official Nato communiqués. She told Mr Gorbachev that he should pay no attention to these.
(…)
Mr Attali said that Moscow’s refusal to intervene in East Germany had “puzzled the French leadership” and questioned whether “the USSR has made peace with the prospect of a united Germany and will not take any steps to prevent it. This has caused a fear approaching panic.”
He then stated bluntly, echoing Mrs Thatcher: “France by no means wants German reunification, although it realises that in the end it is inevitable.”
In April 1990, five months after the wall came down, Mr Attali said that the spectre of reunification was causing nightmares among France’s politicians. The documents quote him telling Mr Mitterrand that he would “fly off to live on Mars” if this happened.
(…)
Politicians who met Mr Gorbachev’s advisers around Europe “say in unison that nobody wants a unified Germany”. Astonishingly, he noted, in France Mr Mitterrand was even thinking of a military alliance with Russia to stop it, “camouflaged as a joint use of armies to fight natural disasters”.
(…)
Even in 1990 Mrs Thatcher was still trying to slow things down.”
A kritikusok és az elitisták egy jelentős része úgy véli, a filmművészetben tulajdonképp minden fontos mozzanat a hatvanas években történet: ami előtte vagy utána zajlott, az vagy ide vezetett, vagy innen indult, ezért e sűrű évtized filmtermésén kívül másra csak zárójelben…..
Jobbegyenes Hol vagytok gyermekek? 2013.01.14 19:08:19
Tulajdonképpen hálásnak kell lennünk annak a kormányzati gurunak, aki újra bedobta a közbeszédbe a 13. havi nyugdíj pszichotikus ötletét. Hálásnak, mert újra elkezdődhet egy vita, egy társadalmi párbeszéd a legégetőbb kérdésről: mit kezdjünk a fenntarthatatlan…..
Nem tudjuk, hogy mit dönt majd a kormány szerdai ülésén a felsőoktatás „reformja” ügyében. Másfél nap Orbániában nagy idő, addig még minden megváltozhat. Csak egyvalami biztos: a problémát nem fogja megoldani. Az, hogy vajon Orbán, vagy a diákok „nyernek”-e, teljesen…..
hoesett 2012.12.18 09:49:31
@nu pagagyí: "Tetszik ez a generál nincsen ingyen ebéd duma. Kib* sok adót fizetünk, elvárható, hogy stratégiai célokra is jusson valami belőle"

Na ja... El kéne már dönteni, hogy szénné van adóztatva az összes aktív, de akkor ezért közszolgáltatások járnak, vagy a mainál jóval kevesebb adó fele a honvédelemre megy, és ha valakinek extra kívánsága van, az fizessen érte.

Nade ennyi adó mellett az ingyenebédezéstől kinyílik a bicska a zsebben...
hoesett 2012.12.18 09:55:55
@tundrazuzmo: "Apropó, fiatalok!
Mi a baj a fizetős oktatással?"

Bakker, annaka fiatalnak adófizető szülei vannak. Azt kívánod a világbajnok adók mellé az adófizetők arcába vágni, hogy nem fizetnek be annyit, amiből 127 milliárd kifutja?
Hát hova lesz az adóba beszedett pénz????
hoesett 2012.12.18 09:56:59
@Kivlov: Miért járna? Mert adóznak a szülők, azért...
Érdekes elméleteket olvasni mindenféle amatőr és profi tollából arról, mi is hozta el azt a fordulatot, amelyre valószínűleg senki sem számított: Orbán Viktor puszta kézzel, egymaga eltörölte a keretszámokat, miután sebtiben meghallgatott valamilyen fiatalokat.Ma már tudjuk…..
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..