Regisztráció Blogot indítok
Adatok
axelczar

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az alárendelt El sem tudja képzelni az életét férfi nélkül. Amint kilép a szingli létből, nem érdemes többé keresni, mert úgysem ér rá. Élete minden percét a pasija vagy a pasijára való várakozás tölti ki. Ki sem mer lépni a lakásból, mert mi van, ha Ödönnek pont most jut eszébe egy randi, és ő…..
axelczar 2018.03.06 09:18:36
@Behajtó70:
A poszt címe: "A legirritálóbb nőtípusok"
Téged irritál a - leírásod alapján tökéletes - feleséged?! Vagy miért is baj, hogy kimaradt?
Szövegértés......
Boldog új pixeleket mindenkinek! 2017-ben is itt vagyunk, és szokás szerint az év eleji listapornóval kezdünk. Volt ugye már egy Checkpoint-besztof (aki kihagyta, itt pótolhatja), jön majd még egy keresőszó-válogatás, ez a poszt pedig a szokásos év játékai-gyűjtés. A blogban már hagyomány, hogy…..
axelczar 2016.11.30 15:33:35
Két elég lényeges probléma van az egész témával:

1. Miért is várja el valaki, hogy ha nem ő, hanem a másik fél fizeti a tanácsadó munkáját, akkor az majd az ő érdekeit fogja képviselni? Engem nem háborít fel, hogy pénzt kap a tanácsadó, de azt én akarom fizetni, cserébe elvárom, hogy az én érdekeimet, igényeimet tartsa szem előtt. A legtöbb ilyen „független tanácsadónál” nem ez a képlet, aztán csodálkozik az ügyfél, hogy nem azt kapja, amit vár.

2. A pénzügyi tanácsadás rossz híre azonban méginkább abból adódik, hogy iszonyatosan felhígított szakma. Egyes független(nek mondott) cégek boldog-boldogtalant felvesznek - rosszabb esetben vállalkozásba kényszerítenek -, akiket aztán 1-2 hónapos képzés után rászabadítanak a népre "pénzügyi tanácsadó" titulussal. A volt melóhelyemről a titkárnő középfokú végzettséggel lépett le ilyenhez, mert bepalizták a mesés lehetőségekkel. Korábban a saját bankügyein kívül semmi köze nem volt a pénzpiachoz, és tanácsokat osztogat? Az ilyenek nem tanácsadók, hanem egyszerű direkt marketingesek. Az ilyen tanácsadók gyakorlatilag a saját rokonságukat, ismerőseiket adják el az őket beszervezőknek. Többhöz is volt szerencsém régebben (2005-2009), üzletkötésig egyikkel sem jutottam. Nem akartam szivatni őket, már az elején leszögeztem, hogy nem vagyok egyszerű eset, ha nincs mögöttük megfelelő tudás, tapasztalat, nem fognak tudni meggyőzni. Ennek ellenére hónapokon át hívogattak. Érdekes módon mindegyik arra jutott, hogy unit-linked életbiztosítást kéne kötnöm. Kértem, hogy ne a jutalék lebegjen a szemük előtt, hanem hogy tényleg azt ajánlják, amit keresek (rugalmas, likvid befektetés). Nem sikerült. Visszakanyarodva az 1-es ponthoz, ez érthető, csak akkor ne mondja nekem, hogy ő pénzügyi tanácsot ad, ismerje be, hogy gyakorlatilag álcázott biztosítási ügynök. A gond az, hogy maguknak sem ismerték be, annyira jól mosták az agyukat az anyacégeik. Persze pénzügyi/gazdasági végzettsége egyiknek sem volt (nekem szerencsére igen), csak ilyen tasakos instant pénzügyi tanácsadók, kémikusból, titkárnőből, munkanélküliből, stb. higítva.

Konklúzió: csak profi (hivatásos, végzettséggel, tapasztalattal), és csak ha magam fizetem. A marketing bullshiten meg meg kell tanulni átlátni és helyén kezelni.
Bizonyára sokszor voltunk már fültanúi olyan vitának, amely arról szólt, hogy a csapvíz, az ásványvíz vagy a ballonos víz a jobb, illetve jobb-e valamelyik egyáltalán. A kérdésben igencsak megoszlanak a vélemények. A közvélemény is mást gondol, mint amit a kutatások mutatnak.…..
Ez az írás azt a címet is kaphatta volna, hogy az "én New Yorkom" hiszen ez egy szubjektív felsorolás arról, hogy mit érdemes megnézni a városban, ami soha nem alszik. A listát a "Clinton Diner"-el kezdem ami nem más mint egy jobb napokat is megélt diner, olcsó kávával mégis azért…..
A TV2 tegnap útjára indította a harmadik generációs tehetségkutatók zászlóshajójának hívott Rising Start (amiben a néző applikáción keresztül szavaz, élőben azt hívják így), amiről a 2 óra 45 perces műsorfolyam végére sem tudtam megállapítani, hogy minek került…..
A zakó begombolására vonatkozó szabályok - ahogy az alábbi grafikán is látható - pofonegyszerűek. Érdemes ezeket minden körülmények között betartani nemcsak azért, mert az illemszabályokhoz hasonlóan fontos üzenetet hordoz a külvilág felé, hogy valaki tisztában van-e ezzel a…..
axelczar 2014.04.15 11:30:13
@billy reed: "A protokoll, egy olyan szabályrendszer, amit más korok más társadalmi berendezkedése hozott létre, de - sajnos - ma is tovább él. Főként a fejekben."

Ha jól tudom az egész be nem gombolósdi onnan ered, hogy anno valamelyik angol királyné fia olyan kövér volt, hogy nem tudta begombolni a zakóját egy bálban, ezért megkérték a lordokat, hogy ők se gombolják be, nehogy a túlsúlyos herceg rosszul érezze magát. :)
 Szép ugye? Gyorsan szaladjunk át rajta mi is történt.A két sávból 3 lesz, ebből egy szembesáv, egy pedig buszsáv. Melyiket használhatom? Egyértelmű a matek, azt amelyik marad. Még akkor sem használhatom a másik kettőt ha valaki nagyon siet mögöttem, mint az most is…..
axelczar 2012.05.02 14:03:29
@csn_jaffa:
"Holott legalább egy éve is van annak, h. a kerékpárosok és a motorosok is legálisan használhatják a busz sávot. Én használom biciklivel és motorral is!!"

Az új szabály 2010. január 1-től hatályos, de nem úgy, ahogy azt Ön gondolja.

1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól [a köznyelvben: KRESZ]

54. § (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, [...] az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni.

Az ábra:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/gp2_299_97500001$BKPM__24_28kor$AQ$BBMP_0.png

Buszsávot akkor, és csak akkor használhat kerékpáros, ha ez a tábla kint van! Ilyen ezen a szakaszon nincs, így kerékpárral a buszsávban tilos közlekedni!

Külön gratulálok hozzá, hogy saját bevallása szerint is rendszeresen szegi meg az Ön által rosszul ismert szabályokat.
Ezzel ugye csak az a probléma, hogy a jogszabály nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. Az külön szórakoztató, hogy Ön szerint a szabályok betartói "meg vannak huzatva".

Nekem is kényelmesebb lenne kirámolni egy bankot, és annak a pénzét költeni, de egyelőre jogállamban élünk, és azok a fránya szabályok nem engedik...
A kormányzó pártszövetség támogatottságának valamennyi közvélemény-kutatásban érzékelhető csökkenését olvasva többen is eljutottak a következtetésig, hogy immár (egy következő vasárnapi választáson) nem lenne meg a Fidesz-KDNP kétharmados többsége az Országgyűlésben.…..
axelczar 2011.04.07 08:39:20
@2. e-képviselő:

Alkotmány 2010. május 25-i módosítása
a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról
Az Országgyűlés mint alkotmánymódosító hatalom a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény (a továbbiakban: Alkotmány) 19. § (3) bekezdés a) pontjában meghatározott hatáskörében eljárva a következő törvényt alkotja:
1. § Az Alkotmány 20. §-a a következő új (1) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a jelenlegi (1)-(6) bekezdés megjelölése (2)-(7) bekezdésre változik:
„(1) Az országgyűlési képviselők száma legfeljebb kettőszáz. A nemzeti és etnikai kisebbségek képviseletére további, legfeljebb tizenhárom országgyűlési képviselő választható.”

Ergo ez a jelenlegiben is már benne van, (2010.V.25-től hatályos!) és az újban is így lesz. Tehát továbbra sem látom értelmét a régi rendszer szerinti kalkulációknak...
Michael Knight Jöttmentalisták 2010.07.19 20:21:00
Amikor lecseng a forradalmi láz, amikor minden népnyúzó feje már a porba hullott, amikor az előző rendszer kiszolgálóit mind elűzték és a plebs is kiünnepelhette magát, akkor jön az a rész, hogy most akkor kormányozni kellene. Meg felépíteni egy működőképes rendszert.…..
axelczar 2010.07.20 05:34:29
@pokesz70: Azért azzal tudnék vitatkozni, hogy a nagy magyar politika nem mesehősökről szól-e... :) Pont az a gond, hogy már nem lehet komolyan venni őket. De! Nem tartom magam elvakult kormánypártinak, csak megadom az esélyt, hogy megpróbálják másképp csinálni. Valahol el kell kezdeni, és nem lehet elvárni, hogy ekkora "khm"-ból rövid idő alatt kristálypalotát építsenek. Valóban igazad van, a koncepció még finoman szólva sem körvonalazódik, de legalább próbálnak más utat keresni. Ha nem jön be, akkor marad a "jól bevált" szívás. De merjük már elhinni, hogy lehet másképp is. Az élet - és a gazdaság - nem olyan egyszerű, hogy csak egyféleképp lehet tovább. Igen, jó lenne ha végre előállnának az alternatívával, de én még bízom benne. Nem szeretem ezt a bankár-hozzáállást, hogy csak kiadáscsökkentéssel, vagy adóemeléssel lehet javítani az egyensúlyon. Nekem nem ezt tanították. És remélem néhány kormányközeli szakértő is tanult mást is a pénzügyen túl.

Azt pedig én is támogatnám, hogy szűrjük a szavazókat, csakhát a jelenlegi rendszerben finoman szólva elképzelhetetlen ez. A saját ötletem: minél nagyobb kor, annál kisebb súly (a fiatalok tovább szívják a hatásokat), illetve minél kisebb végzettség (ugyan ez nem túl objektív, de ez a legközelítőbb), annál kisebb súly a szavazásnál. De ez a mai világban tökéletesen kivitelezhetetlen, ahol ugyebár egyenlő mindenki... pedig...