Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seusokincs

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizony elég lagymatag ez a kampány -csak nem beletőrődnek az eredménybe? Harcra fel uraim! Napokat kell várni egy-egy Szanyi aranyköpésre, vagy, hogy Tarlós "Megalszikaszámbanatej" István böffentsen egyet.Egy szó, mint száz, Szanyi végre villantott valamit. Most se tessenek…..
seusokincs 2010.08.24 08:44:55
A fideszes önkormányzatok eladósodása sajnos tény, ezt ne vitasd csak azért, mert szoci politikus mondta. Ezen önkormányzatok 2006 után egy év alatt 0,5%-kal növelték meg a költségvetés hiányát, fel is merült sokakban, hogy szándékosan fúrják a konvergenciaprogramot. Talán arról is hallhattál, hogy egyes önkormányzatok (itt az én környékemen az össze városi) központi utasításra vett fell hitelt (bocsátott ki kötvényt), egyes képviselők elkottyantották, hogy nem is tudják, mire kell még a pénz, akik pedig tudták, többnyire folyó kiadásokra költötték beruházások helyett. A helyzet odáig fajult, hogy két éve Varga Mihály is panszolta az önkormányzati adósságok megnövekedését (most erre nyilván írod majd: épp azon FIDESZ képviselője mondja ezt, amely által vezetett képviselőtestületek annyira megnövelték az adósságállományt...).
Amikor pedig olyat írsz, hogy az MSZP ideje alatt mennyi adósság állítódott elő: nos, amíg ezt csinálták, a szavazók támogatták is őket, és én úgy emlékszem, hogy a FIDESZ is meg akarta őrízni a "szociális vívmányokat", úgyhogy ebben politikai és szavazói konszenzus volt, majd amikor 2006-ban költségvetési szigorra és államháztartási reformokra váltottak, a választók elfordultak tőlük azok felé, akik a status quo megőrzését (kb. "úgy lesz mindenkinek jobb hogy senki érdeke nem fog sérülni") ígérték.
Ha Rogánék megtérülő beruházásokra vettek fel hitelt, akkor az jó, és Szanyi bírálata is csak olyan, amit a FIDESZ-től tanult. Csak emlékeztetőül: 2002-2003-ban a szoci kormány adósságrendező hitelt vett föl, lecserélték a régi adósságokat kedvezőbb kamatozású újakra, amit a FIDESZ úgy kommentált, hogy a szocik "újabb" hitelekkel adósítják el az országot.
seusokincs 2010.08.25 17:03:26
@ben2: Tényleg nem árt az ismétlés, és igaz, hogy Gyurcsányék is csinálták ezt, de a folyamat korábban kezdődött.
Vastagbőr Buktatni nem liberális 2010.06.17 14:15:00
Újra lehetne buktatni az általános iskola második osztályának végétől, és visszatérhet a szóbeli értékelés mellett a számjeggyel való osztályozás a KDNP-s Hoffman Rózsa törvényjavaslata alapján. A tanárok örülnek, a rendesen tanuló gyerekek szülei örülnek, hisz a régi…..
seusokincs 2010.06.17 21:41:30
seusokincs 2010.06.17 21:51:50
a@Conv: "az iskolának a tudásszintű ismeretanyag átadása a célja és aki ennek a feladatnak nem tud eleget tenni, azt vagy nem kell kényszeríteni rá (ez lenne liberális)"

1. Az lenne a liberális, hogy "nem kell kényszeríteni rá"? Hát ezt honnan vetted? Hülyeség, pont a liberális felfogás szerint fontos az egyéni felelősség, amiben a kötelességek, a törvény tisztelete kiemelten fontos.

2. Az iskolának nem a tudásszintű anyag átadása az egyetlen célja, pláne nem alsóban, ahol a szükséges képességeket, készségeket, a kulturális eszköztudást kell átadni. Az ismeretátadásra sok idő van még.
Pontosan egy hete, amikor két kollégámmal közösen vehettem részt egy televíziós beszélgetésen, a vita hevében Ágh Attila fontosnak tartotta emlékeztetni Stumpf Istvánt egy régebben sokszor elismételt gondolatára: nem a mandátumokban kifejezhető parlamenti támogatottság, hanem a…..
seusokincs 2010.04.22 18:18:39
@tölgyes: Miért szavazott volna ellene? Pl. mert igazi konzervatív, azért, az pedig csak teljesítménynöveléssel együtt ad nagyobb bért. Pl. mert hisz a közgazdasági racionalitásban, azért. Pl. mert kormányjavaslat, ami amúgy is egyenlegrontó, mivel gazdaságélénkítő hatása hosszabb távon sincs, azért.
Egyébként azért nem, mert a kampányban belelavírozták magukat "az MSZP nem szavazta meg..." típusú marhaságba (ez a mostani kampányban is megismétlődött), teremtettek egy új populista bírálati terepet, itt meg visszakaphatták volna a korábbiakat.
Aki túl korán ellövöldözte a patronjait, az  most sajnálkozhat, mert messze nem a választási este volt az Országos Választási Bizottság történetének legkínosabb szereplése. A pompás testület pár percel ezelőtt 5:2-es szavazataránnyal úgy döntött, hogy nem jogsértő az…..
seusokincs 2010.04.20 15:25:14
@tollaszerge: Jó, állítsuk azt, hogy az OVB elfogult, de e plakáttal egyetlen OVB-nek sem lesz, mert nem lehet semmi baja. Miért lenne? Mert megszólítja az LMP és az SZDSZ szavazóit úgy, hogy megnevezi őket? Ezért biztosan nem, magyarázd meg, miért, vagy magyarázza meg más.
Kétségbe vonod, hogy felfogtam a demokráciát: nos ebben, nagyon-nagyon-nagyon nagyot tévedsz, látod, én ilyet sohasem teszek senkivel, mert nagyot lehet tévedni. Egyébként Szily valóban lehet elfogult a blogján, de azt állítom, hogy elfogultank is úgy kell lenni, hogy tények ne sérüljenek.
Mondok példát: A 94-98-as ciklusban kb. ugyanannyit költött a magyar állam családtámogatásra, mint a 98-02-esben. Ha azt mondom, hogy a Fidesz családbarátabb politikát folytatott, csak elfogult vagyok, ha azt, hogy többet költöttek családtámogatásra, már minimum csúsztatok (a költségvetésnek ugyanannyi százalékát, de a magasabb gazdasági növekedés miatt abszolút értékben többet, de az első számot illik tekinteni).
seusokincs 2010.04.20 15:28:32
@jet set: Miért?
seusokincs 2010.04.20 15:30:22
@Balaint: Hogy jön ez ide?
       A most éppen szimpatikusabbnak tűnő magyar választópolgárok nem is kormányváltó, hanem sokkal inkább rendszerváltó hangulatban voltak szívesek elfáradni az urnákhoz. Igaz három különböző rendszert voltak kedvesek preferálni, de minden nem lehet…..
seusokincs 2010.04.14 16:43:44
@teknős: Teljesen rendben van, amit írsz, ezzel az érveléssel nem tudok vitatkozni, nincs komoly kifogásom az ellen, ha egy kormány kedvez egy társadalmi rétegnek. Azt azért tudd, hogy az Orbán-kormány ugyanannyit költött családtámogatásra, mint elődje: Hornék 2,24%-ot, ők pedig 2,25%-öt, vagyis a családbarát politika inkább csak kommunikáció volt.
Nálam amúgy nem számít, hogyan élek egy kormány ideje alatt. Csak a rendszer maga érdekel, a parlamentáris demokrácia sérülése az én egyetlen sérülésem. Pl. tandíjpárti vagyok azóta, hogy 1993-ban az ÖSSZES parlamenti párt megszavazta az azt rögzítő felsőoktatási törvényt, s ebben nem tántorított el, hogy egyetemre jártam, és zsíroskenyéren éltem. Most közalkalmazott vagyok, családom rá van utalva a szociális ellátórendszerre (gyes, gyed, csp, adókedvezmények stb.), mégsem szeretnék közalkalmazotti béremelést, és a szociális rendszer szűkítését pártolom.

Az 1998-2002. időszak pragmatikus kormánypolitikája egyébként nagyjából rendben lett volna, ám a reformok elmaradtak, pedig be lettek ígérve (azt hiszem, erre is igaz a klasszikus, hogy hazudtak reggel, délben és este). Ma a FIDESZ képviseli a leghangosabban, hogy tisztesség legyen a politikában. Nos e kifejezés erodálását ők kezdték el régen, országvezetési szintre emelték a törvényszegést. Ha nem tanultam volna nyelvészetet, akkor is tudnám, hogy az "éves", "jövő évi", "hetenkénti" stb. kifejezések mit jelentenek. Szerintem a törvények a kormányt is kötik, és ha az állampolgár adóbevallásáról a törvény az évenkéntit írja elő, akkor a kormánynak is ezt írja elő a költségvetési törvény hasonló kifejezése.
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..
seusokincs 2009.06.09 18:01:24
@ratkid: Hát ugye 1998 és 2002 között egyetlen ellenzéki kezdeményezésű parlamenti vizsgálóbizottság sem alakult meg, mert a fideszes többség nem vette napirendre a megszavazásukat, pedig az intézményt az alkotmány is védi. 2002-ben az MSZP visszahelyezte jogaiba a dolgot, de kikötötte: csak kormánypárti elnöke lehet. Az SZDSZ beintett: márpedig ez ellenzéki műfaj, ellenzéki elnökkel, és punktum.

És lám: a Fidesz alakított is ilyen vizsgálóbizottságokat. (ami azért fura, mert korábban azt mondták, nem hisznek benne)

Vagy csak rosszul emlékszem a pártnevekre?
 Tegnap lezajlott az országos kompetenciamérés. Két gyermekem révén is érdekelt voltam, az egyik a 4. a másik a 10. évfolyam számára készített feladatlapokat írta. A nagyobbik úgy értékelte, hogy nehéz volt, leginkább azért, mert négy óra alatt olyan sok feladatot kellett…..
comment:com Szombathy Pál kimondta 2008.03.13 16:56:00
Végre, megtört a jég, végre valaki kimondta, hogy "picsa". És nem egy punkzenekar részeg dobosa böfögte bele valami kalózrádió éjszakai adásába, hanem Szombathy Pál a köztelevízió Nagy kérdés című vitaműsorában kezdte így a mondókáját, és ki se fütyülték.…..
w Kis fekete ruci 2007.08.06 04:00:00
Tanulgatjuk még a demokráciát, és nincs szorgalomból ötösünk. Van ez a Jobbik nevű majomház. Legutóbb Csurkával együtt kettő százalékot teljesítettek a választásokon. Nulladik kézből tudom, hogy olvasni sem tudnak. Ebből aztán joggal következtetek arra, hogy a jobbikos…..
seusokincs 2007.08.09 18:26:00
A "demokrácia" kulcsszó volt a fenntiekben. Gyakran mondanak ilyet: "ez a demokrácia", meg "ilyen a demokrácia". A demokrácia azonban nem egy kinek-mit-szabad-és-mit-nem szabályrendszer, ez utóbbi neve JOG. A demokrácia politikai rendszertípus, a mi rendszerünk pedig liberális demokrácia. Annyiban igaza van a fenti Leninnek, hogy jogállam vagyunk (enélkül a demokrácia nem sokat ér), de az annyit jelent, hogy az állam sem áll a jog felett (perelhető, büntethető stb.).
A demokratikus rendszer és a jogrendszer nem harmonizál egymással teljesen, egymást korrigálják: a népakarat kikényszeríthet törvénymódosításokat, és egyes jogi intézmények korlátozhatják a népakarat intézményeit (pl. az AB az OGY-t). A kettő mégis egymást befolyásolva fejlődik.
De még ott van a harmadik tényező: a pluralizmus. A sokféleség értéknek tekintése, egyáltalán annak elismerése, hogy vannak értékek, így a demokácia nem lehet értékmentes. És itt hibádzik Lenin gondolatmenete: mert egy személy, szervezet demokráciában, a jog betartása mellett elkövetett tette is lehet antidemokratikus. Például mert nem felel meg annak az erkölcsi minimumnak, hogy elismeri az értékek pluralitását, toleráns, nem törekszik kizárólagosságra.
És hogy miért kell elhatárolódni, még mielőtt bármi jogsértés történne? Mert ez politika, azért. Az elnemhatárolódás is. A politika itt értéket hoz létre: nem támogatom a nácikat, tehát elhatárolódom, támogatom őket, tehát nem határolódom el. A politika fogyasztója ezt érti, ne tetessük naiv szűzlánynak magunkat, ilyen fórumokba nem azok járnak. S hogy mindez előre, prejudikálva történik? Persze. Még nem láttam olyat, hogy pl. a jelenlegi ellenzék akkor támadna valamit, amikor már meggyőztődhetett mindenki a valami működéséről - vagy talán várják ki a kritikával addig, amíg a változás törvényjavaslatba kerül, elfogadják, kihirdetik, életbe lép, és eltelt pár hónap? És aki elhatárolódik a Gárdától, az azt közli, hogy nem kívánja megvárni azt, amíg tapasztalata lesz róluk. A demokrácia nem jelenti azt, hogy bárki vagy bármi ellen vagy mellett ne lehetne politizálni, csak mert az jogszerűen működik.
Én sokszor hallom konzervatívoktól, hogy egy államnak, kormánynak, rendszernek bizonyos erkölcsi kritériumoknak is eleget kell tenniük (pl. Gyurcsány távozását is csak ezen az alapon kívánhatják), és több konzervatív a baloldalt vádolja erkölcsi nihilizmussal. Aki eddig ezt tette, az - látva a FIDESZ-MPSZ politikáját ez ügyben - , szépen kérem, hallgasson búsan, vagy szoktassa pártját erkölcsre.
seusokincs 2007.08.09 19:33:09
Idézet a Vona Gáborral készült interjúból (magyargarda.hu/tisztak_nemzedeke)
"- A baloldalon máris azt mondják, ha a Gárda szerepet kap ebben (ti. a cigánybűnözés elleni fellépésben -seusokincs), az polgárháborúhoz vezethet…
- Riogatnak, vádaskodnak, mert félnek.
- A Gárdától?
- A rendtől. Az ő lételemük a káosz, a zűrzavar."
Nos, ezt a káoszt, zűrzavart nevezzük pluralizmusnak. Vona a pluralizmus ellen van. "A pluralizmus a demokratikus politikai rendszer egyik alapértéke és tulajdonsága." (forrás: Wikipedia) Vona a demokrácia ellen van.