Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flependzsi

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Ne dolgozzatok szünet nélkül kora reggeltől késő estig, mert féltek, hogy éhezni fogtok. Isten pihenést is akar adni azoknak, akiket szeret.” Zsoltárok 127, 2. (TLB fordítás) Amikor elindítottuk a gyülekezetünket, a Saddleback Church-öt, naponta 18 órát dolgoztam. Minden héten kétszer még…..
 “Jó az Úr mindenkihez.” Zsoltárok 145,9   Sokan úgy gondolják, csak akkor kaphatunk jót Istentől, ha jók vagyunk. Mintha összekevernénk Istent a Mikulással. A Mikulásról mondjuk: “Figyelj, ne sírj, … jön a Mikulás” Isten nem így működik. Ő nem az alapján osztja az áldásait, ki volt jó és ki…..
“Ne féljetek tőlük! A nagy és félelmetes ÚRra gondoljatok” (Nehémiás könyve 4,8) Hogyan győzd le a csüggedést? Kövesd Nehémiás példáját! Nehémiás könyvének 4. fejezetében három módszert látunk, amivel ellenállhatunk a csüggedésnek. 1. Erősítsd azokat a területeket, ahol gyengének érzed…..
“Ekkor felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és minden elcsendesült. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt kérdezték: Miféle ember ez? Még a szelek és a tenger is engedelmeskednek neki!” (Máté evangéliuma 8. rész 26-27. - NIV fordítás) Bármikor, amikor olyan helyzetbe kerülsz, amit…..
Napi remény Isten szeretete örök 2022.10.24 03:00:00
“ Meg vagyok győződve, hogy semmi sem választhat el minket Isten szerelmétől. Sem halál, sem élet. Sem angyalok, sem a pokol összes hatalma nem tarthatja távol tőlünk Isten szeretetét. A jelen miatti félelmeink, a jövő miatti aggódásunk, vagy ahol épp vagyunk – magasan az égben, vagy az óceán mélyén…..
"Ha pedig Isten Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által." (Róma 8,11) Isten sosem ígérte, hogy az élet igazságos lesz. A mennyben minden úgy van,…..
"Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak" (1Péter első levele 4,10) Tudod, hogy milyen célt adott Isten az életednek? Tudod, hogy mi a terve veled? Ahhoz, hogy betöltsd Isten életedre vonatkozó tervét, először is fel kell ismered milyen ajándékokat kaptál tőle. Milyen…..
 “Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál?” Máté evangéliuma 6,26  El sem tudod képzelni, mennyire értékes vagy Istennek. A Biblia Ézsaiás könyvének 43. fejezetében, a 4. versben…..
"Ha tehát megmostam a ti lábatokat, én, az Úr és a Mester, nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek." (Jn 13,14-15) A nagyszerű családok egyik tulajdonsága - legyen szó biológiai vagy örökbefogadó, esetleg gyülekezeti…..
“Ha Isten jólétet és vagyont ad nekünk, és megengedi, hogy élvezzük, legyünk hálásak és élvezzük, amiért megdolgoztunk. Isten ajándéka ez.”Prédikátor könyve 5,19 (GNT)     A Biblia azt mondja az 1 Timóteus 6,17-ben, hogy Isten „bőségesen megad nekünk mindent, amire szükségünk van, hogy az…..
Ima és böjt Hogyan böjtöljünk 2010.01.07 11:45:00
1. Mi a böjt?A böjtölés az ételtől való tartózkodás szellemi célokért. Rendszerint nem a folyadékoktól való tartózkodás, hanem a szilárd ételtől, bár vannak bibliai példák, amikor emberek böjtöltek étel és víz nélkül negyven napig is.2. Kell-e minden kereszténynek…..