Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ördög_

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immár harmadik éve (szóval tulajdonképpen hagyományról beszélhetünk…), hogy karácsonykor megkérem a blog olvasóit (itt és a Facebookon), hogy mutassák meg, miként is teltek az ünnepek, milyen fát állítottak. Idén is rengeteg fotó érkezett 15 országból, köztük olyan…..
Minden nap akad valaki, aki megkérdezi tőlem, hogy milyen arckrémet használok. Nincs titkom, de a napi 3-4 liter víz kell, hogy ne legyen ráncos a homlokom. A krémre visszatérve igazából általában semmilyet, de ha nagyon odafigyelek magamra, hogy tip-top legyek, akkor az esti fürdés…..
ördög_ 2015.10.16 18:30:58
@megadeth1: Hol?
JogÁsz Kutyavilág 2015.08.10 20:07:01
A XIII. Kerületi Közterület-felügyelet - mintegy két évi kutyás-nem kutyás békés egymás mellett élés után új erőre kapva -  ismét „razziázni” kezdett a…..
ördög_ 2015.08.11 17:37:22
@Mrsidealcom1: én is nagyon remélem. De sajnos attól, hogy én elhúzok, még nem lesz kevesebb a kutyaszar az utcán.

Amúgy a kommentjeid roppant "színvonalasak" voltak, érv, kulturált vita zéró, marad a nettó személyeskedés és fröcsögés. Vicces, hogy pont te kéred számon máson, hogy miért nem értelmesebb dologgal tölti az idejét kommentelgetés helyett :D
A Germanwings keddi tragédiája óta a fokozatosan érkező információkból lassan összeáll a 150 ember halálát okozó végzetes repülőút története. Maradtak azonban nyitott kérdések, amelyekre eddig nem kaptunk választ. 1. Mi történt közvetlenül a becsapódás előtt? A brit…..
Korábban már belekóstoltunk a retro édességek nosztalgiával átitatott világába és örömmel konstatáltuk, hogy ugyanolyan örömmel gondoltok vissza gyermekkorunk nyalánkságaira, mint mi magunk. Rengeteg szavazatot és hozzászólást gyártottatok és arra is felhívtátok a…..
Füstleves Étteremben 2014.12.26 06:39:00
Ti szerettek éttermekbe meg kávézókba járni? Én nagyon. Nem kell öregnek lenni ahhoz, hogy valaki emlékezzen: milyen volt, mikor még lehetett dohányozni ezeken a helyeken.  Mikor még én is dohányoztam, természetes volt, hogy étteremben evés előtt, és evés után cigarettáztam.…..
Én ilyen szomorú bakancsfotót még nem láttam. Pláne, hogy a kis hülye fogpiszkálóval kitámasztott talp egy Vibram, ami a világ első, kifejezetten hegymászásra kifejlesztett vulkanizált talpa a megbízhatóság és a hosszú élettartam ígéretével. Persze, lehet, hogy ez a…..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
ördög_ 2014.09.24 21:32:22
@krakkik: Nem kellene ennyire feketén-fehéren látni. Egyrészt akinek nincs gyereke, az sem feltétlenül azért van, mert hajnalig bulizik. Lehet, hogy hajnalig túlórázik, nulla szabadideje van és nem tud hol ismerkedni, így aztán ugye kivel vállaljon gyereket? Viszont sok ilyen ember annyit fizet be a ktgvetésbe, hogy finanszírozza a gyereknevelők juttatásait. Aki több gyermeket csinál, az nem feltétlenül hasznos tagja a társadalomban, kifejezetten sokan csimpaszkodnak a szociális hálóba és sajtolnak ki horribilis pénzeket, mert annyi életvezetési önfegyelmük nincs, hogy akkor és annyit, amennyit el tudnak tartani (arról már nem is beszélek, hogy sokan kifejezetten miért szülnek...).

Az pedig tény, hogy attól, mert csinál valaki három gyereket, nem biztos, hogy a jövő GDP-termelő harcosai lesznek belőlük...lehet, hogy valaki csak egyet nevel fel, de abból valóban hasznos ember lesz.

Nem akarok ezekbe belemenni, lerágott csont már ez, de hagyjuk már ezt az "akinek nincs gyereke, az egy fekély a társadalom testén" c. mantrát. Lehet, hogy többet tesz le az asztalra, minden szempontból.
ördög_ 2014.09.24 21:42:00
@polyvinyl: Vagy ott vannak a gyerek után járó juttatások, a gyermekellátásra, iskolára, akármire költött összegek...azt sem a gyeden lévő anyukák rakták össze jórészt.
K report Az állam, mint arkangyal 2014.01.23 08:25:16
NGM: "Magyarországon több tízezren azért nem tudják átvenni a diplomájukat, mert bár államvizsgáztak, a szükséges nyelvvizsgát még nem tudták megszerezni. Ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium 3 milliárd forintos keretösszegből "Diplomamentő" néven képzési programot indít. A…..
ördög_ 2014.01.23 20:58:02
@Az igazi Trebics: @nigel: Nálatok a pont.
ördög_ 2014.01.23 21:03:55
@Magyarország jobban teljesít: Lehet olyan kiváló, diplomás szakember, akinek nincs szüksége nyelvtudásra. Tényleg van ilyen. Ezért felesleges ehhez kötni a diploma kiadását. Aki olyan munkahelyre jelentkezik, hogy kell a nyelv, azt úgyis az adott idegen nyelven interjúztatják, nagyjából magasról leszarják, van-e nyelvvizsgája. Senkit nem érdekel, hogy 10 éve összekapart egy angol középfokút, ha azóta nem használta és max. köszönni tud angolul. Repül az interjúról.
A reformkorban a gyorsan növekvő Pesten a lakás a legkeresettebb és legdrágább árunak számított. A háztulajdonosoknak jó üzlet, a szegényeknek a legsúlyosabb gond volt a fedél biztosítása. A pesti Feldunasor palotái..
Mindig is tudtuk, hogy a magyar lányok a leggyönyörűbbek a világon. Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legszebb kanapészörfös magyar csajok 2013-ban. A tavalyi poszt sikere után elkészítettem az idei év válogatását is. (Nem néztem át 25 000 magyar CS tag…..
ördög_ 2013.11.23 20:03:57
A Századvég, tehát nem valami baloldali kormány ellenes csoport, hanem a kormány támogatásokkal jól megtömött intézetének kutatója szerint az egykulcsos adó évi 444 milliárd forint kiesést jelent az államnak aminek 75%-a a legjobban kereső 20% zsebében marad. Tehát a legjobb…..
ördög_ 2013.11.20 17:50:52
@Brúsz Pringstein: +1, erre akartam célozni a kérdésemmel én is.
ördög_ 2013.11.20 18:12:26
@tjunior: szerintem a legtöbbet adózó 20 % jellemzően a képzett, több nyelven beszélő, napi min. 12 órát multinál melózó munkavállaló, akik többnyire "gazdagságban" messze elmaradnak a tőkejövedelmekből élő/minimálbérre bejelentett, de hatalmas pénzeket lenyúló, fényűző körülmények között élő felső 20 %-tól.

Azt meg remélhetően Te sem gondolod, hogy a bruttó 300-at kereső jár Aston Martinnal és megy a Maldív-szigetekre nyaralni, mert ugye ő jól járt az egykulcsossal, tehát gazdag...
ördög_ 2013.11.20 18:24:36
@Brix: Nem is ezzel van a gond, hanem a sávhatárokkal...nem hiszem el, hogy nem lehet megérteni. Aki bruttó 300-at keres, az nem gazdag, aki igazán az, az nem, vagy csak minimálbér után fizet SZJA-t.
Az egyes nyugdíjrendszerek között jelentős különbségek akadnak, félő ugyanakkor, hogy ha a demográfiai folyamatok fenntarthatatlanok, akkor teljesen mindegy, hogy az adott ország a különböző rendszerek közül melyiket választja.Az elmúlt években a nyugdíjrendszerek átalakítása…..
ördög_ 2013.10.27 20:35:32
@desw: Ja, ezt én is bírom, van 3 gyerek, szja-t már nem fizet, azt majd fizetek én, hogy legyen belőle - többek között - iskola, óvoda, ahova az ő gyereke járhat, stb., én meg nem kapok semmit, csak fizethetem a számlát más után, mert nekem - ilyen-olyan okokból - esetleg nem lesz gyerekem.

Arra meg végképp nincs garancia, hogy minden gyerek hasznos tagja lesz a társadalomnak, ugyebár.

(nyilván leegyszerűsítettem a kérdést, de a lényeg ez)
Nem szeretek aktuáltémákat feldolgozni, főleg nem politikai érintettségűeket, pacifista lényemtől pedig a provokáció is távol áll. De most nem tudok szó nélkül elmenni az Alföldi-féle István, a király előadás kritikáiban felmerült egyetlen tényező mellett. Egyes…..
ördög_ 2013.08.25 00:33:51
@Mc Master: Teljesen hétköznapi példát igyekeztem írni, hétköznapi emberekről. A hétköznapokban ugyanis ezer és ezer közgazdász, mérnök, vagy bárki jelentkezne egy-egy állásra és bőven lenne merítés, amiből ki tudom választani a nekem teljesen megfelelő képzettségű, tapasztalatú, tiszta erkölcsijű "hétköznapi" Kovács Pistiket.

De feltételezem, hogy értetted úgyis, amit írtam. Csak gondoltam, a pontosítás végett...a poszt ugyanis - bár kiragadja Stohl példáját, ami engem teljesen hidegen hagy egyébként - bőven foglalkozik hétköznapi álláskeresős szituációval is.
A szerb rendőrség közlekedési járőrei olyan utasítást kaptak, hogy fokozottan figyeljenek az olyan sofőrökre, akik szándékosan, nagy sebességgel hajtanak át a piroson, vagy menetiránnyal szemben száguldoznak; és azonnal vegyék őket őrizetbe. A fiatalok körében ugyanis egy…..
Újabban, ha kókuszdiót látok valamelyik boltban, nem tudok ellenállni neki. Bevallom, megkedveltem a friss kókusz decens aromáját, csak úgy elropogtatva is finom és egészséges, ehhez még a barna belső héjat sem kell lefarigcsálni. Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy nehéz legyen (sok víz lötyögjön…..
ördög_ 2013.05.17 20:01:39
Akkor vágjunk bele!Az olló nyíró szerszám: a két penge egymáshoz nagyon közel (gyakorlatilag a penge mentén egy pontban érintkezve), egymással szembe forog, és egyszerre mindig egy ponton nyírják szét az anyagot. Ezzel szemben például a csípőfogók élei találkoznak, a…..
ördög_ 2013.05.09 21:19:51
Úgy tűnik, kormányunk nem elégszik meg az eddigi intézkedésekkel és a statisztikai másképp számolást sem tartja elegendőnek, így további lépéseket kíván tenni szaporodásunk érdekében - demográfiai programot indít az év második felében, "ha a gazdasági növekedés ezt…..
ördög_ 2013.05.08 22:04:46
@nyuggernyúzó: Ja, én nagyon szívesen eltartanám a szüleimet, de a fizetésemből még magamat is épp csak el tudom...és még nincs egy gyerekem sem, ha még rá is költeni kéne...
Még ma is sokan vallják, hogy akár egyszeri megcsalás esetén is "gondolkodás nélkül" szakítani kell - na persze, ha a hűtlenség ténye kiderül. Bár a tolerancia a nyugati társadalmakban egyre nagyobb, ami a hűtlenséget illeti, a megcsalás ténye továbbra is rengeteg ember számára…..
ördög_ 2013.04.24 10:18:10
@ghost recon: miért ne húzhatnám a számat? Attól még egy lenéző megjegyzés volt. Még akkor is így gondolom, ha egyébként veletek értek egyet, a kommenteket olvasva. Mert simán előfordulhat ilyen, akkor is, ha egy bizonyos megjegyzés nem tetszik (és az általam tapasztaltakból kiindulva kifejezetten csak a megjegyzés cáfolatát tudnám felhozni).
ördög_ 2013.04.24 10:28:13
@ghost recon: annyiról volt szó, hogy nem tetszett ez a megjegyzésed, de már sajnálom, hogy beírtam, vihar a biliben, nem ért annyit az egész.

Elnézést.
ördög_ 2013.04.24 10:44:49
@[megmondoember]: történtek már változások a világban, de ez sosem változott. És ahogyan valaki már célzott rá: a férfinek is lehet védekezni.
Szeretjük a mozit. Tiszteljük a filmeket, és azokat a nézőtársakat is, akik hozzánk hasonlóan jegyet váltanak rájuk. De ezzel úgy tűnik, nem mindenki van így. Mesélj nekünk a legrosszabb mozis élményeidről, amiről nem a film tehetett! Alapvetően azt vallom, hogy a…..
Töredelmesen bevalljuk, nem tudtunk ellenállni a most következő képeknek, muszáj megosztanunk egy szentpétervári fotós alkotásait. Andy Prokh kislánya és LiLu nevű macskája közös életét örökítette meg. Andy Prokh 44 éves szentpétervári fotós kislánya születésekor…..
ördög_ 2013.04.14 18:59:03
@odamondó:

Én nem vagyok egy macska-szakértő, de - ha jól azonosítom - ez egy brit shorthair cica, a fajta ilyen tömzsi, mokány :)
Már jó ideje felfigyeltem egy jelenségre a kerületünkben, amiről nem tudom eldönteni, hogy általánosan elterjedt figyelemfelhívó/rendszabályozó eszköz vagy az újlipótvárosi földalatti mozgalom sajátja. :) Feltünt, hogy az arcátlanul parkoló autók ablaktörlőjét felhajtják…..
ördög_ 2013.03.23 09:58:22
@Nick Leeson: én is Újlipótvárosban lakom és láttam így parkolni rengeteg férfit, sőt, túlnyomórészt férfit.

Amúgy ez itt valóban nagy probléma, súlyosbítva azzal, hogy a járdák telibe vannak szarva, mert a sok kutyatulajdonos cseszik összeszedni a kutyája mocskát. Sokszor kifejezetten nehéz úgy kerülgetni a kupacokat, hogy a járda amúgy foglalt, mert valami türhő odaparkolt.

Mindenesetre a legigénytelenebb városrészek egyike Budapesten, a parkolási és a kutyatartási kultúrát tekintve mindenképpen.