Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt)

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt ülök és azon gondolkozom, hogy megsértsem-e a szajkót azzal, hogy ő a madarak Berzsenyi Dánielje. Ismerve Berzsenyi vontatott, cikornyás hazafias verseit, amelynek hatása legfeljebb ott volt, hogy a XIX. sz. reklámszövegei átvették a modorát, bizony megsérteném a jó öreg…..
Az Osztrák–Magyar Monarchiából nézve Oroszország egy rettentő nagy és igen veszélyes birodalom volt. Az Oroszország felől érkező potenciális fenyegetés hatására a Monarchia nemcsak fegyverkezett, hanem a hadászati célú vasúti beruházásokat is jócskán eszközölt. Mindezzel…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2012.01.07 17:02:57
Lassan el kell azon gondolkodni az ellenzéki politikai szereplőknek (és mindenki másnak) hogy miként is fogja azt a helyzetet kezelni, hogy Orbánék beadják derekukat az IMF-nek.Nemrég írtam itt arról, hogy Orbán Viktor politikusi személyiségének egyik legfontosabb (és egyben igazi…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2012.01.05 17:55:01
A kvórtöbekk éppen rivörz szájd törnt csinált a bed-ben amikor a vék áp kóll miatt felébredt.Kidörzsölte a csipát szeméből, majd egy húk ráut megfutása után a konyhában sátgánból megcsinálta a kávét.A kávé elfogyasztása után úgy döntött, összehívja az…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.20 10:28:03
@El Topo (Sgt. Elias): Képíró.
Váratlan népszerűséget kapott előző posztom közvetlen kiváltó oka az volt, hogy kiváló barátom és ivócimborám kb két hónappal a harmincadik születésnapja után maifiatalozott egyet, az ötödik sör tájékán, egy pesti kocsmában (elnézést: pub). Ő egyébként doktorátusát…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.19 11:03:01
@Memento Mori: ja, a bevezető dumákat át szoktam ugrani.
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.19 12:16:31
@noirp: A modoros legújabkori történelméről a Parkinson törvénye c. könyv idevonatkozó része jutott eszembe.

Szóval, a Ráérünkre is az ellaposodás, a Professzorra meg az elkurvulás szomorú jövője vár :D De addig is élvezzük, amíg jó. És reménykedjünk, hogy nem így lesz.
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.19 12:53:39
@Professor Pizka: oh, én igazából a nyiladozó érzékeny tehetséget féltem. [Nyal egy nagyot a levegőbe]
Ugye milyen furcsa volt a fater, mikor tizennégy évesen azzal baszogatott, hogy flexeljél fiam, fúrjál fiam, faragjál fiam, csináljuk meg a filegóriát, a tetőlécet, tekercseljük meg a fűnyírót, zsírozzuk meg a trabantot, szintezzük be a polcokat, előbb fúrunk, aztán a dübel,…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.17 13:42:35
Meglepő bejelentést tett a svájci kutatóintézet, a fizikus szakma inkább a Higgs-bozonokra számított. „Osztottunk-szoroztunk, évek óta kutatunk, és azt szeretnénk közölni a világgal: egyáltalán nem jó ötlet, ha kiskanálból az orrunkon át szívjuk fel a vodkát ahelyett,…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.14 12:41:45
Kevés kliensem ússza meg, hogy előbb-utóbb elmeséljem neki ezt a régi és önmagában jelentéktelen történetet. Többnyire akkor szoktam sort keríteni rá, amikor az illető a beszélgetést indító „Hogy vagy?” kérdésre kurtán vagy hosszabban azt feleli: „Jól.” Persze, ha…..
A rendszerváltó nosztalgia állandó népi motívuma az egykor világhírű magyar valami. Világhírű ipar, világhírű futball. világhírű bor, világhírű kereklámpás Ikarusz. Ezekről már sokan és sokat írtak. Van ami a születése pillanatában sem volt világhírű, hanem…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.11 15:23:29
Louie the purple horse Bezupálás 2011.12.06 03:07:00
Vallomással kezdem. Én magam egy túlsúlyos, városi életmódba belekényelmesedett alak vagyok, aki szeret finomakat enni, jó zenét hallgatni, és dúskeblű hölgyek társaságát élvezni. Nem szeretek sárban dagonyázni, bármiféle fegyverrel hadonászni, primitív emberek…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.06 20:45:41
@Professor Pizka: ok, asszem megértettem.
Alszanak a parlamenti képviselők. Nincs ebben meglepő, kivéve, ha ezt a munkahelyükön teszik – ahogy ez Vágó Gábor felvételén látszik. A hajnali ülésezés régi divat a magyar parlamentben, a kormányok szeretik erre az időszakra helyezni a politikailag kényes…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.12.01 12:53:42
 Az első kör lezárultával most következzen egy igazán pikáns téma. Megkérünk titeket, hogy igyekezzetek félretenni pártszimpátiátokat, és kizárólag a szereplők munkához nélkülözhetetlen, vagy akár privát életben is feltételezett modorát próbáljátok mérlegre tenni.…..
Kedves mindenki, a blog újabb mérföldkövéhez érkezett, leült, pipára gyújtott, kiköpött egy hegyeset és megjelenteti fennállása első vendégposztját.A számos, interneten a névtelenség homályában felelőtlenül blogozó személy közül a szerző nem más, mint noirp, a…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.11.27 14:02:35
@Professor Pizka: na de mi lesz szerencsétlen fizikushallgatókkal?
Louie the purple horse Díjszabás 2011.11.23 11:05:00
Az ügyvédi kamara, tekintettel a fokozódó belföldi helyzetre és az ahhoz képest popsikenőcs-illatú babaszoba nemzetközi helyzetre, javaslatot tesz a kollegáknak, akik nem kapnak mostanában állami megrendelést, akiknek a két évig húzódó, nyolc tárgyalást megélő polgári…..
Helló-Halló elektorkalandorok! Úgy döntöttünk, hogy a blog nemes hagyományainak folytatásaként a tavalyi szünet ellenére idén ismét megrendezzük az év legmodorosabb emberének járó Arany Farmermellény-választást. Nem szégyen a mestertől tanulni, ezért az idei versengés a…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.11.22 07:47:00
@J. S. Bach / Pierre Bezuhov: na, ez most kvázi becsületsértés lett, ezért inkább azt mondom, hogy nem tetszik nekem F. Éva újságírói stílusa.
Van egy sorozat a tévében, Fringe (rejtély) a címe. Arról szól, hogy vannak párhuzamos univerzumok, és az őrült tudós, akinek meghalt a fia, a párhuzamos univerzumbeli másának a fiát átragadja ebbe az univerzumba. Van univerzum-közi maffia, illetve fontos cselekményszál még, hogy…..
Üdv Fényes-tekintetű Barátaim! Rájöttem, hogy rövidebb bejegyzéseket fogok írni, de azt sűrűbben. Ez egy kísérleti fázis. Megnézzük működik-e? Azért döntöttem így, mert rövidebb bekezdést írni jó. Meg mert az olvasóbarát. És kellőképpen informatív. A mostani…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.11.12 10:02:09
Helló Tibi!Nemrégiben belefutottam több ilyen bemutatkozó szövegbe, gondoltam egységesítem a tartalmakat egy írásba, hogy a jövő feltörekvő dj- nemzedékének már ne kelljen hosszú időket tölteni azzal, hogy kitalálja, hogy hogyan is lett ő "zenész". Ha volt már,…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.24 21:58:17
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.25 17:37:31
@J. S. Bach / Pierre Bezuhov: mármint a kollégistákat a kollégiumba.
Louie the purple horse Zsidónők 2011.10.21 22:49:00
Régies, polgári szokás volt mértékadó pesti famíliák hölgyei körében, hogy a zsidó nőket egybeírva zsidónőnek írták és mondták, a német "Jüdin" tükörfordításaként. A zsidó nőkről számos legenda terjengett, ők azok a bizonyos pesti nők, akitől idős vidéki…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.22 15:49:45
Kedves Olvasóink! Újra jelentkezik a Szkepticista Gyülekezet - az áltudományok, városi legendák, mítoszok, hoaxok és elavult hiedelmek (pl. babonák, vallások) esküdt kihívója és szertefoszlatója. A Gyülekezet célja, hogy számtalan képzett, valódi szakember (matematikusok,…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.17 17:45:18
@J. S. Bach / Pierre Bezuhov: hogy ne csak a levegőbe beszéljek, elmesélem egy olvasmányomat. Jungtól olvastam az Emlékek, álmok, gondolatokat és tök hitelesen adta elő magát. Aztán elkezdte tárgyalni a parajelenségeket, amik Freuddal való találkozásai során történtek (állítólag). Annyira hitelesen építette fel előtte az önéletrajzát, hogy el nem tudtam képzelni, hogy pont most nem mond igazat (persze ott a tévedés lehetősége). És komolyan belegondoltam, hogy mi van, ha a világ tényleg nem írható le tudományosan, csak egy reménytelen katyvasz. Akármi megtörténhet akármikor. Abban a percben ezt komolyan elhittem. Nem kívánom az érzést senkinek.
Kedves Barátaim! Október 9-én (vasárnap) ismét kirándulni mentünk néhányan. Az úti cél a közeli Finger Lakes volt (kb. 3 óra kocsiút). Szeretnék beszámolni Nektek a környékről és a felejthetetlen élményeinkről egy-két jól sikerült képpel illusztrálva! Az itteni irokéz…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.17 08:19:18
@A. Schweitzer: bevallom, én sem tudok olyan nagyon sokat róla. Pont ezért érdekelt, miért utasítod el.

Amúgy én is a Macskabölcsőbe olvastam bele, nekem tetszett.
Szia Tibi! Tavaly is akkor írtam meg A modoros otthont, amikor betegség miatt kényszerpihenőn voltam. Most pedig eltörtem a lábam, úgyhogy újra jelentkezem egy poszttal a betegágyból. :) Üdv.MoDorka A modoros félműveltA modoros félművelt azt hiszi magáról, hogy művelt, és vélt…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.03 17:41:30
A holokauszt válogatás nélkül darált be sorskönyv-vezérelt és autonóm embereket egyaránt. Az esetleges túlélés csaknem kizárólag mázli kérdése volt. Ám a túl nem élés néha még ilyen körülmények között is lehetett sorskönyvi döntés eredménye. Hogy K. Havas Géza…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.01 17:44:33
@Birtalan Balazs: igen :)
Péntek éjfélkor szakadtam szét, már nem bírtam tovább taposni, hogy legalább fejjel kint legyek a szarból. Fontos beismerést kellett magamnak tennem: nem bírok el a feladataimmal. Nem csak munka, hanem munka és minden egyéb.Szépen megfejelte mindezt a tény, hogy az új albérletünk…..
Modorosblog Dolgozgatom 2011.09.01 20:41:00
Kedves Gyerekek - álljunk meg egy szóra, Tanár úr! Az ikes igék régóta feloldatlan dilemmája számtalan elburjánzó tévhitet és máig viruló hiperkorrekciót eredményezett - egy nemrégi facebookos bejegyzésünk alatt is megbizonyosodhattunk erről. Nekik küldöm most ezt a…..
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.09.01 21:07:23
J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.09.01 21:25:09
@J. S. Bach / Pierre Bezuhov: mínusz első vessző