Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atlétás Bandi

15 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Kávémodor 2014.06.21 21:32:23
Talán gyorsabban közöltem a Facebookon, mint kellett volna (hiszen a poszt már a fejemben volt), de legalább kiderült: jó sokan gondoljuk ugyanígy - lesz is mit mesélni az unokáknak: volt egy 100+ lájkos posztom még 2014-ben! A boros- és a kézművessör-forradalmak után újabb…..
Kedves Olvasóink! Bizonyára Ti is észreveszitek nap mint nap, hogy aggasztóan durvul a közbeszéd: a kurva-kúr-geci-fasz-köcsög-szerű szavak, a rák egye ki a szemedet és hasonló átkok vészesen terjednek, mint a himlő. Mi ennél sokkal rafináltabb, elegánsabb megoldásokra…..
Modorosblog A BKV-mániás 2013.01.16 13:23:52
Ajánlom kedvenc bloggeremnek, Hamsternek.  Leszögezem az elején: tömegközlekedés csak Budapesten van. A többi csupán néhány helyi viszonylatú, fura színű jármű kapcsolata, későn kelő vidékieknek szórakozni. A nyelvhasználat se mindegy: míg Budapesten átszállás van,…..
Atlétás Bandi 2013.01.16 14:50:54
Atlétás Bandi 2013.01.18 15:07:29
A buszos: típusjelek, belső becenevek, gyári számok, előnyök, hátrányok és műszaki adatok pontos ismerete. Buszos kártyával kezdi, az ott szerzett elméleti tudás (az összes adat fejből tudása, a pakli tetszőleges adat szerinti sorba rendezése) első gyakorlati alkalmazása a helyi buszjáratok rendszámainak betanulása, hiszen mennyivel jobb úgy tudni az összes rendszámot, hogy közben azt is tudod, hogy mekkora a jármű lökettérfogata (10350 ccm). A flotta feltérképezésének közben az összes vonalat végigjárja (lehetőleg a jobb első ülésen ülve), így további belsős információkat jegyez meg: ülőhelyek száma, állóhelyek száma, utazási feltételek, büntetési tételek, határidők, bérlettípusok, stb. Egy idő után a sofőrrel együtt "vezet", gázt ad, fékez, gombokat nyom (B R I II A N), ajtók záródnak. Szélsőséges esetben nem szinkronban vezet a sofőrrel, felülbírálja: fejben fogyasztásra optimalizál, gyakrabban motorfékez, átengedi azt a jó nőt, ráhúz a tollas cigányokra, dudál a hetedikeseknek.
Szerencsés esetben a buszozásra rátett nyári szünet utáni évben érdekesebb játékot talál (pl. Tutti Frutti műsor a SAT1-en), rosszabb esetben _beszippantja_ a belebújós cipők, a kék rövid ujjú ingek és a sötétkék mellények világa, és hivatásos lesz.

A vasutas: Csörgő, Szili, Szöcske, Szergej, az isteni Gigant, és hát persze a szent tehén, a Nohab. Neki ez a szerelem. A lakatosműhely gépzsíros szaga, a tonnáktól feszülő hatalmas kampók nyikorgása, a hang, amikor a vonat fékez, és a fém a fémen megállítja a fémet. Kedvenc kiválasztása, pályaszámok, gyártási szériák, történetek megismerése, majd megtanulása. Adott mozdonytípusból a lehető legtöbb lefényképezése, hangjuk rögzítése, kategorizálása, internetre feltöltése. Mozdonyok megszemélyesítése a képaláírásokban: "V63 052 viszi a 17:40-es nagykanizsai sebesvonatot 1994. augusztus 26-án Zalakomár térségében (saját felvétel)". Vasúti szakkifejezések és szleng megismerése és használata: köfi, köfe, meráfi, Vezér Úr, zöld az eleje, mehet a vitorla.

Az átszállási stratéga: őt a közlekedés rendszere köti le. Érdekesek a járművek is, persze, de nem annyira, mint a hatalmas rendszerek egymáshoz kapcsolódó szuperhálózata. Tervez, dönt, optimalizál, számol, taktikázik. Akkor boldog, ha átszállhat: hova kell állnom a győri peronon a 13:50-es nemzetközi gyorsvonathoz, hogy egy budapesti átszállást is beleszámolva a 19:15-ös szegedi 1-es villamoshoz a lehető legkevesebbet kelljen gyalogolnom? Készségszinten ismeri minden érintett állomás (és megállóhely) alaprajzát, lépcsőit, shortcutjait, az érkező szerelvények hosszát, érkezési és indulási vágányát. Saját magát a tökéletes utazónak gondolja, és úgy is viselkedik: nem szemetel, nem rongál, nem bliccel. Tudatosan közlekedik, a bizonytalanoknak, rutintalanoknak segít (tessék csak nyugodtan leülni, csak a szerelvény hátsó négy kocsija közlekedik Miskolc Tiszai pályaudvarig, ez a rész Debrecenig megy). Néha azért szívesen meghúzná a vészféket (vajon megtalálnának? keresnének?), mégsem teszi. Ha szerencsétlen módon közvetlen járatot fog ki, akkor is átszállósat játszik: vajon hány olyan megállóban tudnék leszállni út közben, ahonnan pontosan két átszállással 21:30 előtt Pécsre el lehet jutni?
-Mi annak idején állandóan csajoztunk a srácokkal. A mi korosztályunk még a Tabánban, az idősebbek az Ifiparkban, az utánunk jövők meg inkább a dizsikben meg a punkkoncerteken. De ment rendesen a nőzés, versengtünk, hogy egy este ki tud több csajt felcsípni. A lekérések után…..
Atlétás Bandi 2012.12.06 09:16:02
Az egyre terjedő méregtelenítő scammel már mindenki találkozott: teák, diéták, táplálékkiegészítők, kezelések, mind-mind hogy megszabaduljunk attól a sok csúnya méregtől. Mert hát a civilizációs ártalmak, meg a környezetszennyezés, és hát mennyi toxikus cucc gyűlik fel…..
Atlétás Bandi 2012.10.30 12:43:06
@Lokál Patrik: ez a lúgos lerakódásokra alkalmazható, vagy a savasakra is?
Léted értelme, hogy bennünket, UTASOKAT, a számunkra kívánatos helyre szállítgassál nagyra nőtt kis járműveddel. Mivel te, illetve vállalatod utazási feltételeket szabott számunkra, mi is összeállítottunk neked egy aprócska, afféle illemtani kódexet a minél zökkenő- és…..
Emelj! Emelés, edzés, gyúrás 2012.10.05 07:00:00
Úgy gondoltuk, ideje tisztázni a terminológiát és egyértelmű különbséget tenni mozgás, edzés, testépítés, gyúrás és emelés között. Mi - ahogy a blog neve is célratörően utasít - emelünk. Súlyokat, saját testünket. Az izomépítés, zsírégetés tulajdonképpen csak egy…..
Atlétás Bandi 2012.10.05 11:11:51
@Megadatott: a képen lévő arcok nem _hasaznak_, azoknál a mázsánál kezdődik a férfi, meg a 8 grillcsirkét kell enni szövegek jellemzőek. Meg a "ne guggolj, mert elszakad az achillesed" szövegek.

Az igazi hasazók azok ilyen felüléses szuperszeteket tolnak, közben vádliznak és alkarra gyúrnak. Jelentős zsírréteg borítja az egész testüket, különösen a has környékén lötyög egy jó nagy párna. 40 alatti, jóllakott cseh faternek látszanak (mert 2-en vannak általában, nem ritkán régi haverok vagy rokonok (gyere sógor, lemegyünk gyúrni)).
Az egyikük a Rutinos Gyúrós, ő találja ki a gyakorlatokat, de mindketten rendületlenül, és különösebb eredmény nélkül gyúrnak. Nem zavarja őket, hogy az öt különböző szögben tárogatás és a 4x30 felülés ellenére ugyanakkora súlyokkal dolgoznak 2 éve, és a belük is egyfolytában nő a sörtől, úgy vannak vele, hogy addig sem kell otthon lenni, meg azért a keddi focin még így is kicsit feszesebbek annál a tohonya Zsoltinál a logisztikáról.
Az operett Bonnie és Clyde-ja eddig érthetetlen módon kimaradt a blog felhozatalából, pedig a STÁRduó számos szempontból unikumnak számít. Pl. társaságukban egy Szűz Mária arcképével dekorált uzsonnadoboz totálisan elvesztené giccses jellegét. Előadásmódjuk a hallgatóságot a legkülönfélébb…..
Lányok! Nem mindennapi megtiszteltetésben részesültünk, ugyanis Magyarország egyik legnépszerűbb blogjának kulisszatitkaiba nyerhetünk bepillantást, két snájdig, edzett úr segítségével. Jobbomon a mindig vidám, hamiskás mosolyú Modor Tibor úr, aki a fittség nagykövete lehetne.…..
Atlétás Bandi 2012.10.01 09:16:29
Sziasztok! Sokmindenről volt szó itt a blogon, de a valódi kockázatokra még - szánjuk-bánjuk - nem tértünk ki. Úgy érezzük, ilyen megtisztelően népes rajongó- és olvasótáborral egyben nagy felelősséget is kaptunk a vállunkra: ideje hát a sport árnyoldalaira is felhívnunk a…..
Miután a cím okozta sokkból magához tért a kedves olvasó, elmondom: Nick Mihailovskinak, a Google Analytics vezető fejlesztőjének és evangelistájának szíves januári, galyatetői közlése alapján valami sokkal átfogóbbra kell készülnünk: analitikai platformra, mely mindent…..
Atlétás Bandi 2012.07.04 09:34:13
@is: fonton egyet állítottam

@untermensch: küldj egy screenshotot kérlek, mert nem bírom reprodukálni a hibát egy platformon és browserrel sem! Kösz.
Azelőtt Szendvics 2011.03.27 20:00:00
Csirkemellsonka, aszpikos felvágott, bonzsúr krém? Az, meg paradicsom februárban, zsírszegény sajt, tofu, magos mustár, az a izé bogyótok, oliva, meg még a halál fasza is! Zsömléből meg a hat magos, meg a wellnesszes. Tudod milyen egy rendes szendvics, öcsém? Szál…..
Atlétás Bandi 2011.03.28 13:31:22
@bekbórd: eleve mikor evett az ember csirkét, érted. Vagy a csirke volt a beteg vagy az ember! Nem ám RÁNTOTTHUS minden nap!

@gyvy: ki van gondolva szépen az EastSee hálózat, barátom! Halászlé To Go, Keszeg paprikás lisztben menü, Ecetes ponty Super Size.

@lifeofmyown: klasszikus értékek
Atlétás Bandi 2011.03.28 16:46:16
@tff: pontosSan, 450-ért extra adag halTEJ
Atlétás Bandi 2012.02.09 12:57:25
@Somló November: igen, régen legalább néha frissült :(
Azelőtt Pesti vicc 2010.12.11 20:01:00
Hanyas vagy, te disznó? Blokkolnám? Milyen Péter? Ez a humoros neked? Háromezer liter oxigén, aztán röhögtök a más nyomorán? Mi még vicceken nevettünk, nem a bazmegoláson. A Latyi meg a Kiskabos olyan kabarét csináltak, amivel világhíresek lehettek volna, ha nem ide…..
Atlétás Bandi 2010.12.13 10:12:21
@Streil ezredes: és milyen igazuk van!

@Csehszlovák Kém: nemzetközi probléma ez, teljesen egyértelmű

@A Buszos Karesz: csak azzal vigasztalhatjuk magunkat Kareszkám, hogy az úriemberség mindig divat lesz, bármennyire is tiltakoznak ellene ezek a maiak
Atlétás Bandi 2010.12.15 13:43:59
@szliper: igen, nincs kivétel sajnos :'(

@CoolBrady: köszönöm, hogy észrevetted! ;D
Atlétás Bandi 2012.01.02 08:58:35
@giantoctopus: hát ja, ezek a blággerek sem a régiek már. Eltűnt az Arany Generáció, azelőtt a blogok is sokkal jobbak voltak!
Modorosblog Régi idők focija 2011.11.11 06:00:00
Már a közepén sírtam. Lassan olvassátok minden mondatát. - Franc essen már ezekbe, hogy tényleg megint a vébédöntőben kell kikapni a náciktól… Tipikus magyar betegség. A 84. percben nem szabad őrizetlenül hagyni egy ilyen kaliberű foDbalistát, mint ez az Ahmedagic… -…..
  Modoros-olvasók, szevasztok! Na, csak mert rég szóltam, meg volt pár félreértés (panasz) az elmúlt időszakban - csak nehogy azt higgyétek, hogy meguntuk vagy ilyesmi. Alant egy képzeletbeli interjú a gyakran felmerülő kérdésekkel és a válaszokkal.   -Tibikém,…..
Atlétás Bandi 2011.08.22 19:26:25
Atlétás Bandi 2011.08.27 20:18:02
@tff: főnököm, kell h legyen! :)
Repülést gyűlölés: városszélére utazni kellés, becsekkolási sorbanállás, súly/méret para, öv/cipő/óra/faszpirszing baszakodás, laptop/iPad majomkodás, nagy nehezen összepakolt táskát ízekre szedés, mert valahol van benne egy parfümös üvegben 20ml. Beszállítlás mindig…..
90 Mo-Do - Eins, Zwei, Polizei 2011.04.16 19:08:00
Év: 1994 Nemzetiség: olasz Valószínűleg ez is egy amolyan „homlokoncsapós” nóta lesz – akkoriban egy egész generáció német nyelvtudását alapozhatta meg a gyermekmondóka-szintű szövegvilággal, amelyet aztán Blümchennel fejlesztettünk tovább. „Ja-ja-ja,…..
Subba TV2: Nagy Duett 2011.04.15 22:06:00
Akinek van lehetősége a péntek esti bebaszás alatt tévét nézni, mindenképpen a Nagy Duettet nézze! Eredeti koncepció szerint a duettet éneklők közül az egyik profi, míg a másik amatőr. Az szinte garantált, hogy az előadások alatt semmi más nem fogalmazódik meg az emberben, csak…..
Atlétás Bandi 2011.04.16 19:47:13
Na most szittyó nélküli poszt így vasárnap estére, két ügyet jelentek be nektek: Elindult a Söntés galéria, ahol a posztokban előkerülő italokról lesznek fényképek, ide bárki piája bekerülhet, szóval küldjetek bátran fényképeket, a mjélem itt van jobb oldalon. Az első…..
Atlétás Bandi 2011.04.02 15:48:36
@gyvy: mi lesz a menü? :)
Atlétás Bandi 2011.04.13 09:11:15
@tff: "egyesek" :D

@mrs.starkey: igen, az folyékony almáspite, ízleni fog
Atlétás Bandi 2011.04.16 19:45:21
@mrs.starkey: :)))

@tff: hallod, szerintem valami megaposzton dolgozhat, hogy a SAVAS meg a MENTES víz milyen arányban adja ki a tökéletes zöldkupakoSSat
Modorosblog A PC aranykora 2011.04.13 06:00:00
Az internet hőskora és a panelasszociációk után újabb Nosferato-Modor termék - ezek tényleg a legjobbak. Szokás szerint Ő került idézőjelek közé.Figyelj, segítek lecserélni a hatvannégyeseteket. Lehet, hogy tök jókat lehet játszani rajta még mindig, de új irányba kell…..
Atlétás Bandi 2011.04.13 09:22:15
Modorosblog Elkurvultak 2011.04.04 06:00:00
-Már nem akarom tudni, hogy ki csinált ipart a zenéből... tudod, az a baj, hogy hiába eredeti és tehetséges bárki is - a hírnév, a siker és a pénz mindenkit megront előbb vagy utóbb. Mint a hatalom. Persze az elején elhatározzák, hogy ők aztán soha nem változnak meg és…..
Söntésblog Kevert 2011.03.22 20:30:00
Ez mindennek az alja. Palackozva ennél rosszabb ital szerintem nem kapható. Házilag barkácsolni persze biztos lehet valamit, de ez az aranyló-pirosló golyvás üveg még az alsó polcokon is jogosan szégyenli magát. Komponensenként is borzasztó, császárkörte likőr aranyhajó…..
Atlétás Bandi 2011.03.25 11:04:14
@tff: vagy amikor elkapta a kiscsókákat, ahogy a szélvédőhöz hanyagul ledobott százas pirosmultijából megpróbálnak észrevétlenül kivenni 2-3 szálat. Na ott se lettem volna a helyükben, érted.

@mrs.starkey: dobozost bort ezek az ilyen igényesSebb latin népek, mint az olasz meg a spanyol boldogan nyakalnak, zacskósat viszont még nem láttam, elég kemény, ha tényleg van :D
Atlétás Bandi 2011.03.25 15:02:13
@wpet: sííííj, így név alapján nagyon meglepne, ha ez nem valami Várda Drink termék lenne :D
Atlétás Bandi 2011.03.27 18:17:20
@tff: beszarás :D
Modorosblog Bezzeg nagyanyáink 2011.03.27 16:15:00
Mit iszol, jóember? Cukormentes üdítő? Nem vagy te normális. Tudtad, hogy az aszpartám sizofréniát okoz? Bele fogsz gárgyulni, aranyapám. A cukornál tízezerszer édesebb, és csak jobban el fogsz hízni, mert a tested egy idő után hozzászokik, és azt hiszi rá, hogy cukor. Te is…..
Atlétás Bandi 2011.03.27 16:34:42
Az Android - az egy szar.Áááá, az Android, az aztán tényleg egy rakás szar. Valami hülye kitalálta, hogy lekoppintja az iPhone-t, de elég szarul sikerült. Hát nézd már meg ezt a szart, akadozik, recseg-ropog, full bóvli műanyag szar az egész úgy ahogy van. Hát hasonlítsd már…..
Atlétás Bandi 2011.03.25 11:10:58