Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petersin

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel az Air China repülőgépe egy ismeretlen tárgyat ütött el 8000 méter (26.246 láb) magasságban. A gép Csengduból Kantonba tartott, amikor egy ismeretlen objektummal ütközött, és kénytelen volt visszatérni a csengdui reptérre, ahol biztonságban leszállt. ..
petersin 2013.06.06 12:59:54
@Nyerspolgár: a hőlégballon esetét vettem jobban szemügyre azzal, amire reagáltál. A gondolat pedig teljesen logikus, ha számításba veszed a következőket:
Egy ilyen hőlégballon igencsak nagy méretű, így azt már távolról is könnyen lehet észlelni. Ezenfelül nem emelkedik akkora sebességgel, hogy hirtelen egy gép elé kerüljön úgy, hogy azt ne lehetett volna előre látni. Ha mégis megtörténne, azaz nem észlelték időben,akkor az ütközés során nagy valószínűséggel magát a ballont kapják el, ami -gondolom- egy ejtőernyőhöz hasonló anyagból készül, de egy textil nem tudna ilyen horpadást előidézni. Azért azt jegyezzük meg a dolog margójára, ha ember által vezetett járművel ütköztek volna, akkor egy haláleset már biztosan lett volna, így nem menne a találgatás.

@kovi1970: bár ne lenne jogos a megállapítás arról, h szépen szunyókáltak...
petersin 2013.06.06 08:51:07
@Tapmancs: igazad van, aláírom, hogy nem értelmeztem minden oldalról a dolgot a hsz előtt. Hőlégballonnak én (és csak magamból tudok kiindulni) azt hívom, ami embert szállít és meleg levegő hajtja (hő-). Amire te gondolsz, az nálam a meteorológiai ballon, ami látványosan kisebb és nem is hő, hanem hélium vagy egyéb gáz segítségével emelkedik a magasba.

Utóbbit tudom elképzelni, mint ütköző tárgy, ilyen formában egyet értek veled. Olvastam itt valahol, hogy jég eshetett le egy repcsiről és azzal találkoztak, ezt már kevésbé tartanám valószínűnek, kiindulva abból, hogy jégesőt túlélt gépek ennél sokkal 'gyengédebben' horpadtak be és a repcsik jégtelenítője általában arra hajaz, hogy töréssel távolítja el (azaz darabokra esik a jég, nem egy darabban esik le), máshol pedig fűtik, akkor meg csak víz keletkezik.
petersin 2013.06.06 09:15:21
@Tapmancs: vitorlázó-repülő magassági rekordját pont tavaly állította fel egy magyar pilóta, ő 8000+ méterre jutott fel és hő sem kellett, csak erős feláramlás. Persze, oxigént nem árt vinni ilyen magasra, de elfér a PB palack mellett. :)
Kevés nehezebb helyzet akad annál az ember életében, mint ha öt év után kényszerből el kell hagynia azt az országot, ahol már berendezkedett és otthon érzi magát. Így járt mai szerzőnk, Zsófi is, aki a jelek szerint egyre csökkenő reménnyel próbálja a diákvízumát…..
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
petersin 2013.02.05 10:54:23
@zopilote: Elég eljutnod a JFK reptérig, ott már a biztonsági kapunál találkozhatsz turbános bizt. őrrel...
Képzelhetik mennyire pörög még mindig a Mikulásbiznisz így január végén. Naiv ügyfél ezért nem érti, hogyan nem sikerült időt szakítani a tavaly meghiúsult látogatást sztornózni: Tavaly történt, hogy elhatároztuk, gyermekünk élete első Mikulás élményét Mikulás…..
Nagy idők tanúi vagyunk, Magyarok ezrei hagyják el Magyarországot minden hónapban, hogy jó hírünk és nyelvünk terjesszék, tanítsák a világban, de a Magyarországra látogató külföldiek sem ússzák meg, hogy titkok és összefüggések mentén megtudják: Magyarnak lenni a legjobb…..
petersin 2013.01.06 12:14:34
@Papageno68: Szerinted hány légitársaság van magyar érdekeltséggel?
/segítek, magenta-cső/
..
petersin 2012.12.12 12:29:48
@Raszputyina: @trazz: Turbo Scratcher - Amazon.com
Így jár az, aki minden yt videót feltöltöget az indára, mert a yt kommentekben rejlik a pontos név és bolt. Mivel már megírtam nektek, így nem kell keresgélni, csak egy magyar forgalmazót, ami tudtommal nincs. Vannak hasonló termékek, de pont ilyet itthon nem lehet kapni. Irány az ííbéééj.
petersin 2012.12.12 13:24:16
@nyulanka: A közepe cserélhető, oké, ha már beszerezni se lehet nagyon magát a terméket, a csere kaparót legalább annyira... Nem kell a macskások nevében köszönni, szintén zenész vagyok, nem véletlen, hogy tudom mi a neve a cuccnak. :)
@Raszputyina: Valóban, ez innen vásárolva egyszerű és még olcsóbb is, mint a nemzetközi postával emelt eredeti játék.
Mónika számlájáról vélhetően klónozott bankkártyával levettek 563 ezer forintot idén júliusban. Minthogy sms-értesítést nem kért a számlájáról, csak a 6. pénzkivétel után tűnt fel neki a lopás. November végére az is kiderült, hogy OTP-automatákból vették fel a…..
petersin 2012.12.06 22:21:15
@Intelli: A nevedből következtettem volna arra, hogy intelligens is vagy, de a hsz-ed után már ez lehetetlen.
Mit csináljon az, akinek bankszámlára utalják a fizetését és nem a kezébe nyomják? (Mégis, hol kapsz te zsebbe pénzt manapság munkadíj gyanánt? feketébe?)
Tavaly februárban a delhi repülőtéren az IndiGo Airlines egyik járatának indulása előtt fél órát a köd, majd további negyven percet egy indiai férfi utas miatt kellett várakozni. A repülőgép már éppen felszállásra készülődött, amikor egy középkorú indiai férfi utas…..
Jennifer L. Grieves 2009. július 16-án utolsó alkalommal szállt le az amerikai elnöki helikopterrel a Fehér Ház kertjében. Jennifer L. Grieves őrnagy volt az elnöki helikopterszolgálat első női pilótája. 2008-2009 évben tizennégy hónapot repült legtöbbször a Fehér Ház és…..
petersin 2012.11.27 23:37:40
@mikka: Nem tudom, hogy mennyi közöd van a valóságban (igen, nem szimulátor) a repüléshez, de -sajnos- saját tapasztalat alapján lehetséges egyedül leszállni egy géppel úgy, hogy közben 2 percenként hánysz. Hozzáteszem, nem légibetegség, hanem valószínűsíthető mérgezés okán (nem került kivizsgálásra), így az, hogy valaki 'vérzik 1 hétig' nem feltétlen jelenti azt, hogy nem repülhet és nem vezethet pl autót közben.
A poént, miszerint hány hónap van 2008. január és 2009 december között, pedig már lelőtték.
Amolyan igazi megérkezés utáni első poszt a mai, szerzője, Tamás, Svájcban kezdi meg egyetemi tanulmányait és ígérete szerint több beszámolót is küld majd az élményeiről. Az elsőből kiderül, hogy ma már nem akkora bravúr kijutni külföldi egyetemre, és az is, hogy Tamás…..
A mai poszt kissé rendhagyó lesz, és inkább vitaindító jellege van – de néha ilyen is kell. Iván ugyanis arról írt, hogy amikor külföldi munkáról van szó, miért elégednek meg oly sokan a legegyszerűbb munkákkal, miért nem törekednek többre, jobbra? Még egyszer: az írás…..
petersin 2012.09.10 13:50:25
@Jess G: Természetesen, csak ebben az esetben első pár helyett, több interjún akadhat gond. Azt nem tudom viszont, hogy a mosogatós munkához kell-e bármennyire is tudni beszélni, de ha igen, akkor csúszik a munkába állás, ha nem sikerül nagyon gyorsan belerázódni.
petersin 2012.09.10 13:53:33
@Muscari: Ezt hívják készülésnek. Ezt csak "adni" tudom.
Jó, jó. Nem mindegy milyen film, igazad van. Nekem most csak egy sima hollywood-i produkció jutott eszembe, szép angollal. (Nem a volt kormányzó Schwarzi-féle érthetetlen maszlag, amit a Predator-ban nyújtott xD)
petersin 2012.09.10 13:46:10
@Régi Péter: Ezt az oldalát is abszolút megértem. Meg lehet tanulni kint is "nullkilóméterrel", de beszéltünk itt alternatív megoldásokról, amibe még az is beletartozik, hogy fülszoktatás címén átkapcsolunk a BBC-re és esetleg egy netes szótárral értelmezünk. Ezt persze önszorgalomból az ember nem csinálja, de ha már megvan az indulás dátuma vagy a szándék, szerintem nagyon sokat segíthet némi készülés.
Kimondottan érdekes és sokak számára tanulságos történetet küldött a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe egy hűséges olvasónk. A fiatalember egy önkormányzati lakást vásárolt, amit a rövid határidő miatt készpénzben kellett kifizetnie, ezért csak utólag tudott rá hitelt…..
petersin 2011.02.04 15:46:48
@Csifi: Igen, forduljon, ha a tanácsadónak nincs köze az alábbi MLM cégekhez:
OVB, Brokernet, Fundamenta, MPK és sokan mások...