Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salamander

0 bejegyzést írt és 1221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Sötét éjszaka van; utat tévesztve bolyongok egy hatalmas erdő mélyén.Csupán pislákoló lámpásom fénye vezérel. Egy ismeretlen toppan elém és megszólít: «Fújd el a mécsesed, barátom, úgy jobban megtalálod az utat.» Ez az ismeretlen egy teológus.”   (Denis Diderot ateista tanmeséje)     A Magyar…..
Új nyomra bukkant a portugál rendőrség a világ egyik leghíresebb gyerekeltűnésének ügyében, melyben 12 kereséssel töltött év, 2 ország rendőrsége és számtalan magánnyomozó cég bevonása sem hozott eredményt. Eddig. A 3 éves Madeleine McCann 2007. május 3-én rejtélyes módon tűnt el - Fotó: BBC…..
Mi van olyankor, ha Schmitt Pált a Magyar Nemzet és az MTA is támadja? És az államfő hitelével együtt Teller-levelesedik el a Heti Válasz hitelessége? Ha a kormány vidékpolitikáját egy egyszerű mozdulattal maga az egykori államtitkár Ángyán József leplezi le? Ha a Fidesz…..
salamander 2019.09.02 02:32:10
Jobban meg kellene nézni ki is az a Dr. Varga Csaba jogászprofesszor. Nagyon felületes és kevés, a bevezető szakaszban leírt szöveg: ki felett bábáskodott, mutatta be a könyvét, ki írt és kinek előszót a tanulmányához. Ez rendkívül kevéske.
Varga Csaba egy okos és vérbeli marxista jogászember, aki túl akar élni mindent és szeretné, ha ebben a kesze-kusza világban megőrizhetné (átmenthetné) azokat a privilégiumokat melyeket az előző rendszerben sikeresen megszerzett. A jogtudományban azonban mindenki tud és ismer mindenkit. Pontosan tudjuk, kik mikor milyen leveket vallottak, kik kik ellen "követelték" a "szocialista önkritikát", hogy aztán a rendszerváltás után pedig igyekezzenek az ellenkezőjét állítani mindennek. Egy Januarjevics Visinkszkij-féle dogmatikán nevlekedett ember soha nem lesz igazi Pikler Gyula, Moór Gyula, vagy Angyal Pál rajongó: ő Szabó Imre, Peschka Vilmos Viski László által meghatározott jog keretei között nevelkedett. Tisztázni kel valamit: a kádár-rendszerben nem volt jog, mert Kádár elvtárs (sem Marx, sem Lenin, sem Sztálin) nagyon nem szerette a jogot és pláne nem a jogászokat. Burzsoá kispolgári csökevények tartották, amely az imperialista tőkések hatalmát szolgálják, s amely az állam elhalásával meg fog szűnni. Dr. Varga Csaba jogászprofesszor ebbe nőtt bele. Gondolom ebből a nézőpontból már érthetőbb a kép: nem a Fidesz színeváltozásán van tehát a hangsúly, hanem az "összenő, ami összetartozik" és a "simile a simili gaudet" elvén.
Egyre többen kérdezgetik, megyek-e a Tűz konferenciára vagy részt veszek-e az eseményhez kapcsolódó missziós programokon meg ilyesmi. A válaszom valami csendes, visszafogott nem, amiről azt remélem, hogy meg sem hallják és folytatódhat a beszélgetés. Ezt a nemet, azt hiszem, magamtól ki se mondanám.…..
Jómagam alapvetően a 444-en követem Kuna Tibor szakmai és vallási pályafutását. Az illető úriember szakmai pályája leginkább politikai kapcsolatainak kihasználásával és kommunikációs cégei közbeszerzéseken elért fölöttébb egyoldalú sikereivel jellemezhetők, míg vallási pályafutása a Magyar Pünkösdi…..
Labancz Anna él. Feltehetőleg. Hisz alig múlt hatvan. Az Arcanum 15 rendszerváltás előtti, Labancz Annára adott találatából 12 rá vonatkozik. Rá, aki levelezőtársat keresett az Ifjúsági Magazinban, majd válogatott műrepülőként tűnt fel a Repülés és más lapok hasábjain.…..
salamander 2019.03.01 22:13:19
@charlie: a bűnjelnyilvántartásban és a bűnjelraktárban is takarítanak.
Az európai versenyzők hamar megismerték a pályát, különösen az új-zélandi Paul Radisich. Két adáson vagyunk túl a dominikai palikozásból, és ha agyonvernek sem tudom megmondani, miről és kinek szól ez a műsor, amit Exatlonnak hívnak, és kábé olyan, mintha a Survivor…..
Én már az Exatlon első promója láttán attól rettegtem, hogy előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a távolról skorbutos öregasszonynak tűnő Palik László lefordul a dobogóról Dominikán. És akkor még nem is tudtam, hogy a műsorvezető csak gyümölcsöt és zöldséget eszik, és minden nap edz valamit de a…..
salamander 2019.03.01 00:39:30
@Terror Dzsoni: jó választás lenne a filmhez Palik Lacika, de nem statisztaként hanem főszereplőnek. :)
Alinsky a tapasztalatait 12 szabályba tömörítette. Ezek nem éppen széplelkű elképzelések, hanem a gyakorlatban tesztelt harci szabályok. Íme:   1. Nem csak az a hatalom, amivel valóban rendelkezel, hanem az is, amiről az ellenség azt hiszi, hogy rendelkezel. A hatalomnak két fő…..
Legenda járja át a magyar gyermekvédelem lassan minden szintjét: eszerint a törvény új keletű szabályozása miatt két év sikertelen védelembe vétel után, még a legjobb szándék mellett is muszáj kiemelni a gyermekeket családjukból.  Olyan gyerekekről van jellemzően szó, akiket nem bántalmaznak, nem is…..
Az erőteljes tiltakozások ellenére a helyi Caritas iroda szervezésében tarthatott beszédet egy olasz katolikus templomban a bevándorlás témájáról Emma Bonino, egykori illegális abortuszdoktor, az ultraliberális Radikális Párt politikusa, Olaszország korábbi külügyminisztere. A politikai rendezvényt…..
Manapság sokan gondolkodnak azon, hogy mi által lehet behatárolni azt a fogalmat, hogy kit is nevezzünk értelmiséginek, és sokan arra a következtetésre jutnak, hogy ez annak a függvénye, hogy az ember diplomát szerzett-e, és tartozik-e ehhez egy felső fokú nyelvvizsga. Azokra is rászokták aggatni…..
A mai bejegyzésben arról tájékoztat a levélíró, hogy a kezdetben még örömmel fogadott új szomszédai, végül nemvárt életvitellel lepték meg a mindennapokban. Tisztelt Admin Kapitány! Körülbelül fél éve új szomszéd költözött mellénk! Egy kicsit még örültünk is ,mert az előző nem sokat törődőt az…..
salamander 2017.03.19 16:56:42
@solo: nagyon szépen csendesen lehet tárgyi bizonyítási eszközöket gyűjteni (elektronikus adathordozóra) stb.
Amikor ez félreérthetlenül, bizonyíthatóan összeált: akkor szépen lehet menni az illetékes járási ügyészségre.
salamander 2017.03.20 10:56:58
@solo: Sajnos, értem a helyzetet. Sok ilyet láttam, és elismerem, hogy "normál" jogi eszközökkel nem könnyű orvosolni. Az sem hozhat végleges megoldást. Megoldás a helyi ügyészségre küldött feljelentés, mert azok általában felkészültebbek, erősebb a jogi ismeretük és ha felőlük érkezik az utasítás a rendőrségre, akkor azt komolyan veszik. Ha te bejelentgetsz, nekik ezt azt nem sok minden történik, mert
1. rontja a statisztikát,
2. általában ezek a kis tárgyi súlyú bűncselekményeket szabálysértéseket elkövetők valamilyen személyes segítői (besúgói) viszonyban vannak a részletes helyismerettel nem rendelkező rendőrséggel. Megjegyzem, hogy a "helyi segítőkre" nincs törvényi alap, de kényszerűségből így szokott lenni.
Az index feltette a kérdéseket, amelyek alapján megrajzolható a „már majdnem párt” politikai arculata. Eddig azt lehetett tudni, hogy 1, ellenzik az olimpiát 2, ellenzékiek 3, hidegrázást kapnak a 2010 előtt kormányzó, baloldalinak nevezett pártok örököseitől. Bevallom, én mindhárom ponttal kurvára…..
  Egészen elképesztő kis műsorra akadtam a zinterneten. Van egy ATV nevű csatorna ahol ezek szerint igazi konfrontatív műsort is lehet látni, persze fiatalosan csak post hoc, a neten, de végülis tökmindegy, ez ha jól látom nem egy olyan nagyon sietős ország, na, én meg rendes magyar ember vagyok,…..
comment:com Ez meg mi a faszom? 2017.01.09 14:25:09
Komolyan, elnézést a címért, de erre, ami itt van fent, nincs mentség, magyarázat, kifogás, elkenés, SEMMI, ez maga a pusztító igénytelenség, hogy Puzsér Róbertet idézzük, ez az itt, ami egyszerre visz le a béka segge alá egy egyébként jól működő formátumot és tesz nevetségessé olyan tehetséges…..
salamander 2017.01.12 12:00:50
@Mr.paksimogyoró: Szó sincs róla: nem vissza a középkorba, és az Alaptörvény nem büntetőtörvény! Azt azonban át kellene gondolnod, ohgy etikailag és morálisan szédelgő önfejűként végül is milyen értékek mentén szervezed az életed egy olyan környezetben, ahol szinte minden 95%-ban a keresztény kultúrkör munkáját dicséri. Most ne menjünk bele abba az avítt és igen alacsony szintű proli vitába (hogy a papok milyenek, meg gazdag burzsujok elveszik a szegény nép kenyerét), mert nem erről szól a felvetés. Sokkal inkább arról, ohgy vajon milyen értékrend mellett érvelnél. Ha véletlenül az alkotmányos alapú demokratikus hagyományokat mondanád, akkor bizony el fogsz keseredni mert az erősen kötődik a keresztény értékekhez mondhatni annak egy változata.
Nem véletlen, hogy sehol máshol nem jött létre organikusan a világon, csak ahol elfogadták a kereszténység nemzetmegtartó erejét. (nem véletlenül támadta Marx, Lenin és Sztálin az keresztény egyházakat- és nem véletlenül támadja ma is a ballib.) Igazi demokratikus értékek valódi emberi méltóságot csak a keresztény etika és dogmatika és az azon alapuló jogrend képes szilárdan felépíteni és megtartani. Lehetsz Te ateista, de csak azért mert a keresztény kultúra elnéző, szabad akaratot biztosít számodra és a tudatlanság idejét elnézi.
salamander 2017.01.16 00:42:31
@sixx: Hát a kérdés nem csak profán, de elég pofátlan is. alapvetésként szögezzük le, hogy korántsem szervezed úgy az életedet ahogy akarod! Súlyos szabályok között kell mozognod és a vita erről szól és egyre inkább erről fog szólni. Ez a diskurzus is erről szólt idáig. Az, hogy személyeskedünk a tényeken nem változtat.
Nem csak vakkantani és makogni kellene a világba, hanem érzelmi, értelmi és erkölcsi értékrendszert - amit a jog csak közvetetten követel meg - felmutatni. Nem okoskodás ez, hanem a kultúránk alapvető építőköve. Persze az is értékrend, amit te mondogatsz: csak negatív értékeket hordoz. Azért robbannak szét az Európai népek, mert lassan nincs más csak a szerzés, és a szerzésből következő anyagiasság. Ez egy nyelv lényegében a gyomor nyelve. A sajnálatos az, hogy ezzel nem lakhatsz jól, mert kellenek érzelmek, igazodás, együttműködés és hit. Hit abban amit nem látsz: hit a barátodban családodban, abban, hogy amit a boltban veszel az nem fog neked és a családodnak ártani, és hit a jogban a jogrendszerben az igazságban stb. Ezek azok a fő erkölcsi vonalak, melyek mentén az egész kultúrkörünk felépült és most lassan bomlani és szétesni kezdett. Ennek alapja a keresztény erkölcs, és ez az amit egyesek szívesen szétrúgnának. Pont azért, mert sokan úgy gondolják: az életüket csak ők irányítják és senki és semmi más. A helyzet az, hogy ez soha nem volt így, de mire felébredsz, talán már késő lesz.
Névre szóló törvények, a jogbiztonság csorbítása, a tulajdonhoz való jog elvének semmibe vétele, felszámolt alkotmánybíráskodás – ezek jellemzik Orbán rendszerét Tölgyessy Péter szerint. A végeredmény egy alig leváltható vezérdemokrácia, amelynek a vége csak egy új rendszerváltás lehet...
Rengeteg helyre elküldted az önéletrajzodat, mégsem kapsz semmilyen visszajelzést a munkáltatóktól? Mi lehet a probléma? Az önéletrajzzal lehet a gond? Vagy nem a jó állásokra pályázol? Az is lehet, hogy más probléma van a jelentkezésekkel. Az alábbiakban felsorolunk 4 olyan hibát, amit sok pályázó…..
Úgy tudjuk iparági forrásainktól, hogy Dirk Gerkensnél tegnap telt be az a bizonyos pohár, és ugyan ő volt az aki az RTL-es Jakab Ádám (sikertelen) elcsábítási kísérletét levezényelte a háttérből (erről itt írtunk), de a tegnap a TV2 hírműsorához, a Tényekhez felelős szerkesztőként kinevezett Miki…..
Boris Johnson? Ugyan már... Az igazán kúl városvezetőket Magyarországon kell keresni! Alexandra szemtelenül fiatalon, alig 27 évesen lett humán területért felelős főpolgármester-helyettes Budapesten, és persze sokan azonnal nekiestek, akik nem bírták elviselni, hogy egy fiatal,…..