Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MihawK

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Interjú Remus Cernea, a Román Zöld Párt elnökévelA romániai zöldek fiatalok, feltörekvők és ami a legfontosabb: semmi közük az exkommunista rezsimhez. Románia parlamenti pártjainak ismerjük az autonómiához kapcsolódó gondolatait, hozzáállását, a Zöld Párt ellenben egy…..
Tusványos Porlik, mint a szikla... 2010.07.24 02:03:00
Fogy a magyar! Mit kell tenni ellene? Erről szólt az EMNT – Jakabffy sátor előadása, Népesedés a Kárpát-medencében címmel. Ki is beszélhet erről hitelesebben, mint a nagycsaládos szülők és a témát kutatók. Köztük is Kósa Ádám, magyarországi EP-képviselő a…..
Sok gondolat ismétlődik Tusványoson, jó néhány téma kimeríthetetlen, vagy egyszerűen csak az elmúlt év alatt alig, vagy egyáltalán nem történt előrelépés. Van olyan eset is, amikor mégis. Ilyen az egyházi átvilágítás. Ez kivételesen jó tempóban halad, bizakodóak a…..
Tusványos Berágva 2010.07.22 23:26:00
Fogyó-, vagy hízókúra a táborozónak Tusványos? Igénytelenek, vagy gurmandok járnak a szabadegyetemre? Rövid összeállításunkban azt próbáltuk feltérképezni, mitől hízik a táborozó.Mivel mi is a szervezők közé tartozunk, természetesen ingyen jár a kaja. Milyen jó! –…..
... avagy mindig is lesznek Markó-bérencek és Tőkés-fullajtárokSzervezési figyelmetlenségnek is elkönyvelhetjük, hogy a Markó-Tőkés találkozóval egyidőben kellett volna kezdődnie a „Balos és jobbos” cimkék az erdélyi magyar sajtóban című panelnek, melynek…..
Kérdés: Miért repült el a mai nap folyamán kétszer is két világáborúkori bombázó repülőgépnek kinéző vasmadár a fejünk felett úgy, hogy szinte a fenyőfák csúcsait súrolták?Válaszlehetőségek:1. Szúnyogírtanak. (Neeeeem)2. Kiöntött az Olt és a cséféré vonatpótló…..
Van egy örökségünk, melyben rendet kell tenni egyházi-, illetve állami szinten.Az egyházak vagyonának-, főként ingóságainak visszaszerzéséről esett szó ma délután az EMNT-Jakabbfy sátorban. Róth András Lajos történész, a Haáz Rezső Múzeum ügyvezető igazgatója…..
...de ott nem adják hétköznak a Csík Zenekart. Nem egy sikeres Tusványos-ajánló köszöntés, nem is egy sikeres Csík Zenekar ajánló. Tudom. De ha ezt énekelték! Igaz, Lovasitól "lopták". Az idei nyári szabadegyetem első koncertje. Meg kell szóljam mindenekelőtt TSz-t,…..
Tusványos Gyüttem, ittam, áztam 2010.07.20 14:24:00
Megérkeztem. Gyorstalpalás: „Nehéz hét lesz, kitartást!” – ehelyett jobb szeretem a „Nehéz hét volt, köszönjük!”-et. Polgármester köszöntőjéből csak foszlányokat hallottunk a jobb oldalon: „… medve… vér… vér……..