Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szarazpezsgo

40 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Louis CK, azaz Székely Lajos egy vörös, kopaszodó, nem túl jóképű, kissé elhízott, középkorú faszi, aki évek óta stand-up humoristaként keresi kenyerét, és alkalomadtán megpróbálkozik egy-egy tévésorozattal. Az első ilyen, a prolisitcomok non plus ultrájaként ismert Lucky…..
Kipróbáltuk a csak webkettőre alapozott hírezést, de hálistennek kudarcot vallottunk, így hétfőtől megint lesz rendes hírblokk reggelente, a megszokott 9:30-as időpontban (amikor éppen nincs fesztivál valahol az országban, ahol a sárban fetrengünk). Mazányi kolleganő kedvéért…..
comment:com Hírezés, de másképp 2010.06.28 09:30:00
Nyájas olvasóink már észrevehették, hogy oldalt van nekünk egy Twitterdobozunk, ahol szabóZ kollégával rendszeresen posztolunk rövid híreket, érdekes linkeket, satöbbi, ő a hazai médiából, én meg a világ többi részéből. Namármost.Mivel nyár van, ami uborkaszezon a tévében,…..
szarazpezsgo 2010.06.28 15:38:27
Tejben fürdünk és hatalmas, aranybarnára pirított, hibátlan minőségű mogyoróval dobáljuk egymást: a legújabb kori svájci futball legnagyobb diadalán vagyunk épp túl. A saját szurkoló által is elnéző szeretettel kezelt Nati élete védekező játékát nyújtva, de ahhoz képest…..
A kérdés az, hogy ki az a hülye, aki Svájcnak drukkol a foci-vébén? A válasz: az a hülye, aki egy hónapra nem válik a Cseles Csokik fanatikusává. Talán elég lenne, ha felsorolnék három dolgot: - elkapták és házi őrizetbe dugták Roman Polanskit - megajándékozták az…..
szarazpezsgo 2010.06.08 18:07:04
comment:com A nap képe 2010.06.03 10:00:00
Mától Sir Patrick Stewart...
szarazpezsgo 2010.06.03 16:26:46
Az a baj a HIMYM-höz hasonló, egy, meglehetősen vékony alapötletre épülő sitcomokkal, hogy egy ideig (két évad) lehet húzni az ember idegrendszerét az állandó mézesmadzag húzogatásával, meg a red herringekkel, a csalinak belengetett muterpótlékokkal, de egy idő után ez kezd…..
comment:com Megvolt a 10 000. 2010.05.31 10:30:00
Azaz a 10 000. poszt a Comment:com-on. 2005-ben indultunk, öt év alatt sikerült 10k posztot gyártani, az napi átlagot nézve 5,5 írás, és ebben már a hétvégék is benne vannak. Köszönjük a kitartó és megtisztelő figyelmet, a kommenteket és az emaileket, a verkli meg megy tovább,…..
szarazpezsgo 2010.05.31 13:21:21
Darwinban nem töltöttünk sok időt, megérkezés után megnéztük a helyi természettudományos és művészeti múzeumot, amely fantasztikusan gazdag anyaggal rendelkezik az északi terület növény-, állat- és ásványvilágáról, valamint az őslakos kultúráról. Az egyik…..
szarazpezsgo 2010.03.30 00:32:02
Havazódunk Havazódunk Eredmények 2010.02.07 21:54:44
 Kedves Gábor és lányok! Bár mindenkinek írtam személyesen is, azért Gábornak és nektek is összefoglalom egyben a mostani havazódunkos felhívás eredményét. Mind az Úton, mind a Szempont rovatba Jónap Rita cikkét választottam, a riportra pedig Tóth Zsófia írását…..
Sokan reklamáltak, hogy nincs semmi a blogon, aminek az volt az oka, hogy még el sem indultunk, de ez most megváltozik, mert holnap hajnalban indulunk. Előzetesnek feltesszük a tervezett programot az elejétől a végéig, persze még nincs meg minden 100%-osan, de azért a keret már áll,…..
Havazódunk számlaszámért pénz 2010.02.02 13:54:20
Kedves mindenki,akinek pénzzel tartozom, kérem, küldjön számlaszámot.kösziGábor..
Kedves Gábor és kedves lányok!Elkészült a Fülesbagoly, ha minden igaz, ma már kint is van astandokon, így együttesen is köszönöm még egyszer mindenki munkáját,részvételét!Összeírtam, kinek mennyi pénz jár a mostani számért, kérlek, intézzükúgy, ahogy múltkor:Tóth…..
szarazpezsgo 2010.01.28 15:21:17
Úton rovatosok figyelem!

A téma végül egyetlen szállodára, a visegrádi Thermál Hotel Visegrádra szűkült. (Info:
www.thv.hu)

Viszont mivel nem klasszikus PR-cikk, kérlek benneteket, hogy lépjünk ki a szálodda területéről.

Tehát: egy E/1. sz. cikket szeretnék abszolút női szempontból, milyen wellnes- és beauty-élményeket kaphat az ember a Thermál Hotel Visegrádban. (Mintha ott lettetek volna.) Van egy csomó extra kezelés, a tepidárium, a szauna, a pihenőszoba és az egész fürdő részleg olyan, mint az ezeregy éjszaka meséiben - de ezt úgyis látjátok majd a honlapon. Gyerekesek nyugodtan írhatnak saját szempontjukból, gyermekbarát a hely. :)

Viszont ezen felül kínáljunk programot Visegrád egészére - úgy gondolom nem lesz túl nehéz. Az idei évet Károly Róbert emlékének szentelik, talán ezt érdemes kicsit boncolgatni. Bövebb infók: www.visegrad.hu

Karakterszám: 3200
Határidő: február 5. reggel

Jó képzeletbeli wellnesselést nektek!

Köszönöm, üdv

Bea
Sziasztok, aktuális ötleteket kersek a Nők Lapja 7-es számához (megjelenés Február 17)Ami kellene: aktuális elöl-hátul, mi emberünkCserébe: együtt írjukelőre is kösziGábor ..
Először is idézet Beától:Köszönöm a lányoknak a híreket! Vágó Bogitól 7 darabot, Balla Hajnitól 2 darabot, Jassó Judittól 1 darabot (de ő írt legalább kettőt, amire a következő számban lesz szükségem), Viniczai Andreától 1 darabot válogattam bele. Hétvégén…..
Kedves mindenki,köszönöm nektek az elmúlt hetek intenzív munkáját - úgy gondolom, ismét összegyűlt elég anyag, hogy legyen értelme egy HavazódunkLIVE találkozónak, ahol elolvassuk, és értékeljük egymás munkáját.Szintén felhívnám a figyelmeteket egy blogbejegyzésre, ami az…..
Kedves kollégák,boldog újévet kívánok mindenkinek, remélem, isteni lesz az idei évünk is.Láttam, hogy távollétemben elkezdtetek dolgozni Beának, nagyon helyes, csak így tovább.Jómagam holnap térek vissza az életbe, lesz Nők Lapja értekezlet, aztán meglátjuk, hogyan…..
szarazpezsgo 2010.01.13 16:33:23
@NyT: Szia Viki, bocsáss meg, de a nickneved NyT és a "Viki" alapján még nem tudlak beazonosítani. Kérlek, keress fel, és akkor megbeszéljük.
Kedves kollégák!Újabb izgalmas és érdekes feladatok Beától. Ha egy üzlet beindul... :-) Kedves Mindenki!  Gábor igazat mondott: rátok fogok szokni, mert a jóhoz könnyű. :) Tehát ismét a segítségeteket szeretném kérni, mert lenne számotokra három témám…..
Kicsit megkésve kaptam a kezembe a Nők Lapja mellékletét, amely az internethez ad tippeket.A kiadvány tíz évvel ezelőtt haladó és értelmes kis füzetecske lett volna, de 2008-ban, amikor hozzátűzték az újsághoz, hervasztóan maradi. A Nők Lapja, ill. az ismertető szerzői – a…..
szarazpezsgo 2010.01.11 23:30:30
Hadd mutatkozzam be: Kertész Gábor vagyok, a Nők Lapja újságírója, és mivel személyesen is megszólítottál, Reckl Amál, úgy gondolom, nekem illik válaszolnom a posztodra. Pláne, hogy az Index főoldalára is kikerült. Most csak a magam, nem pedig a szerkesztőség nevében beszélek, bár remélem, hogy a többiek is így látják a dolgot. :-)

Egyetlen dolog elöljáróban:

- Elég unfair dolog úgy lehúzni egy mellékletet, hogy az említett mű több mint egy éve jelent meg. Nem azért, mert elavul a dolog, hanem azért, mert nem kérhetem a kommentelőket, hogy vegyenek egy Nők Lapját, és döntsék el maguk, mennyire hasznos/nem hasznos az elmített kisfüzet. Mivel nincs a kezükben a füzet, alapból hátrányba kerülök veled szemben, és így nehéz védekezni. No de azért próbálkozom…  Menjünk akkor pontról pontra.

1. "Kis ízelítőként: a Google mint extra tipp szerepel a füzetben… Azt hiszem ezzel mindent elmondtam a kiadvány tudásszintjéről."

A füzettel kettős célunk volt. Egyrészt azt akartuk, hogy olyanok is kedvet kapjanak az internethez, akik eddig nem tudtak róla semmit (olyan rossz küldetés ez?), másrészt, hogy azok, akik már konyítanak hozzá, jó kis extra ötleteket kapjanak. Az effajta szórás kifejezetten fontos, hiszen a Nők Lapját – hála istennek – jelenleg kb. 1 millió ember olvassa (nők és férfiak egyaránt).

Én értem, Reckl Amál, hogy zavar, ha a kezdő netezőknek néhány sorban leírjuk, hogyan kell kezelni a Google-t. De most őszintén, tényleg azt gondolod, hogy az említett cikk maradék részét - ami a keresések finomításáról szól - mindenki tudja? Én például vállalom, hogy gyakorló netező létemre a cikk írásáig nem ismertem az összes Google parancsot… De jöjjön is az idézet saját magamtól, és döntsenek a kommentelők. Az idézetből egyébként az is látszik, hogy nem a Google-t ajánlottuk extra tippnek, hanem a Google-be épített számológépet. Magyarul, hogy csúnyán ferdítettél a posztodban.

Idézet Nők Lapja kisfüzet (2008)

- Ha mégis meghatározott kifejezést keresünk, tegyük idézőjelbe! A Google így csak azokat az oldalakat fogja listázni, ahol a keresett kifejezés úgy szerepel, ahogy mi azt akarjuk.

Próbáljuk ki! Írjuk be a keresőbe, hogy „elmentem a vásárba” – számtalan felesleges lap helyett az Én elmentem a vásárba félpénzzel című népdal dalszövegét dobja fel a Google.

- A pontosabb keresés érdekében használjuk időnként mínuszjelet! A mínuszjel a „kivéve” kifejezés lefordítva a Google nyelvére.

Próbáljuk ki! Írjuk be a keresőbe, hogy Nacsa -Bagi – Ez a keresés kiad minden oldalt, amelyen Nacsa Olivér szerepel, de Bagi Iván nem…

- Próbáljuk ki az OR parancsot! Akkor érdemes használni, ha a „vagy-vagy” feltétel szerint szeretnénk keresni. Például a Dolhai OR MÁZS parancs minden olyan lapot kiad, amin Dolhai Attila vagy Mészáros Árpád Zsolt szerepel

Extra tipp:
A Google keresőmezője egy egyszerű, de nagyszerű számológépként is működik. Ezt nem árt tudni, ha S.O.S. számológépre van szükségünk.

Próbáljuk ki! Írjuk be a keresőbe, hogy 3+2*5 Ugye, hogy működik?

További hasznos tippek és Google-trükkök:
www.webma.hu/Keresooptimalizalas_Keresok_Google.html

Idézet vége

Azt hiszem, a kommentelők a fentiek alapján most már azt is el tudják dönteni, hogy valóban olyan felháborító volt-e részemről Mészáros Árpád Zsoltra és Dolhai Attilára guglizni.
De ha csak ezen múlik a jóindulatod, és megígéred, hogy előfizetsz ránk, én cserébe legközelebb ajánlani fogom a "Reckl Amál" keresőszavakat is... ;-)

2. "Aztán skypol. Tessék megkapaszkodni, a Skype segítségével még konferenciahívást is lehet „kezdeményezni”. Mintha az egész világ a szobánkban ülne…"

Igen! És ugye, hogy milyen fantasztikus dolog? Főleg mostanában, amikor annyi korunkbeli (jómagam 31) megy külföldre dolgozni! Anyukák, nagymamák, apukák, nagypapák (igen, sok férfi olvasónk is van) ülnek le a gép elé, hogy megtanulják használni. Ismét hadd idézzek az akkori kisfüzetből:

Idézet Nők Lapja kisfüzet (2008)

"A Skype programot a skype.com/intl/hu honlapról tudjuk letölteni, teljesen ingyenesen. Letöltés után a programot telepítenünk kell, amelynek részletes menetét megtalálják a nlcafe.hu/techno/skype oldalon (ábrákkal)!"

Idézet vége

Magyarul, amikor több mint egy évvel ezelőtt az olvasónk ráment a fenti URL-re, lépésről lépésre elmagyaráztuk neki, mit és hogyan kell tennie ahhoz, hogy belépjen a skypoló közösségbe, és csökkentse a telefonszámláját. Utóbbit egyébként más, a kisfüzetben ajánlott programoknál is megtettük (a kommentem végén ott a lista… És igen, nagy meló volt).
Megmondom őszintén, Reck Amál, már csak azért is dühít, hogy nem egy éve írtad a posztot, mert ezt az állításomat most nem tudom bizonyítani, csak a kommentelők jóhiszeműségére építhetek. Ennyi idő elteltével a link ugyanis már nem működik, az előbb kipróbáltam. De ha kommentelőknek nem elég a szavam, és követelik tőlem az említett cikkeket, én esküszöm, holnap bemegyek a rendszergazdákhoz az NLCafénál és előkerestetem velük valahogy... :-)

3. Az internetes társkeresésről ismét annyit, hogy szerintem igenis fontos tudni róla, hiszen az idősebb párkereső korosztálynak ez talán a legjobb párkereső módszer (45 felett az ember elég kínosan érezheti magát egy diszkóban, nem?)

Mivel már maratonivá kezd válni a kommentem, ezúttal hadd ne védjem szóról szóra az írást. Inkább a végét idézném:

Idézet Nők Lapja kisfüzet (2008)

"Az internetes társkereséssel kapcsolatos tippjeinket Kellner Dénes Valaki téged keres című könyve alapján állítottuk össze. A művet szívből ajánljuk mindenkinek, aki szeretné kipróbálni az internetes ismerkedést! Dénes nemcsak férfiként tudja, mit beszél, hanem internetes szakemberként is, hiszen ő fejlesztette ki az egyik legnagyobb hazai társkereső portált."

Idézet vége

Dénes, alias Danger a lovebox kitalálója és fejlesztője volt, személyesen olvasta át és mondta rá az áment a leírtakra. A cél ismét csak az volt, hogy a legkezdőbb társkeresők és a már "ügyesebbek" is találjanak új információt. A későbbi visszajelzések alapján találtak is.

4. A Fórumozással, babavárással stb. kapcsolatban most azért nem kezdem osztani az észt, mert nem személyesen én írtam. Nagy Réka a nlcafe.hu vezetőszerkesztője, illetve most épp nem, mert nemrég született gyermeke. Mindenesetre talán elhiszik nekem az olvasók, hogy a történet arról szólt, hogy ha vannak otthon gondjaink, akár apró (süti, piskóta), akár nagyobb, be lehet dobni a kérdést a közösbe, és a Fórumozók megválaszolják. Segíthetnek, na!

Ezek voltak a pontok. Most pedig egy személyes kérés feléd - komolyan, nem viccből:

Íme a felsorolás, hogy milyen témákat vettünk a füzetbe. Mert úgy gondoltuk, érdekli a nőket (és a minket olvasó férfiakat).

- Hogyan keressünk hatékonyan? (Google trükkök; Google parancsok)
- Fórumozás
- Társkeresés az interneten
- Internetes aukció
- Fogyjon internettel
- Ötletek konyhatündéreknek
- Olcsó telefonálás az interneten keresztül
- Képmegosztók, blogok
- Email
- Szótár és fordítás
- Fedezzünk fel! www.startlap.com
- Játssszunk a neten!
- Időjárás előrejelzés
- Online újságok
- Szabadidős programkereső
- Közlekedés
- Vásárlás
- Ételrendelés
- Online ügyintézés
- Online Határidőnapló
- Álláskeresés

Az alábbiakról voltak részletes, ábrákkal teletűzdelt segítő leírásaink online, ami a füzettel egy időben jelent meg a Nők Lapja Cafén (hogyan regisztráljunk, lépésről lépésre):

„Bekopogtunk az Ügyfélkapun”
Iwiw
Google calendar
Firefox
Gmail
Skype
Szótárazás az interneten
Windows live messenger
Citromail

Reck Amál, én értem, hogy szerinted hogy "Internet Kisokos" címmel füzetet jelentetünk meg, a fenti témák nem érdeklik a nőket, de kérlek, segíts, akkor mi érdekli őket?

Ígérem, írni fogok róla a Nők Lapjában!

ismeretlenül, de barátsággal,
Kertész Gábor
újságíró
miazotto Vágjunk bele! 2010.01.10 13:24:00
Vajon mi sül ki abból, ha egy ismert ex-focista és futsal klubvezető úgy dönt, hogy közös blogot indít egy újságíróval? Reméljük, valami különleges ínyencség - már csak azért is, mert mindkettőnket érdekel a gasztronómia. És azon kívül még elég sok minden…..
szarazpezsgo 2010.01.11 15:18:08
Mindenkinek köszönöm az eddigi munkát, amint tudom, értékelem az írásokat.Egyúttal pedig meghirdetem ismét a hírírást, jövő kedd estihatáridővel. A felépítés ugyanaz: 6-8 általános és 6-8 sztáros hír anagyvilágból és Magyarországról vegyesen. 500 Ft/db.Várom a…..
comment:com Tényleg, Ki vagy Doki? 2010.01.06 10:33:00
Aki figyeli a külföldi csatornákat, találkozhat rajtuk egy "Doctor Who" című sorozattal. Aki figyeli a Hogyvolt-ot, szintén találkozhat egy "Doctor Who" című sorozattal. Előbbi színes-szagos, pergő és akciódús, utóbbi fekete-fehér, lassú és kicsit régimódi.…..
Svájc télen - nemcsak síelőknek Kiterjedt családunk kedvenc úticélja télen-nyáron Svájc. Fantasztikus természeti környezetben kapunk kifogástalan vendéglátást rengeteg programlehetőséggel. Hatalmas sípályarendszerek, télen is karbantartott túraútvonalak, gyermekbarát…..
Ne féljünk a tehetségtől!  Ugyanaz az erénye a a cikkednek, mint az előzőnek. Sok apró blokk, sok színes információ, jól tördelhető, jól szemezgethető anyag. Ezt is túlírtad ugyan (a karakerszám szóközzel értendő), de pont az előbbiek miatt nagyon könnyen lehet…..
A siker titka a képességfejlesztés?  A nyolcvanas évek végén nagy visszhangot váltott ki Polgár László Nevelj zsenit című könyve, melyben a gyermekek korai képességfejlesztéséről írt. Sokan szimpatizáltak a sakkzseni lányokat felnevelő pedagógussal, de még többen…..