Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2travelers

76 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tirta Gangga vízi palota a mesék világába repíti vissza a látogatókat az aranyhalakkal teli tavakkal és különleges kertjével. A gazdag történelemmel és csodás tájakkal megáldott Balin található Tirta Gangga Water Palace, amely egy lélegzetelállító gyöngyszem, amely amellett hogy nyugalmat áraszt,…..
Ha te is szeretnél elefántokkal ismerkedni testközelből, etetni, simogatni őket, vagy esetleg fürdeni velük egy tóban, akkor ezt a parkot neked találták ki. Balin, Ubud közelében található Mason Elephant Park & ​​Lodge felejthetetlen élményt kínál a látogatóknak ezekkel a fenséges állatokkal.…..
Nézzük meg együtt Észak-Bali három legszebb vízesését! Nem tudom Ti hogy vagytok vele, én egyszerűen imádom a vízeséseket, nem tudok betelni velük- és itt akad belőlük bőven! Némelyiket nehéz megközelíteni, egy kisebb túra odajutni, meg kell dolgozni az élményért , de mutatok olyat is ami viszonylag…..
Belgrád egyelőre nem egy felkapott úticél a turisták körében, viszont egy hosszú hétvégére sok izgalmas és érdekes látnivalót tartogat, ezekből mutatom meg nektek a három kedvencemet - természetesen ha nem értetek egyet az én toplistámmal, kommentben várom, hogy nektek mik tetszettek a legjobban…..
Múlt héten életemben először Székelyföldön jártam egy igazán különleges gasztró túrán.  Hallottam már a legendás erdélyi vendégszeretetről és arról hogy milyen jókat lehet ott enni, de gondoltam csak túloznak az emberek- hát nem! Én ennyit és ilyen finomakat 2 nap alatt szerintem sosem  ettem- na…..
Tavaly már elindultam megnézni a nürnbergi karácsonyi vásárt, de akkor sajnos elmaradt- idén viszont teljes pompájában tündökölt. Ez Európában az egyik legnagyobb és leglátványosabb karácsonyi vására, az egész óváros fényárban úszik, már akkor karácsonyi hangulatom lett amikor a parkolóból kijőve…..
A decembert Berlinben indítottuk , és számos karácsonyi vásárt látogattunk meg az ott töltött idő alatt, ezekből hoztam el nektek a kedvenceimet.  Utazás előtt már “felkészültem” és itthon is megnéztem egy pár vásárt, és azt kell mondjam hogy nekem a berliniek sokkal jobban tetszettek, mind a…..
Ellátogattunk a budapesti Lumina Parkba, ami a város legújabb attrakciója , ahol egy csodálatos fény hangjátékokkal tarkított elvarázsolt mesevilágban találhatjuk magunkat egy este erejéig.A fénypark korábban már 4 lengyel városban is bemutatkozott mielőtt kis hazánkba érkezett. Gondoltuk egy hűvös…..
A Pole Vibes Budapest csapata, Alexa, Duba és Gerzson mindig töri a fejét újabb és újabb ötleteken, hogy miként tudnának segíteni abban, hogy a Szentendrei Árvácska menhely lakói megtalálják végleges otthonukat és szerető gazdikra leljenek. A menhely jótékonysági naptárának fotózása, a jótékonysági…..
  Szkopje építészete,  hangulata és városképe  annyira érdekes, ellentmondásos és furcsa hogy nehéz egy frappáns mondattal bevezetni.Köszönhető ez főleg annak, hogy 1963-ban egy hatalmas földrengés rázta meg a város, és az épületek 75 %-a megrongálódott , ezért tulajdonképpen a város háromnegyedét…..
A Budapest Borfesztivál immár 31.alkalommal nyitotta meg kapuit a Budavári Palotában, hogy kiváló borokkal, minőségi szolgáltatásokkal, a megszokott eleganciával és mesebeli környezettel várja az idelátogatókat szeptember 8-11. között.Tegnap, az első napon mi is ellátogattunk a borfesztiválra.…..
Nagyon vártam már, hogy élőben is megcsodálhassam a dubaji Miracle Garden-t, azaz a csodák kertjét. Ez a 10 éve nyílt attrakció méltán kapta ezt az elnevezést,olyan mintha egy virágokkal teli mesevilágba csöppentünk volna. Elképesztő mennyiségű, több mint 150 millió virág található itt ezen a 72…..
Ha egy igazán különleges helyen, de mégis a Balaton közelében szeretnétek nyaralni , és nem csak vízparton lógatnátok a lábatokat, akkor jó helyen jártok! Egy mesebeli kastélyba, egy különleges bivalyrezervátumba, és Európa egyik legnagyobb sztúpájához kalauzollak el titeket! Kezdjük máris a…..
A szentendrei Hubay házban, ismertebb nevén a Karácsony Múzeumban egész évben karácsony van. Akár nyáron is karácsonyi énekek dallamára vásárolhatunk díszeket, vagy csodálhatjuk meg a múlt századi karácsonyi dekorációkat. Januárban végre sikerült eljutnunk a Szentendrei Karácsony Múzeumba-…..
Városnézés, finom ételek, múzeumok, sok-sok történelem- ezek mind jellemzik Nürnberget, ráadásul Európa egyik leghíresebb karácsonyi vásárát is itt tartják - ami sajnos elmaradt az idén, de sebaj, mert így is tartogat izgalmakat bőven ez a különleges városka. Ha Németország , akkor legelőször…..
2travelers 2022.01.11 21:35:35
@Vándorember: egyetértek :) remélem egy picit tudom népszerűsíteni ezzel a bloggal !
2travelers 2022.01.12 19:53:21
@Iván Gábor IGe: egyetértek:)
2travelers 2022.01.12 19:58:23
@kinézer: na akkor ezzel pont rossz embert találtál meg mert én tényleg az vagyok:)) de amúgy egyet kell értsek veled pont az ilyen divat-gluténérzékenyek miatt van pl olyan hogy a gluténmentes lisztbe forgatott halat kisütik abban az olajban amiben a normál lisztesek sülnek, vagy hogy kikerülhet ez a felirat egy pékárúra hogy gluténcsökkentett-aminek pl semmi értelme szerintem,stb.... valóban szomorú hogy sokan ezt csak a divat vagy akár a követöszám növelése miatt csinálják
Grúziában ,a Fekete-tenger partján található Batumi városa izgalmas elegye a múltnak és a jövőnek - itt találkozik a régi az újjal, a hagyományos a modernnel - szűk utcák, kétszintes, hangulatos kis téglaépületek szomszédságában magasodnak az ég felé az új, sok helyen még épülő felhőkarcolók, vagy…..
Nemrégiben egy csodálatos hétvégét töltöttünk el Esztergom városában. A pihenés mellett jutott idő a város felfedezésére , az éppen ott zajló fesztiválon való részvételre, és a fürdőt is meglátogattuk. Na de ne szaladjunk ennyire előre.A szállásunk az újonnan nyílt Grand Hotel Esztergomban volt , a…..
A mexikói Isla Mujeres egy mesebeli, apró, álmos kis sziget Cancun partjainál. Türkizkék vize, korallzátonyai, homokos strandjai- víz fölé hajló pálmafákkal, maja romok és óriási leguánok teszik különlegessé a szigetet.Mindezek ellenére nem szerepelt a listám élén a meglátogatása. De persze…..
A Mátrai borvidék szerelem lett első látásra: remek borászatok, kiváló borok, izgalmas programok és szuper kirándulások -minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz. De kezdjük az elején! Sosem jártam még a Mátrai borvidéken , úgyhogy nagyon vártam már ezt az utazást. Borkedvelők lévén nem is volt…..
Számomra a kirándulások fénypontja, amikor elérünk a kiválasztott kilátóhoz, megcsodálhatjuk azt és megpihenhetünk egy kicsit. Mutatok nektek négyet, amelyek miatt érdemes elindulni .   Dévényi Antal kilátó - Piliscsaba Ez a Koller József, Ybl díjas építész által tervezett kilátót szokták Jenga…..
Nem kell messzire menni a fővárostól ahhoz, hogy egy jót kirándulhassunk és csodálatos helyeket fedezhessünk fel, legyen szó akár különleges barlangokról, mesebeli vízesésekről vagy modern kilátókról, mindet megtalálhatjuk a közelben .  Szelim - barlang A Tatabánya felett magasodó Turul…..
2travelers 2021.03.25 21:08:11
@Alick: köszi, hogy megosztottad ! pedig láttam a Vajákot, de nem realizáltam hogy ezek a helyszínek mind benne vannak :)
Ez a hangulatos, történelmi látnivalókban is gazdag pezsgő város sajnos még annyira nem népszerű a turisták körében, de remélhetőleg ami késik, az nem múlik ! Sajnos sok látogató kihagyja Ammánt, amikor Jordániába utazik, és inkább Petra nevezetességeit, a Wadi Rum sivatagot és a Holt-tengert…..
Fényjáték, karácsonyfa, forralt bor és sok-sok plüssmackó: különleges adventi hangulatban lehet részünk a mesebeli Szentendrén. A város az idei adventkor is a varázslatos karácsonyi pompájában tündökölt , igaz, most egy picit másképp mint azt megszokhattuk . A karácsonyi  vásár ugyan…..
Pont úgy örültem a jóhírnek,mint a képen látható belga kakaós palacsinta, hogy végre megnyitott Budapesten az első gluténmentes palacsintázó, a Csak Palkó. Sokat váratott magára dolog, hogy végre mi is rendelhessünk magunknak egy óriáspalacsintát, és ne otthon kelljen sütögetni,, de mostmár…..
Ha szeretnéd a trópusokon érezni magad, és pálmafák, kaktuszok, és húsevő növények közt bolyongani, akkor jó helyen jársz !  Az ELTE Füvészkertjét 1771-ben alapították, jelenlegi helyén, a VIII. kerületben, Józsefvárosban 1849 óta várja a látogatókat. Bevallom, én budapesti létemre most jártam…..
2travelers 2020.11.10 23:05:26
@ramszeszita: nagyon szívesen :) tényleg csodálatos ez a kis otanikus kert, nem is értem, hogy budapestiként hogy nem jártam ott sosem- de most legalább több emberhez eljut a híre :)
2travelers 2020.11.10 23:06:58
@Irbisz: igeeen, és képzeld itthon jöttem rá, hogy annyira belemerültem a csodálásába meg az infók elolvasásába, hogy elfelejtettem lefotózni
2travelers 2020.11.10 23:07:40
@doggfather: nagyon szívesen! mindenképp érdemes ellátogatni ide