Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pasi28

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan azzal vádolnak, hogy rühellem az ingatlanosokat. Ez nem igaz, egyszerűen eszem ágában sincs velük dolgozni. Megértem a hideghívásokat is, az hozza az üzletet - egyszerűen nincs kedvem bájologni. Sok szuper értékesítő van köztük, sokaknak a kisujjában van a szakma, ami miatt bizony tisztelettel…..
#528 Zsarolóvírus - ransomware: jó ideje létezik már a műfaj, rengeteg változata zsarolgat most is épp szerencsétlen user-eket világszerte és több alfaja van, mint ahányféle csokit ismer Gombóc Artúr. Sőt, még csak nem is az utóbbi évek termelte ki a kibertrógerekből ezt a fajta pénzszerzési…..
pasi28 2017.05.19 13:30:27
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Turbék, turbék, Mother fucker! ;)
Én kérek elnézést...
Csak gondoltam, ha az igekötőkbe belekötsz egy 4000+ karakterezésű cikkben, akkor a többi is szúrni fogja a szemedet...
Bírom, amikor valaki ennyire jól megragadja a lényeget. :P
pasi28 2017.05.22 11:53:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A stílus maga az ember.
A magyar belpolitikában eddig nem használt, új kampányeszközt vetett be a Jobbik elnöke. Vona Gábor a Facebookon horoszkópjegyével igyekszik bizonyítani félelmetes bátorságát, és még egy ehhez illő pólót is magára húzott. Magyar politikusok eddig tartózkodtak attól, hogy bevessék az…..
pasi28 2016.08.02 13:44:11
Na, ez érdekes.
Egyrészt el kellene választani a horoszkópot az asztrológiától, mert nem ugyanaz a kettő.
Másrészt, vajon a "bölcsek" vajon kik voltak? Mit is követve jutottak el Jézushoz?
Harmadrészt ne legyen belemagyarázva semmi, mert Mózes könyvében nincs "csillag", azt már csak a cikk írója illesztette oda. "Ne legyen átokmondó, se szellemidéző, se jövendőmondó, se halottaktól tudakozódó" (5Móz. 18,11)

Negyedrészt nem lehet a bibliából részeket kiragadni és arra hivatkozni. Mert az hogy van, hogy hivatkozunk a "törvényre", abból kiragadunk egyet, a többit pedig figyelmen kívül hagyjuk? Én sokszor dolgozom szombaton is (szerintem ezzel vannak még egy páran az országban), pedig a "törvény" egyértelmű: "Gondolj a szombatra és szenteld meg. Hat napig dolgozzál és végezd minden munkádat. A hetedik nap azonban az Úrnak, a te Istenednek a pihenő napja, ezért semmiféle munkát nem szabad végezned, sem neked, sem fiadnak, sem lányodnak, sem szolgádnak, sem szolgálólányodnak, sem állatodnak, sem a kapuidon belül tartózkodó idegennek. Hat napon át dolgozhatunk, a hetedik nap azonban legyen szent, legyen ünnepnap, a teljes nyugalom napja, legyen az Úrnak szentelve. Aki ezen a napon dolgozik, halállal kell büntetni." Kivonulás 35:2
Ötödrészt otthon van egy kis kertecskénk. Van abban mindenből egy kicsi. Viszont a "törvény" értelmében meg kellene kövezni azt, aki egymás mell különböző magvakat vet, illetve azt, aki két színű (anyagból szőtt) ruhát visel magán. Kivel kezdjük?
És lehetne még sorolni.
Azért mert nem ért valamit a cikk írója, még nem kell tűzzel vassal kergetni és megbélyegezni azt, aki hisz benne. Hiszen a kereszténység is a hitre épül. A hitet kell tisztelni, nem pedig minősíteni.
pasi28 2016.08.02 21:37:29
@Abdiás: Szerintem eltértünk a tárgytól, ezért visszakanyarodom. Szóval, nekem az a "bajom", hogy a bejegyzés írója úgy érvel a biblia idézgetésével, hogy érvelése nem állja meg a helyét. Mint azt írtam, nem lehet egy-egy mondatot, idézetet kiragadni, kiegészíteni és úgy tálalni érvként, hogy az igazolja állítását. Erre írtam példát. Vagyis, ha idézünk és érvelünk, akkor nem lehet azt mondani, hogy a bibliában ez van, ezért annak úgy kell lennie, hiszen ez a keresztényi szemlélet, viszont a biblia többi "törvényét" figyelmen kívül hagyja. Nem mondhatom azt, hogy a btk-ban szereplő egyik paragrafus kőbe van vésve, egy másik paragrafus pedig hülyeség, és nem szabad követni, mert nem úgy gondolta a törvényalkotó. Véleményét értem, de nem értek vele egyet, mert nem ismeri azt, amiről véleményt alkot. Legalábbis írásából számomra ez jön át.
Mit is lehet mondani egy olyan penthouse lakásra, amely a Vörösmarty tér felett található. A kétszintes, ötszobás luxuslakás négyzetméterára 1,6 millió forint. Eleve az elhelyezkedés abszolút exkluzív, és a legfelső emeletre tán már a tér zaja sem igazán hatol fel, így…..
pasi28 2015.11.13 13:52:43
A képek ehhez a hirdetéshez készültek: otthonterkep.hu/elad%C3%B3-lak%C3%A1s/Budapest+V/100--m/200-500-nm/v%C3%B6r%C3%B6smarty+t%C3%A9r-t%C3%A9gla-5-szoba-668026

Szerintem nem szép dolog a szép képekkel elcsábítani az olvasót, aztán átirányítani egy olyan hirdetőhöz, aki teljesen más képekkel hirdeti az ingatlant. Akkor már mutasson oda a link, ahol a cikkben szereplő képeket találták...

Ez persze csak az én kis személyes véleményem...
Subba Értelme: Twerk masina 2015.07.13 11:48:11
Eljött az idő, bukszádat készítsed: itt twerkelő sextoy! Győztek a gépek! 500 dodóért testhőmérsékletet és egy virtuális szemcsit is kapsz: A 800 dodós változat magától twerkel:   A playlistedre is twerkel: Nem értem B)..
pasi28 2015.07.13 12:01:12
Vagy honnan máshonnan jutott volna ennek a kreatív és eredeti ötleteiről híres producernek az eszébe, hogy Hódi Pamela kislányának apjához hasonlóan neki is muszáj coelhoskodni életmegfejtő bölcsességeket  osztogatni a semmiről? Pedig már totál úgy tűnt, hogy élete végig…..
pasi28 2014.07.22 14:23:03
Hogy miből számítják a jutalékot? Az értékesítési árból! Böngészd végig, nálatok mennyi az átlag! Egész érdekes sajtóközleményt dobott ki a Balla Ingatlanirodák. A téma: az ingatlanügynökök jutalékai. Mondjuk eléggé lejön, hogy mi volt vele a céljuk: kiválasztottak…..
Gábor hiába kötött 3,9%-os jutalékra szerződést a Dunahouse-zal, mert van minimum díj is: A Dunahouse-on keresztül kívántam értékesíteni az ingatlanomat. Megkötöttük a csúcs szuper kizárólagos megbízási szerződést a 3,9% + áfa jutalékra. Amit elfelejtettek hangsúlyozni,…..
pasi28 2013.12.09 18:02:44
Szerintem:
1. Ne nevezzük ingatlanosnak, mert a pék sem kenyeres, az autószerelő sem autós. Ingatlan tanácsadó pl. AZONBAN, nem mindenki tanácsadó.
2. Sajnos a legtöbb embernek ez egy kényszerpálya. Az, hogy miért kerül ide nem fontos. Ahogy minden szakmának megvannak a kóklerei, itt is megtalálhatóak. AZ is elmondható, hogy több kókler van, mint rendes.
3. Ez egy kényelmi szolgáltatás. Vevőknek ingyenes, eladónak nem. Akinek van ideje foglalkoznia az értékesítéssel annak nincs szüksége ingatlanosra. Csinálja. Viszont ha igénybe vesz egy szolgáltatást, akkor illik kifizetni.
4. Mit tud a jó ingatlanos? Például az árakat, a vevő igényeit, jogi dolgokat. Mondok példákat is. Mire alapozza az árakat? Amit lát, nap mint nap. Mert látja a hirdetéseket (amik CSAK hirdetési árak, nem a valós érték), látja az adásvételi szerződésekben szereplő árakat (nem a Erzsi néni mondja meg a tutit a harmadikról), valamint kapcsolatban van a kereső emberekkel.
5. Tanácsot ad. Adózáshoz, illetékfizetéshez, befektetéshez, stb.

Aki jól csinálja, az a piacon tud maradni és megél, keresni fogják. Fogat húzni is mindenki tud, mégis orvoshoz mész vele. Az ingatlanpiachoz is mindenki ért. Meg a focihoz és a politikához is. Aztán beszélnek olyan baromságokat, hogy kettéáll a fülem!

Én azt javaslom, hogy
- ne azért legyen valaki hülye, mert ingatlanos, hanem az elvégzett munkája alapján.
- aki ingatlanos segítségét kéri vagy veszi igénybe beszélgessen vele előtte! Ha nincs szimpátia, nincs összhang vele, akkor kérjen mást a cégtől! Van erre is lehetőség...
- ha okosnak tartja magát és van ideje, akkor hajrá! Olajcserét is lehet otthon csinálni, nem kell hozzá autószerelő.
- tessék elolvasni a szerződést aláírás előtt és kérdezni!!! Én MINDIG elolvasom, amit aláírok. Mindig. Most komolyan? Életem legnagyobb értékét helyezem egy számomra ismeretlen területre, jogokat adok valaki kezébe és nem olvasom el, hogy ez mivel jár, milyen kötelezettséget vállalok és mennyibe fog ez nekem kerülni? Nem ennél a konkrét esetnél, de alapvetően kinek az érdeke, hogy a megfelelő embert találják meg a lakás értékesítésére? Az eladóé. Ki fog ezért fizetni? Az eladó. KI írja alá a szerződést? Az eladó. Ki figyel oda és kérdez, ha valamit nem ért? Vagy Ki az, aki nem figyel oda és nem kérdez? Az eladó? Pisztoly van a fejéhez nyomva? Nem. Van más lehetősége? Igen, csak nem él vele. Ha nem szimpatikus az ember, szerződjön mással. Ha nem szimpatikus az iroda, szerződjön mással. Csak az nem mindegy, hogy mennyire alapos az eladó. Nézze meg a tanácsadó portfólióját, beszélgessen vele, ő is kérdezzen. És hallgasson meg mást is, ne csak egy embert!
Aztán tessék mérlegelni. Ne a jutalék összege döntsön! Tudjátok, olcsó húsnak..
A vaterának tudjátok mennyi a jutaléka? Na ott pl. semmit nem adnak, csak összehozzák az eladót és a vevőt. Felületet "szolgáltatnak". Semmi több. Az rendben van? Felelősség nuku. A jutalékból fizetik a hirdetési felületet. 2%-ból mennyi jut marketingre? Pont annyi. Arról nem beszélve, hogy egy irodának - a jobbaknak - mindig van ügyfele. Tudja, hogy kit visz be a lakásodba. A jobbak. Mert a többség leszarja, pedig törvény kötelezi őket a vevők adatainak elkérésére. És még lehetne sorolni.

Igen, sok a geci ingatlanos. De a viselkedése és az ígéretei alapján, nem azért mert ingatlanos! Én olyanról mondok véleményt, amihez értek és megtapasztaltam, nem pedig olyanról, amit CSAK hiszem, hogy ismerem! Jó ingatlanos van csak meg kell találni és sajnos a nagy hálózatok sem garantálják a minőséget...
Nálunk simán lebuzizhat valaki élő adásban bárkit, ahogyan Sebestyén Balázs tette azt nemrégiben egy egyetemistával, Teczár Szilárddal, aki arról híres, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azért, mert vannak olyan szórakozóhelyek, ahol a lányokat ingyen engedik be a…..
pasi28 2013.11.27 16:53:49
Több észrevételem volna. Az egyik, amit Alexander Coward mondott azzal kapcsolatban, hogy miért fogja megtartani az óráit a Berkeley egyetemen a tanárok sztrájkja ellenére:

"Általában azok a társadalmak működnek jobban, ahol az emberek bátran kiállnak az igazukért, mint azok, ahol senki sem mer szólni, ha sérelem éri." A teljes cikk itt olvasható:
444.hu/2013/11/26/o-most-a-legnepszerubb-tanar-a-vilagon/

A másik pedig az alaptörvényünkből való:

XV. cikk
(1)
A törvény elõtt mindenki egyenlõ. Minden ember jogképes.
(2)
Magyarország az alapvetõ jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, em,
fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy
egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
(3)
A nõk és a férfiak egyenjogúak.
(4)
Magyarország az esély egyenlõség megvalósulását külön intézkedésekkel segíti.
(5)
Magyarország külön intézkedésekkel védi a gyermekeket, a nõket, az idõseket és a fogyatékkal élõket

Én úgy gondolom, hogy nem lehet különbséget tenni a női és a férfi fogyasztók között. Magyarázhatja ezt bárhogy a szolgáltató. Ilyen alapon a mobil percdíjak is lehetnek mások, mert a pasik rövidebben, a nők pedig hosszabban beszélik meg az ügyeiket. Általában. Teljesen mindegy, hogy férfi vagy nő akar szórakozni. Olyan helyre akar menni, ahova úgy belépővel lehet bejutni, ha pedig be akar menni, akkor fizetni kell. Ez nem a választásról szól, hogy ha nem tetszik, akkor nem kell odamenni. Ilyen alapon kisebbségeket is ki lehetne zárni, aztán ha valakinek nem tetszik, akkor nem kell bemenni. Lehet korlátozni a belépést, azonban törvényeket, jogszabályokat és a jó erkölcsöt is figyelembe kell venni, mert jogtalanul nem lehet korlátozni, attól függetlenül, hogy eldönthetem, hogy bemegyek vagy sem.

Balázsékra visszatérve. Bizonyos szerepek felelősséggel járnak. A műsorvezetőnek lehet véleménye, azonban azzal tisztában kell lennie, hogy amit Ő mond, az kicsit másképpen értelmezik az emberek, mert Ő mondta. Közszereplő. A közszereplőként pedig nem viselkedhet úgy az ember, ahogy szeretne. Vagy ha igen, akkor tessék vállalni érte a felelősséget. Én számon kéretném rajta, amiket mond, akár a bíróságon is...
Krisztiánt ingatlanfotósként különösen rosszul értinti, hogy képeit az egyik lakás tulajdonosa egy másik ingatlanos oldara is felrakta, annak ellenére, hogy legalább 3 logóval vízjelezve voltak. Az Apród.hu névtelen munkatársait ez nem hatotta meg, mert szerintük hivatalos…..
pasi28 2013.11.22 20:32:09
@Kenderice: Biztos a te értékrended a irányadó a törvénnyel szemben...
A vízjel játszik, mert a fotós ezzel védi a művét és bizonyítja, hogy Ő a kép szerzője. Mi alapján mondod, hogy nem történt jogsértés? Poszter törvényből idézett, beleolvastam én is, hát... Te olvastad? Azért, mert úgy gondolod, és te jogszerűnek tartod még nem az...

Ha valaki kifizeti a képet, akkor vízjel nélkül és kívánt minőségben kapja, ezen meg látszik, hogy rontott minőségű szar...
pasi28 2013.11.22 22:16:27
@batgirl: Ha nem jó munkát végzett a poszter (akár ingatlanosként, akár fotósként) és a tulaj nincs vele megelégedve, akkor miért a poszter képeivel és leírásával hirdet? Miért nem csinál sajátot? De van más ötletem is :)

1. Itt nem erről van szó
2. Igazad van! Többnyire a fotósok a saját dolgaikat szokták fényképezni és nem az ügyfeleknek dolgoznak. Többnyire.
3. Pont annyit tudsz a sztoriról, mint én: semmit. Ilyen alapon bármiről beszélgethetünk, amiről gőzünk sincs és aztán kisorsoljuk kinek van igaza :)
4. ctrl + c aztán ctrl + v
5. Nem? De! 9!
6. Én megismerem, aztán eldöntöm. Kb olyan amit írsz, mintha azt írnád, hogy: Nem szeretem a biciklistákat, 95% arrogáns, törtető, öntörvényű ember. Ez aztán stabil alapokon álló okfejtés kéremszépen! Be is illesztem az érvrendszerembe :)
Lehet inkább ezt írom: egy tagadás, egy állítás :D
7. lásd 5.
pasi28 2013.11.23 13:28:47
@Kenderice: Szerinted az ifjú pár nem tud képet készíteni magáról az esküvőjén? Tud. Te is tudsz a kocsidról. Csak néz meg, hogy te milyet tudsz készíteni a kompakt, DSRL vagy bármilyen gépeddel és mire képes pl. egy Canon 5d II. Ha tudsz képet készíteni a kocsidról és elégedett vagy a képeddel
1 - az a te döntésed, a kép olyan lesz, amire képes vagy. Majd te eldöntöd, hogy jó-e az neked vagy sem.
2 - nem vagy elégedett és felkérsz valakit, aki ért hozzá. Ez olyan, mint amikor nem te kezded kihúzni a saját fogadat, hanem elmész fogorvoshoz. Te is ki tudod húzni, és az orvos is. Mi a különbség? Használd a fantáziád...

Azt kell itt megérteni, hogy ne a személyes sérelmed vagy értékrended vezessen. Innen senki nem ismeri a helyzetet olyan mélységében, hogy arról ítélkezni lehessen. Egyébként igen, ha megkéred azt az illetőt, hogy készítsen fotót a kocsidról az az Ő képe lesz. Ő "csak" engedélyt a neked arra, hogy bizonyos feltételek között használd!

Létezett a kép a fotós előtt? Nem. Ki nyomta meg a gombot? A tulaj? Nem. A tulaj képes fényképeket készíteni? Igen. Akkor miért nem azzal hirdet?
Tovább megyek. Játszunk egy kicsit a fantáziával.Felkéred Picassot, hogy fessen neked egy képet. Megfesti és aláírja. Tiéd a kép? Nem, a festőé, vagyis a szerzői jog Őt illeti meg. Aztán, te megvásárolhatod a képet, eladhatod utána, de az attól még egy Picasso lesz, nem pedig Kenderice képe...
Belsőség Unortodox ingatlanos 2012.09.12 21:58:28
Aki feltehetően most csöppent a szakmába, de legalábbis a jogi dolgokkal nincs teljesen tisztában. Például feltehetően titoktartási szerződést sért azzal, hogy kiírja a jutalék mértékét. Ez csak egy dolog. A pontos cím megadása eléggé szokatlan, már csak azért is, mert így…..
pasi28 2012.09.13 20:01:00
@conmorientes:
"Tegyük hozá az is egy hülye aki az ingatlanközvetítőnek nevezett hiénának akkor ad pénzt amikor még nincs kifizetve a teljes vételár."
A vételárat akkor fizeted, ha a közvetítő hoz egy ügyelet, akivel adásvételi szerződést kötsz, nem a teljes vételár kifizetésekor. Miért? Mert a megbízási szerződésben ez van. Miért? Mert a megbízási szerződés az ELADÓ és a KÖZVETÍTŐ között van, az adásvételi meg az ELADÓ és a VEVŐ között. Ott már nincs közvetítő, ahogy a jutalék sem kerül bele az adásvételibe. Mi köze ahhoz a tanácsadónak, hogy adásvételi után tróger a vevő és nem fizeti ki, amit ügyvéd előtt vállalt? Semmi. Amúgy miért is minősítesz? Mi alapján? Mert rosszul rakott fel egy hirdetést? Ja, ebből aztán sokat le lehet vonni az emberből. Ez kb olyan, mint ha lebuziználak, mert nincs akváriumod...

"Ugyan off, de ennél csak az a vérlázítóbb amilyen díjakért nem dolgoznak semmit, hanem kiteszik öt honlapra a hirdetést"

Persze, és nem jár fél évig ugyanoda, nem veszi fel a telefont szenteste vagy péntek esete 22:30-kor és magyarázza el a hívó félnek, hogy nem fogja tudni szombat reggel 9-kor megmutatni a lakást, akárhogy is akarja. Igen, csak felrakja a netre és minden meg van oldódva. Fel sem háborodik, ha nem mutatkoznak be, vagy rácsapják a telefont, viszont a NAV-os ellenőrzéskor kurva jól jön, hogy mennyiért adták el a lakást, mert egymás közötti adásvételivel segget lehet törölni.

"A lakáspiacon jó ingatlan normális árért az esetek 90%-ban kézen-közön cserél gazdát kihagyva az értelmetlen haszonlesőket."

Hány ingatlan adásvétel történt az elmúlt évben ingatlanközvetítők által és mennyi a magánszemélyek közötti? Csak a számok végett, mert ha a 90% állítod, akkor biztos tudod a 100%-ot is...
pasi28 2012.09.13 20:26:48
@fehso2:

"Az ingatlanosok között nagyon sok a kókler, eredeti szakmájából kikopott hiányos tudású ember"

Ez igaz. A legtöbb esetben kényszer szakma. Azonban ugyanolyan trehányság pár ember alapján egy egész szakmát megítélni, mint ahogy a hirdetés felkerült.

"Egy építész mostanság kb 1%-ért készít terveket egy házról. Egyetemi végzettséggel dolgozik pár hétig, és mellette valós ügyintézést is végez.
A 4,2% nagyon-nagyon sok, főleg az internet korában. Egyszerűen nincs arányban az elvégzett munkával."

Gondolom van ismerős, aki építész. Esetleg Te? Miből gondolod, hogy csak egy építész végezhet "valós ügyintézést"? Van tapasztalat vagy csak hallottad? Sok a %? Ez egy kényelmi szolgáltatás, aminek ára van. Nem kötelező. Vannak, akik el tudják adni a lakásukat saját erőből is. Van aki okosan nekiáll, kutat és eladja. Valaki meg nem. Valaki 1 hónap alatt, van aki 3 év alatt sem. Miért az "ingatlanos" a hülye, ha túlárazottan akarják értékesíteni a lakást és nem megy? Vagy Te esetleg hallottál olyanról, hogy jó áru lakást nem lehetett eladni?
Vegyük pl. a Vaterát. Mindenki ismeri. Mit az a Vatera. Egy felületet, ahol hirdethetsz. Felelősséget vállal? Nem. Mennyi a jutaléka? Minél drágább az eladott dolog annál olcsóbb, de több mint 4 %. Mire is? Milyen ügyintézés, milyen kereskedelem folyik ott? És Te fizetsz.
A közvetítő pedig felrakja a hirdetést, lefotózza a lakásod, alkudik helyetted, mutatja a lakást, szervez, küldi az ajánlatokat, tartja a kapcsolatot az eladóival, stb. A HAVI FIX 0-ÉRT! Sőt, még ő fizet. Ezért persze nagyobb fizetést kap, mint az átlag. Erre persze megy az irigykedés, mer' sokat a semmiért.
Az ügynöki munka agilitással jár. Gondolj bele, milyen hiteles egy tanácsadó, ha az első nemre rábólint. Biztos Ő lenne az, akit megbíznál, hogy alkudjon neked? Sokkal több a lakás, mit a vevő. Agilisnek kell lenni, mert éhen halsz. Ha csak innen van pénzed, te nem tennél meg mindent, hogy enni tudjál?
pasi28 2012.09.13 20:43:43
@telkoe:
Látom átment, amit írtam....

1. - Nem ingatlanos, olvasd el miért...
2. - Igen, nem Ő az egyetlen, de egy hirdetése alapját Te már biztosan látod, hogy hogyan is végzi a szakmáját. Gondolom kurvára fel lennél háborodva, ha a hozzászólásod alapján ítélnének meg téged is...
4. - Akkor meg fejezd ki magad rendesen! Írd le bátran, hogy mivel van bajod! Az hogy a Te értékrendedben ez hogy áll az a Te dolgod, de nem a Te értékrended alapján működik a világ. Attól mert nem ért hozzá vagy tapasztalatlan még nem hülye, nem ártó szándékkal mondja, teszi.
Orvos, ápolónő? Mitől különb? Semmivel. Ahogy a pénztáros sem és a cégigazgató sem. Nem én leszek az, aki elmondja miért. Ha nem látod, azzal neked van dolgod, nem nekem...

Tanácsadó: - Milyen fűtése van a lakásnak?
Tulaj: - Radiátoros...

Szép estét!
Sokaknak talán meglepő, de New York hemzseg a patkányoktól. A metró valóságos patkánytanya, és a sikátorok szemeteseit is szorgosan fosztogatják a rossz hírű állatok. A helyiek talán már megtanultak együtt élni a szőrös apróságokkal, egy új elgondolás mégis megoldhatja…..
Publius Tízmillió Schmitt Pál 2012.04.03 12:10:00
Lemondott. De miért húzhatta ilyen sokáig, miért próbálta magyarázni a magyarázhatatlant, menteni a menthetetlent? Amit én látok magam körül, az az, hogy az emberek egy jelentős része csal, lop, hazudik valamilyen szinten. Ez megmutatkozhat abban, hogy bliccelnek a BKV-n, nem kérnek…..
pasi28 2012.04.03 16:51:21
Nem értem, hogy miért ez a nagy felháborodás. Igen, a társadalom nagy része lop, csal és hazudik. Én is. Lehet felháborodni, hogy nem így van. Persze. Mindenki befizeti az adóját, minden állampolgár becsületes, csak azok a fránya politikusok lopnak el mindent. Persze. Pár hozzászólást olvastam csupán el, ezért előre is elnézést. DE!
Egyrészt azoknak az embereknek nem osztom a véleményét, akik azzal mentegetőznek, hogy nekem is lehet, hiszen más is csinálja. Ez a leggyakrabban felhozott "mentség". A világ azonban nem így működik. Lehet ezzel védekezni, de mondjuk a törvény előtt hányszor állt meg védekezés képen, hogy azért loptam, mert a másik is lopott, ezért ne ítéljenek el? Ugyanolyan erőtlen védekezés, mint akik azzal védekeznek, hogy azért csinálnak ezt vagy azt éppen, mert hánytatott gyerekkoruk volt. Például.

Sok kifogást olvastam és hallottam, hogy valaki azért nem tud sikereket elérni az életében, mert otthonról a szülőktől nem sajátította el a sikeres élet receptjét. A legjobb az egészben, hogy ez természetesen a szülők hibája kell, hogy legyen, mert: ittak, vertek, veszekedtek, nem törődtek velem, stb… A legváltozatosabb kifogásokat tudjuk felhozni annak érdekében, hogy elhárítsuk magunktól a felelősséget.

Tisztázzunk valamit! Tökéletesen el tudom fogadni, hogy valakinek nehéz gyerekkora volt. (Nekem is az volt.) De általában minden ember életében eljön a pillanat, amikor kikerül a szülei fennhatósága alól. Innen már egy más időszámítás kezdődik! Olyat még nem láttam, hogy valaki azért nem főz (pedig érdekelné), mert a szülei nem tanították meg rá. Amennyiben van rá affinitás, akkor valahogy csak „felfedeződnek” a konyhaművészet rejtelmei. Tulajdonképpen így kellene viselkednünk az élet többi területén is, és amit nem adtak meg nekünk a szüleink, de úgy érezzük, hogy hiányzik nekünk, azt szerezzük meg magunknak. Senki nem fog helyettünk megtanulni küzdeni, szeretni, önérdeket érvényesíteni, etc. Sőt! Mondok egy meredeket. Pont a gyors tanulási képesség az egyik, ami kiemelt bennünket az állatvilágból. Ha feltartott kézzel állok neki az életnek, és csak azokat a készségeket alkalmazom, amiket otthonról hoztam, akkor ezzel megrekesztem az evolúciót.

Ellenség mindig lesz, a tetteinkért meg mi vagyunk a felelősek.

Másrészről azon is el kellene gondolkozni, hogy a társadalom csak és kizárólag MAGÁBÓL tud választani politikust! És mit reprezentál a politikus? Hát a társadalmat! Akkor kivel is van bajunk? Az országgal, csak egyszerűbb mást okolni, mint magunkba nézni. Hogyan beszél az országról az átlag állampolgár? Szar ország, korrupt, nincs következmény, stb. Akkor miért kell csodálkozni, ha ezt úgymond megteremtjük magunknak?! Az már nem tetszik?

Nyilván, akik "rendes" munkahelyen dolgoznak azok nem lopnak. Mert vonják tőlük az adót, nincs rá mód. És soha senki nem vitt haza semmit a munkahelyéről, ugye? Soha senki nem használta a céges erőforrásokat magáncélra, nem nyomtatott ki semmit? Soha nem telefonáltak vagy neteztek munkaidőben? Szőrszálhasogató vagyok? Nem, de ha már lopásról beszélünk, akkor nézzünk már magunkba....
Eddig még sosem kalandoztunk az angol és a magyar nyelven túlra, de most itt a remek alkalom egy olyan Portugáliából kéretlenül küldött német nyelvű e-mail okán, amelynek linkje egy hollandiai weboldalra mutat - szóval "nemzetközivéhééé leeett". A VISA és Mastercard…..
Csöpp nosztalgia, így a kajakómára időzitve! Emlékeztek még az őskorra, az agyonmásolt, hangalámondásos, VHS kazettákra? Feltúrtam az egész netet, de sajnos így is csak egyetlen videót találtam . Igaz, ez is segitett visszarepülni a  "gondtalan" nyolcvanas évekbe.…..
pasi28 2011.06.01 13:17:46
@ivnosz: A film címe: Zapped. Talán le lehet torrentezni. Nekem asszem egyszer sikerült is...
Na, most lett elegem. Tegnap este hivatalosan is véget vetettem a kísérletnek, hogy eladjam a lakásomat.Az elmúlt két hónapban a tizenegy közvetítő cég épp csak olyan érdeklődőt nem tudott prezentálni, aki valóban egy belvárosi, közepes állapotú, harmadik emeleti garzont…..
pasi28 2011.04.22 18:09:22
Nos, Én is Ingatlanos lennék. Tanácsadó. Érdekes vélemények voltak a lapon. Mindegyik igaz a maga valójában. Leírom Én is a kis tanácsaimat.
- Minden szakmának megvannak a kóklerei, akik miatt megítélik a szakmát. Gondoljatok pl. a kőművesekre, orvosokra, ügyvédekre, stb. Ki asszociál egy józan életű kőművesre? Nem az a jellemző. Orvos? Kinek fordul meg a fejében, hogy nem kell hálapénzt adni? Ügyvéd? Sok pénz a semmire? Hiszen nem is csinál semmit! Vagy a közjegyző? Sorolhatnám.
- A frachise irodáktól miért is kell menekülni? Mert adatot gyűjtenek? Nincs választásuk! Tudjátok törvény kötelez minket: 2003. évi XV. törvény, a pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról.Tessék elolvasgatni...
Másrészről a tulajdonos érdekeit védik! Beengednétek egy idegent a házatokba?! Arról nem is beszélve, hogy aki lakást akar venni, az minek titkolózik? Az adásvételin úgy is meg kell adnia az adatait.
- Létezik az az ember, aki ingatlanosként dolgozik és van az ingatlanos.
Az ingatlanos nem csak annyit csinál, hogy felrakja a hirdetést. A többség igen. Tisztában van az árakkal pl. Honnan tudja az árakat? A tulajdonosok milyen árakhoz viszonyítják az ingatlanuk árait? Azokhoz, amik a neten keringenek vagy a szomszédtól hall. Aha. Csak, hogy az nem egyenlő az ingatlan árával! Az ingatlanos tudja, hogy hasonló paraméterű lakás mennyiért adható el a piacon, mert ott van az adásvételi szerződésnél! Egy dolog hirdetni valamit 15 millióért és eladni 12,8-ért...
- Az ingatlanirodáknak vannak ügyfelei. Ez soha nem lesz egy magánszemélynek. Az ingatlanos informálja a kollégáit és ajánlja a lakásod. A magánembert "csak" azok látják, akik keresnek.

Eladásnál azt kell eldönteni, hogy mit akarunk. Eladni, vagy hirdetni. Az a legelső dolog. ha ez megvan, akkor nem szabad kötni az ebet a karóhoz. Azt kell megérteni, hogy a piac nem fog az igényeinkhez igazodni, az igényeinket kell a piachoz igazítani. Lehet próbálkozni túlárazni a lakást, de sajnos ez nem változtatja meg az ingatlan értékét. Az ingatlanos tudja, hogy kb. milyen áron tudja eladni. Nem arról az emberről beszélek, aki minél hamarabb és olcsón, kevés munkával akar pénzt keresni! A megbízási szerződés és az eladás közötti időszakot én úgy hívom, hogy az az idő, amíg megérti a tulajdonos, hogy mennyit is ér valójában a lakása.
Az a tanácsom, hogy aki el akar adni, az nézzen körül a piacon. Hallgasson meg pár ingatlanost és max egy vagy kettő céggel szerződjön le. Azzal, aki számára szimpatikus. Engedje az ingatlanost érvényesülni. Ez a kapcsolat is a bizalomra épül, amit nehéz megszerezni, de rohadt könnyen el lehet veszíteni!

Igen a bizalom. vagy bízzunk meg az ingatlanosban, vagy ne. Nincs középút! Nem hiteles, hogy abban megbízunk benne, hogy adja el, hirdesse a lakásunk, de az ár meghatározásában nem bízunk meg. Vagy valamiben bizalmat adunk neki, valamiben pedig nem.

Nehéz jó ingatlanost találni, ez tény. Mindig is lesznek rossz tapasztalatok, ez elkerülhetetlen. Én azt sajnálom, hogy az ilyen ingatlanosok miatt kapok savat naponta, hiába vagyok becsületes, hiába képviselem mindkét fél érdekeit egyenlően, hiába azért csinálom, hogy mosolyogjon az ügyfelem. Azonban amikor azt látom, hogy örül az ügyfelem és hálás a segítségemért, akkor az a pillanat mindent elfelejtet velem...