Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lineker

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én még 26 évesen is nehezen találok munkát. Még csak 3 hónapja keresek, de 2-300 önéletrajz után kb. 3 helyről írtak vissza, hogy kösz, de nem kellesz. Spar,McDonald's,Burger King, Tesco... minden megvolt. Ide túlképzett vagyok, oda nincs szakmám, itt nem elég a nyelvtudás, oda…..
Lineker 2010.07.19 16:12:47
Aj-haj...
Amikor elolvastam az index oldalsávjában a sztori címét, már sejtettem, hogy tipikus esetről van szó, és be is igazolódott.
Elöljáróban annyit, hogy munka van, csak a magyar emberek nem igazán szeretnek dolgozni.
Nagyon sok ilyen történetet hallottam már, és eleinte naívan megkérdeztem ezeket az emebreket, hogy ha valóban 100-nál is több helyre beadta az önéletrajzát, akkor hogy nem veszik fel őket? Mikor én kerestem állást, akkor a 2-3. helyre már felvettek. Aztán mikor megismertem ezeket az embereket, összeállt a kép: sajnos nagyon számít a fellépés - és ez a bejegyzés írójáról nem tudtuk meg, hogy az interjúztató mit lát rajta. Tudjátok, nem szép amit mondok, de a külső, a tekintet, a kommunikáció nagyon számít. Voltam állásinterjún interjúztató és azaz igazság, hogy eleinte nyitottan és jóindulatúan próbáltam kiszedni a jelentkezőkből a lényeget, mikor nem szólaltak meg, de ma már úgy vagyok vele, hogy aki 25-30 évesen sem néz a kérdező szemébe, nem érteni a szavát, nincs határozott elképzelése, az nem kell: és a következetesség nagyon számít! a fejvadászok azokat szeretik, akik határozottan tudják milyen területen akarnak dolgozni, esetleg konkrétan milyen állást, milyen körülmények között. rengeteg esetet tudok, ahol pl. végzettség nélküli, vagy más végzettségű (közgazdász, biológus, stb.) kapott menő informatikus állást, mert láttuk a következetességet az önéletrajzában és az elmondásaiban: 26 évesen rájött, hogy abból amit tanult nem lehet megélni, és autodidakta módon kiképezte magát egy szakmában - ezt értékelik.
Mit láthattak a bejegyzést írón? 1.:Azt, hogy fogalma nincs mit akar magával kezdeni: aki minden ló#&arra beadja a jelentkezését, az nem tudja mit akar. 2.:ma már a diploma - sajnos - olyan alapvető lett, mint 15 évvel ezelőtt az érettségi. tehát, mégha nem is érnek semmit a diplomák, ez a minimum, és nem hiszem, hogy bármilyen magyarázatot tudna adni az illető arra, hogy csak egy okj-s papírja van. 3.: speciel én orvosi egyetem idején meghívtak újságot írni egy design magazinba, akkortájt kicsit restelltem is hogy nem értek hozzá, és miután tetszett a dolog, jól ment az írás, máshová is hívtak írni. végül az egyetem végén a rezidensidőszak miatt felfüggesztettem az újságírást - tehát aki akar az talál helyet. Szerintem a bejegyzés írója magától egyetlen laphoz nem ment el míg ezt az újságírást tanulta. Egészében véve a bejegyzésből a tipikus magyar hozzáállást érzem ki: kifigáskeresés, kifogáskeresés, kifogáskeresés. A fotózást nem akkor kell elkezdeni, amikor menő apparátod van, hanem egy egyszerű géppel, stb.
Sajnos néhány külföldi orvos-kollégám mondta, hogy ha a magyarokat jellemezni kell, akkor azzal lehet, hogy nem szeretnek dolgozni. Erre mondtam nekik döbbenten, hogy dehát reggelente milliók mennek 8-ra a munkahelyükre. erre mondták, hogy nem az a lényeg, hanem a hozzáállás: a magyarok nem proaktívak, előbb akarnak pénzt és csak aztán dolgozni. nyugaton egy 21 éves gazdag család gyereke, egyetem alatt elmegy ingyen gyakorlatra. Amerikában az orvosis diákokkal vannak tele nyáron az éttermek, ahol pincérként dolgoznak, hogy megkeressék a tandíj egy részét. Nálunk az egyetemet végzettek 85%-a(!) a diplomaszerzéskor egyáltalán nem járt még 1 hetes gyakorlaton sem, azt sem tudják hogy néz ki egy munkahely: ezért van rengeteg olyan kretén fiatal, aki a diplomával a zsebében a 250 nettós, laptopos, cégautós állásra vár. A bejegyzés írója pontosan ez a karakter: egy ostoba, lusta disznó.