Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magocska

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Chilliszósz Ready, steady, go... 2015.06.22 23:09:27
Durr bele a közepébe.   Van egy 2,5 éves lányom és egy 10 hónapos fiam. Itthon vagyok szinte 3 éve. Annyi földi mennyet és poklot még nem éltem meg, mint ez alatt az időszak alatt. Ennek és a fejlődni vágyásomnak köszönhetően azonban kénytelen voltam rengeteget változni.…..
Olvasónk megvette elővételben a jegyét az ünnepekre. 22-én szeretett volna utazni, de a MÁV, csak 20%-os kezelési költség fejében akarta visszaváltani, pedig szerintem jogos lett volna a díjmentes visszaváltás is, hiszen nem lehet tudni mi lesz ha megint esik egy kis hó, vagy leesik…..
magocska 2010.01.06 12:16:22
@geosvuk: Ja, nyilván én se tartom be mindig. De sokszor a forgalom (Bp. vonzáskörzete) és az útviszonyok (kátyúk) ezt indokolják.

@Adani: Kinek hogy. Elém mindig kijönnek az állomásra kocsival, mert a város másik végében lakunk. Ha mégis gyalog megyek, az plusz 40 perc kb.
Új MÁV blog Csalóka kijelző 2010.01.05 09:14:35
FayeFaye egy barátja elé szeretett volna kimenni Ferihegyre. Időben kiment az állomásra, felszállt a kijelző által kiírt vonatra, igaz nem volt ott senki és a vágány előtti táblán sem írtak semmit. Majd 2 perccel az indulás után gyanakodni kezdett, hogy valami nem kerek. Az eresz…..
 Egy EU-rendelet szerint az unió területén a vasútnak fizetnie kell a késésekért: egyórás késésért a jegyár negyedét, kétórásért a felét kell visszatéríteni. A vasúton utazók jogai szélesednek, az EU szerint jobb minőségű szolgáltatásra számíthatnak az…..
Imádom az online menetjegyváltást, már csak úgy váltom meg a menetjegyem, de a rendszerrel kapcsolatosan megint felmerült egy olyan hiányosság, ami finoman szólva is bosszantó. A gond az, hogy nem lehet jövő hétre menetjegyet váltani, lévén menetrendváltás lesz. Nem értem miért…..
Mikor még hetente jártam én is Budapestre Mezőberényből hasonló dolgokat éltem át. Igaz az kb 2-3 éve lehetett. Azt gondolná az ember, hogy azóta ha kicsit is, de változott valami. De semmi. Ha vasánap kiesik egy-két kocsi, az komoly gondokat okoz. Azt nem hiszem el, hogy nincs még x…..
Tamás jegyet szeretett volna venni egy általa az interneten kinézett vonatra. Nem volt semmi gond, de a pénztásorok nem ismerték, és a menetrendben sem találták a vonatot. A végső tanács az volt, hogy ilyen ritka vonat esetén tessék megnézni a vonatszámot... Apró kérdés: miért…..
magocska 2009.11.16 14:52:33
@Ákibard!: Szerintem internetesre gondolt..
Aki tanítási időszakban pénteken helyjegyes IC-re akar szállni, jobban teszi, ha elővételben napokkal korábban megvásárolja a jegyet, mert 100%, hogy nem lesz már pénteken. De a kedvencem, amikor maga a pénztáros buzdítja az utast, hogy szálljon fel, és igaz 900 forint sarcot fog…..
magocska 2009.10.14 17:39:16
@Kopi3.14:
"ez máshol is így van, sőt, ott esetleg egyedül is megéri autóznod."
Lehet, csak máshol van más előnye a vasútnak, amiért az emberek mégis ezt választják. De amíg kocsival ugyanannyi idő és két személynek árban is jobban jön ki, addig nincs ami a vasút mellett szóljon.. A gyorsvonatokon az utazási kultúra miatt még a cigifüstöt is lehet szagolni.
A tolvajok igen cselesek. Mint arról már írtunk, üres laptoptáskát hordanak maguknál, és ha megtetszik nekünk a miénk akkor egyszerűen csak kicserélik, és sietve támadnak. Amikor mi felnézünk ellenőrizni a csomagjainkat látjuk, hogy minden rendben, nyugisan utazunk tovább.…..
Folyamatosan nő a trükkös elkövetők által üzött vishing, vagyis telefonos adathalászat. Nem egyszerűen csak telefonálgatnak, hanem iparszerűen hamis call centereket üzemeltetnek a bűnözők. Koreai áldozatok bejelentése alapján indítottak nyomozást Kínában, melynek során…..
A lenti egy igazi MÁV-os történet. Kigyulladt egy mozdony Kápolnásnyéken, Füle és Balatonfőkajár között, ami miatt a vonalon közlekedő szinte összes vonat késett. Olvasónk édesapja a Budatétényi megállóhelyen várta a vonatot de hiába, mert nem jött. És erről a MÁV is…..
Olvasónk hiába jelezte leszállási szándékát a 276E autóbuszon, mert a jármű az Ananász utcai megálló mellett olyan tempóban haladt el, mint ha ott nem is lenne megállója. Utasunk szólt a buszvezetőnek, hogy jelezte a leszállási szándékot, le szeretne szállni. Nagy hiba volt,…..
Legutóbb az egyik elővárosi vonal miatt emelt szót egy olvasónk, azóta egyre többen jelezték, hogy az új menetrend rosszul érinti őket. Azt egyre kevésbé értem minek kell erőltetni az IC vonatokat, gyakorlatilag a jelenlegieknek semmi közük a régiekhez. Persze tekinthetjük ezt is…..
Új MÁV blog Biznisz long 2009.04.22 10:50:00
A MÁV ismét fejlesztett. De minek? Akinek van pénze, az nem fog vonattal menni 70%-ban. Aki 2 országon keresztül utazik, az meg nyilván repülővel fog, hiszen az gyorsabb, olcsóbb(?). Tehát összegezve megint csinált a MÁV egy parasztvakításnak kiváló szolgáltatást, amit az utasok…..
Olvasónk az elmúlt héten napló szerűen gyűjtötte MÁV-os élményeit. Hóesés - késés, hibás biztosítóberendezés – késés, és szívás korlátlan mennyiségben: 2008. február 17. Országos havazás, a MÁV Start hírportálon folyamatosan tájékoztatnak a várható…..
magocska 2009.03.04 11:55:44
@Ákibard!:
Sajnálattal hallom :( Mondjuk már úgyis mindegy, máshogy alakultak a dolgaim. Nem baj, majd leszek villamos vezető :D
Tisztelt MÁV-figyelő!Február 22-től vezették be a módosított menetrendet a 30a vonalon. Erről egy külön bejegyzés is volt "Február 22-től menetrendi módosítások" címmel. Ezzel a módosítással próbálta meg "kijavítani" a MÁV-START azt a hibát, amit még…..
magocska 2009.03.04 11:52:51
Nem irigylem a MÁV azon utasait, akik napi rendszerességgel átszállással együtt veszik igénybe a társaság igen magas színvonalú szolgáltatásait. Olvasónk Gyulán szeretett volna átszállni IC-re, de jegyvásárlásra és átszállásra csak 5 percet kapott. A MÁV szerint…..
magocska 2009.01.16 12:08:30
@Ákibard!:
"Ezen kár hőbölögni, aki az IC-re válr jegyet azért teszi, hogy gyorsabban komfortosabban utazzon"
Hát nem. Aki Budapestről utazik Békéscsabára (mint én) azért vesz IC jegyet, mert éppen az megy a megfelelő időpontban. És az a bizonyos megfelelő időpont valahogy mindig pont az IC indulására esik (általában felváltva mennek óránként: 1 ic - 1 gyors). Tudom, várhatok még egy órát és akkor nem kell IC-vel mennem, csak hát havi egyszer járok haza és akkor igyekszem a legtöbb időt otthon tölteni, az egy óra plusz is számít.
Na meg az új menetrend bevezetésével a megállók között semmi különbség nincs. Tehát tényleg csak a plüss üléshuzatot és a dohányfüstmentes utazást fizetem meg.
Tisztelt Ügyfélszolgálat! 2008. december 4-én a 925-ös számú vonattal utaztam Győr-Budapest Kelenföld viszonylatban. Az utazásom során tapasztalt alábbi észrevételeimre válom az Önök válaszát:1. Az utazóközönséget előbb 10, majd 20 perces késésről tájékoztatták…..
Alant olvasható levél írója a MÁV takarítóinak gyöngyszemeivel találkozott. Nevetgéltek, hadonásztak a seprűvel, nem csináltak semmit, és az egyikük ki is jelentette, hogy nem érdekli a munka, majd kitakarít más a vonatot:Tisztelt MÁV-START Zrt! Úgy látom, Önök még…..
És azt se, mennyi az engedélyezett sebesség a 29-es vasútvonalon. Egy kedves olvasónk, Mózes Krisztián bocsátotta a rendelkezésünkre az alábbi levelezést. A MÁV Start ügyfélszolgálatól kérdezett a Balaton északi partján futó vasútvonalról. A válasz magáért beszél. Bár…..