Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SAPécs

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okosabb politizálásra addig nem lesz Magyarországon lehetőség, amíg a monolit nyugdíjastömböt fel nem szalámizza valaki. A zsarolási potenciáljuk ugyanis súlyos problémát jelent. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Az OVB hitelesítette egy nehézipari szakszervezet egyik…..
SAPécs 2010.08.18 12:52:05
Szerintem az nem hiba, hogy 40 év szolgálati idővel el lehessen menni nyugdíjba. Én jelenleg 44 éves vagyok és jól érzékelem a különbséget aközött, ahogyan akár csak 10 évvel ezelőtt adaptáltam az új dolgokat és ahogy most. Nyilván jelenleg még nincs problémám , legfeljebb kicsikével lassabb vagyok, de ez a folyamat az idő előrehaladtával progresszíven fog nőni, látom az előttem lévő példákból. Szerintem ha más nem, végül maguk a cégek fogják kezdeményezni a megfelelő időben történő nyugdíjba vonulás lehetőségét, mert mit fog kezdeni egy hatvanvalahány éves dolgozóval akinek már kínszenvedés lesz megtanítani az új alkalmazásokat stb. Van olyan terület, ahol a tapasztalat ezt kompenzálja, de azért van ahol nem. Szóval szerintem jó, ha van lehetőség korkedvezményes nyugdíjra, csak a feltételeket kellene jól meghatározni. Szerintem igenis kevesebb nyugdíjat kellene, hogy kapjon aki korábban megy el, mint aki végig dolgozza a törvényesen előírt időt. Másrészt jó ha megfelelő plusz járulék fizetése árán, ha indokoltnak látják a cégek is elküldhessék nyugdíjba a dolgozóikat.
A közelmúltig volt is ilyen lehetőség, nem tudom, hogy jelenleg is létetik-e? Mindenesetre szerintem ki lehetne alakítani egy viszonylag rugalmas rendszert, ahol a ledolgozott szolgálati időt figyelembevéve differenciáltan kapnánk nyugdíjat, és aki valamivel kevesebbel is beéri annak legyen lehetősége korábban nyugdíjba menni.
ProgBlog Kitört a pánik… 2010.08.16 20:25:00
Az MSZP-nél kitört a pánik. Rájöttek, hogy valószínűleg nem élhetik túl az önkormányzati választásokat, a finom ösztöneik megsúgták nekik, hogy kb. 2010. október 3-ig tartott az a szép korszak, amikor legfeljebb közepes képességű emberek százai még honi mércével (a…..
Akárhogy is nézzük, a svájci frank alapú lakáshitelek többségének a THM-je 6 és 8 százalék között mozog. Az euró hitelek THM-je valahol 8 százalék körül kezdődik, forintalapú piaci lakáshitel pedig nemigen létezik 10 százalékos TMH alatt, de még 11 százalék alatt is…..