Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eleison Kyra

484 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este kétségbeesve hívtam át Rozkót, mert a számítógépem olyan tüneteket produkált, hogy már attól tartottam, a halálán van. A barátunk szokás szerint néhány kattintással megoldotta a problémát, de ezúttal elmaradt a számítástechnikai tehetségemre vonatkozó gúnyolódása. Csak sóhajtozott…..
Eleison Kyra 2014.08.08 15:10:35
@sapkanélkül: Sőt, melegben is veszek alá valamit. :D
Eleison Kyra 2014.08.08 15:17:42
@sapkanélkül: Értem, hogy miről van szó, de annak behatárolása, hogy mikor történhetett az ominózus eset(ek), nagyon pasi-logika alapján történt. Ettől sokkal egyszerűbb módja is lenne: megkérdezni az illetékest.
Kyra konyhája Raffaello 2012.11.02 00:07:19
Raffaello Hozzávalók: 30 dkg cukor 1,5 dl víz 25 dkg margarin 45 dkg kókusz 30 dkg tejpor mandula Elkészítés: 1,5 dl vizet és 30 dkg cukrot felfőzök, amíg a cukor elolvad. 1 margarint, 25 dkg kókuszt és 30 dkg tejport a lehűtött (langyos) cukros vízhez keverek, majd hűtőbe…..
Wass Albert – Talán Talán egy könyvben vagyok egy betű. Talán egy szó. Talán egy költemény. Mit tudom én. Csak azt tudom, hogy nagyon szomorú lehet az a mondat, mit kiolvas belőlem valaki, ha letette a tollat...
ADY ENDRE: SZELID, ESTI IMÁDSÁG Uram, adj csöndes éjt, Nyugodalmas, nagy éjt A te vén gyermekednek, Beteg, rossz gyermekednek. Fölséges dáridók, Keserves dáridók Muzsikája kerüljön, Hangja messze kerüljön. Ne ülje szívemet, Nyomorék szivemet Az ébrenlét lidérce, Rettenetes…..
Ady Endre: Boldog újévet! Ezúttal sírva, szépen Forgok meg lelkemnek régi Gyermekes életében: Boldog új évet kivánok. Boldog új évet kivánok, Mindenki tovább bírja E rettenetet, E szamárságot, Mint szegény, mint bírom én, én, Gyönyörködve, Óh, én szegény Lelki kémény.…..
Advent harmadik vasárnapja – a harmadik angyal megérkezése Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti…..
Veress Miklós: Mese a Mikulásról Hókastélyban jéglakás: Ott lakik a Mikulás. Szél a szánja – mégse fázik, Úgy röpül egy messzi házig. Csengõje a hópehely. Szánkójának énekelj, Mintha dallal idehúznád, S tedd ki ablakba a csizmád. Ne lesd meg a Mikulást, Rajta…..
 Advent második vasárnapja – a második angyal megérkezéseA második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a…..
 József Attila – Gyermekké tettél Gyermekké tettél. Hiába növesztett harminc csikorgó télen át a kín. Nem tudok járni s nem ülhetek veszteg. Hozzád vonszolnak, löknek tagjaim. Számban tartalak, mint kutya a kölykét s menekülnék, hogy meg ne fojtsanak. Az éveket,…..
Tompa Mihály: Nálad nélkül Örömet nem nyújt az élet, Csak tenálad, csak tevéled! Mint buborék széjjelpattan, Ha osztályos nem vagy abban! Az ég és föld bús, kietlen, S ami rá van rakva ékül: A boldogság gyötrő álom Lenne nékem nálad nélkül! Ha szememnek könyje csordul:…..
 Advent első vasárnapja - az első angyal megérkezése Az első vasárnap alkalmával egy kék köpenybe öltözött angyal száll le az égből, az első vasárnap angyala. Leszáll az égből, hogy közelebb kerüljön az emberekhez, de sokan a nagy rohanás közepette nem veszik észre.…..
   Csokonai Vitéz Mihály:  Kata napraMicsoda nagy vígság van itt a majorba, Miért a sövény is úszkál itt a borba, Hol vette az ennyi sok úri vendégét, Kik dosztig locsolják a spongyia gégét? Nem gondolhatják el a felső városba, Micsoda trakta van itten a…..
 Egy ölelés (...) sokkal többet jelent két test érintkezésénél. Egy ölelés azt jelenti: nem vagy fenyegető, nem félek ennyire közel kerülni hozzád, el tudok lazulni, otthon érzem magam, védett helyen, ahol megértenek. A hagyomány szerint valahányszor szívből átölelünk…..
Tóth Éva: Énekek éneke Ha fejem a válladon ha balkezed fejemnek párna hogyha tested a takaróm hogyha testem testednek ágya erős melled a paizsom szerelmed kenyerem s borom némán is neved dalolom neved ima a szájamon ha felfeszíttetsz két karom eleven szép keresztfájára…..
Mindennapi babonáink Köhögés 2011.09.30 22:32:00
Köhögés Szeged környékén régen igen radikális gyógymódot alkalmaztak gyógyítására: fehér kutyaszart főztek fel, és azt itatták meg a szerencsétlen beteggel. De jó a mézes torma, bodzatea, ezerjófű, kandiscukor és a gyömbér összekevert pora is. Vöröshagymatea, nyers…..
Túrós-barackos alagút Hozzávalók: Piskótához: 3 db tojás 3 ek. liszt 3 ek. cukor ½ cs sütőpor 1 csipet só Túrókrémhez: ½ kg túró 3dl tejszín 1 cs zselatin fix citromhéj ízlés szerint cukor ízlés szerint felezett őszibarackbefőtt A tojásokat…..
Csodálatos világ Magyar népmese 2011.09.30 22:15:00
 Az embernek úgy kell a mese, mint az édes álom. Vavyan Fable..