Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Világoszöld

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El nem tudom képzelni, milyen kemény csata ment a négy nagy csapat szervezői között, hogy ki mely pálya közeli nagy objektumot foglalja le magának a verseny idejére. Amit tudni kell, egy nagy csapat szerelőkkel, technikai személyzettel, háttéremberekkel, jutalomutas gyáriakkal együtt…..
Világoszöld 2015.06.13 14:45:35
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
A kormány ismét becsukni készül egy spekulációs kiskaput, és leszámol a magyar mezőgazdaságot tudatosan tönkretevő, Tescóba járó nyugdíjas és kisgyermekes tej- és trappistaspekulánsokkal!Olvasom a hírekben, hogy a nagy áruházláncok állítólag - pontosabban a…..
A WTCC időmérő edzését követően a túraautó Európa-bajnokság kvaliján sem alakultak jól a dolgok számunkra. Gáspár Csaba a remekül sikerült szabadedzés után az időmérőn csak egy nyolcadik helyet tudod összekaparni, a kategóriatársak közül egyedül Peter Riklit előzte…..
Világoszöld 2012.05.21 02:41:03
@Slaf: Amennyire én tudom, Ficza Feri tüdőgyulladást kapott.
WTCC Hírblog Eltűntek nyomában 2012.05.15 18:43:12
Kurtán, furcsán én nagyon csöndben búcsúzott két sunredes pilóta a WTCC küzdelmeitől. Fernando Monjeről és Andrea Barlesiről van szó; mindketten nagy várakozással vágtak neki a szezonnak, az utóbbi néhány versenyen azonban egyikük sem állt rajthoz. A Túraautó…..
Azt már eddig is tudtuk, hogy Tom Boardman a portugál versenyen kapja meg az új 1.6 turbós SEAT motort, ezt az angol pilóta személyesen árulta el nekünk a Belvárosi Nagydíj során. Más kérdés, hogy azóta nem volt időnk kitenni a videót, de ami késik nem múlik. Most azonban az…..
Másfél hét múlva egy új márka mutatkozik be a WTCC-ben, a Hungaroringen debütál ugyanis a Lada Granta 1.6T, amelyet a túraautó klasszis James Thompson vezet majd. Ahogy azt korábban megírtuk, az autó már Európában, egészen pontosa a motort építő cég, a Le Mansi versenyekről…..
Világoszöld 2012.04.27 15:42:40
@gazdinf: ÓÓÓ ne is mondd, én már tűkön ülök, ráadásul egy halom kupás Granta is tiszteletét teszi nálunk :)
WTCC Hírblog Megint szívunk... 2012.04.20 18:52:25
Az FIA közzétette a slovakiaringi WTCC fordulóra érvényes súlykompenzációs táblázatot, amelyből kiderül, hogy a BMW-k maximális ballasztot, azaz a Chevrolet-hoz hasonlóan +40 kilót kapnak majd. Mielőtt megindulna a "sz@r, csaló FIA-zás": a pluszsúlyt egy…..
Világoszöld 2012.04.23 19:08:14
@Lanti_WTCC: Alapvetően csak viccből írtam de gondoltam, hogy van valami védelem az ilyesmi trükközés ellen, továbbá az első ilyen eset után példás büntit kapnának a csapatok. Mondjuk lehetne mismásolni, hogy a gumi elfogyott, stb... :D
Ebben a bejegyzésben a kisebb csapatok nyilatkozatait és beszámolóit gyűjtjük össze, ezúttal a marrakeshi hétvégéről. Franz Engstler: Engstler papa Afrikában is hozta a tőle megszokott színvonalat, a második versenyen pedig akár a dobogó is meglehetett volna... Ha nincsenek a…..
Világoszöld 2012.04.19 19:31:51
@f1mate2: Épp azért :D A Daewoo-k érinthetetlenek :D
Az elején úgy voltam vele, hogy nem akarok róla beszélni... Én abba a kategóriába tartozom, aki Norbi előtt is nézte a WTCC-t, és aki magyar résztvevő nélkül és nézné. De azért egy ilyen hétvége az én kedvemet is el tudja venni, mert mindig nagyon szurkolok Zengőéknek. Most…..
Világoszöld 2012.04.17 00:12:58
@Bermuda: Türelem, 3 hét és jön a Lada Thompsonostul, full gyári támogatással. Még talán Putyin is kinéz a versenyre :)
Lehet mosolyogni, hogy Lada meg minden, de ne feledjük, 2 évet már lehúztak, az egyiket pont Thompsonnal. Én nagyon reménykedem bennük.
Aztán év végén jön a Honda, szintén nem nulla tapasztalattal. Jó les ez, csak ki kell bírni addig valahogy :)
Mehdi Bennani a bajnokságban, Isaac Tutumlu pedig a Yokohama kupában szerezte meg első pontjait, úgyhogy összességében jó hétvégét zárt Valenciában a Proteam istálló. Valmiro Presenzini csapata nehéz télen van túl, a főnöknek az olasz adóhatósággal volt nézeteltérése,…..
Március 19., hajnali 2 óra. Átmászunk a szögesdrótos kerítésen. Hideg van, és csönd – csak a hűtőtornyok aljában zubog a víz –, sötét viszont nem annyira, az erőmű nagy része ki van világítva. Mégsem keltettük fel senki érdeklődését, olyan szabadon…..
Világoszöld 2012.03.28 20:49:32
@pandava: pár MW-os, gázmotoros kogenerációs fűtőművek, valamint 2 vagy 3 nagyobb, gázturbinás kombiciklusú erőmű. A nemrég megszűnt KÁT keretén belül kb. évi 30 milliárdot kaptak. Amennyire tudom, ez a támogatás most szűnt meg.
Egy lelkes feltöltőnek, Molnár Dávidnak köszönhetően máris itt vannak az ETCC futamok, magyarul, HD-ben. Jó szórakozást, Dávidnak pedig köszönjük! ..
Világoszöld 2012.03.16 13:43:18
@Adam31: Voltak annyian, hogy a fele is sok, a felvételen nem jön át. Viszont szurkolni egyáltalán nem tudnak. A lelátó az első sikánnál tömve volt, Tarquini eljött az első helyen, csak ültek mint egy fagyott fadarab a helyükön. Jött Norbi a 9. hely körül, a magyar szektor felrobbant...
Belsőség WTCC, Monza. Belülről 2012.03.13 10:31:00
Sági Elemér, amolyan kiküldött tudósítóként mesél a hétvégi WTCC-futamról. Ezt látni kell! - a nagyjából 35-ször átvariált, szinte sosem végleges FIA WTCC (Túraautó-Világbajnokság) 2012-es versenynaptárának első állomása Monza és ez a gondolat nem kevés magyar…..
Világoszöld 2012.03.14 15:45:45
@Poita not Peter!: A videón már csak pár toll látszik, a hazaúton simán kirázódhatott a nagy része. Szerintem a töltőlevegő hőmérséklete is rontott a tempón, nem véletlenül tervezték akkorára azt a hűtőt, amekkora.
A hátsó törés közvetetten lehet a galamb miatt is, rövid idő alatt lejátszódhatott események balszerencsés láncolata a kocsin belül. Vagy nem. Nem tudjuk. Az biztos, hogy az ütközés után egyből szinte irányíthatatlan lett a gép.

Kíváncsi lennék, mit ért a szerkesztő az alatt, hogy nem véletlenül történnek a balszerencsék.
1992-ben óriási tömeg kísérte figyelemmel, ahogy az első Astra felhajtott a Közlekedési Múzeum rámpáján Ez most nem after party, hanem before party lesz, kezdte múlt csütörtökön beszédét Kovács Tamás, az Opel Hungary ügyvezetője, és ebből a felütésből is jól látszik,…..
Világoszöld 2012.02.12 21:48:49
Megan Treacy írása, 2011.12.19. Németország történetében először, 2011-ben a megújuló energiaforrások szinte minden más energiatermelési módot megelőztek, beleértve az atomenergiát, valamint a szén- és gáztüzelésű erőműveket is. Az egyetlen kivétel, amely még mindig maga…..
Világoszöld 2012.01.12 00:15:06
@bm613: Én olvastam a könyvet. Számomra úgy jött le, hogy pont a sivatagi koncentrált napenergia (tehát nem a drága, klasszikus napelemek!) az egyetlen megújuló ami képes lehet jó áron nagy mennyiségű áramot termelni. Ezekhez a fajta erőművekhez semmiféle ritka, drága nyersanyag nem kell. Nos igen, a politikai helyzet, azzal valamit kezdeni kell majd...
A Fehér Ház - november 10-i - bejelentése elvágta a Keystone XL olajhomok-vezeték építését, döntés csak a 2012-es választás után, leghamarabb 2013-ban várható. Globális felmelegedés témában ez egy kiemelkedő jelentőségű győzelem az Egyesült Államokban, ahol évek óta nem…..
A nyeremény tehát ismert, a részletes leírást lásd a beharangozó posztban. Aki harcba száll a nyereményért, arra komoly feladat vár. Először is meg kell néznie ezt a Mahindra Verito hirdetést. Nem, nem az érdekel, hogy mely román gyártmány rokona a fent említett jármű. Ezt…..
A héten Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is elismerte, hogy a vasút ma drága és hogy majdnem annyiba került egy utazás vonattal, mint kocsival. Ezt az állítást mi is meg tudjuk erősíteni, s akkor fel is tennénk a kérdést: Vajon jó ötlet lenne -e az…..
A cseh Greenpeace-t megkereste egy munkás, aki az egyik cseh atomreaktor blokk összehegesztésében részt vett, hogy jelentse: legalább egy alapvető biztonsági fontosságú hegesztés hibásan sikerült, nem felelt meg az előírásoknak, de az ügyet eltussolták.A Greenpeace külföldi…..
Világoszöld 2011.08.11 05:51:40
@molnibalage: :D:D "te nagyon te" igen, én nagyon én vagyok, mégis ki más lennék, ha nem én??? :D

Nézem, valaki ki akar innen tiltani, szerintem hiba lenne. Lehet, hogy ti a "rekatork"vezénylőben az x rétegű "kontément éületete" mögött jókat kurvaanyáztok a mérnök munkatársakkal, de mi (én legalábbis biztosan) jókat rötyögünk az ellenoldal egyetlen és egyben legkultúráltabb képviselőjén.

INES 3-nál nem súlyosabb balesetmentes napot!
Itt van például a Retúrpack kft, ahol kitalálták, hogy néhány fővárosi hajléktalan-elfekvő (erről majd később) bejáratánál ALU sörös és üdítős dobozokat vesznek vissza, a „szokásos kereskedelmi egységárnál kedvezőbb áron”.  A Fedél Nélkül  című…..
Nem mozgó vonatból, vagy zuhanó repülőgépből, s nem is a tizedik emeletről. Ennél súlyosabb dologról van szó abban a kisfilmben, amit tegnap láttam itt a blogon.  Molnár Zoltán egy nagyáruház kereskedelmi igazgatója volt. Egész addig, amíg elege lett belőle – és…..
Világoszöld 2011.07.08 18:24:51