Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nimandi

46 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több mint egy hete hazajöttünk, azóta forgatom ezt a bejegyzést, mert egyrészt kikívánkozik, másrészt valahogy sosem sikerül úgy megfogalmazni, hogy ne tűnjön se ítélkezésnek, se senki basztatásának a háta mögött. Nehéz ügy, mert egyrészt milyen alapon ugathatnék én…..
Nimandi 2015.07.29 22:07:22
Ezért a témáért kimozdulok a read only módból. :) Két másfél éves ikerfiút altatok minden hétköznap egyedül, és hát igen, szívás, hogy nálunk is az alakult ki emiatt, hogy csak anya (és a szoptatás) jó. Közel sem ideális a helyzet, ebből a pozícióból írom, hogy amit a posztban mesélsz, az agyrém, az halál, pusztulat! :) Másfél óra altatás? Borzasztó sok idő. Nálunk 20 perc max., ha 10 perc után nem látom az álmosodást, akkor hajlamos vagyok még egy kört futtatni őket a nappaliban, csökkentett fénynél, könyveket nézegetünk, ilyesmi, és újra belevágunk picit később az altatásba. Persze lassan jöttem rá én is a trükkökre, és voltak keserves napok, időszakok, lesznek is, ha majd nem lesz szoptatás.

Így látatlanba mentegetném a párt, egyrészt lehetséges, hogy ez az időszak átmeneti, tudomisén, mozgásfejlődés, fogzás, meg amit próbál magyarázatnak találni az ember, amikor változik a gyerek szokása. :) Másrészt lehet, hogy végigpróbáltak már sok módszert, és nem megy. És igen, az egyik felkel, felkelti a másikat, ez tényleg így megy sokszor, néha meg nem, nálunk ez a tapasztalat. Általában könnyebb egy gyereket visszaaltatni, mint kettőt. Néha meg nem. :)

Ha úgy alakul, hogy még lesz alkalmad találkozni velük, és nem kínos felvetni, akkor esetleg segíthet a csajnak, ha még nem tag, hogy becsatlakozik valamelyik Fb ikres csoportba. Javaslom a legnagyobbat: Ikres anyukák csoportja. Elég vegyes a társaság, de tényleg, viszont emiatt nagyon sok szemszög jelenik meg, sok tapasztalat, sok gyakorlati tudás, lehet guberálni, vagy ha más nem, megnyugodni, hogy más is szívott, x évesen meg mégis aludtak a gyerekek.
Nimandi 2015.07.31 13:42:15
@dívamacska: Értem, és sajnálom. Valóban furcsa ez a kötődés a kötelező feladathoz, és hogy ezt ők közösen fenntartják. Mondjuk én könnyen beszélek, mert ahogy írtam, nálunk is megvan az 'anya az alvásfelelős', de tény, hogy a gyors elalvások és a rendesen megritkult ébredések miatt ez élhető egyensúly.

Örülök, hogy nem kerültem dilemmába, mit válasszak: nem veszem fel őket mindig, és ezzel talán eljön a rendes alvás ideje, vagy mindig válaszolok, ha sírnak, és emiatt lemerülök. Így nálunk maradhatott az, hogy mindig mentem, ha sírtak, és nem kellett megbánnom. Nem tudom, hogy kezeltük volna, ha nehezebb a fiúkkal.

Szurkolok azért, hogy náluk is eljöjjön valami élhető állapot.
Kedves barátaim az Úrban, ahogy ez az e-könyves téma is egyre jobban a mindennapi élet részévé válik, úgy szürkülnek el azok az akciók, amik kiemelnék a nagy könyves marketingkampányokból. Tavaly és tavalyelőtt is volt e-könyv olvasás hete, de az idén szinte alig találtam a…..
Nimandi 2015.03.03 12:02:13
@Dworkyll: És tényleg, köszönöm! :)
Az autó, amiről szó van, 1999-ben született. Akkor talán a legfrissebb Windows már lejátszotta a relatíve fiatal MP3-as formátumot, a profi digitális fényképezők pedig a 2 megapixelt karcolták, bár ilyet még Magyarországon élő ember nemigen látott. Én akkoriban még filmes…..
Nimandi 2014.12.27 16:10:17
@repecs: cubic player volt a meno
Bocs, olvtársak  a hirtelen értesítésért, de az ekönyv.hu egy nagyon rapid akciót lőtt el, kb ma 17:00-kor, az összes Harlequin kiadány 40%-os kedvezménnyel kapható,  ma éjfélig. Nem is húzom az időt, aki szereti a csajos-romantikus műfajt, válogasson.    ..
Köszönve Komavary olvtársnak, ideje beszámolnunk az Amazon őszi (menetrend szerinti) termékpaletta-frissítéséről. A nagy iPhone6 - Note4 bejelentésháború árnyékában talán elsikkadna, pedig vannak érdekességek. Agyő, gombok A belépő szintű Kindle-ről is eltűntek a gombok,…..
Nimandi 2014.09.25 12:54:09
@Törpe minoritás: Szerintem mást értettünk a mondatod alatt: "Az egybefüggő nagyterjedelmű szövegek olvasása maga a retró. :)"
(Azaz csak a magam nevében beszélek mindig. :) Ezek szerint te a könyvolvasást látod kifutó terméknek, mi/én pedig azon belül egy speciálisabb szövegek fogyasztását néztük. Jól értem?
Vettetek már részt olyan beszélgetésben, amiben valaki szent rémülettel mondja egy kötetről, hogy de hát azt a metróplakátokon hirdetik? Tudtátok meg hónapokkal később, hogy egy titeket érdeklő könyv megjelent, csak sehol sem jött szembe? Beszélgessünk már egy kicsit a…..
isolde Give me five minutes 2014.07.17 14:21:16
Tudjátok, mi hiányzik még? Az alváson kívül. Az elmélyült beszélgetés. Az osztatlan figyelem. Két dologról jutott eszembe mindez, részben az alább részletezett álmomról, ugyanis az álmomban szereplő fiúkkal, különösen a legidősebbel hosszú, mély beszélgetések sorát…..
isolde Miért nem távoznak? 2013.11.19 08:32:05
Leslie Morgan Steiner író és korábbi áldozat arról beszél a TED-en, hogy milyen félreértések övezik a családon belüli erőszakot és miért nem lépnek le a nők bántalmazóiktól. Magyar felirattal.  ..
isolde A medve nem játék 2013.11.09 20:44:08
Egyébként pedig fel vagyok háborodva ezen a Balogh József-ügyön. Nem azon, hogy nem mondott le BJ, azt én teljesen megértem, minek is mondott volna le, ha nem muszáj. Azon vagyok felháborodva, hogy ezt itt így meg lehet csinálni: hogy nincs közfelháborodás. Hogyhogy nem…..
Nimandi 2013.11.10 15:43:34
Csak azt tudom leírni, magamban mit tapasztalok. Dühös vagyok, felháborodott, de sajnos az az igazság, hogy ma már inkább megvárom, amíg elindul egy kezdeményezés, amihez csatlakozhatok nyugodt szívvel. Ami kivisz az utcára, mert bízom benne, és nem tartok attól, hogy hirtelen politikai jelentőséget kap az esemény stbstb. Egyébként most a posztod kapcsán ránéztem a NaNe Facebook oldalára, megláttam, hogy lesz is valami felvonulásuk, ha nem keresek rá, sosem tudtam volna meg ezt.

Őszinte leszek: szívesen áldozok/áldoznék (ha nem is számottevő összeget, csak egy vacsora árát) számomra támogatandó célokért dolgozó egyesületek, alapítványok működésére, és tudom, hogy ezzel holmi búcsúcédulát vásárolnék meg magamnak. Hogy ezzel áthárítom az egyesületre az aktivitást, szervezzék meg ők, lépjenek stb. Viszont onnantól máris elérhető ember lehetnék, akit bombázhatnak levelekkel, Facebook meghívókkal, könyvjavaslatokkal stbst, amelyeknek ha egy kis hányada célba ér, máris előbbre volnánk (az egyesület is, én is). Ez nem dicséretes dolog, de tartok tőle, a nagy átlag viselkedését mutatom be. Akiket meg kellene mozgatni.

Ugyanez a gyanúm a speciális osztályfőnöki óra kapcsán is: átlagos ofő max. fontolgatja, hogy ilyesmit illesszen az éves tervbe, de ha elküldik nekik emailben a komplett javaslatot (kimegy az Ezmegaz Egyesület, beszél erről és arról, ilyen meg olyan kérdések lesznek, mindez melyik kötelező ofői óravázlatot tudná kiváltani stb.), akkor többen kapnának az alkalmon.

Lehet, hogy saját lustaságom, kényelmességem vetítem ki, és nem lehet, de biztos, hogy nincs infóm, pontosan mennyire nehéz életben maradnia manapság egy ilyen egyesületnek, mire futja pénzből, emberi erőforrásból, lendületből.
Nimandi 2013.11.11 08:27:00
@isolde: Köszönöm az infót! Szépen kitaláltam a fotelből a spanyolviaszt. :)
Igazából arra próbáltam kilukadni, hogy sanszosan számtalan jóérzésű, de már lusta, elkényelmesedett vagy éppen fásult, tartózkodó ember mozgatható meg, ha valaki eléri őket.

Számomra egyébként roppant hasznos lenne egy felnőtt osztályfőnöki óra, ahol infót kaphatnék arról, mi a teendő például, ha a lépcsőházban hallok üvöltözést, az utcán látok konfliktushelyzetet, kihez és mikor, hogyan forduljak segítségért ilyen esetekben stbstb.
E. D. Biggers: Charlie Chan folytatja [Charlie Chan carries on, 1930]K.u.K. K., 2012.angol_usa / krimi [4 és fél kínai aforizma után beálló csend] "– A dob kelti a legnagyobb lármát – kezdte – , pedig csupán levegővel van tele." Nem találok szavakat. Mivel egy ideje…..
Gerincre vágva Megmondalak! 2012.05.25 15:05:00
Valahol (ha megtalálom, hol, utóbb belinkelem) azt olvastam, hogy Bartos Erika azt követően írta meg a Megmondalak! című kötetet, hogy néhányan a szemére vetették, hogy az írónő gyerekeiről formázott AnnaPetiGergő-világ túlságosan is kerek, és mentes bárminemű konfliktustól.…..
Nimandi 2012.06.02 16:58:57
Tibor egyébként nem volt ott. Tegnap számolgattam, mennyi pénzem maradt tavaszra, és eszembe jutott, hogy tavaly nyáron a Balatonnál kezdett nagyon a nyakunkba szakadni a gazdasági válság, úgyhogy miután megittuk az összes rövidet a vitorláson, elhatároztuk, hogy mégsem taxival…..
E-könyv olvasók Új tippek 2011.09.26 23:58:00
A "megélhetési média" részben a politikai, részben a bulvárnyomás hatására kezd számomra meglehetősen élvezhetetlenné válni. Ezzel szemben a "közösségi médiának" vannak kifejezetten kellemes hajtásai is (mint például amilyen ez a blog is szeretne lenni). A…..
Veled is előfordul néha, hogy akár a legszebb nyáreleji napon - amikor a verőfényes napsütés szinte pacsit ad a rigófüttynek -, szóval, amikor minden szép és jó, is képes belopózni a szívedbe valami megmagyarázhatatlan magányosság? Te mit teszel ilyenkor? a. Tudatosan…..
A Galaktika magazin márciusi számában új folytatásos kisregény indul, az izraeli Lavie Tidhar „Héberpunk”-ja. Ez az igazi kuriózumnak számító írás a héber misztikumot ötvözi a 20. század első felének népszerű noir krimijeivel. A hónap központi tudományos témája…..
Fogak mögött a mélyedésben élnek- sötét bromélia a nyelv alatt-,s ha péniszed a számba vettem, érzed,hogy körbeússzák kis ebihalak.Majd orromat dús szőrbe fúrom, érzem,hogy felriadnak mind a nagyvadak,s a nyers szagokkal szemben kell haladnom,hadd higgyék, nincs más, így…..
Már egyre nehezebb elviselni, hogy eljárnak otthonról,talán isznak is.Vigyázni kell az idejükre,még annyi dolgot kell elhagyniuk,pénz, kulcsot, mindent,és elfelejteni a többit, először irni, majd olvasni,ismerni főneveket, igéket, neveket, a lét minden alakját.Szemük opálosodik,…..
SF.blog 2010 legnagyobb űrbakijai 2011.01.03 14:00:00
Bár 2010 úttörő sikereket mondhat magáénak az űrkutatás és űrutazás terén, volt néhány „apróság”, ami nem úgy ment, ahogyan ideális lett volna. A következő (egyáltalán nem teljes) listából némi ízelítőt kaphatunk 2010 űrbakijaiból.  1.Rakétaindítási…..
-g- blogja mint, akár 2010.12.05 22:32:00
mint, akárFelinnám, mint a tócsát, miben tükröződik,számban olvadna el, akár a jégcsap, amin megtörik.Hozzám csapódik, mint a vadnyom,követ,elém szalad,majd eltűnik a hóban.Máshol vagy, máskor,árnyékod másfelé zuhan.Akár az ág, ami a képbe lóg,semmivé puhult, de tartja…..
Futóblog A jómadzagok 2010.10.18 14:51:34
Az alábbi nevű urak nem vették át határidőre a pólóikat:kolozsvárigyalogkakukkZs.Gzsolalajos vanka (2 db)dentakunyitraigsanyoszneozedmark00hsystemfarmerborzikagaborchibela75locknaandre1965Benne a meglepetésember: zsola, aki látványosan távol tartja magát a Futóblog komment életétől…..